Jump to content

Mauryce

Junior
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 1. Ja, even snel gezegd. Maar ze zei letterlijk wel dan heb je mazzel. Verder is er geen mogelijkheid om het ergens alsnog te betalen, want ik betaal het liever gewoon. Zelf gaf ze aan dat je hier geen problemen mee krijgt later. Dus, ik laat het hierbij. Ik kan het toch nergens betalen dus ja? Als het stelselmatig word kan het natuurlijk oppassen geblazen worden
 2. Nogmaals gebeld met douane en verteld en ze zeggen lekker laten zo; als je pakketjes hebt van meer dan 22 euro die niet gepakt worden of waar onjuiste bedragen opzitten heb je mazzel. Hun weten niet van het bestaan zegt ze in dat geval.
 3. Ja ik heb dat nog even kort gevraagd, ze zei ja als er op het pakketje 5 euro staat en er zit een klop goud in dan gaan we wel even kijken. Maar in principe niet zegt ze. Je krijgt er geen gezeur mee als het toch er door komt zegt ze. Dus ja? Op hoop van zegen? Ali gaat niet de juiste bedragen noemen, ook al vraag je het. Er zijn toch best wat mensen die zo inkopen? Hoe doen die het? Kan niks vinden
 4. Heb nog even met de Doaune gebeld, ze gaan uit van het bedrag genoemd op het pakketje. Zolang het apart verzonden word word het niet gezien als 1 zending dus als alles nog onder de 22 euro blijft hoef je niks te betalen. Glipt een pakketje van boven de 22 euro door de vingeres van de pakketdienst en krijg je geen verzoek om te betalen dan heb je geluk en is er zijn er geen handelingen nodig.
 5. ah oke dan word de belasting die ik eigenlijk moet gaan betalen echt misschien een tientje. Is dat nou echt nodig om helemaal uit te gaan zoeken? En terzijde dat word een flinke strop voor Ali express dan. Als overal straks 13 euro+ bij komt. Einde verhaal, jammer weer.
 6. Ja dit is ook ding natuurlijk... Alles in dezelfde besteldatum en levering in dezelfde week. ±
 7. Bedankt voor de reacties! Ja inderdaad een vaag verhaal dus. Eori nummer is er. Meeste zendingen zijn onder de 22 euro inderdaad. Ik dacht dat tot 22 euro alleen voor consumenten geld. Maar blijkbaar niet? (de belasting betaling zal toch tientjes werk worden, maar wil er achteraf geen gezeur mee krijgen.) Belastingtelefoon gaf aan; dat ondanks je de KOR hebt alsnog belasting bij invoer moet betalen Let op: Onze KOR is pas geldig van januari. Dus in principe gelden voor nu nog de 'normale regels' En dus het eventueel betalen praktisch gezien moet
 8. Hoi, Voor een webshop heb ik in december bij Ali expres ingekocht voor meerdere kleine bedragen. Deze zullen naar verwachting niet door de Douane eruit gepakt worden voor belasting/invoerkosten. Vanaf 1 januari is de KOR geldig voor mijn webshop. De vraag: Moet ik nog 21% BTW over de ingekochte producten direct afdragen aan de belastingdienst? (voor de invoer, dus zonder de producten nog verkocht te hebben).
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept