• 0

Bedrijfscollectief

Onlangs ben ik in aanraking gekomen met het Business Professionals Collectief (BPC). Zij zouden graag een adviserende rol willen hebben bij de doorstart van onze onderneming (wat voor onderneming is even niet van belang). Het gaat er voornamelijk om dat bepaalde aspecten (o.a. administratie en sales) achter lopen op de zaken en dat wij zelf ons meer willen richten op onze eigen werkzaamheden/specialiteiten. Aangezien wij een min of meer startende onderneming zijn, is een ondersteunde hand goed op zijn plaatst.

 

Nou is het natuurlijk ook mogelijk om zoiets zelf uit te (laten) voeren. Maar ik moet zeggen dat het verhaal van hun (http://www.bpcollectief.nl/) erg goed overkomt. De belangrijkste positieve punten zijn: snelle doorstart, toezicht en de negatieve punten zijn: ze hebben veel inzicht in ons bedrijf (vertrouwensband).

 

Hebben jullie misschien een idee hierbij of misschien zelfs wat over gehoord? Ik ben erg benieuwd hoe jullie hier over denken. Bedankt.

The cake is a lie!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

24 antwoorden op deze vraag

  • 0

Het lijkt een beetje op een slimme manier om adviseurs te verkopen aan je. Dat leid ik af uit termen als "vraag en aanbod bij elkaar brengen".

Dan denk ik: die adviseur kun je zelf ook wel inhuren, daar heb je geen collectief voor nodig.

Zijn er geen andere oplossingen voor je bedrijf? Misschien dat je iemand kunt inhuren voor de sales en de administratie kunt uitbesteden aan een boekhoudkantoor?

Link naar reactie
  • 0

...

Hebben jullie misschien een idee hierbij of misschien zelfs wat over gehoord? Ik ben erg benieuwd hoe jullie hier over denken. Bedankt.

 

Ik ken hun niet, maar sowieso zou ik ook eens met andere adviseurs praten voor een 2e offerte. Als je de administratie en de sales uitbesteedt, moet je die partij(en) sowieso vertrouwen, en er anders niet aan beginnen.

 

Wel is het misschien handig om de sales en de adminitraite aan 2 verschillende partijen uit te besteden, kwestie ook van risicospreiding.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

Hartstikke bedankt voor jullie reactie, dat waardeer ik zeker.

 

Allereerst wil ik even kwijt dat we inderdaad al eerder opzoek zijn gegaan naar losse partijen. Dus een persoon voor de boekhouding, maar voor de sales was nog niet broodnodig. De reden waarom we dat uiteindelijk niet hebben doorgezet is omdat dit simpelweg makkelijker was, we kregen dit aangeboden. Weliswaar heb je wel gelijk in het feit dat je dan wel een risicospreiding creëert. Toch is zo'n iemand die je tijdens de hele opstart periode je hand vasthoudt wel erg makkelijk!

 

Maar daarom ben ik nu aan het kijken wat nou precies de risico's zijn van dit collectief. Het heeft uiteraard ook voordelen, want je krijgt wel een waslijst aan nieuwe klanten voorgeschoteld. Aan de andere kant kwamen ze wel erg betrouwbaar over, maar het waren uiteraard echt verkopers, dus daar zijn ze in getraind. We zijn momenteel aan het uitzoeken of hun hele verhaal wat zij toen gegeven hebben aan alle kante klopt. We zijn erg wantrouwig wat dat betreft.

 

Even nog wat anders: wij zullen een krediet moeten aanvragen van 5000,- euro (bij bizner) om hun te betalen. Zij beweren dat wij door de nieuwe klanten die we krijgen via hun dit makkelijk terugverdiend kan worden (doorlooptijd van 1 jaar). Dit zou contractueel vastgelegd worden, maar kan dat eigenlijk wel?

 

En nog steeds rest mij de vraag of jullie met dergelijke (of zelfs deze) partij(en) al eens kennis hebben gemaakt en wat jullie ervaringen daarmee zijn?

The cake is a lie!

Link naar reactie
  • 0

 

...

We zijn momenteel aan het uitzoeken of hun hele verhaal wat zij toen gegeven hebben aan alle kante klopt. We zijn erg wantrouwig wat dat betreft.

Vraag referenties en bel die op.

 

Even nog wat anders: wij zullen een krediet moeten aanvragen van 5000,- euro (bij bizner) om hun te betalen. Zij beweren dat wij door de nieuwe klanten die we krijgen via hun dit makkelijk terugverdiend kan worden (doorlooptijd van 1 jaar). Dit zou contractueel vastgelegd worden, maar kan dat eigenlijk wel?

...

 

Kan wel, maar hoe ze die garantie nakomen is weer deel 2 natuurlijk. Kijk goed naar de voorwaarden.

 

Zelf geen ervaring met deze partij.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

Inmiddels zijn we nogmaals op gesprek gegaan en is duidelijk geworden hoe alles te werk gaat. We hebben veel vertrouwen in de samenwerking.

 

Het moet inderdaad nog uitwijzen of alles wordt waargemaakt, maar ik geloof dat het wel goed komt.

 

Bedankt voor jullie hulp.

The cake is a lie!

Link naar reactie
  • 0

Dag David,

 

hoe heeft jullie samenwerking met het Business Professionals Collectief tot nu toe uitgepakt?

Het is jammer dat ik dit forum nu pas ontdek, want helaas heb ik niet zo'n goede ervaringen met het Business professionals. en met mij velen.

De enige waar ik boos op kan worden dat ben ik zelf, want om eerlijk te zijn had ik bij het tekenen nog twijfels, maar heb ik me ertoe overgehaald, omdat het voor mij zakelijk gezien ook een kans was.

 

wat ging er mis?

bijna alles wat contractueel is vastgelegd en mondeling is beschreven bleek in de praktijk anders te zijn.

Van de vijftig klantdossiers die mij toegeschoven zouden gaan worden per jaar heb ik er in het eerste jaar maar drie gehad.

De communicatie rondom de dossiers, verloopt erg slecht. Afspraken die met klanten gemaakt zijn over uren en uurtarieven veranderen regelmatig. Wat aan mij verkocht is als een goed lopende trein blijkt nog maar een trein in aanbouw te zijn.

Om mij heen heb ik mensen boos weg zien gaan, soms zelfs juridische stappen zien ondernemen.

 

Het zijn hele sympathieke mensen, maar laat je daardoor niet verblinden. Kijk naar hun daden, en als je lid wilt worden, stap dan in op het kleinst mogelijke contract.

Link naar reactie
  • 0

Beste Doremi,

 

Business Professionals Collectief heeft net als iedere onderneming zijn ups & downs. Als je deze vraag een half jaar geleden aan mij had gesteld, dan zou ik twijfelachtig antwoorden. Maar, de afgelopen maanden (eigenlijk sinds januari) heb ik BPC sterker zien worden. Onze onderneming heeft hier veel profijt van gehad!

 

Voor starters is het erg handig, want je leert hier erg veel van. Maar dat kan net zo goed voor gevestigde ondernemingen gelden. Zo heb ik bijvoorbeeld een verkooptraining gevolgd, gegeven door traningproducties.nl. Dit was voor mij een erg leuke ervaring! Daarnaast krijgen wij erg veel opdrachten vanuit het collectief, zowel kleine opdrachten als erg grote opdrachten. Maar ik kan alleen voor mijzelf spreken.

 

Blijkbaar ervaart niet iedereen dit bovenstaande. Volgens mij ligt dat aan de tal aan verschillende soorten ondernemingen, maar vooral ook ondernemers. Het is daarom bijna een onmogelijke klus voor BPC om iedereen tevreden te houden. Toevallig weet ik dat ze nu bezig zijn met een applicatie waarmee het netwerk zichzelf kan beheren. Ontzettend handig voor hun, maar dat maakt de boel voor ons transparanter en leuker!

 

Naar mijn mening is BPC een groeiende, al dan niet opbouwende onderneming en wil ik graag met mijn onderneming meegroeien. BPC gaat voor kwaliteit en dat waardeer ik.

 

Hoe denk jij hierover?

The cake is a lie!

Link naar reactie
  • 0

Jammer dat ik deze discussie nu pas tegenkom. Ik wil jullie onderstaande niet onthouden.

 

Mijn ervaringen met BPC (BPCollectief)

 

De eigenaar van BPC komt in eerste instantie heel goed over en doet in de gesprekken hele mooie voorspiegelingen maken, waardoor je snel geneigd bent om in zee te gaan en in te stappen bij het collectief.

Ik ben reeds in juli 2007 met hen in zee gegaan, In januari 2009 werd het contract vernieuwd omdat er een Naams verandering plaats vond en beloofde de eigenaar, dat het nu echt van start ging en dat er gewerkt zou worden aan wat hij noemde mijn dossier. Ik ben ingestapt op het hoogste niveau, waarbij aangetekend werd dat ik geen ondersteuning nodig zou hebben op ICT gebied, aangezien daar mijn eigen specialisatie lag. Ook administratief had ik geen ondersteuning nodig, daar ik MEAO administratief en PB heb, dus zelf in staat ben om mijn administratie te doen. Deze twee onderdelen zouden omgezet worden naar voornamelijk juridische ondersteuning en marketing ondersteuning.

Na eerst een paar maanden weinig tot niets gehoord te hebben volgende er een zogenaamde intake gesprek. Hier kreeg ik pas na weken een verslag van. Daarna weer weken niets gehoord. Steeds zelf moeten bellen hoe het met de voortgang van mijn dossier ging.

Daarna werd ik contact gebracht met een mogelijke klant, die ook mijn algemene voorwaarden zou gaan doen. Die mogelijke klant is inderdaad een klant van mij geworden en zo had ik de eerste van de mijn toegezegde minimaal 15 klanten op jaar basis binnen. Hierna volgde een periode van weer niets horen. Diverse maanden navraag gedaan naar de stand van mijn AV, maar steeds de reactie dat komt. Bij mijn klant navraag gedaan en kreeg te horen dat hij mijn AV nog steeds niet had en van BPC ook nog steeds niet de opdracht gekregen had deze te gaan uitvoeren.

Aangezien BPC verwacht dat je ook mogelijke klanten aanbrengt voor het collectief. Diverse adressen en mogelijke klanten aan de eigenaar doorgegeven. Nu bij navraag bij die personen gedaan te hebben, wat ik veel eerder had moeten doen, blijkt dat hij geen contact met hun gezocht heeft.

Om een lang verhaal kort te maken. Diverse goederen en zaken geleverd aan BPC, waaronder website, domeinnaam en Laptop, monitor etc. Geen betalingen van hun mogen ontvangen. Privé zaken voor de eigenaar gedaan, en gefactureerd, wederom al maanden geen betaling op mogen ontvangen.

Eind vorig jaar werd ik in contact gebracht met een advocaten kantoor, die mijn AV zou gaan doen. Dit kantoor heeft dat grondig gedaan, dus daar geen commentaar op.

Totaal aantal klanten in 2008 verkregen via BPC is 3 geworden van de 15 die hij minimaal zou gaan aanleveren.

Conclusie: Bezint eer gij begint.

 

Sephimar, webhosting & -design, ICT advies

 

Link naar reactie
  • 0

Hoi Sephimar,

 

Het oproepen om negatieve ervaringen over een met naam en toenaam genoemd bedrijf naar jou te mailen dient mijns inziens niet door HL gefaciliteerd te worden.

 

De bijbehorende website heeft verder alleen ten doel genoemde partij zwart te maken (alhoewel dat uit de site zelf niet af te leiden is, maar wel uit je post hier) zonder dat ze de kans hebben op een weerwoord. Dat vind ik een kwalijke zaak.

Verder staan je contactgegevens er niet op alsmede andere relevante informatie.

 

Ik heb de link en bijbehorende tekst dan ook verwijderd.

 

Frans

Link naar reactie
  • 0

Voor een ieder

 

Mijn bedrijf is actief op hypotheek- en verzekeringsgebied. In onze boeken hebben wij veel startende ondernemers.

 

Om de startende ondernemers beter te bereiken zijn wij een overeenkomst aangegaan met Business Professional Collecttief van Erwin Veenenedaal uit Rijsenhout.

 

Mooie verhalen, maar zodra het inschrijfgeld van € ruim 700,-- is voldaan is hij onbereikbaar en laat niets meer van zich horen. Inmiddels heb ik vier ondernemers om mij heen verzameld met de zelfde ervaring. Zijn er meer mensen die de ervaring van deze oplichtingspraktijken hebben ervaren, stuur mij dan een emailbericht naar frans@geldwinkel.nl. Ik ben aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om dit soort mensen aan te pakken. Natuurlijk kunnen wij in eerste instantie alleen maar boos zijn op ons zelf. Goed vertrouwen wordt heel hard afgestraft.

 

U bent gewaarschuwd

 

Frans Teunissen

Directeur

De Geldwinkel Kennemerland

 

 

 

Mod edit: niet gestaafde claim doorgehaald

 

Link naar reactie
  • 0

Via een melding werden wij (de mods) geattendeerd op het feit dat het Business Professionals Collectief denkt schade te leiden door de berichten die er op dit forum worden gepost.

 

We willen het Business Professionals Collectief graag uitnodigen voor wederhoor. De meningen van onze gebruikers kunnen we niet beïnvloeden en worden om die reden ook niet verwijderd. Wel dragen we zorg voor een objectieve discussie waarbij feitelijkheden de hoofdrol moeten spelen en subjectiviteit niet.

 

Blijkbaar zijn er meerdere personen die problemen hebben met de werkwijze van het Business Professionals Collectief. Dat sterkt het verhaal alleen maar dat er blijkbaar toch zaken zijn die niet helemaal door de beugel kunnen.

Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie
  • 0

Beste Administartor,

Objectiviteit is zeker belangrijk en het is ook niet de bedoeling om BPC onterecht als oplichter neer te zetten. De feiten liegen er echter niet om. Inmiddels zijn er 12 ondernemers en twee ondernemersverenigingen die zich bij mij hebben aangesloten met dezelfde ervaringen. De website is inmiddels wegens wanbetaling uit de lucht gehaald. Zonder een verder oordeel te geven en met respect vor uw forum denk ik niet dat het verstandig is als ondernemer met BPC van Erwin Veenendaal in zee te gaan.

Het verhaal wordt ongetwijfeld vervolgd. Inmiddels weet de wijde omtrek wie de heer Veenendaal is en is gewaarschuwd.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Beste eurootje2

 

Wat Yannick bedoelt, is dat dit een open forum is waarin ruimte is voor hoor, maar vooral ook wederhoor.

 

BPC heeft de admins geattendeerd op de mogelijk gevolgen die dit topic zou kunnen hebben voor BPC, waarop hij door Yannick in zijn post is uitgenodigd deel te nemen aan deze discussie.

 

Er is dus geen sprake van enige vorm van 'in zee gaan met'.

 

Frans

 

PS. met betrekking tot je opmerking "de feiten liegen er niet om" de reactie mijnerzijds dat er op HigherLevel pas sprake is van een oplichter tot daar enige vorm van onderbouwing aan ten grondslag ligt, bijvoorbeeld in de vorm van een gerechtelijke uitspraak. Tot die tijd zullen dergelijke kwalificaties door ons, daar waar we ze zien of daar waar wij erop geattendeerd worden, worden doorgehaald cq. verwijderd.

Link naar reactie
  • 0

Heeft iemand een idee wat BPC voor een organisatie is? Maw, krijg ik waar voor mn geld?

En dan liefst geen meningen, maar feiten. Hun site ligt plat, beetje eng, maar wie weet is dat vanwege onderhoud, of.... Het lijkt er volgens hun informatie op alsof het goed loopt, maar als ik dit forum lees, dan gaan mijn haren bijna overeind staan. Toch, ook ik ben het slachtoffer geworden van een wel erg negatief forum, dus ... ik heb wel vertrouwen maar ook mixed feelings. Ik wil ook geen kans missen, want het is een nieuwe organisatie en wie weet.

 

Dus de vraag is: heeft iemand recent advies/ervaringen waar ik wat mee kan doen?

Link naar reactie
  • 0

Reactie

 

Business Professionals Collectief

 

Uit respect voor onze landelijke organisatie en bancaire partners lichten wij graag toe waar de negatieve uitlatingen van een aantal ontevreden klanten in Noord-Holland vandaan komen. Operationeel heeft BPC tot november gewerkt met de Netwerkselector zonder persoonlijke begeleiding, per begin november heeft BPC de benodigde capaciteit ingezet om haar klantenservice te optimaliseren. De Netwerkselector is ontwikkeld om ondernemers sneller en vooral doelgericht bij elkaar te brengen. De persoonlijke begeleiding is eveneens van essentieel belang, temeer de BPC adviseurs via het SMART Business systeem een belangrijke meerwaarde geven aan het respectievelijk ondernemerschap van onze leden.

 

De oude website is komen te vervallen, reden daartoe is tweeledig :

 

1.   Gedateerd

2.   Stop op samenwerking met voormalig websitebouwer door UWV fraude en overtreding BPC reglement zijnde geen porno websites.

 

BPC distantieert zich van dergelijke praktijken. De nieuwe website kunt u consulteren op ons adres www.bpcol.nl.

 

BPC biedt haar ontevreden klanten alsnog haar excuses aan en uiteraard de mogelijkheid om van het SMART Business systeem dat onlangs is geïntroduceerd gebruik te maken.

 

BPC Operations

 

Link naar reactie
  • 0

Ben wel geïnteresseerd om wat meer te horen over je SMART systeem. Kun je wat toelichten? Ik lees namelijk in je 1e alinea 1 groot stuk gehypete marketingtermen :) En vooral: subjectiviteit.

 

Klantenservice, doelgericht bij elkaar brengen, optimaliseren, meerwaarde... WIIFO? Whats in it for ondernemers ? :)

Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie
  • 0

Beste Moderator,

 

Het SMART systeem staat voor een model (SMART) waarin je als ondernemer je doelstellingen vorm gaat geven. Dit vergemakkelijkt het proces van zoeken naar de juiste businesspartners in het netwerk.

 

Aansluiten bij BPC via het SMART systeem betekent richting geven aan de zoektocht naar afnemers, samenwerkingsverbanden, interessanter inkopen etc. Dit wordt periodiek gecontroleerd en gemeten. De ondernemer wordt in het proces begeleid door medewerkers van BPC alsook door de digitale assistent die in de Netwerkselector (webapplicatie) is ingebouwd.

 

Op deze manier vindt de ondernemer sneller zijn/haar zakelijk interessante contacten.

 

Daarnaast wordt aandacht besteed aan het bedrijf van de ondernemer zelf, wat is er nog niet in orde, op welk(e) vlak(ken) kunnen zij zich verbeteren.

 

BPC Operations

Link naar reactie
  • 0

Effies op google gesurfd naar Sephimar en Porno. Was toch wel erg benieuwd of er inderdaad een verband tussen Sephimar en duistere pornowereld bestaat. En ja hoor, meteen raak. Op de site van Bilando, dus een site gebouwd en hosted door Sephimar, open en bloot: keiharde porno! Even voor de duidelijkheid, dit is een FEIT!

Ik heb nu toch wel mn mening .... zal ik Sephimar zn klanten eens up to speed brengen... ff een link naar dit forum mailen.... heb nu al binnenpret, maar laat ik het maar niet doen.

Ben wel van mening dat Sephimar zich had moeten inhouden met andere bedrijven publiekelijk te schande te maken.

 

Ondertussen kijk ik vanaf een afstandje gewoon passief toe en heb steeds meer moeite een objectieve mening te vormen.

Link naar reactie
  • 0

Doe je oogkleppen eens af. Denk je echt dat de drugs en ook de pornowereld niet stijf staan van de criminele jongetjes, stromannen, witwassen en allerlei andere duistere constructies.

Mocht je dat niet weten, vraag je dan eens af hoe ze bijvoorbeeld aan hun financieringsgeld komen, want bij een bank krijgen ze geen krediet! En waarom staat er op hun site niet openlijk een mooie referentie van hun XXX business? Hun pornobetrokkenheid en de manier waarop zij hun rekeningen proberen te incasseren roepen veel vragen op, zelfs als ze recht zouden hebben op dat geld.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Helaas zijn er zeer veel (startende) ondernemers benadeeld door deze club waaronder ik. Netwerkselector was niet meer dan een pagina met je eigen gegevens waarmee je verder niets kon. Diverse malen contact proberen te krijgen maar nooit werd er opgenomen of gereageerd op e-mails.Nadat de eerste website uit de lucht ging zijn ze vrolijk onder een bijna gelijkende domeinnaam doorgegaan.Deze is inmiddels ook offline. Factuur van BPC bevat een fout KVK nummer.Erwin Veenendaal en Pauline Burer zijn partners en staan op een adres ingeschreven. Inmiddels loopt er een proces tegen beiden. Pauline Burer is nu als freelancer werkzaam bij Jenrick http://www.jenrick.nl/PaulineBurer.html Op linked in vermeld ze nog vrolijk haar co partnerschap bij BPC! Een ieder die nog geld krijgt zou een telefoontje met het hele verhaal naar Jenrick kunnen plegen met het vriendelijke toch dringende verzoek om haar even terug te laten bellen. BPC stond eerst nog op deze site vermeld maar was na mijn telefoontje ineens verwijderd.......maar op de engelse versie zijn ze het vergeten!!! http://en.jenrick.nl/Gert-Schuurman-EDS-Nederland.html Als er nou geen vuiltje aan de lucht is laat je dat toch staan???

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 116 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.