Ga naar inhoud

Eenmanszaken in Handelsregister?

Aanbevolen berichten

 

Eenmanszaken moeten zich per 1 juli (iig voor eind 2009) laten registreren in het Handelsregister, meldt oa Sprout.

 

Vanaf 1 juli treedt de nieuwe Handelsregisterwet in werking. Die houdt in dat ook eenmanszaken, maatschappijen van vrije beroepsbeoefenaars en Verenigingen van Eigenaars zich moeten laten registreren in het register.

 

Waren eenmanszaken dan niet al geregistreerd?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Volgens mij vallen ook kunstenaars hieronder. En DAT vind ik belachelijk. De autonome kunstenaar moet zich dus gaan registreren als ondernemer. Per 1 juli 2008 (2009) wordt de autonome kunstenaar via de wetgeving de nek omgedraaid. En dat zonder slag of stoot. Nog even en dan moeten wij ons allemaal (ook in loondienst) gaan registreren bij het 19de eeuwse opvanghuis voor mislukte ambtenaren die alleen maar geld vangen en niets doen. Ik heb mij per 1 juli 2008 uitgeschreven bij de KvK en ga verder als autonoom kunstenaar (ik heb daar zelfs een erkend diploma voor). Het kunstproject bestaat uit het vastleggen en uitvoeren van autonome kunst als kunstenaar en niet als ondernemer ;) Kijken wat er gebeurt!

Link naar reactie

Volgens mij vallen ook kunstenaars hieronder. En DAT vind ik belachelijk. De autonome kunstenaar moet zich dus gaan registreren als ondernemer. Per 1 juli 2008 (2009) wordt de autonome kunstenaar via de wetgeving de nek omgedraaid. En dat zonder slag of stoot.

 

Eerlijkgezegd vind ik het helemaal niet vreemd dat kunstenaars zich ook moeten registeren. Wat maakt het feitelijk uit of je schilderijen, websites, warme broodjes of machineonderdelen maakt om die vervolgens te verkopen?

 

Overigens ben ik wel met je eens dat je geld betaald aan de kvk waar je feitelijk weinig voor terugkrijgt, maar dat geldt voor heel ondernemend nederland... 60 euro om de gegevens van een eenmanszaak in een register te verwerken is gewoon belachelijk veel.

 

Wat dat betreft zou ik eerder pleiten voor een register onderhouden uit de algemene middelen, net als paweg gemeentelijke basisadministratie en dergelijke.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  8 leden, 192 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...