René Zonneveld

Legend
 • Aantal berichten

  488
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door René Zonneveld

 1. Beste Konfuzed, je bent bezig op twee verschillende terreinen. Systeembeheer heeft niks te maken met webdesign (ja, er komen computers bij kijken, maar dat is het dan ook). Dus mijn eerste advies zou zijn: maak een keuze. Voor systeembeheerders liggen de banen voor het oprapen. Wil je dat niet, kijk dan eens via al dan niet gespecialiseerde uitzendbureaus of pay-rollers. Ook zo kun je zzp'er zijn. Wat betreft webdesign is het een ander verhaal. Als eenpitter is je doelgroep heel anders. Verdiep je daar eens in. Wie wil je daarmee bedienen en wat kun je ze bieden? Er zijn veel te veel aanbieders op dit gebied en qua prijs leg je het altijd af tegen de parttimer die vanuit zijn zolderkamer werkt, maar misschien kun jij je specialiseren. In een bepaalde branche (heel Nederland), of in een regio. Ik zou me het eerst afvragen, alvorens ik zou besluiten om AdWords in te zetten, of een reclamebureau te benaderen.
 2. Zo op het eerste gezicht lijken me je cijfers/verwachtingen wat optimistisch, voorzichtig gesteld. Heb je al contact gezocht met je branchevereniging? En het idee van een ijskar is niet zo gek. Voor een pand betaal je ook buiten de zomermaanden het volle pond en dat is een blok aan je been. Zal de makelaar wat wel wat minder enthousiast over zijn, en de gemeente ook, want die hebben heel andere belangen.
 3. Je gebruik Wix zie ik. Dan zul je je vraag daar moeten neerleggen. Ik kan als niet-gebruiker niet zien of daar al een app voor is gemaakt. Is die er niet, dan ben je aangewezen op maatwerk.
 4. Weet niet wie of wat je wilt bestoken met die brochures. Maar bedoel je wel brochures? Die moet je dus zelf vouwen, insteken en nieten.... Als je dat zelf (netjes) wilt doen ben je daar al snel een paar weekenden mee bezig. Met een matige kwaliteit als resultaat.
 5. Is inderdaad een wat brede vraag. Maar als je je oriënteert zijn er toch brancheverenigingen die cijfers publiceren? Die geven vaak een overzichtelijker beeld dan het CBS. Zoals de FLNI hier doet (! pdf alert)
 6. Ehhh.... jullie zijn bedrijfsadviseurs met een ervaring van 30 jaar, lees ik op je site. Maar misschien was het een haastige vraag, gezien je 'progranose'?
 7. Dag DJK, lijkt me gezien voorgaande antwoorden dat je eerst voor jezelf (eventueel met behulp van een adviseur) moet bedenken of je streeft naar overname of naar deelname. Toevallig heb ik een tijdje geleden een lijstje gemaakt van websites waar je investeerders/overnamekandidaten kunt vinden: http://www.businessbox.nl/bedrijf-overnemen-hier-vind-je-ze/ Ik kan helaas geen waardeoordeel over de sites geven, dus je zult even op je gezond verstand moeten afgaan.
 8. Als je zzp'er bent en een eenmanszaak hebt die je eigen naam heeft, is er geen enkele reden om een zakelijke rekening te openen. Vooropgesteld dat je natuurlijk geen gebruik wilt maken van de faciliteiten die een zakenrekening biedt. Een bank verbiedt dat ook niet, maar ontmoedigt dat wel. De reden daarvoor is logisch: een zakelijke rekening is duurder, de bank verdient er meer aan. Het is voor jezelf natuurlijk wel handig om privé en zakelijk te onderscheiden, dus je moet wel een extra rekening openen. En voor mensen roepen dat dit toch echt niet kan: ik doe dit al al een jaar of 10 zo, eerst bij Fortis, nu bij de ABNAMRO.
 9. En dat is wat anders dan dit? https://woodify.nl/over-woodify/ De een (Woodify) is in maart 2013 begonnen, de ander (Wooden Made) in mei, als ik het goed begrijp. Afijn, het studeert af en start een winkel, altijd goed.
 10. Op een advertentie op je website wordt gemiddeld door 0,1% van je bezoeker geklikt. Dat kan natuurlijk iets meer of minder worden afhankelijk van het type advertentie en de aantrekkelijkheid van het aanbod. Voor een advertentie op basis van pageviews geldt dat er ongeveer tussen de 2 en 9 euro per 1000 unieke bezoekers wordt betaald, maar dan gaat het doorgaans om grotere merken die zichzelf even willen laten zien. En die adverteren alleen via de grotere advertentienetwerken, niet op individuele sites (dat wordt veel te duur). In jouw geval lijkt het me dat je je beter kunt concentreren op het genereren van meer bezoekers. Als die de 10.000 per maand overschrijden kun je je misschien melden bij zo'n advertentienetwerk, maar alleen als je een heel specifieke doelgroep weet te bereiken. Dat spaart je in ieder geval een betrouwbaar meetsysteem dat door zowel jou als je klant controleerbaar is. Maar... er is natuurlijk ook altijd een groepje bedrijven dat niet bij een advertentienetwerk aangesloten is, geen verstand heeft van online advertentiekosten en conversie en daarom misschien wel een paar tientjes per maand wil dokken. Als dat zo is: doen!
 11. Contracten en leesbaarheid gaat niet vaak samen. Je kunt simpelweg samen tot iets komen en dat later door een deskundige (een jurist) laten controleren. Je kunt ook eerst een standaarddocument pakken en dat aanpassen. Kijk eens bij Legal360. Misschien zijn er meer van dit soort clubs, dat weet ik niet, maar de basis is in ieder geval dat ze zoveel mogelijk standaardiseren en dat je niet per contract de volle mep betaalt.
 12. Voor 300 euro kun je absoluut geen 'proefontwerp' maken. Je bent grafisch ontwerpster, neem ik aan. Dan weet je ook dat 'proefontwerpen' alleen zinnig zijn bij een pitch voor een grote opdracht met een duidelijk vervolgtraject, of bij een betaalde pitch. Dit is van beide niets, dus besteed je tijd lekker aan het binnenhalen van klanten waaraan je ook een boterham kunt verdienen en laat het ontwerpen van websites van onder de 1000 euro over aan de jongens en meisjes op hun zolderkamer.
 13. Je url's in gewone mensentaal zetten is een goede start voor een optimale SEO. In Joomla! 1.5.x moet dat lukken. Als je 404's krijgt is er iets anders mis. Je hebt geen sh404sef nodig, dat op zich trouwens ook voor aardig wat problemen en ergernissen kan zorgen. Als de problemen met virtuemart zich zich voordoen kun je bij hun ook een extensie downloaden. En dan moet het echt voor mekaar zijn. Zoals al eerder opgemerkt hier is er op SEO-gebied nog wel meer te doen, maar deze actie is ook voor je bezoekers belangrijk (én voor mensen die naar je willen linken).
 14. Ik zie niet zo goed wat het een met het ander te maken heeft. Je site zal wel over computers gaan, mag ik aannemen. Maar als ik nu een klussenbedrijf begin en bij jou gratis mag adverteren bereik ik dus alleen maar starters die een PC nodig hebben. Maar ik wil klussen! Ergo: wat is de meerwaarde van de advertentieruimte die je aanbiedt? Bezoekersaantallen zijn niet alles, bereik binnen de juiste doelgroep wel.
 15. Het hangt allemaal af van wat je wilt fotograferen. Er is nogal een verschil tussen een persfotograaf en een reclamefotograaf. Sommige vormen van fotografie staan behoorlijk onder druk. Zo worden journalisten steeds vaker met een fototoestel op pad gestuurd om de kosten voor een persfotograaf te besparen. Geld verdienen als fotograaf (en dan bedoel ik een modaal maandelijks inkomen) is vandaag de dag erg lastig. Maar als je in contact wilt komen met -aanstaande- collega's dan lijkt me dat een verstandige stap. Je vindt ze (onder andere) hier: http://www.st-dipp.nl/
 16. Beletteren die handel. Natuurlijk. Waar het om gaat is niet of je het moet doen, maar hoe. Autobelettering is een vak apart. Dan bedoel ik niet het fysieke plakwerk (wat overigens ook een vak apart is) maar de kunst om in een flits een opvallende presentatie te verzorgen. Suffe beelden en teksten dragen niks bij, maar ze schaden ook niet snel. Kreten en beelden die worden onthouden zijn het mooist omdat mensen ze wel onthouden. Het gaat per slotte maar om één ding en dat is opvallen. Nadeel daarvan is weer dat ze soms controversieel worden en dat dat niet altijd positief uitpakt. Zorg in ieder geval dat ze een logisch onderdeel zijn van wat je verder op communicatiegebied doet. Zoek beeld en tekst die je ook in advertenties gebruikt, of op je website. Ben je brutaal, laat dat dan overal zien. Ben je correct, demonstreer dat dan overal en altijd. Laat je auto niet bungelen, alleen maar omdat het een auto is. Zomaar een losse kreet verzinnen is daarom wel leuk, maar niet zinvol. Integendeel,het kan contraproductief werken. Uw vuile was buiten hangen? Doe het discreet bij ons! @ Herman: Dat zijn twee totaal verschillende grootheden die je noot met elkaar kunt vergelijken.
 17. Jazeker mag dat. De KvK int jaarlijks geld van ondernemers en stelt vervolgens het adressenbestand tegen betaling beschikbaar. Dat is legaal >:( Dus als jij het bestand koopt mag je die adressen een folder o.i.d sturen. Wat je moet afvragen of jouw aanbod wel op zijn plaats is bij die starters. Ze hebben zich immers al ingeschreven en zijn al aan het ondernemen. Wedden dat ze allemaal een net aangeschafte computer in hun kantoor hebben staan? De vraag is dus of die 'starters' wel jouw doelgroep vormen... Eerlijk gezegd lijkt een netwerk of netwerkonderhoud me eerder in de buurt komen.
 18. Het toverwoord is GRATIS. Wat je ook aanbiedt. Dat heeft de inmiddels overleden reclamegoeroe Ogilvy geloof ik in de jaren '60 al uitgezocht (was een man van 'meten is weten'). Beste is natuurlijk de split-run die TwaBla al adviseerde. Meerdere landingspagina's in het geval van een website, zo kun je jezelf ook overtuigen van het feit dat GRATIS het altijd doet, of je je nu op particulieren of op ondernemers richt, dat maakt naar het schijnt niet uit. Wijlen Prince de Lignac heeft zelfs uitgevogeld (in zijn NTI-tijd) dat de uiteindelijke prijs er niet eens zoveel toe doet. Een artikel met een hoge prijs + een gratis artikel levert meer bestellingen op dan een lager geprijsd artikel zonder extraatje.
 19. Tja, da's een beetje een vraag als 'hoe hard kan een auto?' Wat kun je doen? Nou ja, alles: feest geven, persbericht versturen, roddels verspreiden, op televisie komen, een gat in de weg graven, een drukkerij opblazen, nou ja... je moet echt wat specifieker worden in je vraag want anders krijg je reacties die alle kanten opvliegen. Een soort "1001 manieren om je bedrijf te promoten". Maar wat bedoel je hiermee: Wat is adverteren naar?
 20. Volgens mij heb je een prachtige niche gekozen. Kenmerk daarvan is dat het een eenduidig aanbod is en de doelgroep (dus) ook makkelijk te traceren is. Ik vind zelf je site er behoorlijk ruk uitzien, maar ik heb geen hond en houd niet van gebruik van hondenriemen tijdens de seks, dus ik behoor niet tot je doelgroep. Je hoort mij dan ook niet zeggen dat je je site visueel moet aanpassen, dat is nu ook nog niet aan de orde denk ik. Waarom ik vind dat je zo'n mooie nichemarkt hebt gekozen is dat je doelgroepen zo makkelijk bereikbaar zijn. Hondenliefhebbers hebben zich veel verenigd op websites (soms zelfs per ras) en alle hondenclubs zijn makkelijk te vinden (zowel online als offline). Dus wat let je: bemoei je met online discussies, geef tips over het gebruik van halsbanden, stuur een mooie brief naar hondenclubs en bied aan om een demonstratie te geven. Tien tot vijftien mensen op je site? Natuurlijk, niemand kent je! Maar dat heb je met een paar kosteloze acties snel vertienvoudigd. Man, mogelijkheden te over!
 21. Maar wat is nu het probleem? Door de drukte van je werk kun je je werk niet meer doen? :-\ Of is The Galaxy eigenlijk een hobby die je naast je eigenlijke werk doet? Ik zou zeggen: begin met focussen. Je kunt geen bedrijf opzetten als andere zaken eigenlijk belangrijker zijn. Stort je erop, of draag het aan anderen over.
 22. Misschien een goed idee om op de site van de KvK en de Belastingsdienst te kijken? Dan leer je snel wat het verschil is tussen bijverdienen en ondernemen.
 23. Ondanks alle ophef hier: ik heb nog nooit gehoord van auteursrecht op een persbericht. Je doet er juist afstand van door het als zodanig te verspreiden en iedere publicist mag ermee doen wat-ie wil. En het eerder gemaakte onderscheid tussen 'media' (een medium) en weblogs bestaat helemaal niet. Journalisten interpreteren berichten altijd en of ze dat in de krant doen of op een weblog maakt niks uit. Dus je hebt geluk dat de blogger je bericht heeft verwijderd, hij had er geen enkele reden toe (behalve dan een morele misschien). Laat dat de les zijn voor iedereen hier die een persbericht verstuurd: je bent 100% afhankelijk van de media die het oppikken en je hebt niks in te brengen als ze het naar jouw inzicht verkeerd weergeven.
 24. Zoals Guido en TwaBla ook al memoreerden: een pay-off is niet altijd nodig, niet altijd eeuwig en altijd niet makkelijk te bedenken. Want een kenmerk van een pay-off is dat-ie de boodschap van een merk versterkt en herkenbaarheid vergroot. Maar dan moet je wel eerst de basis kennen natuurlijk, Marda in dit geval. Is wel leuk dat je hier inhaakt in de hoop een pay-off voor niks te krijgen, maar helaas... zo makkelijk ligt het niet. De meeste pay-offs die je tegenkomt in de media zijn niks, nada. Probeer het maar eens: pak een pay-off en plak 'm onder een ander merk. Het lijkt verrassend vaak te passen. Het zijn pay-offs omdat de opdrachtgever ze wilde. De allerbeste zijn onvervreembaar en niet meer door anderen te gebruiken. Ik denk niet dat iemand nu nog 'er is geen betere' durft te gebruiken. Alhoewel dat meer komt door het mediaoffensief van de merkeigenaar dan de goede woordkeuze op zich. Maar... Miele (want daar gaat het over) probeert dit statement wel in alle facetten waar te maken (wat vrienden van me ertoe bewoog om de pay-off te wijzigen in 'er is geen duurdere', maar dat terzijde). Als je al besluit tot een pay-off die ook werkelijk iets vertelt, zorg dan dan het een verlengstuk is van je merk, van je bedrijf. En dat je waarmaakt.. Een pay-off is geen startpunt maar een resultante. Heb je daar geen zin in, laat een pay-off dan achterwege of benader het wat praktischer: 'Vraag Marda op kantoor'.
 25. Ja leuk, van die drukker. Maar ik heb een drukker gekend in Zutphen die hetzelfde had. Ongeveer tien jaar geleden. Ze zijn nu failliet. Maar je reageert nu op een onderwerp van 5 jaar oud! Hoe heb je het kunnen vinden... Laten we dan maar een rubriek openen met leuke pay offs. Of pay offs die niet kloppen. Onlangs zag ik er een letterlijk voorbij rijden: XXX transport, van pakket tot pallet. Meesterlijk!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.