Jump to content
BertH
Verberg

Onterechte facturen

vraag

Beste HL'ers,

 

Ik zit met een probleem van 2, mijns inziens onterecht, ontvangen facturen voor een van mijn BV's.

 

Het verhaal is iets te lang om helemaal uit de doeken te doen, maar wat moet ik hiermee doen? Situatie is dat de facturen dermate hoog zijn dat ik ze nooit en te nimmer kan betalen. De verzender denkt dat hij in zijn recht staat. Ik denk van niet. Ik denk dan ook dat ik bij het hogerop gaan spelen wel gelijk zal krijgen, maar dit gaat vermoedelijk vrij veel energie kosten (bovenop wat het nu al heeft gekost).

 

Wat gebeurt er als ik ze niet betaal? Krijg ik dan uiteindelijk een deurwaarder aan de deur?

 

Alvast bedankt voor advies.

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Ik heb ook eens zoiets gehad, bedrag factuur viel - zonder enig overleg - veel hoger uit dan het vooraf geoffreerde bedrag. Ik heb toen aan de leverancier overgemaakt wat het volgens mij had moeten zijn en heb dat met een aangetekende brief toegelicht.

Als je dat doet en er dan toch een zaak van komt, heb je in ieder geval een streepje voor, omdat je je geen wanbetaler hebt getoond.

 

Ik heb overigens niets meer gehoord toen.

 

Succès en groet,

 

Hans


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik zit met een probleem van 2, mijns inziens onterecht, ontvangen facturen voor een van mijn BV's.

 

Een onjuiste factuur moet worden betwist, en het terechte deel moet tijdig worden betaald. Betwisten doe je het beste per brief, bij formele conflicten zowel per aangetekende als per gewone post zodat de ontvangst niet kan worden ontkend. Verder is het denk ik goed bij elke escalatiestap (bijvoorbeeld van crediteur naar gerechtsdeurwaarder) even opnieuw schriftelijk te reageren, zodat je niet het verwijt kan worden gemaakt "dan had u maar moeten reageren".

 

Er kan vervolgens van alles gebeuren (aangetekende brieven, incassobureau, gerechtsdeurwaarder etc.), maar dat geeft niet. Uiteindelijk beslist de rechter erover. Als die oordeelt dat je terecht betwist hebt en terecht niet (of: voldoende) betaald dan heeft het geen gevolgen.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Wat gebeurt er als ik ze niet betaal? Krijg ik dan uiteindelijk een deurwaarder aan de deur?

 

Dat ligt er helemaal aan wat de andere partij gaat doen. Als hij doorzet: ja dan krijg je bezoek van de deurwaarder. Op wikipedia vind je een kort verhaal over de mogelijkheden. De fijne details kun je hier via de zoekfunctie vinden.

 

Je zegt verder dat je het bedrag nooit of te nimmer te kunnen betalen. Als de vordering voor een rechter komt en hij deze terecht vindt zou je dus mogelijk failliet gaan. Ik zou als ik jou was dus Rene z'n advies over betwisten/reageren zeker opvolgen maar ook wat juridisch advies inwinnen. Denken gelijk te hebben, gelijk hebben en je gelijk halen zijn nogal verschillende dingen (helaas)

 

Hoe kunnen jullie beide "denken" dat jullie gelijk hebben? Wat staat er wel op papier?

 

Wat op papier staat kun je intrepeteren zoals je wilt. Daarnaast kan wat op papier staat niet overeenkomen met de wet wat die tekst de inkt op het papier niet waard maakt. Genoeg mogelijkheden dus om te denken gelijk te hebben terwijl dat niet het geval is. Beetje zinloze opmerking dus.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Bedankt voor reacties en tips. Op dit moment druk in onderhandeling met afzender. Dit is toch de beste manier denk ik: praten... Hou jullie op de hoogte hoe het loopt.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 10 leden online en 161 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept