• 0

checklist koop contract horeca

Weet iemand mischien een website met checklisten?

Ik heb een checklist voor een contract horeca cafetaria / snackbar nodig.

Een checklist met belangrijke punten dat in de contract wordt vermeld voor het kopen van goodwill en inventaris.

 

Weet iemand meer van koop contracten horeca cafetaria/snackbar?

Ik heb geen idee wat in de contract moet staan dus als iemand een website of links vindt even posten.

 

Ik ga ondertussen door googlen, check list horeca starters, checklist verhuizen en checklist huurovereenkomst heb ik al gevonden als iemand ze ook nodig heeft zeg het maar.

 

Bedankt voor uw tijd.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

3 antwoorden op deze vraag

  • 0

Om je zoektocht wellicht wat te vergemakkelijken. Zoek eens op roerende zaken, dat is namelijk de juridische term.

 

Aandachtspunt is sowieso bij wie het eigendom ligt van de huidige inventaris. Is dat bij de huidige huurder, de verhuurder of nog iemand anders (een derde)?

 

Denk aan geleende, geleaste of gehuurde zaken.

 

Je zult niet de eerste zijn die geld betaald voor een koelkast die eigendom is en blijft van Coca-Cola ....

 

Wellicht een goed idee om een van de horeca startersdagen te bezoeken?

 

http://www.horeca.org/smartsite.dws?id=314

 

Succes met je huiswerk!

 

Ard

 

Link naar reactie
  • 0

-NAW

- Het object

- Koopsom Goodwill en inventaris splitsen ivm investeringsaftrek (zowel voor koper als verkoper belangrijk)

- BTW (conform artikel 31 wet OB 1968 niet altijd van toepassing)

- Hoe en wanneer betalen

- Laat de verkoper er financiele middelen inzitten

- Vergunningen

- Wanneer is de overdracht

- Huurovereenkomst

- Personeel (bij overdracht bedoeld als artikel 7:622 BW verplicht)

- Nevencontracten (brouwerijen, speelautomaten, sigaretten)

- Nakoming, boetebeding

- Wat met pin, telefoon, domeinnaam, voorraad etc

- Hoofdelijkheidsverklaring (alleen bij een BV, het is aan te raden om dit echt niet zonder specialist te doen)

- Ontbindendevoorwaarde

- Financieringsvoorbehoud (hoe, wanneer, waarom)

- Concurrentiebeding

- Meewerken/ inwerken

 

Echter verdient het echt de aanbeveling om de overeenkomst door een horeca-specialist in elkaar te laten zetten. Zeker in de horeca is er veel ellende bij overdrachten.

 

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 224 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.