• 0

Design nieuwe webshop.

Deze week is mijn nieuwe webshop, www.dimensor.com, opgeleverd. Graag hoor ik jullie mening over het design van deze website. Zelf vind ik hem veel beter dan mijn vorige, in een weekend in elkaar geflanste oude site www.dimensor.nl

Voor alle duidelijkheid; de Engelse teksten zullen later nog door de bijbehorende Nederlandse teksten worden vervangen. Ik ben erg tevreden over de in X-cart gespecialiseerde webdesigner Xidos BV.

Passen de kleuren en vormgeving bij het assortiment? Een beetje technisch (blauw) maar ook een vleugje creativiteit (oranje). Is hij voldoende overzichtelijk? Naast software komen er trouwens nog een hele hoop andere uitvindingen op. Zelf jouw producten verkopen is zinvoller dan leuren met jouw innovaties bij bedrijven, waar van je al van tevoren weet dat een bepaalde innovatie niet echt bij hun assortiment past.(Hierbij speelt vaak het gebrek aan geschikte marktpartijen in ons land een rol)

 

Paul

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

 

Ik vind de combinatie van dit blauw en oranje geen goed idee. Die twee productaanprijzende rechthoeken in het midden. Die dan ook nog een keer van verschillende verhouding zijn.

Moet het één kleur zijn en welke dan? En zijn twee productrechthoeken bovenelkaar beter?

 

Waar ik ook verbaasd ben is dat er none software achtige zaken worden verkocht. Maar wat is nou precies het assortiment. Waarom verkoop je ook een stoommachine, en ik ben ook nog een soort vorm sheets tegengekomen. Maar ik begreep niet helemaal waar het over ging.
Al mijn uitvindingen wil ik op termijn in deze webshop verkopen.

 

Bij het plaatje rechtsbovenin toon je de resultaten van de 3D producten. Van het schipvormige ding kloppen de getoonde modellen niet met elkaar. Tenminste, ik denk dat er mee gecommuniceerd wordt dat je van een 3D vorm, een projectie kan maken als het in een bepaalde vorm is uitgevoerd. Dit lijkt op solderen. -edit Die auto's kloppen ook niet met elkaar.
Goede opmerkingen, hier heb ik tenminste wat aan. Door toenmalig gebrek aan genoeg bouwelementen heb ik de modellen met een paar andere maten bouwelementen moeten opbouwen dan het computer model. Dat laatste is gemakkelijk aan te passen.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hoi Paul,

 

Heb je echt 1800 euro betaald voor het "design" van je web shop? Het is werkelijk waar VERSCHRIKKELIJK! Dit is ongeveer zo laag als je kunt zakken qua design. Dit is niet eens design. Het is totaal prutswerk. Een stel witte vlakken met een schaduw op een schuw-lelijke gradiënt die je binnen 5 seconden in Photoshop hebt gemaakt. Vraag in godsnaam je geld terug, man! Wat een geldklopperij... allemachtig. Vergeef me de toon, maar ik ben in shock. Ik vind dit niet kunnen.. zulk geld voor dit prutswerk. Dit is geeneens 50 euro waard. Echt elke design fout die je kan bedenken is hier gemaakt. Ik heb niks met het volgende bedrijf te maken, maar een bedrijf als Frenzy media maakt hier 100 keer iets beters van:

 

http://www.frenzymedia.eu

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Tja, Pawelotti hakt er wat hard in, maar hij heeft wel gelijk.

Ik keek even op Google:

http://www.google.nl/search?q=x-cart+templates&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a

 

En daar zag ik snel wat professionelere oplossingen voorbijkomen voor zo'n 100 euro per stuk. Ik zou je 'vormgever' toch maar eens met die resultaten confronteren hoor...

 

Wat betreft je site verder: Christine vroeg aan je wat je nu precies doet, of verkoopt. Daar gaf je keurig antwoord op, maar dat antwoord staat niet op je site. Het duurde vrij lang voordat ik doorhad waar ik nu eigenlijk naar zat te kijken. En die tijd nam ik alleen maar omdat ik hier een reactie wilde geven. Als potentiële klant was ik allang elders geweest... Hoe je site er ook uitziet, zorg in ieder geval dat je in één oogopslag (5 seconden voor mannen, 10 seconden voor mannen) duidelijk maakt wat je doet en wat je aanbiedt!

 

www.businessbox.nl | www.zonneveldmarks.nl |

www.tekstschrijverdeventer.nl

Link naar reactie
  • 0

Hoi Paul,

 

Heb je echt 1800 euro betaald voor het "design" van je web shop? Het is werkelijk waar VERSCHRIKKELIJK! Dit is ongeveer zo laag als je kunt zakken qua design. Dit is niet eens design. Het is totaal prutswerk. Een stel witte vlakken met een schaduw op een schuw-lelijke gradiënt die je binnen 5 seconden in Photoshop hebt gemaakt. Vraag in godsnaam je geld terug, man! Wat een geldklopperij... allemachtig.

 

 

 

 

Ik heb nog niet betaald trouwens. Die gradient moet er dus uit. Dat kan, maar is de rest nog enigzins bruikbaar? Of moeten die vlakken er ook nog uit? Wat voor kleuren zouden jullie mij aanraden? Of de background die wit is met alleen een gekleurd logo, een linker+rechterkolom en een centraal middendeel die allemaal een blauwe rand hebben. De genoemde template sites ken ik. Welke template in het bijzonder raden jullie mij dan aan? En in welke categorie? Je hebt daar software, techniek en hobby Zelf zoek ik daar een mengeling van. Of een template die bij gadget shops past. Ik heb net ook gekeken op tinytoycars.com. van HL lid Henri. Gewoon een strak design, geen tierlantijntjes, één backgroundkleur hier geel, misschien is zo iets beter. Ik wil natuurlijk geen kopie maar wel iets origineels. Hoe denken jullie hierover? Graag hoor ik ook praktische tips over de evt. aanpassing van het Dimensor-logo.

 

Paul

Link naar reactie
  • 0

 

Ik vind de combinatie van dit blauw en oranje geen goed idee. Die twee productaanprijzende rechthoeken in het midden. Die dan ook nog een keer van verschillende verhouding zijn.

Moet het één kleur zijn en welke dan? En zijn twee productrechthoeken bovenelkaar beter?

Ik hoop dat jij rechtdoorzee Rotterdams beter begrijpt. ... Het is helemaal klote, en het moet opnieuw. Duidelijk?

Boterham dubbel vouwen? Ik kan het niet.

Link naar reactie
  • 0

Neem eens een kijkje op http://www.sitedeals.nl/layouts/ dan kan je zien dat voor een paar tientjes tot een paar honderd euro erg leuke layouts tekoop zijn (waar je naar eiegn wens nog aanpassingen in kan laten aanbrengen) en dat de kwaliteit van het design van jouw shop valt in de categorie 5 tot 40 euro. Elders op die site kan je ook nog zien wat er gebeurd als je een design contest houd.

 

Als je nog niet betaald heb zou ik dat ook niet zomaar doen en zeker bezwaar maken tegen de kwaliteit. enige wat nog wat waarde is is het inbouwen van deze *kuch* "layout" .

Link naar reactie
  • 0

Deze webshop is door een professioneel webdesignbedrijf dat is gespecialiseerd in X-Cart webshops ontworpen. Ieder mag zijn eigen smaak hebben, maar dit is geen standaard webshop van een paar tientjes. Hij heeft mij 1800 Euro gekost.

 

Paul, we zullen niet weer de hele discussie van tijden geleden overnieuw gaan doen, maar dit element wil ik wel even aanstippen: als je een nieuw onderwerp opent waarin je mensen om hun mening vraagt moet je die serieus nemen, en niet zo verongelijkt gaan lopen doen als men het niet mooi vindt, omdat je het zelf wel mooi vind en omdat het wel 1800 euro gekost heeft. Gelukkig sta je verderop wel open voor commentaar, maar die eerste reaktie...

