• 0

Steun de Suikerzakjesverzamelaars

Nederland is verenigingsland bij uitstek. Voor elk onderwerp richten we hier clubs op, en al snel ontstaan er katholieke, gereformeerde, joodse en openbare klonen, uiteraard met lokale levels.

 

Zie bijvoorbeeld http://www.suikerzak.nl/

 

Politiek, sport, het koninkshuis, de school, de buurt, mijn verzameling: alles is in clubverband verpolderd. Maar wanneer ik een website voor mijn club wil maken, waar kan ik dan terecht?

 

Twee jaar geleden was ik betrokken bij de opzet van een website voor een vakvereniging. Een kleine club met een paar honderd leden. Ze hadden drie webbouwers uitgenodigd om een schatting te maken van de kosten. Die kwamen met offertes tot zelfs honderddertigduizend gulden. Daarvoor is subsidie aangevraagd bij een fonds, dat (terecht) zijn hand op de knip hield. Nu is hun website gebouwd door een welwillende amateur. En het is een rommeltje.

 

Waarom bestaat er geen Community Service Provider? Nee, MSN- en Google-groepen bedoel ik niet, want dat zijn primair kletsplekken. En ViaDesk is meer voor projectteams. Clubnet van KPN komt in de buurt (daar vind je bijvoorbeeld 60 amateurvoetbalclubs) maar dat blijft toch een goedkoop zootje.

 

Wat ik voor ogen heb is een platform waar je met basis-internetkennis je eigen clubhome kan samenstellen. Zoiets als clublogging. Bij Clublogger krijg je voor een vast tarief (paar honderd euro) een serie basisfuncties. Tegen vergoeding kan je er extra modules kan toevoegen. Er zijn zelfs diensten aan te koppelen.

 



BASISFUNCTIES

 

- nieuws

- agenda

- forum

- downloads

- gids

- etc

 

EXTRA FUNCTIES

 

- domeinregistratie en beheer

- ledenadresboek

- maillijst

- emailservice (mailzine)

- ledenadministratie

- etc

 

DIENSTEN

 

- oprichten vereniging (bij notaris)

- huisstijl en drukwerk

- beheer rekeningen

- ledenadministratie

- verenigingsblaadje

- evenementen

- etc

 

Enfin. Ik heb reeds contacten met geïnteresseerde dienstverleners, maar zoek nog een stelletje developers die zo’n platform kunnen/willen samenstellen op basis van het streven om vrijwilligersclubs een zo goedkoop mogelijke endlosung (Duits voor totaaloplossing ;D) te bieden, en gemaakte kosten terug te verdienen in B2B.

 

 

PS - als zo'n platform al bestaat houd ik me aanbevolen voor links.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

12 antwoorden op deze vraag

  • 0

Het lijkt me wel leuk om mee te werken, maar wat zoek je precies?

 

Webbouwvakkers. Mensen die snappen wat er nodig is om zoiets als http://www.mijnwinkel.nl/ voor verenigingen te maken en aan te bieden als Community Service Provider. Een vereniging is een community, met dit verschil dat een webplek niet de primaire activiteit is maar een dienst aan leden.

 

Stel ik maak het clubblaadje van een postduivenvereniging. Dan geef ik honderden euro's per jaar uit aan drukwerk en postzegels, terwijl mijn leden wellicht ook tevreden zijn met een mail- en webzine. Ik zou mijn budget dus kunnen besteden bij een Community Service Provider, mits die het bouwen van een verenigingssite heel makkelijk maakt. Gewoon met modules, zoals Yabb dat als forummodule for free wordt aangeboden.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Realiseer je wel dat het een redelijk uitgebreid stuk programmatuur zal worden, flinke database-eisen gaat stellen etc.

 

Juist. Zo ontstaan dus offertes van een ton. Ik snap dat eigenlijk niet. Een aannemer die gevraagd wordt om een suggestie te doen voor een clubhonk gaat toch ook niet zelf spijkers en schroeven smeden als er bouwmarkten zijn vol prefab-materialen? Vrijwel alle functies van zo'n community moeten reeds tig keer door anderen ontwikkeld zijn: adresbeheer, content management, agenda. Lijken me typische webservices. Waarom weer helemaal bij AF beginnen? Ik zoek gewoon een leuke bouwkeet!

 

Maar ik ben dan ook tamelijk naief. ::)

 

Opensource: ik ken het woord en dan houdt het op... maar klinkt percies goed. Toch blijft er een webbouwvakker nodig om de assemblage to overzien.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

wat je vooral nodig hebt zijn goede bouwtekeningen. Veel opensource enthousiasten kunnen goed programmeren, maar snappen niks van gebruiksvriendelijkheid, intuitief design, marketing... Alle leuke dingen die iets groot maken.

 

Als je dus erg duidelijk kan aangeven wat je wilt doen, waarvoor het interessant is, wie er mee werken en waarvoor het opensource cirquit dit op zou moeten pakken. Dan maak je een kans dat het ook daadwerkelijk door wat enthousiastelingen opgestart wordt.

HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link naar reactie
  • 0

Een ton lijkt me inderdaad wel weer iets te gortig, je moet op een gegeven moment als ontwikkelaar ook weten waar je moet ophouden natuurlijk.

 

Een probleem met 'opensource' is vaak de integratie van verschillende onderdelen: Er zijn uitstekende fora, prima agenda's (hele ERP/CRM oplossingen zelfs), en fraaie e-mail paketten, maar hoe knoop je het netjes aan elkaar? Er zijn voorbeelden te bedenken waarbij nieuwbouw minder kost dan knopen!

 

Verder vraag ik me af of je dit uberhaupt opensource WILT.. Want als je dat doet, kan natuurlijk iedereen met een beetje programmeerkennis er zo mee aan de slag & je ergste concurrent worden. Natuurlijk maak je kans dat het door een paar enthousiastelingen wordt opgepakt, en je hele project voor weinig van de grond komt, maar let op die keerzijde!

 

Je zou ook eens met een ontwikkelaar kunnen gaan zitten en gewoon vertellen wat je budget is. Dat is een beetje de omgekeerde kant van offreren, maar je weet wel snel wat de mogelijkheden zijn en of je prijs/prestatie eisen reeel zijn. Wellicht kom je dan tot een aardig geheel, zeker als die ontwikkelaar al wat nuttigs in huis heeft & bereid is wat zoekwerk te verrichten om je plan mogelijk te maken!

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

In de hoogtijdagen hebben veel webbouwers hun eigen content management systeem ontwikkeld. Logisch, want de websites die ze verkochten konden doorgaans prima beheerd worden met een standaard inhoudsmachine. Al snel werd zo'n CMS als apart product verkocht. Nu zie ik de eerste community management systemen opduiken. Doorgaans gebaseerd op het oermodel van de internet community.

 

Wat ik nu voorleg is een manier om die virtuele verenigingsmachine toe te spitsen op een specifieke markt. De crux zit 'm niet in de technologie, maar in de toegevoegde diensten. Die combinatie is veel marktgerichter dan een generieke engine.

 

Vergelijk het met erwtensoep. Mijn moeder maakt met dezelfde ingrediënten een betere snert dan Unox, maar ze heeft geen benul van verkopen. Sorry ma.

 

Op een oud marketing-tegeltje staat de volgende wijsheid: je kan beter een market hebben dan een mill. Ik zie de markt en ben nu alleen nog op zoek naar een goeie molenaar.

 

En mijn budget? Eerst een koek- en zopiekraam bouwen, dan pas verdienen ;D

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Open Source is een ideaale aanpak voor heel veel projecten. Alleen moet je daar wel de volgende kantekening bij maken: Open Source projecten slagen alleen als er genoeg animo is bij developers. Dat wil dus zeggen dat een forum, zoals phpBB of yabb, of bijvoorbeeld een portal als PostNuke makkelijker te realiseren is dan een project waarvoor minder animo is. Algemene projecten hebben dus meer kans.

 

Wil je een dergelijk project via de Open Source methode aanpakken, dan kan je het beste een uitbreiding/hack schrijven voor bijvoorbeeld PostNuke, dan dat je een nieuw systeem gaat bouwen. Dan heb je veel meer kans om opgepikt te worden door een enthousiaste developer.

 

Over het gebrek aan commercieel of marketing inzicht bij developers wil ik een ding zeggen: dit gaat niet voor iedereen op en bovendien zullen veel Open Source ontwikkelaars het accepteren als er sturing is door bijvoorbeeld een usability specialist wat betreft de organisatie van het systeem. En is Red Hat niet een van de weinige winstgevende IT bedrijven? Dus het kan wel.

 

Vanuit Net Collective heb ik veel contact met de Open Source community en probeer ik af en toe ook mijn steentje bij te dragen. Maar naar mijn inschatting kan je een project als dit beter samen met een gemotiveerd bedrijf doen, dat samen met jou het concept verder uitwerkt en de technische kant verzorgt. Als je hier interesse in hebt dan kunnen we daar zeker over praten ;)

Link naar reactie
  • 0

Naar mijn inschatting kan je een project als dit beter samen met een gemotiveerd bedrijf doen, dat samen met jou het concept verder uitwerkt en de technische kant verzorgt. Als je hier interesse in hebt dan kunnen we daar zeker over praten ;)

 

Lijkt mij ook de beste weg, partneren. Op aanraden van de ZRsKIleraar ga ik nu een mapping-programma aanschaffen, en mijn opzet in een stroomdiagram uitwerken. Zodra dat enigszins af is leg ik het graag voor aan belangstellenden.

 

Is er na kennismaking nog steeds motivatie, dan lijkt het me slim on een inschatting van de noodzakelijke werkzaamheden te maken + afspraken over risico- en beloningsdeel. Ik ga daarna achter financiering aan. Bedankt voor de reacties tot dusver... ail be back!

 

 

Toch moet het wemelen van kleine clubapplicaties op het web. Programmeurs hebben toch ook hobbies? Een applicatie om tennisbanen te reserveren, een schaakcompetitie te administreren, een kantine te beheren.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
Op aanraden van de ZRsKIleraar

ehm... OK. :)

 

Toch moet het wemelen van kleine clubapplicaties op het web. Programmeurs hebben toch ook hobbies? Een applicatie om tennisbanen te reserveren, een schaakcompetitie te administreren, een kantine te beheren.

Het is saai, maar heb je http://www.hotscripts.com al eens een keer volledig doorgespit?

HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 92 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.