David.

Senior
  • Aantal berichten

    56
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door David.

  1. Ah kijk, ja soms weet je niet precies op welke woorden je moet zoeken ;-) Thanks.
  2. Dag mede-higherlevelaars, Elke keer als ik een contract per e-mail (gescand) of per fax geretourneerd krijgt vraag ik me af of dit voldoende is. Heb je daadwerkelijk het origineel nodig? Ik kan het niet echt ergens vinden, alleen dat mensen het doen. Maar is dat wel slim?
  3. Beste Doremi, Business Professionals Collectief heeft net als iedere onderneming zijn ups & downs. Als je deze vraag een half jaar geleden aan mij had gesteld, dan zou ik twijfelachtig antwoorden. Maar, de afgelopen maanden (eigenlijk sinds januari) heb ik BPC sterker zien worden. Onze onderneming heeft hier veel profijt van gehad! Voor starters is het erg handig, want je leert hier erg veel van. Maar dat kan net zo goed voor gevestigde ondernemingen gelden. Zo heb ik bijvoorbeeld een verkooptraining gevolgd, gegeven door traningproducties.nl. Dit was voor mij een erg leuke ervaring! Daarnaast krijgen wij erg veel opdrachten vanuit het collectief, zowel kleine opdrachten als erg grote opdrachten. Maar ik kan alleen voor mijzelf spreken. Blijkbaar ervaart niet iedereen dit bovenstaande. Volgens mij ligt dat aan de tal aan verschillende soorten ondernemingen, maar vooral ook ondernemers. Het is daarom bijna een onmogelijke klus voor BPC om iedereen tevreden te houden. Toevallig weet ik dat ze nu bezig zijn met een applicatie waarmee het netwerk zichzelf kan beheren. Ontzettend handig voor hun, maar dat maakt de boel voor ons transparanter en leuker! Naar mijn mening is BPC een groeiende, al dan niet opbouwende onderneming en wil ik graag met mijn onderneming meegroeien. BPC gaat voor kwaliteit en dat waardeer ik. Hoe denk jij hierover?
  4. Tof! Dit volgende filmpje gaf mij inspiratie. Wij moeten innoveren!
  5. De connector is inderdaad nog niet beschikbaar. Deze is inmiddels wel in productie genomen, dus zal binnenkort wel op de markt verschijnen (hij heeft hier iets over gezegd, maar dat ben ik helaas even kwijt). Hoe en wat is nog niet duidelijk, maar ik neem aan dat deze wel via hun eigen website tegen die tijd te bestellen zal zijn.
  6. Niet helemaal waar, want onlangs zijn ze begonnen met de productie hiervan en hebben ze hun website gelanceerd. Geen speelgoed gadget meer, maar een zakelijke digitale visitekaart. De contactgegevens kunnen zelfs uitgewisseld worden via mobiel. Toevallig had ik op The Next Web '09 een interview met hun afgenomen (althans, ik was de cameraman): klik maar hierr...
  7. Inmiddels zijn we nogmaals op gesprek gegaan en is duidelijk geworden hoe alles te werk gaat. We hebben veel vertrouwen in de samenwerking. Het moet inderdaad nog uitwijzen of alles wordt waargemaakt, maar ik geloof dat het wel goed komt. Bedankt voor jullie hulp.
  8. Hartstikke bedankt voor jullie reactie, dat waardeer ik zeker. Allereerst wil ik even kwijt dat we inderdaad al eerder opzoek zijn gegaan naar losse partijen. Dus een persoon voor de boekhouding, maar voor de sales was nog niet broodnodig. De reden waarom we dat uiteindelijk niet hebben doorgezet is omdat dit simpelweg makkelijker was, we kregen dit aangeboden. Weliswaar heb je wel gelijk in het feit dat je dan wel een risicospreiding creëert. Toch is zo'n iemand die je tijdens de hele opstart periode je hand vasthoudt wel erg makkelijk! Maar daarom ben ik nu aan het kijken wat nou precies de risico's zijn van dit collectief. Het heeft uiteraard ook voordelen, want je krijgt wel een waslijst aan nieuwe klanten voorgeschoteld. Aan de andere kant kwamen ze wel erg betrouwbaar over, maar het waren uiteraard echt verkopers, dus daar zijn ze in getraind. We zijn momenteel aan het uitzoeken of hun hele verhaal wat zij toen gegeven hebben aan alle kante klopt. We zijn erg wantrouwig wat dat betreft. Even nog wat anders: wij zullen een krediet moeten aanvragen van 5000,- euro (bij bizner) om hun te betalen. Zij beweren dat wij door de nieuwe klanten die we krijgen via hun dit makkelijk terugverdiend kan worden (doorlooptijd van 1 jaar). Dit zou contractueel vastgelegd worden, maar kan dat eigenlijk wel? En nog steeds rest mij de vraag of jullie met dergelijke (of zelfs deze) partij(en) al eens kennis hebben gemaakt en wat jullie ervaringen daarmee zijn?
  9. Onlangs ben ik in aanraking gekomen met het Business Professionals Collectief (BPC). Zij zouden graag een adviserende rol willen hebben bij de doorstart van onze onderneming (wat voor onderneming is even niet van belang). Het gaat er voornamelijk om dat bepaalde aspecten (o.a. administratie en sales) achter lopen op de zaken en dat wij zelf ons meer willen richten op onze eigen werkzaamheden/specialiteiten. Aangezien wij een min of meer startende onderneming zijn, is een ondersteunde hand goed op zijn plaatst. Nou is het natuurlijk ook mogelijk om zoiets zelf uit te (laten) voeren. Maar ik moet zeggen dat het verhaal van hun (http://www.bpcollectief.nl/) erg goed overkomt. De belangrijkste positieve punten zijn: snelle doorstart, toezicht en de negatieve punten zijn: ze hebben veel inzicht in ons bedrijf (vertrouwensband). Hebben jullie misschien een idee hierbij of misschien zelfs wat over gehoord? Ik ben erg benieuwd hoe jullie hier over denken. Bedankt.
  10. Mijn voorkeur gaat ook meer uit naar de Verenigde Staten, mocht ik ooit naar het buitenland willen verhuizen.
  11. Arnoud Engelfriet heeft over dit onderwerp een heel informatief en duidelijk filmpje gemaakt voor zijn website Ius Mentis. Maar waarschijnlijk zijn jullie dit al eerder tegengekomen. Zo niet: dan is het de moeite waard om het eens te bekijken!
  12. Nou, laat ik er dan nog wat bijzetten: FLARE - kinetic ambient reflection membrane of GRL Dancing Baby (KPN Rotterdam)
  13. Haha :P Niet heel erg origineel, maar wel functioneel natuurlijk. Maar is er niks anders dan die Office Design Gallery website die dit aangeeft? Er zijn toch zat bedrijven die hun bedrijfsruimte iets extra's geven?
  14. Als vervolg op het minder succesvolle topic "Originele vergaderplek?" ben ik erg benieuwd of jullie beeldmateriaal hebben van originele bedrijfsruimtes of panden. Dit naar aanleiding van de website http://www.officedesigngallery.com/ waar onder andere het kantoor van Google bij staat. Vervolgens ben ik naar meer fotos gaan zoeken en kwam het volgende tegen: Kom maar op met die foto's!
  15. Vorige week, in de ochtend, liep ik in Rotterdam de metro uit richting mijn school. Enkele stoeptegels (traptreden) waren met stoepkrijt ondergekald met een bepaald logo en internetadres. Een eindje verder op, dichterbij mijn school, stonden er een aantal mensen te flyeren dacht ik. Maar het waren geen flyers, het waren verpakte ontbijtkoeken met daarop een sticker. Nou, zoiets gooi ik uiteraard niet weg! Er was goed over nagedacht :) Op die sticker stonden namelijk vacatures, die studenten van mijn school wellicht konden vervullen. En door 's ochtends plakken ontbijtkoek uit te delen trek je gemakkelijk de aandacht. Dat is pas 'n lekkere flyer :) Ik was er heel blij mee.
  16. Het wiel opnieuw uitvinden is niet lastig. Een complete website aanbieden (ontwerp/cms/hosting) is enkel een B2B markt, aangezien particulieren geen interessante markt vormen (laag budget en toch veel eisen). Voor particulieren hebben ze daarom weblogs en open-source uitgevonden. Bedrijven daarentegen willen liever iets 'eigen' in handen hebben, dus zijn daar ook bereid om voor te betalen. Dus je hebt gelijk dat bedrijven het willen, maar nieuw is het niet. Als antwoord op je vragen: als ik een complete website zou willen, zou ik zoeken naar een bedrijf die mij iets unieks kan aanbieden. Op dat moment gun ik het aan dat bedrijf en niet andersom. Groot wiel, compact wiel, mooi wiel is bijzaak. Doe mij maar een wiel dat anders draait.
  17. Dat ligt er uiteraard aan wat je zelf wil. Je kan het zo gek als je zelf wil maken... Het is handig om een aantal bedrijven aan te spreken die complete website's afleveren (incl. een CMS = content management system). Er bestaan al een aantal topics over dit onderwerp hier op higherlevel. De prijzen zijn erg variërend en kan van 1.000 tot de 10.000 euro oplopen. Maar daar zou je zelf eigenlijk wat onderzoek in moeten doen en kijken welk bedrijf het beste bij je past. Er zijn tal aan zulk soort bedrijven, dus om daar een oordeel over te geven is onmogelijk.
  18. Advertentie's op kleine schaal is niet echt reëel. Het zijn over het algemeen toevallige 'clicks' die jouw statistieken leuk maken, maar of het nuttig is dat vraag ik me dan maar af. Ze kijken 2 a 3 seconde, en verlaten jouw site vervolgens weer. Volgens mij ben je meer opzoek naar bezoekers die potentiële klanten van je zijn en dat bereik je meer door actie's te houden en die te combineren met andere organisatie's. Wat ook min of meer ontbreekt is je doelgroep. Je website straalt uit dat het voor jongeren is, maar grotendeels van de teksten en prijzen hebben daarentegen weer een andere insteek. Het komt wat slordig over en dat maakt het er niet professioneler op en zeker niet uitnodigend. Je zou zeker eens moeten kijken om een nieuwe website te (laten) maken en vervolgens daarin teksten te plaatsen die goed overkomen waar zeker goed over nagedacht is. Daarnaast zou ik de vrienden/jongeren arrangementen apart houden van zakelijke arrangementen, en misschien een hele aparte website voor beide te maken. Misschien heb je wat aan mijn ideetjes, succes :)
  19. Er is een groot verschil tussen streamen en downloaden. Bij een redelijke pc en internetverbinding is streamen geen probleem. Dus het bufferen merk je niet eens. Luister je radio via het internet (radio538/CazFM ook videomogelijkheden) Dat is streamen. Video's als op youtube etc. is geen streamen, maar is progressief downloaden. Een groot voorbeeld van een streamprovider is Garnier, deze voorziet alle grote partijenen in Nederland van flinke servers. Jammer is alleen dat het momenteel op kleine schaal wordt uitgeoefend. Ik zou het liever op grote schaal zien, waarbij elke televisie wordt gekoppeld aan het streamen (on-demand en live) als IPTV. Oke, maar even terug op je vraag. Het kost een hoop geld om te streamen en ik neem aan dat je het on-demand wil doen. Ik zou (net als andere mensen hier zeggen) flash gebruiken om je videobestanden te delen (progressief downloaden). Dat kost niet veel van je servercapaciteiten en niet veel van de gebruikerscapaciteiten. Misschien is dit een interessant linkje voor je: http://www.blue-pacific.com/products/turbinevideo/ en zo heb je er nog veel meer van. Succes :)
  20. Met geld en tijd krijg je zoiets niet per definitie succesvol. Desondanks dat je alles prachtig en mooi wil maken, heeft het niet gelijk de bekende x-factor. Het moet een krachtig concept zijn, wat gedurende aantallen jaren moet evalueren! Jij zegt dat je 3 uur per dag erin wil steken, maar dat voor een aantal jaar? Uit enthousiasme is het antwoord ja, maar waarschijnlijk kijk je er over een jaartje anders tegen aan... na de zoveelste tegenslag. Je zou eerder eens alles op papier moeten zetten, en kijken of je wel sterk genoeg in je schoenen staat om zo'n concept op de markt te brengen... laat staan er geld er mee te verdienen. Vergelijken en doelgerichter gaan werken. Ik wil je niet demotiveren, echt niet. Maar het is echt lastig om dit voor elkaar te krijgen. Je moet maar net geluk hebben, maar uiteraard, wie niet waagt wie niet wint... dus je zou 't op z'n minst kunnen proberen. Mijn advies: probeer klein te beginnen en niet in één klap alles op het internet te gooien. Wanneer jij groeit, groeien je gebruikers. Om dus het kostenplaatje te maken waar jij naar vroeg: oneindig. Je zou het met vrienden en kennissen moeten doen. Succes :P
  21. Voor niets gaat de zon op. Je krijgt vast en zeker nadat je een mailadres invult een mail terug met, deze actie is alleen van toepassing wanneer je een CMS en hosting afneemt bij ons voor zak met geld.
  22. Lol! Dat was me niet eens opgevallen, zag het enkel op de frontpage staan :P
  23. Volgens mij snap ik waarover dit gaat, maar je kan volgens mij best je idee kort vertellen, want er zijn al tal aan zulk soort competitie's voor clans. Zo bestaan er "LAN-party's" van alle soorten en maten (real-life events, waar wedstrijden met multiplayer games worden gespeeld). En zogenaande online competitie's als "cups", waar er echt ontzettend veel van zijn. Dus mocht je zoiets willen opzetten, zou ik met iets origineels komen en daarvoor een goed plan schrijven. En ik snap dat je grootse ideeen hebt, maar je moet wel reeel zijn en klein beginnen net als ieder ander. Maar vertel eerst eens in het kort wat je nou precies wil. Ik ken de 'branche' (voor zover die bestaat) een beetje, en zoveel geld valt er in Nederland niet mee te verdienen.
  24. Tof hey! Met vorm(geving) kan je het natuurlijk ook hartstikke origineel maken... 't Hoeft niet meteen uit metaal of lichtjes te bestaan. Ik vind 't eindresultaat echt stoer geworden en ik ga denk ik voor mezelf ook zoiets doen (met een andere vorm visite kaartje).... het probleem is alleen dat ik echt nergens hier lokaal van die snijmachinetjes kan vinden (echt al 4 boekhandels met een knutselafdeling afgegaan).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.