- Professionele gastkeuken bij opstart horecaproduct tijdelijk inhuren?
-
-
Professionele gastkeuken bij opstart horecaproduct tijdelijk inhuren?
Ik ben een startende ondernemer met een goed idee/plan. Omdat ik een fysieke locatie een brug te ver vind qua investering en financiële drempel, denk ik eraan om eerst te starten als ‘dark kitchen ‘/‘ghost kitchen ‘. Dus met weinig middelen onderzoeken of je product interessant genoeg is om aan de man te brengen. In Amsterdam zijn er iig drie opties: Dishmix, Yourkitchen en Kitchen Republic. Heeft iemand als startende ondernemer ervaring hiermee? En is het de moeite waard qua kosten, organisatie, omzet? Bij voorbaat dank :)
-
Delicatessen met keuken - detailhandel of horeca?
Dank u. Ik heb idd al bij de gemeente afdeling Vergunningen geïnformeerd. De bestemming is iig geen horeca maar detailhandel. Afhaal is mogelijk indien er voldaan wordt aan bepaalde regels (geen fast food, geen consumptie ter plekke etc) Ik ben zelf chef kok en freelance kok dus weet het een en ander van HACCP. Welke vergunningen op het pand bedoelde u? Voor zover ik weet heb ik geen vergunningen nodig als het een dagzaak zonder alcohol wordt.
- Beste optie financiering
-
Beste optie financiering
Beste ondernemers, Ik heb een huurpand op het oog voor mijn onderneming. Althans, ik heb nog geen onderneming en dus geen jaarcijfers. Ik wil graag een delicatessen/afhaal/catering concept starten na jaren ervaring in de horeca te hebben opgedaan. Sinds 1 jaar ben ik zzp-er trouwens. Ik wil het huurcontract zsm vastleggen voordat ik te laat ben. Na wat onderzoek te hebben gedaan kom ik tot de conclusie dat er drie opties zijn voor een beginnend ondernemer: 1. Naar de bank stappen zonder onderpand, aanzienlijk inkomen en zonder jaarcijfers. En hoogstwaarschijnlijk nul op het request krijgen. 2. Een financiering via geldverleners zoals Bridgefund of Qeld etc afsluiten met als gevolg vastzitten aan woekerrentes. 3. Crowdfunding proberen met als gevolg dat het een zeer langdurig traject wordt met een kleine kans van slagen. Wat kan ik als starter het beste doen? ps ik ben nog niet daadwerkelijk naar een bank gestapt dus misschien is dat alsnog de beste optie? Zo ja, welke bank raden jullie aan in mijn geval?
-
Delicatessen met keuken - detailhandel of horeca?
Goedendag, mede-ondernemers. Ik wil graag - na 20 jaar ervaring te hebben opgedaan in restaurants- de sprong wagen om mijn eigen onderneming te starten. Het oorspronkelijke idee (culinaire lunchzaak/broodjeszaak) wordt lastig want er zit geen horecabestemming op het pand dat ik op het oog heb. Ik ben echter flexibel wat betreft het plan. Dus nu denk ik aan een delicatessenzaak, dus detailhandel. Echter, ik wil er wel kunnen koken en afhaallunch/catering verzorgen. De vraag is: wat mag ik precies wel en niet doen? Mag ik er überhaupt ter plekke voedsel bereiden en moet er in dat geval een afzuigingsinstallatie komen? Alvast dank