Jump to content

JIP0208

Junior
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Recent activities

 1. Goedemorgen, De afgelopen jaren heb ik in mijn eenmanszaak een FOR opgebouwd. Deze heb ik deels aangewend om een lijfrente af te sluiten bij ASR, via het label ZZP-Pensioen. Ik vraag me even af hoe ik de storting van het geld in de lijfrente boekhoudkundig verwerk. is dat gewoon: FOR @ Bank Het klinkt logisch, maar ik krijg m niet helemaal in mijn eigen 'boekhoud-logica' geaccepteerd :-)
 2. Dat is inderdaad mijn redenering! We hebben dit jaar juist dit jaar ton opgenomen op ons huis om dat mee te laten werken in het realiseren van ons doel, eerder stoppen met werken door het hebben van een passieve inkomstenstroom uit beleggingen. Alles wat ik op deze ton meer weet te renderen dan de 2% die ik aan rente betaal, helpt me om dat doel eerder te bereiken. De vraag die vervolgens mij me opkwam is of het dus wel zinvol is om dat vermogen op te bouwen helemaal in privé, of een deel in een BV te houden en daar te beleggen. Ook gezien de aan te passen regels op Box3 belasting de komende jaren zou dat, zover ik het nu kan overzien, zinvol kunnen zijn om te onderzoeken.
 3. Onze hypotheek op het eerste huis is inderdaad een oude spaarhypotheek waar ik al maximaal in heb bijgestort en die de komende jaren juist zijn waarde zal laten zien omdat het spaartegoed tegen 6.2% zal gaan sparen tot de beoogde einddatum van de hypotheek. De komende jaren is het bedrag dat ik aan rente ontvang op de spaarrekening hoger dan de (netto) rente die ik betaal. De spaarinleg is ook minimaal (Eur 80 per maand) ik heb meermalen uitgerekend of het niet verstandiger is toch af te lossen, maar die rekensom komt telkens negatief uit.
 4. Duidelijk. Dat deel hebben we wel aardig geoptimaliseerd en ik zie toch wel mogelijkheden om meer rendement te maken dan de kosten van het stukje hypotheek dat we hebben. Dan kunnen we dar beter doen dan aflossen. dank voor het meedenken!
 5. Nee! Vanuit welke optiek zou dat relevant zijn gezien mijn vraag?
 6. Dat is de gezamenlijke winst en die is ongeveer gelijkwaardig verdeeld, max 60/40.
 7. Dank voor de eerste antwoorden. De winst uit de twee eenmanszaken is ongeveer 250.000 op jaarbasis. De voornaamste doelstelling voor mij zou zijn om het sparen/beleggen voor onze toekomst op een zo gunstig mogelijke manier.
 8. Mijn vrouw en ik hebben momenteel allebei een eenmanszaak van waaruit we consultancy diensten verrichten. Mijn vrouw heeft de eenmanszaak nu 3 jaar, ik 2 jaar. Naast dat we van onze inkomsten leven, gebruiken we een aanzienlijk deel om te sparen/beleggen voor gebruik over een jaar of 10 tot 15. ik speel met de vraag of het verstandig is om onze activiteiten vanuit twee eenmanszaken te blijven uitvoeren, of dit onder te brengen in een BV. ik hoop dat één van jullie aan kan geven wat bepalende factoren zijn in bovenstaande.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept