Jump to content

PimEffting

Super Senior
 • Content Count

  196
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  JO

Company info

 • Location
  Heemskerk
 1. Je kan dit ook handig vinden op de website van Knab natuurlijk: https://www.knab.nl/zakelijk/acceptatiecriteria (zelf tevreden over Knab voor mijn holding & niet te duur)
 2. Kan je niet 167 Euro als voorziening op de balans verwerken, bijvoorbeeld reservering voor garantieaanspraken of after-service?
 3. Een bancaire financiering zal erg lastig zijn, maar er zijn natuurlijk meerdere vormen van financieren. Je zou kunnen lenen bij vrienden en familie (heeft wel een risico natuurlijk als het niet goed gaat). Verder zou je met crowdfunding wellicht meer kans hebben als je idee sympathiek is.
 4. Even out-of-the-box: Kan je jezelf niet inkopen bij een bestaand autobedrijf? Dat scheelt heel veel uitzoekwerk en beginnersfouten. Vermoedelijk is het een betere investering voor je kapitaal door het vermijden van fouten en risico's.
 5. Hallo Herman, Kan je zelf geen financiering aanbieden op je producten? Jij kent de producten immers het beste en zou in staat moeten zijn om de beste onderhoudskosten te hebben. Er zijn natuurlijk allerlei varianten te bedenken, huurkoop, terugkoopverklaring, etc afhankelijk van de wensen van de klant. Succes met je business!
 6. Er zijn veel manieren om je cashflow te verbeteren. Gaat het écht om cashflow en is je resultaat wel positief? Of is het gewoon krap op je bankrekening en weet je niet precies waarom? Je meldt "denk ik" - in dit geval zou je het moeten kunnen uitrekenen om te voorkomen dat je een verkeerde afslag neemt. Wat ik zelf een interessante methode vind is de "Power of One". Het is een beetje saaie kost, maar inhoudelijk krachtig:
 7. Je kan in 2020 natuurlijk ook een "tweedehandsje" kopen uit 2019. Ik vermoed dat er wel gehamsterd gaat worden ivm de bijtelling. Zolang de auto < 6 maanden OF kilometerstand < 6000 is, mag je nog gewoon MIA toepassen.
 8. Wat zegt je contract hierover? Heb je ROZ model gebruikt?
 9. In lastige situaties val ik altijd terug op de geformuleerde kernwaarden van onze onderneming. Wat vinden wij belangrijk? Of welke waarden valt niet te onderhandelen? Als voorbeeld: wij hebben respectvol omgaan met mensen als een kernwaarde gedefinieerd. In het geval een klant van ons gaat schelden, bedreigen of seksueel ongewenst gedrag vertoont (dit is letterlijk allemaal gebeurd), is er maar 1 conclusie mogelijk: we zeggen de klant-leverancier relatie op. Bij leveranciers geldt hetzelfde: als zij zich misdragen gaan ze exit. Daarbij is het voor ons niet belangrijk wat
 10. In Europa staan ruim voldoende snelladers zodat het geen enkele beperking meer is om elektrisch op vakantie te gaan. Ben zelf al zonder moeite elektrisch in zowel Noorwegen als Italië geweest bijvoorbeeld. Binnenkort ga ik elektrisch naar Spanje en verwacht absoluut geen problemen onderweg.
 11. Tesla Model X kan met trekhaak worden geleverd...beide problemen opgelost :-)
 12. Het klinkt alsof het toch wel om substantiële bedragen gaat. In dat geval is het mijn ervaring dat het verstandig is om je in een vroeg stadium bij te laten staan door een deurwaarder. Sla het incassobureau over. Gezien je verhaal is er gebrek aan liquiditeit en dan kan je maar beter je positie als schuldeiser verstevigen zodat je vooraan in de rij staat.
 13. Waarom zou je jezelf vooraf vastleggen op 2% per jaar? Je weet niet welke ontwikkeling iemand gaat doormaken en ook niet welke economische omstandigheden je hebt in de toekomst. Zolang je niet teveel werknemers hebt is het (nog) niet nodig om een heel salarisgebouw op te zetten.
 14. Vermogen opgeven in box 3. De peildatum is 1 januari 2017. De waarde op 1 januari 2018 geef je volgend jaar weer op. Je betaalt geen belasting over de winst, alleen over het vermogen.
 15. Twee tips: 1. Vindt een adviseur die ervaring heeft met ondernemers. De juiste taal bij de bank spreken is het halve werk. Zo'n adviseur moet jouw cijfers op zo'n manier presenteren dat de verstrekker dit positief beoordeelt. Je moet niet zelf het werk van de adviseur gaan doen, want je kent de cultuur en "taal" onvoldoende. 2. Het helpt enorm als je eigen geld meeneemt. Dit mag ook "eigen" geld zijn dat je onderhands leent van iemand. Misschien van familie? Als de hypotheek een kleiner deel van de waarde wordt, dan daalt het risico voor de bank enorm. Bovendien krijg je vaak ook ren
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept