Debitum Consilium

Junior
  • Aantal berichten

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Debitum Consilium

  1. Beste Leonard, In principe betaal je in het VK belasting, tenzij de onderneming in het Nederlandse handelsregister is ingeschreven. Dan betaal je in principe in beide landen belasting. Om te voorkomen dat je hierdoor dubbele belasting betaal heeft NL met het VK en belastingverdrag gesloten om te voorkomen dat je dubbele belasting betaald. Wat de meeste ondernemers doen bij de oprichting van de Ltd. is direct een verzoek indienen bij de Engelse Belastingdienst, waarbij de fiscale woonplaats van de onderneming en ondernemer wordt vastgesteld. De ondernemer krijgt een ”tax exempt status” (vrijstelling) als non-resident in het kader van het dubbelbelastingverdrag. Hierbij wordt de ondernemer vrijgesteld van het doen van aangifte en de bijkomende belastingplicht in het VK. De jaarlijkse verplichting tot het deponeren van de balans bij het handelsregister blijft wel bestaan. Het vaststellen van de fiscale woonplaats is van invloed op de belasting die je moet gaan betalen. Daarover kan een fiscaal jurist/accountant, je adviseren.
  2. Beste Cristina, Over de rechtmatigheid van dergelijke verkoopmethoden verschillen zelfs belangenorganisaties van mening. Dezelfde werkwijze wordt ook toegepast bij het afsluiten van energiecontracten. Dan is het aanbod omdat je bent ingeschreven bij de KvK je ook thuis van een gunstige "zakelijk" tarief kan genieten. De K.v.K. stelt op haar website dat daar niets aan te doen is terwijl Stichting Consuwijzer een andere mening is toegedaan ook als je ondernemer bent. Gerechtelijke uitspraken geven in dit geval ook niet echt een eensluidend oordeel. Er zijn al verschillend uitspraken gedaan waarbij het vaak van details afhangt in wiens voordeel de rechter beslist. (welk moment is wat gedaan en op welk moment wist iemand ergens van) Wel is het verstandig om iniedergeval direct een overeenkomst op te zeggen. In dat geval voorkom je een verlenging. Opzeggen wil niet zeggen dat je de rechtmatigheid van de overeenkomst erkent. Wel is het verstandig dat in je opzegbrief te vermelden.
  3. Als ING klant wordt je netjes gewaarschuwd voor een aankomende storing in het betaalsysteem. Je krijgt namelijk regelmatig bericht dat er in het weekend, meestal in de nacht van zaterdag op zondag, het niet mogelijk is om te internet bankieren omdat er onderhoud is aan de systemen of updates worden uitgevoerd. Dan kan je er op rekenen dat de maandag, soms de dinsdag, daarna er overdag een storing, van meestal 1,5 tot 3 uur, is in de app of het internet bankieren.
  4. De meeste bedrijven moeten zich voor btw- (belasting toegevoegde waarde) of GST-doeleinden (Goods and Services Tax) registreren bij de Belastingdienst. Meestal gebeurt de aanmelding automatisch na inschrijving bij de K.v.K. Je krijgt dan een btw- of GST-nummer waarmee je belasting kunt aangeven en afdragen aan de Belastingdienst. Mocht je na een week - 10 dagen na inschrijving bij de KvK geen bericht van de Belastingdienst hebben gekregen kan je het beste even bellen met de Belastingdienst. Het BTW nummer, tegenwoordig niet meer je sofinummer maar een BTW identificatienummer krijg je toegestuurd.
  5. Met een laag inkomen (laag uurtarief) betaald de fiscus 19,3% mee. Het kost je dus alsnog ongeveer 1,50 per uur. Dus dat geld was je niet kwijt maar waarschijnlijk hard nodig. Klopt dat was de toezegging, maar in de M.v.T. op het concept wetsvoorstel komt de staatsecretaris daar op terug met der mogelijkheid de wet te implementeren in bestaande wetgeving waar de inkomensafhankelijkheid wel degelijk mee telt. dat zal nog een discussie worden met de kamer het is geen gelopen race.
  6. Dat klopt. Maar van wat nu duidelijk is, en er is nog veel onduidelijk, is het de vraag waar de verzekering zal worden ondergebracht. Dit zou heel goed kunnen, en daar heeft de staatsecretaris in de tweedkamer al op voorgesorteerd, onder de huidige sociale wetgeving waardoor er inderdaad wordt aangevuld tot bijstandsniveau met als uitgangspunt het totale gezinsinkomen. Het is nog zeker niet gezegd dat je een vast bedrag gaat krijgen onafhankelijk van het inkomen van je partner. Dat je werkgever je hypotheek betaal is iets te simpel. Het gaat erom of je zodra de verzekering van start gaat, je in staat bent om je uurtarief met 1,50 (2700,- p/j) te verhogen. Heel veel ZZP'ers die nu al geen AOV kunnen bekostigen zijn niet in een positie om hun tarief te verhogen en komt de premie ten laste van, uiteindelijk, het netto inkomen.
  7. De premie voor de "verplichte" #AOV voor #zzper gaat 225,- euro per maand kosten. Daarvoor krijg je, na een jaar arbeidsongeschiktheid, een inkomen op bijstandsniveau. Het verplichtstellen van de AOV wordt ingegeven doordat veel ZZP'ers niet in staat zijn om de kosten van een vrijwillige AOV verzekering te dragen. De gedachten achter het verplichtstellen van deze verzekering door de overheid lijkt een beetje op de #wanbetalersregeling bij de ziektekostenverzekering. Als je daar een premieachterstand krijgt moet je een #bestuursrechtelijkepremie gaan betalen die 30% hoger is dan de normpremie. Met andere woorden de overheid denkt als we er nu maar een boete bovenop leggen dan kunnen ze het hogere bedrag ineens wel betalen. Wie gaat deze premie nu wel betalen? De opdrachtgever d.m.v. een hoger uurtarief? Het meest waarschijnlijke is dat de ZZP'er minder netto inkomsten krijgt. En dan nog de vraag, wat heb je aan deze verzekering? Welke ZZP'er is na een jaar arbeidsongeschiktheid nog een ondernemer? Na een jaar, of misschien wel eerder, arbeidsongeschiktheid zal een, dan ex-ondernemer, al aankloppen bij de gemeente voor een bijstandsuitkering. Dan krijgt deze, ook als er geen AOV verzekering is, ook een uitkering op bijstandsniveau. Dus de premie betaal je waarschijnlijk voor een uitkeringsbedrag waar je ook zonder premiebetaling al recht op kan hebben. En dan zijn er nog al die uitzonderingen en bijzonder situaties waar weer allemaal regeltjes en bepalingen voor in het leven worden geroepen. Een AOV voor ZZP'ers heeft zoals het er nu laat uitzien alles in zich om een complex, nutteloos gedrocht te worden.
  8. Zoals Hans schrijft is het in dit geval niet direct te bepalen wat er is gebeurt omdat de details ontbreken. Wel is het zo dat bij een VOF bij de dagvaarding voor het faillissement ook de vennoten moeten worden gedagvaard om deze, direct bij het uitspreken van het faillissement, ook privé failliet te laten verklaren. Als bij de faillissement aanvraag alleen de VOF is gedagvaard zijn de vennoten niet automatisch ook privé failliet. Wel kan de benoemde curator, later, alsnog een of meer vennoten privé failliet laten verklaren. Dan kan afhangen van de mate waarop, naar oordeel van de curator, zij verantwoordelijk zijn voor het faillissement of als de curator vermoedt dat er privé daadwerkelijk iets te halen valt. Het is de willekeurige keuze van de curator of één, meerdere of alle vennoten worden gedagvaard om privé failliet te worden verklaart. Er is geen verplichting om alle vennoten failliet te laten verklaren.
  9. Het verbod voor het opnemen van een concurrentiebeding in een tijdelijk contract is zeer zwaar wegend. Je werkgever zal de redenen waarom dit beding is opgenomen in een tijdelijk contract, vooraf, moeten motiveren. Let op het woord vooraf. Omdat ij bij het tekenen moet weten welke belangen de ondernemer heeft om dit op te nemen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jij, vanuit je tijdelijke functie, kennis krijgt van zeer gevoelige bedrijfsinformatie. Wat in dit geval ook van belang is, is welke functie had jij bij je voormalige werkgever. Heb jij binnen dat bedrijf actuele kennis van ontwikkelingen, nieuwe productie die net op de markt zijn gebracht of nog in de ontwikkelfase zitten? Of heb jij contact en/of contract informatie van huidige en toekomstige klanten? Om het risico dat jij aan de haal gaat met producten, al dan niet in een aangepaste vorm, waar je werkgever al veel tijd en geld in heeft geïnvesteerd, of rechtstreeks de bestaande klanten gaat benaderen, is zo'n concurrentiebeding opgenomen. Dit wordt ook als een redelijke grond voor een concurrentiebeding gezien. Ook je persoonlijke omstandigheden, opleiding, leeftijd werkervaring kunnen van belang zijn als er een conflict ontstaat met je werkgever over dit concurrentiebeding. Je kan zo'n specifieke opleiding of werkervaring hebben dat je eigenlijk alleen maar kan werken in dezelfde functie of bij een vergelijkbare onderneming dan is een concurrentiebeding onredelijk. Je kan aan de slag gaan, zonder "slapende honden" wakker te maken en hopen dat je werkgever niets doet. Je loopt het risico dat je werkgever je over een paar maanden alsnog aanspreekt op het concurrentiebeding. Je kan ook met je werkgever in gesprek gaan en afspraken maken over het vernietigen van het concurrentiebeding. Of de werkgever daar aan wil meewerken hangt natuurlijk wel af van je verstandhouding met je werkgever. Je kan de kantonrechter vragen het concurrentiebeding als onredelijk bezwarend te laten schrappen. Dan moet de kantonrechter oordelen of het concurrentiebeding wel rechtsgeldig is dan wel of er wel van worden overtuigd dat de voormalige werkgever niet onredelijk wordt benadeeld door het hebben van specifieke kennis of informatie over de onderneming, producten en klanten.
  10. Beste Ron, Zoals ik het lees hebben jullie een opdracht gekregen voor een levering aan iemand die een (beschermings)bewindvoerder heeft. Die bewindvoerder is verantwoordelijk voor het betalen van de vaste lasten van de cliënt en het voorkomen van (nieuwe)schulden. Blijkbaar heeft de bewindvoerder een aankoop gedaan die een schuld heeft veroorzaakt. Dat is laakbaar gedrag en kan de Bewindvoerder in de problemen brengen. Ik zou je adviseren in het Curatele en bewind register bij "de Rechtspraak" te kijken wie de toezichthoudende rechter is. < https://ccbr.rechtspraak.nl/#!/ > Dan bij deze rechter schriftelijk een klacht indienen over het feit dat de bewindvoerder blijkbaar een aankoop heeft gedaan, voor rekening van zijn cliënt, die niet betaald kon worden. De rechter zal om opheldering vragen bij de bewindvoerder en deze waarschijnlijk opdragen, of met jou tot overeenstemming te komen over een betalingsregeling (en dat is niet een regeling waar jij niet mee akkoord wil gaan), of de rekening zelf te betalen, al dan niet via zijn beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Als blijkt dat het akkoord voor de levering is gegeven terwijl de bewindvoerder wist dat de rekening niet direct en volledig betaald kon worden heeft deze een groot probleem en kan het zomaar zijn dat de bewindvoerder door de rechter wordt ontslagen. Zo'n ontslag ontslaat de bewindvoerder niet van zijn betaalverplichting naar jou. Zo'n ontslag stelt dat de bewindvoerder aansprakelijk is voor de schuld en vergemakkelijkt voor jou om de schade te verhalen. Via de aansprakelijkheidsverzekering.
  11. Wat mij niet helemaal duidelijk is, is welke rechtsvorm heeft het bedrijf nu. Je heb t het over toegezegde aandelen maar dat zijn, zoals ik het begrijp, de aandelen uit de nog op te richten BV. Misschien begrijp ik het verkeerd maar zoals ik het nu lees wil jij aandelen hebben van een nog niet opgerichte bv. Al met al lijkt mij jou positie erg zwak in deze zaak. Er zijn je aandelen toegezegd in een nog op te richten bv maar zolang die er niet is kan je ook geen aandelen opeisen.
  12. Kijk even op de site; grensinfo.nl Daar kan je informatie vinden over verschillende situaties. Als zelfstandige (ZZP'er) zit je vaak in een ander situatie dan als je in België woont en in Nederland een bedrijf hebt. (zoals Joost schrijft; een vaste inrichting hebt) Als ZZP'er werk je mogelijk op locatie van je opdrachtgever, in Nederland, en verdien je daar dus je geld. Als je niet meer dan 14 uur per week in België werkt, tel hier ook je tijd bij voor je administratie die je thuis doet, betaal je in Nederland belasting, ben je in Nederland voor de zorgverzekering, verplicht verzekerd. Verdien je in België je inkomen of werk je meer dan 14 uur in België dan val je volledig onder de Belgische belastingwetgeving incl. de ziektekostenverzekering. Dat laatste is in België veel goedkoper dan in Nederland. Let wel op- Het urencriterium van 14 uur komt voort uit een belastingverdrag tussen Nederland en België. Er is niemand die je verplicht je gewerkte uren per land te registreren de controle is bij een boeken controle feitelijk wie (in welk land) krijgen facturen van je. Succes! Harold
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.