FastService

Newbee
  • Aantal berichten

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer

FastService's trofeeën

  1. De één is een Grieks restaurant waar zij döner verkopen en de ander zijn Arabische uitbaters die als enige tot laat in de avond open zijn voor de stappers. Hiermee vangen zij alle feestvierders op die een late night snack bij hen halen, ik zie een kwalitatieve concurrent wat betreft de stapavonden als voordeel. Maar jouw punt van aandacht omtrent de kortere avonden is een hele goede om over na te denken. Doordeweeks zal het stokken om maximaal 20:00 uur. Ik dacht er dus aan om doordeweeks van 16/17-20.00 uur te openen en op donderdags t/m zondags van 12/02.00 uur. De jongeren in de kleinere steden en dorpen in de omgeving kunnen dan ook tot laat in de avond hun burgers & döner laten bezorgen tegen bijvoorbeeld €3 bezorgkosten vanaf €9,95. Wat betreft vega & duurzaam, daar heb ik aan gedacht. Ik wil als nieuw product vegetarische döner promoten voor vegetarische klanten. Dit kan bij de groothandel worden ingekocht, naast de bestaande falafel tussen dürüm, pita en de falafel burger of vega burger. Duurzaam zijn wil ik doen door kenbaar te maken dat wij met bijvoorbeeld kartonnen, PLA bakjes en suikerriet bakjes en doosjes voor de frites, snacks, burgers etc. werken. Ook wil ik bepaalde groenten lokaal inkopen, waardoor dit ook een duurzaam USP is om kenbaar te maken. Bedankt voor de kritische noten.
  2. Bedankt voor je reactie. Daar heb je een goed punt in, eigenlijk ben ik dus een beetje van alles wat maar voor de uitstraling en om het pakkend te maken moet ik toch echt 1 specifiek onderdeel uitlichten. Dan kies ik voor het zijn van een cafetaria met de focus op klassiek Amerikaans bereide burgers en döner. De bedachte naam is allesomvattend en ook wel pakkend, vooral BFD vind ik top. De focus ligt dan op burgers, dan frites en dan een döner, aangezien Nederlanders eerder een lekkere hamburger bestellen met frites dan een dürüm döner. Ik ben daar open en meedenkend in, ik heb daar geen problemen mee. Ik denk aan iets wat modern/hip en pakkend is en niet aan iets standaards als Ferdinands Cafetaria. Voorbeeld 1: The White House Burgers (optioneel: & Fries): al vraag ik mij wel af hoe ik dan nog bekend kan staan om mijn döner, haha. Voorbeeld 2: Say CheeseeeBurgers & Döners: spelen met de woorden en duidelijk maken welke 2 specialiteiten er te koop zijn. Voorbeeld 3: Daddy's Burger: alsof men bij de Vader des Burgers gaat eten. Wel minst leuke van de 3.
  3. Hallo, ik zag dat er een voorsteltopic was. Ik ben Ferdinand en ik wil binnen nu en 2 jaar starten als horecaondernemer in de fastservice. Mijn streven is om in de stad waar ik mijn zaak wil starten uniek te zijn in de aan te bieden service. Het is een stad met +-25.000 inwoners, met een mix van iets meer volwassenen en ouderen dan jongvolwassenen, waar drukke uitgaansmogelijkheden zijn en waar er tijdens de zomermaanden toeristen komen. Ik wil een cafetaria starten waarbij de USP's Amerikaanse smashburgers, hotdogs en döner zijn. In de stad zelf worden er (nog ) geen soortgelijke hamburgers en hotdogs verkocht. Wel zijn er twee döner zaken, maar daar is men niet al te tevreden over qua kwaliteit. Mijn familie heeft in een andere (grotere) stad döner zaken waar ik de ervaring heb opgedaan. De plates, dürüms en pita's worden volgens de Duitse döner kebab manier bereid (dus niet op de manier zoals wij dat hier gewend zijn, niet getoaste zachte pita's, dürümbrood wat niet wordt getoast op de grill om het krokant te krijgen etc.) Hier ben ik dus absoluut de originele aanbieder in die goede kwaliteit aanbiedt die zij nog niet kennen. Dat is uiteraard met volle overtuiging en zonder arrogantie. Overdag (12-16/17) is er aan mijzelf voldoende om alles zelf te regelen in de zaak maar voor in de avonduren en op de stapavonden moeten er zeker 2 medewerkers en 2 bezorgers bij. Eén als auto/scooter bezorger en 1 elektrische fietsbezorger. Uiteraard zijn de loonkosten de grootste kostenpost voor een horecaondernemer. Wellicht kan ik eerst starten als afhaalcafetaria (waar men ook kan eten, zie hieronder) en na een tijdje ook gaan starten met bezorgen. Mijn vraag is: in hoeverre zou dit concept werken in een stad met voldoende inwoners die elke avond kunnen bestellen en de cafetaria's druk bezorger). Ik wil dus ook een 'gewone' Nederlandse cafetaria zijn die frietjes, frikandellen speciaal, frietje oorlog etc. verkoopt. Zoals elke cafetaria de vaste, populaire snacks bereidt. Of raden jullie aan om mij eerst op de cafetaria te focussen die ook döner aanbiedt om na bijv. 1 jaar ook te starten (en dus met reclame te komen) met nieuwe items als Classic American Smashbugers en Hotdogs? Ik heb een investering van €55.000 in gedachten; -€30.000 voor de apparatuur, ik heb alles berekend volgens de nieuwprijs en inclusief btw, aangezien dat eerst betaald moet worden alvorens ik het kan declareren bij de Belastingdienst. Apparatuur zoals o.a. een bakplaat 82 cm gas, voor smashburgers en grillen van flatbread en bijvoorbeeld merguez etc.). Ik heb alles gegroepeerd, alles voor de keuken, achter de toonbank, in de zaak zelf etc. -€10.000 voor verbouwkosten (denk aan toilet, vloer en muren plaatsen (tegels), sterke stroomkast voor voldoende kracht). Ik denk aan een pand met ca. 60-80m2. -€5.000 voor de website (POS-systeem), digitaal menu laten maken voor op 3/4 televisies die voor wandafzuigkap hangen, reclame via sociale media, krant etc.) -€2.500-€5.000 voor vergunningen en eerste maanden huur. -€5.000 voor onvoorziene zaken die geld kosten, zoals eventuele niet meegerekende kosten. Ik wil absoluut niets lenen, alles moet met eigen vermogen gedaan worden zodat ik niet aan een lening met rente vast zit. Het is een kleine take-away zaak, gericht op snelle service met POS-systeem, maar waar ook plek is voor ongeveer 5 tafels binnen en 5 tafels terras (voor in de winter- en zomermaanden). Het plan is om binnen 2 jaar in de zomermaanden te starten, zodat de inwoners, toeristen, stappers en binnenlandse toeristen voor een buffer kunnen zorgen die de wintermaanden aanvult. Al bestellen mensen in de koude wintermaanden genoeg frietjes, snacks en döners. Een heel plan, nagenoeg alles uitgerekend, maar ik ben zeer benieuwd naar jullie meningen en adviezen. @Moderators Als dit niet het juiste topic is tot het stellen van deze vragen dan hoor ik dit graag. Ik zou graag veel respons over het onderwerp horeca/starten horeca willen ontvangen. Ik ben namelijk nog niet goed bekend met het forum.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.