Jump to content

Davert

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Ik ben uiteraard heel blij met jullie hulp maar als de ene zegt dga loon can 47k is goed en de andere zegt 47k is niet goed dan kan ik lastig een goede keuze maken. Ik zal dan altijd voor het meest gunstige gaan maar het belangrijkste is dat ik achteraf geen problemen krijg, die ben ik liever voor!
 2. Hey Roel, Ik vind niet dat ik doorsla eerlijk gezegd. Ik ga af op de info die ik krijg van forumleden die volgens mij de beste bedoelingen hebben. Klopt, lager is niet automatisch beter maar ik heb weinig privé aftrekposten. Geen hypotheekrente (aflossingsvrij) wel kinderopvangtoeslag etc. Ik wil met het netto extra geld maximaal investeren op de beurs. Dit doe ik nu ook al en dat gaat goed. Ongeveer 1200 netto per maand wil ik investeren. Dit is gelijk mijn pensioen. Een kleine 2.5 mio rekeninghoudend met alle belastingen. Mijn boekhouder zei dat beleggen in een BV ni
 3. Klopt, de zvw premie is 220 euro obv 3917 salaris toch? Volgens mij 5,54 procent in 2020?
 4. Ik denk dat die optie RC het makkelijkste is. Ik heb dit voorgelegd bij mijn boekhouder.
 5. Ik word eigenaar van 5% in de BV waar ik de managementfee van krijg en mijn broer is de andere eigenaar. Hierdoor zijn sociale premies uitgesloten omdat wij beiden beslissen over mijn ontslag. De boekhouder van het bedrijf staat mij bij maar google en vooral higherlevel geeft mij goede info.
 6. De fee is bepaald door mijn vorige salaris 4500 te vermenigvuldigen met alle werkgeverskosten bij elkaar 6000 euro. Reken daar auto 392 en benzine bij plus een verhoging van 500 kwamen we op 7000.
 7. Hallo, Ik ga werken met een management vergoeding vanuit mijn holding naar bedrijf X. Bedrijf X heeft een zakelijke auto obv operational lease die ik graag wil rijden. Ik wil niet het contract overnemen want ik ga over een jaar naar een andere kijken en wil er niet aan vast zitten. Mijn vraag, mag ik de auto huren van bedrijf X. Dan stuurt bedrijf X mij maandelijks een factuur voor de huur, gelijk aan het leasebedrag. Ik ga zelf een tankpas aanschaffen.
 8. Ik had in gedachten 3917 euro salaris en de rest van de fee min de kosten maandelijks als dividend uit laten. Dit zal 2300 aan dividend zijn per maand.
 9. Dank voor de reacties. Ik zie in deze link best wat voorbeelden dat er de hoogte van de management fee toch gelijk wordt gezien als een loon. Dus fee min kosten min 10 procent is gebruikelijk loon. Zie link voor een aantal voorbeelden dat het gebruikelijk loon omhoog is gegaan. Ik wil geen naheffing liever. Link: https://www.jongbloed-fiscaaljuristen.nl/tips_trucs/tips_dga/gebruikelijk_loon_dga/
 10. Hallo allen, Ik ga werken met een management vergoeding uit mijn holding van 84k per jaar. Ik wil uiteraard het gebruikelijk loon zo laag mogelijk houden. Hoe bepaal ik dat? Ik zie verschillende berichten. Soms 75% van de fee soms 70% van de netto fee. Misschien kunnen jullie mij beter op weg helpen. Dank alvast!
 11. Hoe wordt gebruikelijk loon toegepast. Ik een vergelijkbare functie met die van mij komt net aan die 46k minimaal dga loon. Kan ik het daar op houden? Totale fee is 7k per maand
 12. Hallo allen, Mag ik mijzelf vanuit mijn holding BV samen met mijn salaris een netto vergoeding geven voor mijn privé telefoonabonnement die ik vooral zakelijk (90%) gebruik?
 13. Hallo allemaal, Ik ga vanaf 01-2021 werken met een managementfee van 7000 per maand, daar gaat nog een auto vanaf, wat kosten etc dus ik kan 6250 aan salaris uitkeren. Nou wil ik uiteraard zo min mogelijk belasting betalen, dus kan iemand mij schetsen wat het omslag punt van of salaris uitkeren of daarbij nog een deel dividend? Hoor het graag, dank alvast!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept