Ga naar inhoud
 • 0

in stamrechtbv gespecialiseerde belasingadviseurs

Junior     7 0

Via Google worden tegen aantrekkelijke tarieven diensten (oprichting en jaarwerk) aangeboden m.b.t. stamrecht bv's.

 

Zijn deze adviseurs inderdaad beter en/of goedkoper dan andere (algemene) belastingadviseurs en accountants ?

 

Heeft iemand ervaring met belastingadviesbureau Geraerts of belastingaviesbureau Van de Vijfeijke, beiden te Reusel en adverterend op Google ?

 

Met dank voor reactie,

 

Hans van Lier

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

8 antwoorden op deze vraag

 • 0
Junior     7 0

Zo simpel is het toch niet.

 

Of iemand een goede adviseur is, blijkt doorgaans toch pas na het kennismakingsgesprek, als hij namelijk voor jou aan het werk is.

 

De kans is groot dat als iemand voor anderen goed werk heeft geleverd,

hij mij ook wel zal bevallen. Een stamrecht bv is doorgaans een eenvoudige bv met weinig boekingen.

 

Kortom: ben zeer geinteresseerd in de mening/ervaringen van anderen

Link naar reactie
 • 0
Moderator     19,8k 19 1565

Dag Hans

 

Ik kom eerst even terug op de oprenting in jouw pm aan mij:

Als je in de overeenkomst niets hebt opgenomen over een kostenaftrek, dan vraag ik me af wie die overeenkomst geadviseerd heeft. Elke overeenkomst mag rekening houden met kosten in de BV, zodat je inderdaad niet gehouden bent om exact 4% te maken na aftrek van kosten. Zoals jouw overeenkomst er ligt, dien je dus geen 4%, maar veelal 5% te maken wil je neutraal renderen t.o.v. de verplichtingen die de BV straks heeft. Overeenkomst kan wel herzien worden met akkoord van de fiscus!

 

De vraag wat een goede adviseur is? Ik ben geen fan van bedrijven die schreeuwen op hun site dat ze hetzelfde 'kunstje' voor minder kunnen doen. Sterker nog, beide 'adviseurs' die je noemt, heb ik een broertje dood aan. Ze verzieken de markt door te penetreren als prijsvechters. Dat moet ergens ten koste gaan van de kwaliteit!

 

Van de vijfeijke schrijft het volgende over haar concurrent in Reusel:

http://www.stamrechtbv.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=37

en schreeuwt bovenal dat andere adviseurs gewichtig doen en te veel geld vragen.

Ik zoek liever een adviseur die zich bewijst in kwaliteit, aandacht en pro actief meedenken.

 

De prijs is ook geen echte reden. Een stamrecht BV bestaat veelal 30 jaar. Keuze is dan goedkoop (=1300 / 30 = 43 euro per jaar) of wat duurder (2.200 / 30 = 73 euro per jaar). De vraag is: wat krijg je voor die extra 30 euro per jaar!?

 

Geraerts schrijft pertinente onzin op haar site. Stamrecht BV vanaf 25K interessant is complete onzin (tenzij je een onderneming wilt beginnen)! Bij 25K kan het namelijk interessant zijn om wel uit te laten betalen en je inkomen over drie jaar te middelen. Dat kan zoveel als 5% voordeel opleveren, waardoor de 25K veelal tegen 47% of soms zelfs 37% belast wordt. Ook noemen zij percentages die verzekeraars inhouden als afsluitprovisie van 8 tot 12%. Ook dit is onzin, 8% is echt maximaal.

 

En niet in de laatste plaats: hij noemt dat andere kantoren 3.000 tot 4.000 euro vragen voor het traject. Dat is simpelweg een leugen. Dat mag al blijken bij Van de vijfeijke, maar ook andere adviseurs doen dat veel goedkoper.

 

Beide kantoren zijn er opuit om zoveel mogelijk BV's op te richten. De lage marge (+- 1300 euro incl BTW) moet verdiend worden in volume. Dat gaat ten koste van aandacht en kwaliteit. De notaris rekent al snel 700 euro, dus 600 euro over voor de besprekingen, het advies, de overeenkomsten, inspelen op de privé situatie (als dat al gedaan wordt?), aanmelden bij de fiscus en nazorg.

 

Een beetje fiscalist kost al snel 100 euro per uur. In 6 uur heb ik het nog nooit klaar gespeeld om een stamrecht BV (trackrecord van 46 stuks in 1,5 jaar) op te richten inclusief advies over de privé situatie, zorgen dat men weet wat men doet en mag, advies over lenen van de BV, gevolgen bij emigratie, gevolgen bij overlijden, stappen voor een eigen onderneming en ga zo maar door.

 

Lijkt mij dat beiden een stamrecht BV als een heilig middel beschouwen bij een ontslagvergoeding, terwijl in mijn visie de ontslagvergoeding zelf het vertrekpunt moet zijn voor een goed advies.

 

Accountants kun je dit soort klussen beter niet gunnen omdat zij werkelijk niets weten van stamrecht BV's en het toch wel een specialisme is. Adviseurs van de grotere kantoren weten er wel raad mee (hoewel ik mij soms verbaas over de domme opmerkingen die ik van collega fiscalisten krijg over mijn stamrechtovereenkomst), maar vragen de hoofdprijs omdat het hun 'core business' niet is.

 

Kortom: een specialist is aan te bevelen, maar dan wel een die kijkt naar jouw privé situatie, inkomensbehoefte, fiscaal gunstige beloning en jou alles vertelt over wat mag, kan en moet. Niet in de laatste plaats moet hij bereid zijn nazorg te bieden zonder meerprijs.

 

Om je wat ideeën te geven:

1. fiscus Amsterdam heeft er een handje van om jou te verplichten salaris op te nemen uit de stamrecht BV. Dit is natuurlijk belachelijk, maar handelt jouw adviseur dit ook voor jou af (bezwaar tegen de LB-plicht) of kost dat extra?

 

2. als jouw pensioen flexibel is vanaf 55 jaar, krijg je dan ook meerdere stamrechtovereenkomsten of het juiste advies om die schommelingen op te vangen zonder extra kosten?

 

3. als je geen bestemming en behoefte hebt voor het geld in de nabije toekomst, wordt je dan ook gewezen op de optie om met 60 te stoppen met werken en dan tegen de laagste IB-tarieven de BV leeg te maken?

 

4. wat gebeurt er als je wilt emigeren? Weet je dan dat het feitelijk bestuur van de BV in NL moet blijven, wat je dan moet doen en hoe de belastingheffing tussen de verschillende landen werkt?

 

5. wordt jou verteld wat de fiscus opstrijkt als jij en je partner overleden zijn en de kinderen ouder zijn dan dertig?

 

6. weet je wat er gebeurt als jij en jouw partner overlijden en de kinderen jonger zijn dan 30? (de oudste krijgt een uitkering tot 30 jaar, maar de jongste ook, die laatste profiteert dus veel meer van zijn jonge leeftijd).

 

Zomaar wat vragen die in mijn visie echt beantwoord moeten worden.

 

Groet

Joost

 


DenariusAdvies.nl: Fiscaal + juridisch advies bij rechtsvormkeuze/-wijziging, VOF, BV, DGA, bedrijfsoverdrachten.

Link naar reactie
 • 0
Junior     7 0

Joost,

 

Op de eerste plaats hartelijk bedankt voor je uitgebreide reactie. Een passende overeenkomst lijkt mij inderdaad waardevol. Goedkoop kan hierbij duurkoop blijken te zijn.

 

Mijn stamrechtovereenkomst is opgesteld door een fiscalist van een (middel)groot en regionaal opererend accountantskantoor.

 

De kosten lagen hoger dan de genoemde bureaus in Reusel.

 

Ben, ondanks een goed kennismakingsgesprek, niet tevreden over het resultaat en de huidige gang van zaken. Weet niet waar ik aan toe ben, heb geen uitleg ontvangen over wat moet, kan en niet kan. Dit ook na vragen mijnerzijds. Bovendien geef jij nu aan dat de overeenkomst niet goed doordacht is.

 

Ben dus op zoek naar een ander bureau voor het jaarwerk en enige advisering.

 

Gezien het feit dat meer betalen dus niet vanzelfsprekend betekent dat (meer) kwaliteit wordt geboden ben ik op zoek naar ervaringen met de genoemde bureaus.

Aangezien ik er overtuigd van ben dat ik niets bijzonders vraag en slechts enkele boekingen heb te verwerken, vraag ik mij af of goedkoop, in mijn geval, goed of zelfs beter zou kunnen zijn. Met het bereiken van kostenvoordelen door bulkproduktie is m.i. op zich niets mis.

 

Kortom: hoe beoordelen de klanten van Geraerts en Van de Vijfeijke te Reusel de kwaliteit van deze bureau's ?

 

Hans van Lier

Link naar reactie
 • -1
Moderator     19,8k 19 1565

Dan hoop ik dat je die hier tegenkomt...ik heb zelf geen ervaring met ze, maar zal zeker niet verkondigen dat ze slecht of goed zijn.

 

Succes!

 

Je kunt overigens ook je vraag eens stellen op forums als kassa.vara.nl en trosradar. Die worden drukker bezocht.

 

Groet

Joost


DenariusAdvies.nl: Fiscaal + juridisch advies bij rechtsvormkeuze/-wijziging, VOF, BV, DGA, bedrijfsoverdrachten.

Link naar reactie
 • 0
Moderator     19,8k 19 1565

Dan hoop ik dat je die hier tegenkomt...ik heb zelf geen ervaring met ze, maar zal zeker niet verkondigen dat ze slecht of goed zijn.

 

Succes!

 

Je kunt overigens ook je vraag eens stellen op forums als kassa.vara.nl en trosradar. Die worden drukker bezocht.

 

Groet

Joost

 

Ik quote mezelf even vanwege een kneusje:

 

Ik kan best tegen een kneusje, maar de toelichting erbij verbaast me:

 

"Mensen voor een stamrechtbv verwijzen naar kassa of radar? Dat kan ik niet volgen. Sorry Joost "

 

Ik wil even toelichten dat hier gevraagd werd naar ervaringen met adviseurs en dus geen stamrecht BV inhoudelijke vraag! Ik verwijs simpelweg naar forums waar meer bezoekers komen en een dergelijke vraag meer voor de hand ligt als je ervaringen op wilt doen, simpelweg vanwege het grotere publiek. En als expert op het kassa forum kan ik wel stellen dat stamrecht vragen daar helemaal niet zo zeldzaam zijn.

 

Als de anonieme kneusgever wil reageren zou ik dat op prijs stellen, maar ik denk dat mijn motivatie voor mijn antwoord wel voldoende is.

 

Groet

Joost (en nu ga ik even op kassa verder ;) )


DenariusAdvies.nl: Fiscaal + juridisch advies bij rechtsvormkeuze/-wijziging, VOF, BV, DGA, bedrijfsoverdrachten.

Link naar reactie
 • 0
Moderator     19,8k 19 1565

Beste Hans,

 

Ik kwam zelf ook de advertentie tegen van Geraerts en ben ook op zoek naar een andere accountant. Heb jij inmiddels ervaring met Geraerts?

 

Mvg

Ursula

 

Hoi Ursula,

 

Dit topic is al erg oud. Wellicht reageert Hans nog, maar ik betwijfel het. Overigens is Geraerts geen accountant, maar adviseur voor stamrecht BV's.

 

Groet

Joost


DenariusAdvies.nl: Fiscaal + juridisch advies bij rechtsvormkeuze/-wijziging, VOF, BV, DGA, bedrijfsoverdrachten.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  10 leden, 125 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.