Jump to content

PimEffting

Super Senior
 • Content Count

  189
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7

Personal info

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  JO

Company info

 • Location
  Heemskerk
 1. Wat zegt je contract hierover? Heb je ROZ model gebruikt?
 2. In lastige situaties val ik altijd terug op de geformuleerde kernwaarden van onze onderneming. Wat vinden wij belangrijk? Of welke waarden valt niet te onderhandelen? Als voorbeeld: wij hebben respectvol omgaan met mensen als een kernwaarde gedefinieerd. In het geval een klant van ons gaat schelden, bedreigen of seksueel ongewenst gedrag vertoont (dit is letterlijk allemaal gebeurd), is er maar 1 conclusie mogelijk: we zeggen de klant-leverancier relatie op. Bij leveranciers geldt hetzelfde: als zij zich misdragen gaan ze exit. Daarbij is het voor ons niet belangrijk wat het kost in financiële zin, want kernwaarden zijn per definitie niet onderhandelbaar. Alle medewerkers weten dit ook en kunnen het ook gebruiken ter ondersteuning in dagelijkse beslissingen. Als ik jouw verhaal hoor, gaat het verlenen van goede zorg je echt aan het hart en baal je er flink van dat iemand daarmee aan het kloten is (om het even plat te formuleren). Mocht "zorg voorop" echt jouw niet-onderhandelbare kernwaarde zijn dan zou je mogelijke conclusie kunnen zijn dat je gewoon geen zaken meer doet met die persoon. Stel de hoogste directeur binnen die organisatie op de hoogte van jouw beslissing en leg uitgebreid uit waarom je tot die beslissing komt. Daarna ga je door met je leven en probeer je er het beste van te maken :-)
 3. In Europa staan ruim voldoende snelladers zodat het geen enkele beperking meer is om elektrisch op vakantie te gaan. Ben zelf al zonder moeite elektrisch in zowel Noorwegen als Italië geweest bijvoorbeeld. Binnenkort ga ik elektrisch naar Spanje en verwacht absoluut geen problemen onderweg.
 4. Tesla Model X kan met trekhaak worden geleverd...beide problemen opgelost :-)
 5. Het klinkt alsof het toch wel om substantiële bedragen gaat. In dat geval is het mijn ervaring dat het verstandig is om je in een vroeg stadium bij te laten staan door een deurwaarder. Sla het incassobureau over. Gezien je verhaal is er gebrek aan liquiditeit en dan kan je maar beter je positie als schuldeiser verstevigen zodat je vooraan in de rij staat.
 6. Waarom zou je jezelf vooraf vastleggen op 2% per jaar? Je weet niet welke ontwikkeling iemand gaat doormaken en ook niet welke economische omstandigheden je hebt in de toekomst. Zolang je niet teveel werknemers hebt is het (nog) niet nodig om een heel salarisgebouw op te zetten.
 7. Vermogen opgeven in box 3. De peildatum is 1 januari 2017. De waarde op 1 januari 2018 geef je volgend jaar weer op. Je betaalt geen belasting over de winst, alleen over het vermogen.
 8. Twee tips: 1. Vindt een adviseur die ervaring heeft met ondernemers. De juiste taal bij de bank spreken is het halve werk. Zo'n adviseur moet jouw cijfers op zo'n manier presenteren dat de verstrekker dit positief beoordeelt. Je moet niet zelf het werk van de adviseur gaan doen, want je kent de cultuur en "taal" onvoldoende. 2. Het helpt enorm als je eigen geld meeneemt. Dit mag ook "eigen" geld zijn dat je onderhands leent van iemand. Misschien van familie? Als de hypotheek een kleiner deel van de waarde wordt, dan daalt het risico voor de bank enorm. Bovendien krijg je vaak ook rentekorting.
 9. Strato staat niet bekend als de meest vlotte provider. Bovendien staat je website in Duitsland - en die pakketjes met data moeten dan toch naar NL worden getransporteerd. Toevallig recent een artikel over gepubliceerd: http://www.marketingfacts.nl/berichten/test-welke-providers-biedt-de-snelste-hostingserver Ik zit zelf ook in de hosting maar verwijzen naar een onafhankelijke test (waar ik niet in sta overigens) lijkt mij iets minder wc eend.
 10. Belangrijk is om de kern van de overeenkomst duidelijk te krijgen. Betaal je voor het eindproduct? Of betaal je voor uren?
 11. Zet het uit je hoofd, dit gaat niet werken, hoe graag je dat ook wilt. Je kan de auto ook nooit meer verkopen als je een andere wilt. De superchargers werken niet omdat de plug helemaal anders is. Op wisselstroom kom je ook problemen tegen omdat de USA versie slechts op 1 fase kan laden ipv 3. Eventueel zou je nog met chademo kunnen laden maar dat is niet iets voor thuis.
 12. Het kan zeker en is geen probleem. Zelf heb ik een elektrische auto voor de meeste kilometers. Echter heb ik ook nog een Fiat Panda (14% bijtelling) als dat net even niet uitkomt. In de praktijk pakt mijn vriendin ook nog wel eens de Panda. Dat is geen probleem omdat ik over beide bijtelling betaal.
 13. Het gaat om de eerste datum waarop de auto op kenteken is gezet. In jouw geval betaal je dan vanaf 10/2015 vijf jaar dezelfde bijtelling. Je betaalt uiteraard pas vanaf het moment dat je ook de beschikking hebt over de auto (en prive kan/zal rijden). Omdat je het over MIA hebt, ga ik even uit van een elektrisch voertuig. Let erop dat als het een Tesla is deze in USA een andere oplaadaansluiting heeft. Die is niet bruikbaar in Europa.
 14. Heel anders gedacht: kun je niet (tijdelijk) een medewerker inhuren om de bezetting op te vullen? Je blijft dan gewoon eigenaar en kan het eventueel later weer oppakken als het beter gaat.
 15. Leuk dat je enthousiast bent over het ondernemerschap! Een investeerder kan geld inbrengen als lening (terug te betalen door jou of de onderneming), maar kan ook dit inbrengen als "eigen vermogen". Het geld wordt dan van het bedrijf en wordt (doorgaans) niet afgelost aan de investeerder. In ruil daarvoor wordt de investeerder eigenaar van een gedeelte van het bedrijf. Niet om zuur te zijn, maar de kans dat je een lening van een bank krijgt is vrijwel nihil. In tegenstelling tot het beeld dat veel mensen hebben, verstrekt een bank geen risicokapitaal. Ze financieren. Bijvoorbeeld bedrijfsmiddelen, vastgoed, eventueel debiteuren.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept