Jump to content

DenBosch1

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Recent activities

 1. Ja er is wel winst. Je kunt dus niet een commanditaire vennootschap oprichten met een stille vennoot die alleen maar investeert? En waarbij je afspreekt dat je bij opzegging CV de investering weer terugbetaald?
 2. Kan ik een commanditaire vennootschap oprichten waarbij de stille vennoot geen winstuitkering krijgt?
 3. Dank voor dit antwoord weer! Ik wil eigenlijk bij de nieuwe vof opgeven dat ik de winst uit de oude voorraad krijg en wij samen de winst uit de nieuw opgebouwde voorraad. Is dit ook te regelen? En moet mijn oude vof partner geen toestemming geven voor het gebruik van de naam?
 4. Ja ik heb al enorm zitten googlen en kom er niet helemaal uit. Ik zie wel dat doorschuiving mogelijk is inderdaad bij scheiding. Ik weet alleen de gevolgen niet voor mijn toekomstige vof partner. Ik heb ook de mogelijkheid aangedragen dat ik verder ga met de VOF in de vorm van eenmanszaak. Dat heeft mijn advocaat voorgesteld. Maar wat ik begrijp kan dit niet toch? Als hij zich uitschrijft, houdt de vof op te bestaan omdat we geen overeenkomst hebben. Ik kan dan vervolgens wel een eenmanszaak of vof beginnen, maar dat krijgt sowieso een nieuwe naam en kvk nummer toch? Of zou ik de eenmanszaak o
 5. Dank voor de reactie. Als wij ieder letterlijk doorgaan met de helft van bet bedrijf, dienen we dan stakingswinst te betalen of kun je dat doorschuiven? En zo ja, heeft dat doorschuiven eventueel gevolgen voor mijn nieuwe vof partner?
 6. Goedemorgen! Ik heb een vof met mijn ex en we zijn uit elkaar. We hebben geen vof overeenkomst. Nu willen wij allebei door met een eenmanszaak (hij) of vof (Ik met een nieuwe zakenpartner) die dezelfde activiteiten gaat uitvoeren, met de helft van de voorraad uit de bestaande vof. Hij heeft de VOF per aangetekende brief per 1 juni opgezegd. Wat ik begrijp wordt de vof per 1 juni dus dan ook ontbonden en heb ik daar helaas niets in te zeggen. Ik ga zoals gezegd hetzelfde doen maar dan met een andere VOF partner. Moet ik dan stakingswinst betalen? En mijn zakenpartner heeft nu nog z
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept