• 0

Ik wil producten uit china importeren.. (kleding)

Aanbevolen berichten

11 antwoorden op deze vraag

  • 0

Hallo Angel, welkom op Higherlevel. Ik weet het antwoord niet zo uit mijn hoofd, maar heb al diverse topics over importeren uit China gezien. Heb je in de oude topics gezocht naar de antwoorden op jouw vragen?

 

Ik denk ook dat je wat specifieker moet zijn over wat je van het forum wilt i.v.m. met jouw ondernemingsplanvraag.

 

p.s. niet te ongeduldig als we niet binnen 1u reageren ;)

Trail art: www.imsobo.com

Link naar reactie
  • 0

Voor vragen m.b.t. de invoerrechten kun je het beste rechtstreeks contact met de douane opnemen.

Als je kunt aangeven om wat voor product het gaat moeten ze je het percentage invoerrechten kunnen geven.

Invoerrechten zijn in de hele EG gelijk, dus het is niet zo dat als je opkrijgt 7% je minder zou betalen als je via België zou importeren.

Verder betaal je invoerrechten over de waarde van de goederen en de transportkosten. Bovendien moet je de BTW betalen. Indien je een verleggingsregeling volgens artikel 23 hebt (aan te vragen bij de douane als je regelmatig importeur bent) dan is dit een puur administratieve handeling via de kwartaalaangifte. Heb je deze verleggingsregeling niet dan moet de BTW worden betaald en kan dan bij de BTW aangifte worden afgetrokken als voorbelasting. Verder zou ik al eens kontakt opnemen met een goede expediteur om alle kosten m.b.t. van zee transport, aangifte ten invoer en natransport door te spreken. Hier zitten ook nogal wat haken en ogen aan en er zijn diverse valkuilen. Als je niet oppast is je verwachtte winst zo weg. Verder is het van belang goed uit te zoeken met wie je in China zaken doen en goede afspraken te maken. Legio zijn de voorbeelden waar vooruit betaald wordt en niet geleverd, verder zijn er de bekende communicatie en kwaliteitsproblemen, problemen met leveringstijden en het regelen van lokaal transport. Laat je ook niet verleiden tot het importeren van namaakartikelen. De douane en Stichting namaak houden de goederenstromen nauwlettend in de gaten en zeker een nieuwe importeur kan rekenen op extra aandacht. Zorg dat je zaken in orde zijn. Het beste is eerst tijd te steken in het vinden van een betrouwbare partner in China die jouw belangen kan behartigen. Onderschat ook de kosten niet die met het gehele traject gemoeid zijn. Importeren uit China (zeker voor kleding) loont alleen bij afname van grote(re) hoeveelheden. Minimaal een container vol.

Hoop dat je hier iets aan hebt.

Rob Groeneweg, Zakelijke dienstverlening/ Bemiddeling tussen NL / China

rob.groeneweg@xuro.nl

Xuro

Link naar reactie
  • 0

hey

 

hartstikke bedankt voor de info..ik heb idd al uitgezocht of ik een goede leverancier kon vinden die heb ik gevonden.. had een afspraak met m gemaakt dat ik eerst een test afname doe , om de kwaliteit te checken heb ik gedaan dat is allemaal goed verlopen verder zal ik even conact zoeken emt de douane.. het gaat om lngerie..dus ik weet niet hoe streng ze daar in zijn bij de douane.

Link naar reactie
  • 0

Hallo

 

Ik en mijn partner staan momenteel met een chinese dame in contact betreffende het bestellen van haarprotheses. Een familielid van mijn partner deed vorig jaar een zakenreis met de nederlandse kamer van koophandel in china en ze werden begeleid in verschillende domeinen door studenten. o.a. in het domein van het haar. Op deze wijze kwamen wij in contact met de dame. Ondertussen hebben wij samples opgestuurd van wat we nodig hebben. Zij maakte een bestelbon op voor ons. Deze bestelbon is ons niet geheel duidelijk en daarmee zullen we nu vragen naar een gedetailleerde factuur. Het gaat eerst om een kleine zending omdat we het product willen zien vooraleer in het groot in te kopen. Toch krijgen wij wat wantrouwige gevoelens.

Kan iemand ons tips geven of waarschuwingen betreffende het handelen met China.

 

Alvorens dank

 

Mvg

Justine

Link naar reactie
  • 0

Beste Justine,

 

Handelen met China is inderdaad nog steeds anders dan zaken doen met een Nederlands bedrijf.

Het is niet zo dat een Chinees bedrijf(je) per definitie niet te vertrouwen is, maar problemen zijn er legio.

Taal en communicatieproblemen, onduidelijke afspraken, afspraken niet nakomen, Chinezen en Chinese bedrijven hebben het moeilijk met nee zeggen als

men iets niet kan met alle gevolgen van dien.

Het verhaal van een onduidelijke bestelbon (ongetwijfeld alleen in het Chinees) komt mij bekend voor. Vragen naar een

gedetailleerde faktuur is ook niet altijd eenvoudig. Wij hebben ook een bestelling gedaan en deze kleine leverancier heeft

ook geen idee hoe hij een gedetailleerde faktuur moet maken, dit wordt ook een handgeschreven bon met de prijs erop geschreven en een

stempel in het Chinees. En dan ben ik nog in de gelegenheid om via mijn Chinese vrouw die meehelpt,

in het Kantonees en Mandarijn te communiceren. Een mogelijkheid voor een gedetailleerde faktuur kan zijn om deze zelf te maken

in excel of word, naar China te mailen en de leverancier deze te laten printen, een stempel erop weer inscannen en terugmailen, maar

probeer dat maar eens duidelijk te maken. Bovendien misschien hebben ze niet eens een printer of een scanner.

Het beste advies is om voordat je in serieuze zaken in China - voor de lange termijn - gaat om een betrouwbaar lokaal contact te zoeken

die ter plekke kan controleren of de bestellingen die worden gedaan ook daadwerkelijk klaargemaakt en verzonden gaan

worden. Ook in principe bij grote(re) bestellingen nooit alles vooruit betalen, maar bijvoorbeeld 30 procent vooruit en de rest bij levering.

Probleem is dan hoe je dit controleert. Goede afspraken op papier zetten is geen garantie voor succes. Het beste kun je proberen uit te laten

zoeken wat voor bedrijf dit is, vooropgesteld dat dit familielid het bedrijf nog niet bezocht heeft tijdens de reis met de KvK, door een persoonlijk bezoek of door een bezoek van een echt te vertrouwen lokale partner. Je moet er dan wel van opaan kunnen dat deze loakle partner niet leuke afspraken maakt voor een commissie

met de leverancier zodat hij de zaken rooskleuriger voorstelt dan ze in werkelijkheid zijn. Hou ook rekening met relatief hoge transportkosten en

levertijden. Alleen als de prijzen echt heel gunstig zijn en grote marges behaald kunnen worden gaat het lonen uit China te halen.

Ik hoop dat je hier al iets aan hebt.

Rob Groeneweg, Zakelijke dienstverlening/ Bemiddeling tussen NL / China

rob.groeneweg@xuro.nl

Xuro

Link naar reactie
  • 0

Beste,

 

Dank voor deze spoedige reactie. Ik geef ze alvast door aan mijn partner. De beste manier is er zelf eens heen gaan of iemand lokaal vinden die wij kunnen vertrouwen.

De winstmarges zijn groot vinden wij. Een haarstukje uit Europa kost ons een kleine honderd euro terwijl een haarstukje daar ons 10euro kost. Wat ons verder productieproces toch een stuk goedkoper zal maken en ook de consument ten goede zal komen.

Ik doe nog een een zoektocht naar gemiddelde importkosten.

 

Hartelijk dank voor uw reactie!

 

MVG

Justine

Link naar reactie
  • 0

Voordeel is dat de vervoerskosten via water momenteel wel heel erg interessant zijn. Althans vanuit China, Ook de dollar staat prima. Dit maakt het al erg snel interessant. Ook bij LCL ladingen. Maar de valkuilen als eerder genoemd blijven.

 

 

Link naar reactie
  • 0

hey

 

hartstikke bedankt voor de info..ik heb idd al uitgezocht of ik een goede leverancier kon vinden die heb ik gevonden.. had een afspraak met m gemaakt dat ik eerst een test afname doe , om de kwaliteit te checken heb ik gedaan dat is allemaal goed verlopen verder zal ik even conact zoeken emt de douane.. het gaat om lngerie..dus ik weet niet hoe streng ze daar in zijn bij de douane.

 

Hoi Angel,

ik zou zeker uitkijken naar een goeie vervoers-partner in China. Pas op dat je samples ook netjes als samples laat vermelden op de Invoice die ze in China voor je aanmaken.

In China willen ze vaak wel "behulpzaam" zijn (ook vaak uit eigenbelang) om op de invoice zeer lage usd prijzen te vermelden. Pas daar goed mee op!!! 30 setjes lingerie als sample....... daar trapt de douane niet in.Laat ze op de invoice bijv 6 usd stuksprijs vermelden, de btw zal je echt niet nekken dan, maar wel een zeker gevoel geven.

Heel veel succes met je bedrijfsplan (heb m zelf ook een half jaar geleden moeten maken) en nog meer succes met je handel,

 

gr ROlf

GFF-EXPRESS-SOLUTIONS

Specialist in far east delivery and pick-up

www.gff-express-solutions.com

info@gff-express-solutions.com

Link naar reactie
  • 0

Bovendien moet je de BTW betalen. Indien je een verleggingsregeling volgens artikel 23 hebt (aan te vragen bij de douane als je regelmatig importeur bent).

 

Beste jr en andere lezers,

 

Voordat je (te) lang aan de Douane-telefoonlijn hangt. Zo'n vergunning voor de verleggingsregeling vraag je NIET aan bij de Douane, maar bij de BTW-inspecteur. Briefje met verzoek invoervergunning art. 23 en met een beetje ijverige inspecteur heb je 'm binnen 3 weken. Grote voordeel is dat je de BTW niet voor hoeft te financieren. Zoals jr. al zegt, je verrekent de BTW op één en dezelfde BTW-aangifte, die overigens ook per maand of per jaar kan zijn.

 

groet,

 

John

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 126 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.