 

Los daarvan: het taalgebruik is niet consequent, en dat is niet alleen storend maar komt ook erg onprofessioneel over.

 

Op de Franse versie staan Engelse teksten, etcetera. Met name de produktinfo is niet naar alle talen vertaald. Als je dan de mogelijkheid biedt uit 4 talen te kiezen, moet je alles ook in die 4 talen aanbieden. Ander voorbeeld: "Rectangular construction sheets" met daaronder "Choose colour" en "Aantal".

 

Waarom staat hier trouwens een "Download" link naar Dimensor_7_setup.exe onder?

 

Nog een voorbeeld: op het contactformulier (NL) staat achter "Titel" een dropdown met "Mr.", "Mrs." en "Ms.", en onderaan een Engelstalige Captcha.

 

Het taalselectiemenu (klein detail, maar toch) zou de betreffende talen altijd hun eigen taal moeten weergeven. Het is vreemd dat ik "Dutch" moet selecteren, en niet "Nederlands".

 

Bovenaan de homepage staat een groot 'Nieuws" blok. Als ik een willekeurige andere pagina bekijk staat in de balk links onder "Nieuws" de melding "Er is momenteel geen nieuws".

 

Over hoe het eruit ziet sluit ik me aan bij alle vorige opmerkingen.

 

Link naar reactie
  • 1

Peter,

 

Ik kwam misschien verongelijkt over maar in feite ben ik erg dankbaar voor de vele tips. Zeker als ze vergezeld gaan met concrete voorstellen voor verbetering. Ik hoor liever de harde werkelijkheid dan dat ze je onterecht overladen met onterechte complimenten. De website gaat zeker volledig op de schop. Ik had beter in een eerder stadium de hulp in kunnen roepen. De punten die je noemde had ik ook al gezien en moeten worden aangepast, alleen ontbreekt mij daarvoor nu nog de tijd.

 

Paul

Link naar reactie
  • 0

Hoi Paul,

 

Het is geen kwestie van wel of geen gradiënt. Het moet gewoon helemaal opnieuw. En dat is helaas een feit, geen mening. Dit oogt niet professioneel en niet netjes. Het ziet eruit als een in elkaar geflanste amateur shop uit 1998. Ik herhaal dit omdat ik hoop dat je je dit echt realiseert. Peter heeft veel punten voor verbetering genoemd, maar qua design is het niet erg zinnig vind ik - er is namelijk geen basis waarmee je verder kan. En iets straks bedenken vanaf 0 is gewoon design, en daar moet je een goede designer voor vinden. En dat is echt wel een vak.

Link naar reactie
  • 0

er is namelijk geen basis waarmee je verder kan. En iets straks bedenken vanaf 0 is gewoon design, en daar moet je een goede designer voor vinden. En dat is echt wel een vak.

Ik heb gezien dat je bedrijf in Utrecht is gevestigd. Ik kan je Vormzaken, Marco Kraai aanraden. Hij is puur een ontwerper. Dus het wat. Het hoe, html en andere webcoderingen, doet hij niet meer.

Boterham dubbel vouwen? Ik kan het niet.

Link naar reactie
  • 0

Hoi Paul,

 

Het is geen kwestie van wel of geen gradiënt. Het moet gewoon helemaal opnieuw. En dat is helaas een feit, geen mening. Dit oogt niet professioneel en niet netjes. Het ziet eruit als een in elkaar geflanste amateur shop uit 1998. Ik herhaal dit omdat ik hoop dat je je dit echt realiseert. Peter heeft veel punten voor verbetering genoemd, maar qua design is het niet erg zinnig vind ik - er is namelijk geen basis waarmee je verder kan. En iets straks bedenken vanaf 0 is gewoon design, en daar moet je een goede designer voor vinden. En dat is echt wel een vak.

 

In ben het met jou eens. Het design moet overnieuw. Zelf vond ik de site wel mooi, en over smaak valt te twisten, maar gezien de reacties is het onverstandig met deze site verder te gaan. De bezoeker moet verleid worden en niet afgeschrikt.

De rekening van de webdeveloper bestond trouwens voor 500 euro uit het design door een externe designer (op mijn aanwijzingen) de rest waren PHP aanpassingen aan XCart ( zelf te defineren banners enzo)

Link naar reactie
  • 0

Verder heb ik nog een vraag. Stel ik laat een nieuw design maken moet er dan nog veel veranderd worden in de PHP code? Of kunnen de templates eenvoudig verwisseld worden?

 

Paul

Het beste is te denken in Wat en Hoe. Ik raad je aan het hele techniek gebeuren even te vergeten. Zorg er voor dat je een grafische stijl hebt die uitbeeldt wat jij verkoopt. Dat is al moeilijk genoeg. Als er eenmaal een ontwerp is, dan wordt dat ontwerp in samenwerking met een webbouwer verdeeld in elementen. Die grafische elementen moet de ontwerper dan aanleveren. Of het in PHP, HTML whatever is is nou nog niet aan de orde. Dus het hele hergebruik verhaal zou ik vergeten. Je maakt het jezelf veels te moeilijk. Ik denk dat je deze investering even moet neerzetten als een les ... en meer kan je er volgens mij niet mee.

Ik denk ook omdat je vrij snel in de technische hoek bent gaan denken dat je nu zoveel negatieve reacties hebt geoogst met dit resultaat. Eerst de logica, dan het concrete. Het grafische ontwerp, de huisstijl, het plaatje is hier de logica. Zorg er voor dat dat ingevuld is. Het is een etalage, en het moet verkopen..... het Hoe komt later wel.

Boterham dubbel vouwen? Ik kan het niet.

Link naar reactie
  • 0

Voordat we weer allemaal meningen krijgen over wat wel of niet mooi is...

 

Wat vind je zelf?

Leg beide ontwerpen eens naast elkaar, doe je ogen 20 seconden dicht en kijk dan naar beide tegelijk.

Wat trekt meteen je aandacht, wat spreekt je aan, wat is je eigen indruk?

 

Een weblogje dat wel aardig is om door te lezen: E-tail.be

Het artikel vergelijkt twee websites. Kijk eens goed wat de aandachtspunten zijn die ze noemen en pas dat eens toe op je eigen ideeen.

 

Frans

 

Link naar reactie
  • 0

Beste Frans,

 

Ik heb op de e-tail.be website gekeken. Daar werd de Fleuropsite vergeleken met de Amerikaanse ProFlowers site. Deze laatste was veel aantrekkelijker ( meer foto's en minder loze witruimte) dan de Fleurop site. Ik denk dat zowel mijn eigen site als het voorbeeld, wat ik hierboven toegevoegd heb , dezelfde nadelen als de Fleurop site hebben. Het beste is zo min mogelijk tierlantijntjes en witvlakken, maar een paar goede foto's

 

Paul

Link naar reactie
  • 0

Vooral de eerste opmerking die daar wordt genoemd, en hier ook terugkomt: laat direct duidelijk zijn wat je verkoopt. En richt je hele site vervolgens op het verkoopproces.

Lees tevens eens de andere artikelen op de site, het zette mij iig tot nadenken.

De dingen die ik wilde, mooi vond, en in mijn hoofd had heb ik moet loslaten. Ze zouden afleiden van het koopproces. Nu komen ze als 'extraatje' tevoorschijn op een andere plek.

 

Nogmaals: het belangrijkste lijkt mij voor jou, naast een andere lay-out, een hele duidelijke en eenvoudige manier te vinden om te visualiseren wat je verkoopt, en wat je ermee kan.

 

suc6

frans

 

ps. kun je je afbeelding even schalen. het hele draadje loopt rechts mijn scherm uit...

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 240 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 80.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.