Jump to content

JRS

Senior
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Richard
 • Last name
  Schmid
 • Company or organization name
  Dog or Don't
 • Website address
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  al eerder aangemeld,

Company info

 1. Bezorging van EMS wordt in Nederland overgenomen door TNT post. Dan gaat het niet echt snel... Snellere douane afhandeling kun je bereiken door koeriersbedrijven in te zetten met eigen douane faciliteiten, zoals DHL, Fedex en UPS. Afhankelijk uit welk land het komt worden kleine transportjen (tot 100 kg) bij mij binnen 2 werkdagen na aankomst afgeleverd. Handig is wel om een zakelijk adres te laten vermelden en de zending te laten vergezellen van een duidelijke en volledige commercial invoice, dus met beschrijving van het product en de inkoop tarieven. Suc6 Richard
 2. Het was al Yes de laatste tijd, want we groeien als kool. Vorige week was het helemaal YES!! Tijdens een Internationale vakbeurs in Kortrijk ook nog de BEURS AWARD gewonnen in de categorie verzorgingproducten en accessoires. Het merendeel van de 3400 bezoekers tijdens de 1e beursdag (vakondernemers en potentiële afnemers) kozen een van onze producten als beste en meest innovatieve nieuwe product van deze beurs! Ik ben blij!!!!
 3. Zeer irritant ja, die anonieme kneusdrukkers. Zelf ook al mee te maken gehad.
 4. Beste Rene, Het valt mij op dat er alleen maar teksten op je website staan. Dit wordt al snel als saai ervaren en als je klanten toch al geen internetters zijn... Geen enkel ondersteunend plaatje om de aandacht naar een bepaalde tekst te trekken, of ter ondersteuning hiervan, Is dit bewust? Ook kunnen b.v. grafiekjes, van vorderingen die jouw klanten door jouw diensten inmiddels in financieel opzicht hebben gemaakt, snel en makkelijk de interesse van potentiele nieuwe klanten trekken. Heb je weer iets wat tekst prettig onderbreekt, ondersteund of overbodig maakt.
 5. Tuurlijk kom je hier verder mee. Let op de suggesties van Frans, maar beding in ieder geval dat ze binnen 30 dagen (liever 15-30) betalen. Anders kom je alsnog met een financieringsgat te zitten. Zo zie je... met creativiteit, durf en aanpakken kom je meestal verder. Nu niet te lang wachten en achter die account aan. Succes en laat eens weten hoe het af loopt.
 6. Gewoon met de distributeur om de tafel zitten en bekijken wat je opties zijn. Ik heb ooit agentschappen gehad van 10% - 12%. Dus kwestie van onderhandelen. Je maakt in ieder geval de kans groter dat je deze order binnen haalt. Het warenhuis kan goedkoper inkopen, dus hogere marges voor hun, je distributeur haalt prima omzet en marges en jij verdient zonder veel werk en risico. Door zelf een lagere eigen marge te hanteren wordt je uiteraard altijd interessanter voor jouw klant. Echter blijf je dezelfde kosten en risico's houden. Het blijft dus een kwestie van berekenen en overwegen... 20% voor dozen schuiven is een prima marge, lijkt mij zo. Moeilijke keuzes halen vaak de creativiteit in je naar boven. Dit maakt het juist allemaal zo leuk. Valkuil: te lang wachten met een beslissing geeft vaak helemaal geen resultaat.
 7. Logisch dat je wat angstig bent. Je kunt immers behoorlijk nat gaan als er iets niet goed gaat. Ik zelf lever regelmatig gepersonaliseerde producten. Hierbij geldt echter altijd minimaal 50% betaling vooraf. Zodoende loop nauwelijks risico bij annulering, of wanneer om een of andere reden niet afgenomen wordt. Bedrijven die hier geen begrip voor kunnen opbrengen die lever ik doorgaans niet. Verdien ik niks,maar ga ik zeker het pak niet in. Ik heb echter het voordeel dat ze dit product alleen bij mij kunnen halen. Geen idee hoe jij hier verder over denkt, maar is het geen idee om tegen een vergoeding van een lagere marge van deze account als ‘agent’ voor je distributeur op te treden? Jij loopt dan geheel geen risico. Misschien dat je distributeur makkelijker op krediet aan een groot bedrijf zal leveren en zijn risico beter juridisch heeft afgedekt, dan jij dit voor elkaar kan krijgen. Alle follow up orders van dit bedrijf gaan dan op dezelfde wijze. Het is dan meer puur dozen schuiven. Win-Win situatie voor beiden. Ik weet niet om welke producten het gaat, maar vraag me wel af of 48% voldoende marge zal zijn voor een inkoper van een groot warenhuis. Zeker gezien het feit dat het aangeboden product niet uniek is en zoals ik het lees jij niet de enige bent die deze producten kan leveren.
 8. Duurt doorgaans tussen de 6 en 9 dagen. Hierna gaat het pas naar de begunstigde.
 9. Yep, van geleerd ja. Als dingen normaal altijd prima gaan, dan wordt je misschien te makkelijk. Het ging hier echter om een aantal door ons ontworpen samples, die inmiddels al een keer heen en weer waren gezonden voor beoordeling en aanpassingen. Misschien iets te veel vertrouwen gehad. Het bedrag was ook niet wereldschokkend. Stink ik dus niet meer in..!
 10. Geen idee, maar mijn laatste pakket was nog geen week onderweg.... Met China express blijkt dus! ;D
 11. Ik sluit me volledig aan bij het uitgebreide antwoord van Frans. Ik heb bij een dergelijk geval eerst contact met mijn leverancier gezocht voor een hogere korting en verruiming van mijn betalingstermijn op een mega offerte. Immers, ook voor hun is dit soort bedragen interessant. Hun bereidheid; enkele % eraf en 50% na zestig dagen. Vervolgens onderhandeld met het bedrijf van de offerte. Hierbij aangegeven dat er bij mij bij dit soort bedragen 50% bij opdracht betaald diende te worden en 50% na 30 dagen. Na wat soelaas gingen zij hiermee akkoord. Mijn risico was hierdoor volledig afgedekt. Ik heb later deze offerte op 1 stem verloren, maar met creativiteit en lef kom je een heel end. Had ik dit niet voor elkaar gekregen, dan had ik bedankt. Een fout of een inschattingsfout bij dergelijke bedragen brengen de continuiteit van je bedrijf anders in gevaar. Ik weet niet om welke producten het gaat, maar als jij geen alleenrecht hebt en er zijn andere (grotere) leveranciers en het klinkt te mooi om waar te zijn, dan kan het zijn dat ze jou alleen gebruiken om een lagere offerte bij deze grotere leverancier te bedingen op basis van jouw offerte. Doe je al het werk voor nada.
 12. Even een updateje. Middels kosteloos aangeboden bemiddeling van iemand van dit forum (vanuit China) is er toch nog enige beweging in gekomen. Ik ontving vandaag alsnog iets van dit bedrijf. Helaas niet de gehele order, maar ongeveer de helft. Het was bij mij al afgeschreven, maar absoluut welkom.
 13. Vreemd, want ik ontving vandaag nog een pakket uit China via EMS. 2 december verzonden en vandaag ontvangen. In Nederland wordt een en ander overgenomen door TNT post. Ook gewoon via TNT te tracken. Is jouw info wel correct?
 14. Misschien een domme vraag, maar ik beweeg me niet in die bedrijfstak, zijn er in je voorwaarden geen items opgenomen over annuleringen en de hiermee betrokken eventuele kosten? Dit kan op voorhand je misschien al behoorlijk indekken. Of spreek ik nu onzin? :-[ ;D
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept