Ga naar inhoud
 • 0

Wat vinden jullie van belang bij je website dienstverlener?

Junior     6 2

Beste levellers,

 

Even een onderzoekje onder de doelgroep :)

 

achtergrond info: Op 07-07-07 ben ik na een tijd van freelancen een bedrijf gestart dat websites maakt (kijk maar in mijn profiel voor wiewatwaar ;D ). Omdat ik met mijn freelancen vooral voor wat grotere partijen werkte, wil ik nu vooral starters van dienst zijn omdat ik merk dat zij in hun zaak geloven, zich er harder voor maken dan de marketing-clown van menig groter bedrijf, afijn, ik ga mij dus vooral richten op starters en vandaar dat ik graag een paar dingen zou willen weten van wat mede-levellers.

 

Ik zou bijvoorbeeld graag weten wat starters het belangrijkst vinden als het gaat om dienstverlening bij websites. Speelt advies een grote rol of zoeken de meeste van jullie het eerst liever zelf uit, zijn uitgebreide statistieken programma's van belang of zijn aantallen en referrers (wie linkt er naar je pagina) genoeg, willlen jullie wel een "onbeperkt aantal e-mailadressen" of liever een goed spamfilter, kortom; wat vind jij belangrijk als je een website afneemt?

 

Mocht je open source of web 2.0 systemen gebruiken die je handig vind dan hoor ik het ook graag.

 

Ik ben van plan om vanaf volgende week een actie te starten waarbij Media Flame de eerste 100 (ofzo) startende ondernemers ondersteund doormiddel van het geheel gratis weggeven van een website (dus consult, design, bouwen, domeinnaam alles voor niks) en dat alleen de hosting betaalt hoeft te worden. Als ik die actie kan verstevigen door wat (gratis) tools ter beschikking te stellen die starters ECHT van belang vinden dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Denk aan CrazyEgg (www.crazyegg.com) enzovoorts.

 

Ik hoor graag wat jullie handige functies / tools / informatie vinden!

 

Groeten,

 

Hakan Tabor


www.mediaflame.nl | een gratis website voor iedere (startende) ondernemer inclusief makkelijk CMS systeem!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

12 antwoorden op deze vraag

 • 0
Super Senior     136 5

Beste Hakan,

 

Wat starters belangrijk vinden? Heb je het zelf al onderzocht en bedacht? Dat lijkt me toch niet zo heel moeilijk in de branche waarin jij een bedrijf bent begonnen.

 

Werk eerst aan je eigen site, dat lijkt me verstandig. De website is het visitekaartje van je bedrijf. De letters zijn veel te groot, ik mis de volledige contact gegevens evenals de algemene voorwaarden. Dat zijn dingen waar een ondernemer direct naar kijkt.

 

100 websites gratis weggeven lijkt me erg overdreven, los gezien van de tijd die je ermee kwijt bent. Mijn advies kijk eerst kritisch naar je eigen website en prijzen (25 euro voor een domeinnaam is wel erg veel). Je bied al producten aan, maar je specificeerd niet wat de klant ervoor krijgt.

 

Succes ermee!

 

Met vriendelijke groet,

Ruud Menting

Link naar reactie
 • 0
Moderator     7,7k 147

Websites gratis weggeven is natuurlijk een aardige manier om snel een portfolio op te bouwen, maar 100? Ik weet niet op welk tempo jullie ze opleveren, maar volgens mij ben je daar wel een jaartje mee zoet ;)

 

Speelt advies een grote rol of zoeken de meeste van jullie het eerst liever zelf uit, zijn uitgebreide statistieken programma's van belang of zijn aantallen en referrers (wie linkt er naar je pagina) genoeg, willlen jullie wel een "onbeperkt aantal e-mailadressen" of liever een goed spamfilter, kortom; wat vind jij belangrijk als je een website afneemt?

 

Bovenstaande zaken zijn, denk ik, ook dingen die goeddeels bij de dienstverlening van een hostingbedrijf horen. Natuurlijk is het zo dat veel bedrijven beide diensten aanbieden, al dan niet verplicht in combinatie met elkaar.

 

Persoonlijk ben ik er geen liefhebber van om de bouwkosten van een website over de tijd de financieren middels hostingkosten, maar het kan natuurlijk wel... Als je eraan begint, stel dan in ieder geval duidelijk hoe lang deze lock-in periode is, en vertel klanten als ze ernaar vragen ook eerlijk hoe het in elkaar steekt. Mensen zijn dat tenslotte wel gewend, bijvoorbeeld van de gratis toestellen bij een gsm abo en dergelijke.

Link naar reactie
 • 0
Junior     6 2

Beste Ruud,

 

Bedankt voor je reactie. De tekst die te groot is laat ik voor wat het is, dat is een kwestie van smaak denk ik en daarover valt te twisten. Ook in het CMS dat we hebben gebouwd hebben we gekozen voor een groot vormgegeven minimalistische aanpak en dit blijkt na proeven in mijn persoonlijke omgeving bij de meeste mensen voor rust te zorgen. Maximaal één of twee grote knoppen met bijv. OPSLAAN en ANNULEREN is een beetje de aanpak die Media Flame hanteert met haar designs en dat geeft internet-leken het gevoel dat het systeem laagdrempelig is. Voor wat betreft de algemene voorwaarden en contact gegevens heb je helemaal gelijk, de website is ook nog niet af (komt naast een menuitem contact nog een "portfolio" bij e.d.)

In de footer komt nog een link met de algemene voorwaarden en een e-mail link.

 

 

Beste Benm,

 

Ook jij bedankt voor je antwoord. Voor je je het hoofd breekt over oplevertijden, ik heb voldoende freelance designers die kunnen inspringen mochten er teveel aanmeldingen in één keer binnenkomen :) Mijn doel is niet zozeer een algemeen portfolio op te bouwen maar meer om dagelijks met starters te kunnen werken die hart voor de (hun) zaak hebben. Daar wil ik best wat consessies voor doen of winst voor laten en daarom heb ik ook niet echt een lock-in periode... gewoon een jaarcontract zoals bij de meeste hostingpakketten, ik probeer mensen door regelmatige updates aan het systeem, een fatsoenlijke helpdesk en degelijk advies tevreden te houden zodat zij hun contract verlengen. Winstgevende inkomsten heb ik wel door de wat grotere klanten waarvoor ik werkte en nog steeds werk doe.

 

Om het nog gekker te maken is het plan trouwens ook om iedere klant na 3 jaar een gratis restyle aan te bieden om de site weer een eigentijds ontwerp te geven.

 

Heb de folder die we uit gaan geven als attachment bijgevoegd :-)

 

edit: het foldertje wordt in het forum getoond :o hierbij dan maar een linkje:

 

http://www.mediaflame.nl/weggeefactie.jpg


www.mediaflame.nl | een gratis website voor iedere (startende) ondernemer inclusief makkelijk CMS systeem!

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account
Guests

Eerste wat in me opkwam toen ik zag "geeft websites weg" is. Huh websites weggeven?

Kan je niet beter zetten, maakt gratis uw website. Dan denkt een geintersseerde "ow ik kan iets gratis krijgen wat normaal veel geld kost, even verder lezen"

 

Wat ik belangrijk vind aan een website (want dat was de vraag).

1) simpele layout, overzichtelijk

2) een korte regel die gelijk opvalt met wat desbetreffende bedrijf doet.

Bijv: "Wij produceren en leveren (geen montage) aan particulieren en bedrijven en maken alles in eigen fabriek"

2) absoluut geen flash toestanden.

3) veel foto's

4) een site die regelmatig verfrist met nieuwe informatie, foto's ect.

 

Groetjes, Mike Zwetsloot,

 

ps, jij ben de vlieginstructeur ? ;)

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     22,4k 5 1368

Voor hosting reken je 25 euro per maand, da's 300 euro per jaar. Wat gebeurt er na het eerste jaar? Gaan dan die andere kosten (500 euro voor gebruik cms) dan geactiveerd worden, of blijft dat aanbod van gratis gebruik langer geldig?

 

Verder geen commentaar. Ik vind zo'n bold design wel grappig. Zelf werk ik regelmatig met een dhz-systeem dat helaas alleen maar lelijke templates heeft. Een combinatie (zet zelf de structuur op en voeg daar de content in; een ontwerper trekt het geheel strak) zou ik interessant vinden voor een basic website voor een kleine onderneming (pagina of zes, geen shop). Dan is 25 euro per maand ook geen probleem, maar ik zou het gedoe van overleg willen beperken.

 

Zit er ook popmail in die hosting trouwens? Hoeveel gebruikers?


Steun onderzoeksjournalistiek. 🕵🏼‍♀️ Word vriend van Investico (ANBI). 

Link naar reactie
 • 0
Junior     6 2

Voor wat betreft de hosting, iedere klant, via de gratis actie of daarna ontvangt:

 

- 1 Gb ruimte

- 20 Gb dataverkeer (daarna 1 euro vooraf of 2 euro per Gb achteraf)

- Onbeperkt aantal popboxen POP3 of IMAP, incl. webmail enzo

 

De klanten van de gratis actie dus het eerste jaar voor € 275,- he ;-)

 

De 300 euro per jaar blijven overigens gewoon altijd gehandhaafd, komt nooit iets extra bij, gewoon vaste jaarlijkse kosten.

 

 

Screenshots van het CMS kun je bekijken op:

 

http://www.mediaflame.nl/webfire/

 

Een demo van het CMS is in de maak, zodat je zelf kunt testen en die zichzelf iedere 30 minuten weer reset zeg maar....


www.mediaflame.nl | een gratis website voor iedere (startende) ondernemer inclusief makkelijk CMS systeem!

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account
Guests

Voor mij zijn webdesign, webhosting en webprogramming verschillende zaken. Bij webdesign vind ik een vaste prijs belangrijk. Weet ik al wat ik wil, dan vraag ik een offerte aan. In dat geval is een consult niet echt van belang. Heb ik geen idee wat ik wil, dan is extra advisering meegenomen. Ik benader u, we maken een afspraak, ik vertel mijn wensen, u adviseert mij zo nodig en brengt een offerte uit. Ik wil daarbij niet het idee krijgen dat ik altijd betaal voor advisering terwijl dat niet altijd nodig is.

 

Verder wil ik weten wat de licentie inhoudt. Mag ik het ontwerp aanpassen? Mag ik (alleen op mijn website) een uitbreiding doen of laten doen door een ander? Zijn er variabele kosten met betrekking tot de rechten op het ontwerp? Kan ik ook enkel het design laten ontwerpen en de code elders laten maken?

 

Dan de hosting. Professionele webhosters zijn gespecialiseerd in webhosting. Tegenwoordig kost dat voor veel websites niet meer dan een paar tientjes per jaar. 25 euro per maand vind ik daarom (zeker voor een starter) best veel geld. Hoewel 1 GB ruimte en 20 GB best wel ruim te noemen is, is de starter met een kleine website relatief duur uit.

 

Wat verstaat u onder zelf updaten? Als dat betekent dat ik zelf aanpassingen moet maken dan vind ik dat best een groot bedrag. Ik betaal al 25 euro per maand voor de hosting, dus dan neem ik aan dat ik toegang heb tot de server en dingen kan aanpassen. Maakt uw bedrijf zelf de aanpassing, dan ben ik benieuwd hoeveel uren en hoevaak er gebruik gemaakt kan worden van de service om iets te laten aanpassen.

Link naar reactie
 • 0
Legend     3k 31

...Weet ik al wat ik wil, dan vraag ik een offerte aan. In dat geval is een consult niet echt van belang. ...

 

Het woord consult doet mij aan een dokter denken.

 

Ik denk dat je als ontwerper sowieso voor iedere offerte een ged gesprek met je klant met voeren om het ontwerpproces en eindresultaat naar beidens tevredenheid te kunnen sturen. Ik denk dat zo'n eerste gesprek geen consult moet zijn, maar gewoon gratis omdat het belangrijke input levert voor je relatie met de klant en je offerte.

 

Je kunt wel offreren zonder zo'n gesprek als de klant denkt dat ie wel weet wat ie wil, maar als daarmee er nog een verschil zit in wat hij wil en jij denkt dat ie wil heb je later toch een probleem.

Als de klant denkt 'net zo lang ontwerpen totdat ik tevreden ben' en jij denkt 'twee/drie varianten en dan kiezen' dan houd je misschien toch een ontevreden klant over.

 

Een goed begin van je zakelijke relatie is van belang: dat je klant gratis aan je proffesionaliteit kan snuffelen voordat je overgaaat tot prijs- en contractvorming.

Link naar reactie
 • 0
Junior     6 2

Goedemorgen :)

 

Ik denk dat je als ontwerper sowieso voor iedere offerte een ged. gesprek met je klant met voeren om het ontwerpproces en eindresultaat naar beidens tevredenheid te kunnen sturen

 

juist, precies mijn mening, hoewel consult misschien inderdaad wat plastisch klinkt, is het idee erachter dat ik een solide kennisbasis vorm waarin ik de wensen van (vooral mijn commerciele) klanten goed begrijp voordat we ergens aan beginnen. Dat is niet alleen in het voordeel van de klant die normaal 1500 euro betaalt voor het ontwerp en dus mag verwachten dat ik kennis van (zijn) zaken heb, maar in de actieperiode zeker ook voor mij omdat ik dat hele proces weggeef nu. Als ik niet goed snap wat de klant wil bereiken draaien we uren om elkaar heen en dat is voor niemand efficient.

 


 

Beste Misdefinitie,

 

Webdesign, webhosting en webprogramming zijn inderdaad verschillende zaken. Vandaar dat Media Flame bestaat uit een Zend Certified PHP guru voor de programming en een op marketing en reclame gerichte webdesigner (met redelijk portfolio) voor de visuals :-)

 

De hosting gebeurd dedicated op full service basis en wordt dus ook overgelaten aan professionals.

 

Voor wat betreft de prijs denk ik dat er genoeg ondernemers zijn die gewoon alle kosten op een rij kunnen zetten en kunnen concluderen dat € 275,- voor een compleet op maat gemaakte website niet duur is, of de aanbieding nou is € 275,- voor het design en hosting gratis, of ontwerp gratis en hosting € 275,- ;-). Daarnaast zit je nergens aan vast na het eerste jaar. Zeg na een jaar op en je nieuwe designer kan het ontwerp krijgen, als eea in goed overleg en bij correcte betaling van het afgelopen jaar gaat zelfs in PSD, doen we niet moeilijk over. De inhoud kun je natuurlijk zelf kopieeren maar wellicht maken we als extra service voor "Media Flame verlaters" zelfs een HTML exporteerfunctie die je in staat stelt de hele CMS website in één keer te downloaden voor hosting op een server zonder Webfire. De links e.d. zouden dan automatisch worden omgezet naar .html bestanden zodat de site blijft draaien.

 

Wacht... ik hoor je al typen, die 300 euro is jaarlijks ;-)

 

Daarom bieden we iedere klant na 3 jaar een gratis restyle aan op basis van hun wensen op dat moment (3 jaar was bij de bedrijven waarvoor ik tot nu toe werkte ongeveer de periode waarna ze een opfrisbeurt voor hun site wilden hebben). Zo heb je dus waar voor je geld, een solide CMS pakket waar constant aan gewerkt wordt en makkelijk uitbreidbaar is met maatwerk-scripting (door ons), solide hosting en iedere 3 jaar een fris uiterlijk (van de site ;D ).

 

Maatwerk scripten doen we op basis van fixed pricing per project. Als wij vinden dat de module op maat ook handig zou kunnen zijn voor andere klanten, geven we dat aan tijdens de offerte en bieden dan een module aan die qua prijs is gebaseerd op kostenspreiding over meerdere klanten, met voor Media Flame het recht om de module door te zetten naar meerdere klanten


www.mediaflame.nl | een gratis website voor iedere (startende) ondernemer inclusief makkelijk CMS systeem!

Link naar reactie
 • 0
Junior     6 2

Beste Peter,

 

Het is ook mijn doel om inzicht te krijgen of ideen op te doen uit de reacties van anderen op mijn vragen bovenaan en niet om reclame te maken. Het liefst weer on-topic dus;

 

wat zijn voor jullie belangrijke zaken die meetellen bij het hebben van een website. Wat zouden jullie makkelijk, handig, mooi vinden etc etc....


www.mediaflame.nl | een gratis website voor iedere (startende) ondernemer inclusief makkelijk CMS systeem!

Link naar reactie
 • 0
Senior     94 6

Wat betreft het ontwerp zal de smaak verschillen per opdrachtgever. Wel is de structuur van een website belangrijk. Ik zag laatst een website waar eerst vijf pagina's doorgeklikt diende te worden voordat de tarieven en diensten getoond werden. De belangrijkste pagina's dienen met 1 klik gevonden te moeten worden.

 

Daarnaast moet een website relevant zijn. Een website met een tractor in de header verwerkt, terwijl zij diensten aanboden zoals PC ondersteuningen. Of een Joomla site zonder verdere grafische veranderingen. Beide voorbeelden ben ik tegen gekomen, en ik stond er van te kijken. In de tijd waar geen enkel bedrijf eigenlijk meer zonder het internet kan, bestaan er nog voldoende voorbeelden die er totaal geen kaas van gegeten hebben.

 

Wie is overigens jou doelgroep? Als je je richt op E25,- per maand voor webhosting, kom je snel uit bij bedrijven die hun inkomsten via het internet binnenhalen of bedrijven met een hoge omzet die dat bedrag kunnen missen als kiespijn. De plaatselijke kapper zul je niet kunnen bereiken. Deze kleine ondernemers kiezen hoofdzakelijk nog voor de goedkope oplossing. Zo had ik afgelopen week contact opgenomen met enkele starters in mijn regio, waarbij enkele aangaven dat de ander E5,00 goedkoper was en dus daar hun diensten gingen afnemen. Hiermee wil ik aangeven dat voornamelijk starters erg zuinig zijn op hun geld.

 

Succes ermee! Jou website staat mij wel aan.


http://www.adfactor.nl - Sponsored content & display advertising
Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  6 leden, 100 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.