Jump to content

PimEffting

Super Senior
 • Content Count

  192
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  JO

Company info

 • Location
  Heemskerk
 1. Hallo Herman, Kan je zelf geen financiering aanbieden op je producten? Jij kent de producten immers het beste en zou in staat moeten zijn om de beste onderhoudskosten te hebben. Er zijn natuurlijk allerlei varianten te bedenken, huurkoop, terugkoopverklaring, etc afhankelijk van de wensen van de klant. Succes met je business!
 2. Er zijn veel manieren om je cashflow te verbeteren. Gaat het écht om cashflow en is je resultaat wel positief? Of is het gewoon krap op je bankrekening en weet je niet precies waarom? Je meldt "denk ik" - in dit geval zou je het moeten kunnen uitrekenen om te voorkomen dat je een verkeerde afslag neemt. Wat ik zelf een interessante methode vind is de "Power of One". Het is een beetje saaie kost, maar inhoudelijk krachtig:
 3. Je kan in 2020 natuurlijk ook een "tweedehandsje" kopen uit 2019. Ik vermoed dat er wel gehamsterd gaat worden ivm de bijtelling. Zolang de auto < 6 maanden OF kilometerstand < 6000 is, mag je nog gewoon MIA toepassen.
 4. Wat zegt je contract hierover? Heb je ROZ model gebruikt?
 5. In lastige situaties val ik altijd terug op de geformuleerde kernwaarden van onze onderneming. Wat vinden wij belangrijk? Of welke waarden valt niet te onderhandelen? Als voorbeeld: wij hebben respectvol omgaan met mensen als een kernwaarde gedefinieerd. In het geval een klant van ons gaat schelden, bedreigen of seksueel ongewenst gedrag vertoont (dit is letterlijk allemaal gebeurd), is er maar 1 conclusie mogelijk: we zeggen de klant-leverancier relatie op. Bij leveranciers geldt hetzelfde: als zij zich misdragen gaan ze exit. Daarbij is het voor ons niet belangrijk wat
 6. In Europa staan ruim voldoende snelladers zodat het geen enkele beperking meer is om elektrisch op vakantie te gaan. Ben zelf al zonder moeite elektrisch in zowel Noorwegen als Italië geweest bijvoorbeeld. Binnenkort ga ik elektrisch naar Spanje en verwacht absoluut geen problemen onderweg.
 7. Tesla Model X kan met trekhaak worden geleverd...beide problemen opgelost :-)
 8. Het klinkt alsof het toch wel om substantiële bedragen gaat. In dat geval is het mijn ervaring dat het verstandig is om je in een vroeg stadium bij te laten staan door een deurwaarder. Sla het incassobureau over. Gezien je verhaal is er gebrek aan liquiditeit en dan kan je maar beter je positie als schuldeiser verstevigen zodat je vooraan in de rij staat.
 9. Waarom zou je jezelf vooraf vastleggen op 2% per jaar? Je weet niet welke ontwikkeling iemand gaat doormaken en ook niet welke economische omstandigheden je hebt in de toekomst. Zolang je niet teveel werknemers hebt is het (nog) niet nodig om een heel salarisgebouw op te zetten.
 10. Vermogen opgeven in box 3. De peildatum is 1 januari 2017. De waarde op 1 januari 2018 geef je volgend jaar weer op. Je betaalt geen belasting over de winst, alleen over het vermogen.
 11. Twee tips: 1. Vindt een adviseur die ervaring heeft met ondernemers. De juiste taal bij de bank spreken is het halve werk. Zo'n adviseur moet jouw cijfers op zo'n manier presenteren dat de verstrekker dit positief beoordeelt. Je moet niet zelf het werk van de adviseur gaan doen, want je kent de cultuur en "taal" onvoldoende. 2. Het helpt enorm als je eigen geld meeneemt. Dit mag ook "eigen" geld zijn dat je onderhands leent van iemand. Misschien van familie? Als de hypotheek een kleiner deel van de waarde wordt, dan daalt het risico voor de bank enorm. Bovendien krijg je vaak ook ren
 12. Strato staat niet bekend als de meest vlotte provider. Bovendien staat je website in Duitsland - en die pakketjes met data moeten dan toch naar NL worden getransporteerd. Toevallig recent een artikel over gepubliceerd: http://www.marketingfacts.nl/berichten/test-welke-providers-biedt-de-snelste-hostingserver Ik zit zelf ook in de hosting maar verwijzen naar een onafhankelijke test (waar ik niet in sta overigens) lijkt mij iets minder wc eend.
 13. Belangrijk is om de kern van de overeenkomst duidelijk te krijgen. Betaal je voor het eindproduct? Of betaal je voor uren?
 14. Zet het uit je hoofd, dit gaat niet werken, hoe graag je dat ook wilt. Je kan de auto ook nooit meer verkopen als je een andere wilt. De superchargers werken niet omdat de plug helemaal anders is. Op wisselstroom kom je ook problemen tegen omdat de USA versie slechts op 1 fase kan laden ipv 3. Eventueel zou je nog met chademo kunnen laden maar dat is niet iets voor thuis.
 15. Het kan zeker en is geen probleem. Zelf heb ik een elektrische auto voor de meeste kilometers. Echter heb ik ook nog een Fiat Panda (14% bijtelling) als dat net even niet uitkomt. In de praktijk pakt mijn vriendin ook nog wel eens de Panda. Dat is geen probleem omdat ik over beide bijtelling betaal.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept