Ga naar inhoud
 • 0

Geen verplichting in factuur LCBO2

Belangrijke melding...

 

Er wordt sinds twee dagen veel gebeld door ondernemers die een factuur hebben ontvangen van het Nederlands instituut voor milieu en bedrijf. In de factuur staat dat de ondernemer een bijdrage moet betalen voor CO2-uitstoot.

Ook wordt het ministerie van VROM genoemd in de factuur (ook op de website trouwens: www.landelijkebijdrage.nl )

E.e.a. is door Antwoord voor Bedrijven uitgezocht en die melden het volgende:

 

Naar aanleiding van uw vraag omtrent de factuur die u heeft ontvangen van LBCO2 (ook wel het "Nederlands Instituut voor Milieu en Bedrijf"), kunnen wij u het volgende mededelen:

 

De factuur die u heeft ontvangen suggereert dat u verplicht bent de € 83,30 te betalen, dit is echter niet het geval. Het gaat hier om een vrijwillige bijdrage.

Ook wordt er door LBCO2 de suggestie gewekt dat zij handelen namens de Nederlandse Emissie autoriteit. Deze instanties heeft inmiddels een verklaring op zijn website gepubliceerd:

"Vele bedrijven hebben de afgelopen dagen een brief met factuur ontvangen over de “Landelijke bijdrage CO2” met als afzender “LBCO2 Nederlands Instituut voor Milieu en Bedrijf”. In deze brief wordt ook de NEa genoemd.

De NEa wil langs deze weg benadrukken geheel onbekend te zijn met genoemde organisatie. Evenmin heeft de NEa iets te maken met de diensten die deze organisatie verleent. In het algemeen geldt dat deze organisatie geen onderdeel uitmaakt van de overheid, en u als geadresseerde geen enkele plicht heeft om diensten af te nemen". Zie info.

 

Ook het Steunpunt Acquisitiefraude heeft inmiddels een bericht op haar website geplaatst:

"Er zijn onlangs vermoedelijk massaal mailings verstuurd door het Nederlands Instituut voor Milieu en Bedrijf LBCO2 uit Den Haag. Een acceptgiro ad € 83,30 is bijgevoegd. De suggestie wordt gewekt dat het hier gaat om een verplichte ondernemersbijdrage vanwege het milieu in Nederland. In de begeleidende brief wordt verwezen naar de Nederlandse Emissieautoritet (NEa)".

 

Uitgebreide informatie over hoe om te gaan met zaken als acquisitie fraude kunt u ook vinden via de website van de Kamer van Koophandel:

 

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Vriendelijke groet,

Antwoord voor Bedrijven

 

Neem hier notie van als je een factuur ontvangt van LBCO2 !

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

2 antwoorden op deze vraag

 • 0

[quoteNIEUWSFLITS 29 OKTOBER 2008

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

 

"Facturen" LBCO2 in omloop

Er zijn onlangs vermoedelijk massaal mailings verstuurd door het Nederlands Instituut voor Milieu en Bedrijf LBCO2 uit Den Haag. Een acceptgiro ad € 83,30 inclusief BTW is bijgevoegd. De suggestie wordt gewekt dat het hier gaat om een verplichte ondernemersbijdrage vanwege het milieu in Nederland. In de begeleidende brief wordt verwezen naar de Nederlandse Emissieautoritet (NEa). Op de website www.landelijkebijdrage.nl wordt verwezen naar het Ministerie van VROM. Beide overheidsinstanties geven op hun website aan dat zij niets met dit instituut te maken hebben.

 

link naar voorbeeld mailing

 

Intussen is deze website door het bedrijf aangepast en wordt nu benadrukt dat het hier om een vrijwillige bijdrage gaat.

 

link naar website van het Ministerie van VROM

 

link naar website Nederlandse Emissieautoriteit

 

SAF adviseert bedrijven in Nederland niet in te gaan op deze "'f'actuur" en een melding in te dienen bij www.fraudemeldpunt.

 

Inmiddels heeft SAF de organisatie aangeschreven die van ons eist dat wij onze berichtgeving rectificeren. Onze stichting acht het echter haar plicht om samen met haar partners zoveel mogelijk bedrijven te inforrmeren over deze mailing, zodat "ongelukken" terzake kunnen worden voorkomen. Bedrijven die betaald hebben en op grond van dwaling hun bijdrage teruggestort willen zien zullen wij doorsturen naar LBCO2 met het verzoek actie hierop te nemen.

 

 

]

 

Dit kreeg ik binnen van SAF. Een kleine aanvulling op Mikkie.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  5 leden, 356 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...