Ga naar inhoud

Veeveevee

Super Senior
 • Aantal berichten

  194
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Veeveevee

 1. Ben al long niet op dit forum geweest aangezien ik geen specifieke dingen had die ik kon delen of waar ik raad voor nodig had en op de een of andere manier typte ik vandaag de url weer 'ns in de balk.... Ik heb zelf op middelmatige afstand meegemaakt hoe iemand tot zelfmoord kwam. 1 ding is mij daarin altijd bijgebleven; dat het vrijwel onmogelijk is voor de meeste mensen om zo iemand om te praten. Heb 't zelf geprobeerd om dit duidelijk te maken, maar hoe rationeel je ook bent, het dringt niet door. Na een bepaald stadium zat hij vast in een soort cirkelredenering die hij alleen snapt. Psychiaters hadden meer effect en ;t ging fout toen ze 't touw weer lieten vieren. Als mensen op dit forum iets willen betekenen en zij zijn geen professionals, dan zou mijn idee zijn om te proberen te helpen voordat ze in die fase komen. Dit roept uiteraard een praktisch probleem op, hoe die te herkennen, want niet iedereen spreekt zich uit voordat ;t te laat is. Uiteraard gebaseerd op 1 persoonlijke ervaring.
 2. Ja, dat klinkt inderdaad als vooruitgang, wel jammer daar jouw kostbare tijd aan te besteden. Succes!
 3. Er zijn al veel goede suggesties gedaan, maar wat ik miste, uit nieuwsgierigheid: waar zijn die goederen nu? Kan me voorstellen dat die klant blijft volhouden dat die medewerker ze gestolen heeft, maar dan zou ik wel een bewijs van aangifte van de politie willen zien.... maar alleen als dit relevant wordt voor de zaak, want in principe zou dit er niet toe moeten doen.
 4. Denk hier continu over na; waar ben ik i.r.t. mijn plan voor dit jaar. Hoewel ik kunst maak en technisch geen ondernemer ben, ben ik eigenlijk alleen geen ondernemer administratief gezien. De rest is identiek. Werk dus graag met een plan, omdat dit mij beter verteld of ik goed bezig ben. Kort samengevat plan: Doel was om 6 tentoonstellingen te hebben om regelmaat te krijgen in de verkoop van mijn sculptures en om een goede beoordeling te krijgen van mensen met kennis van kunst. Resultaat: Dat laatste is veel beter gegaan dan verwacht (wel moeilijk meetbaar, dus moet eerlijk tegen mezelf zijn!), maar de regelmaat in verkoop bleef sterk achter waardoor ik mijn doel van het aantal tentoonstellingen heb opgeschroefd. Heeft tenslotte geen zin om meer tijd te besteden aan het maken als dat sneller gaat dan de verkoop. Echter, het krijgen van tentoonstellingen kan traag zijn, dus heb mijn werk naar buiten genomen en het gewoon open en bloot in de buitenlucht laten zien. Merk dat er nu veel meer serieuze interesse is de afgelopen 3 maanden en dat is een goed gevoel. Daarnaast ga ik nu kerstmarkten aflopen en druk bezig om daar kerstdecoraties voor te maken. Stof voor nieuw plan: Voor volgend jaar heb ik al een grote commissie binnen en wil ik 20 tentoonstellingen/markten of iets vergelijkbaars bijwonen. Dit jaar kom ik op ongeveer 10-12.
 5. Dichtbij met het binnenhalen van een project om een aantal sculpturen te creëren voor een bezoekerscentrum! Voorstel schrijven, uren inschatten, kosten ramen en hopelijk een aantal mooie werken de wereld in volgend jaar zomer!
 6. Ok, dat klinkt al wat beter, helaas kan ik jou niet echt helpen met jouw vragen, maar als ik er als leek naar kijk zou ik zeggen; Nee, hoeft zich niet ls bedrijf te registreren wat jou betreft, tenzij jij dan een eventueel btw af kan trekken, maar geen idee of dat een relevante opmerking is t.a.v. China. Maar kan me ook voorstellen dat China zou willen dat hij zich registreert omdat ie ineens zoveel waarde verkoopt? Mocht je vragen over invoer stellen bij de overheid hier, verwacht ik wel, zoals ik eerder aangaf, dat de antwoorden laat en verwarrend kunnen zijn. Bedenk dan goed hoe je de vraag stelt zodat ze jou niet onnodig in een duur hokje stoppen zodat de ambtenaar veilig zijn rug kan dekken. Leg het antwoord ook vast. Ik denk namelijk dat dit vrij bijzondere invoer is en er zullen vast ambtenaren zijn die dit liever in een hoger risico hokje duwen, omdat ze het niet weten dan een lager risico hokje. Succes!
 7. hmmm.... heb een beetje hetzelfde voorgevoel. De manier waarop je het topic opent, schept de indruk dat je hiermee even met grote halen snel thuis bent, maar bij roept dit veel vragen op; - is dit voor een onderneming? Zie de context niet helemaal. - hoeveel weet jij van DNA onderzoek? Hoe kan jij de kwaliteit bepalen van het onderzoek wat ver van jou vandaan gebeurd. - hoe bepaal jij de kwaliteit van het gekochte DNA? - Ga, jij iemand die jij niet goed kent, 'een chinese student', een cheque geven van 10.000 tot 25.000 om wat DNA te kopen? - Weet niet wat dit doet met invoeren, maar als je die vraag gaat stellen bij de officiële kanalen, dan denk ik dat jij je voor moet bereiden op verschillende antwoorden, omdat dit ze dit mogelijk niet gecategoriseerd hebben.
 8. Nou, ik heb daar geen concrete oplossing voor. Meest voor de hand liggende oplossingen: - Vraag aan een deskundige; de voor de hand liggende deskundigen kunnen ook jouw concurenten zijn, dus de vraag of die voldoende meewerken - Zoek statistieken op internet, CBS site etc, maar dan moet de trend wel op iets gebaseerd zijn wat in statistieken uit te drukken zijn, maar probeer het wel te bedenken/vinden, want dit soort cijfers helpen jouw wel om een hard businessplan te maken. - Voer enquetes uit, daar waar jouw doelgroep rondloopt. Mogelijk bij tuincentra of huishoudbeursen, ik roep maar wat. Ken jouw idee niet volledig. Vraag wel om toestemming in deze twee voorbeelden. Je zou ook aan kunnen bellen bij de mensen die een vergelijkbaar product hebben gekocht, mocht je dat toevallig in hun achtertuin/voortuin zien,maar sommige mensen zijn daar mogelijk niet zo van gedient. Succes en goed dat je op het forum terugkoppelt!
 9. Misschien kun je hout gebruiken als frame voor meubel/plantenbak en een standaard kunststof plantenbak erin zetten. Die zou je eventueel in semi bulk van een fabrikant kunnen kopen. Bespaart wat moeite en misschien kosten voor ontwikkeling van een eigen bak. Die houtenframes laat je dan weer ergens anders volgens jouw ontwerp maken, daar kun je vast wel mee beginnen in lagere aantallen. Ik krijg het gevoel dat jij op basis van jouw gevoel een trend ziet. Dat kan misschien zo zijn, maar wanneer je een eigen ontwerp gaat maken en waarschijnlijk niet voortborduurt op een bestaand concept wat goed verkoopt, dan moet je wel wat precieser kijken naar het gebruik en de behoefte van jouw product voordat je een ontwerp bedenkt die daar niet op aansluit. Maar misschien was je dat al van plan.... succes!
 10. Wanneer je in nederland woont als prive persoon, dan krijg je in Engeland geen rekening. Zelfs als je naar Engeland gaat om te wonen willen ze een Engels adres hebben. Het mooie is, wanneer je een huis wilt hebben, willen ze een Engelse rekening zien. Zoals iemand eerder in dit topic; ze zijn in Engeland moeilijker met dit soort dingen!
 11. De 'profeet' Gordon Gekko (http://nl.wikipedia.org/wiki/Gordon_Gekko) gelooft in het kapitalisme en dit geloof is zo slim geweest om via organische weg een 'Black Friday' te creeren voor kerst. Als je nergens in gelooft, hopelijk wel in jezelf, en je niet echt identificeert met een groep, dan weet marketing jou niet te vinden. Wanneer je een boodschap over wilt brengen, geloof of niet, dan zoek je de grote aantallen. The missionarissen in Afrika hebben daarvan gebruik gemaakt, maar bedrijven doen dat nu steeds effectiever. Z'n figuur als Gordon Gekko kan alleen symbolische waarde krijgen wanneer er al een grote onderstroom is die er iets in herkent en dat oppikt. Dan kan z'n symbol een transportmiddel worden voor andere boodschappen. Op deze manier bouwen wij van het ene symbol naar het andere: bedrijf, geloof, bestuur, systeem.
 12. Waar kwam je niet uit? Kon je geen websites vinden? Werkte de methode niet voor jou?
 13. Ik woon zelf in Engeland, maar heb geen grote ruimte om dingen te ontvangen. Ik neem aan dat jij hun persoonlijk heb benadert met jouw vraag of zij naar Nederland willen verzenden. Ik vond deze website: http://www.my-uk-mail.co.uk/ Er zijn er vast meer. Ik heb de keywords - address in uk for ebay - in google ingevoerd. Zitten een hoop hits tussen van problemen met Ebay zelf, maar ze zijn er dus wel.
 14. Ik heb alles een beetje vanaf de zijlijn gevolgd. Als je na 1,5 jaar nog bestaat en geld verdient, dan zul je iets goed doen. Netjes. Dat wil echter niet zeggen dat sommige adviezen jou nog meer hadden kunnen brengen, toch? Met bovenstaande quote onstaat een soort cirkelredenering bij mij. Als ik als klant bij jou kom en jij praat over jouw product, moet ik dan ook denken; 'hij liegt, hij liegt, hij liegt'?
 15. Vreemd. Ik heb al een aantal jaar gmail en heb twee maanden geleden een persoonlijke google+ accoutn aangemaakt. Ik kreeg al een tijdje, wanneer ik wilde inloggen, de vraag of ik mijn tel.nr. achter wilde laten voor het opvragen van mijn wachtwoord. Heb dat altijd maar genegeerd. Recent een google plus pagina aangemaakt, naast mijn persoonlijke en kreeg nergens de vraag om een telefoonnummer. Het kan natuurlijk zijn dat ik die opgegeven heb tijdens de aanvraag van mijn gmail account, maar dan is dat nummer allang verkeerd. Dus dan kun jij net zo goed een willekeurig nummer opgeven dat niet bestaat.
 16. Dit lijkt mij niet meer een gevalletje, laten we wat schappelijk zijn en nog wat service verlenen en dan geduld hebben. Dit is een gevalletje, zo snel mogelijk kijken wat jouw rechten zijn. De tip van het retentierecht zou ik als eerste nagaan. Ik weet niet hoe dat met een werkbon zit, maar mocht dat nodig zijn, dan denk ik dat je ook aardig ver kan komen wanneer je hard kan maken wat je gerepareert hebt. Bijv. door die mensen in Luxemburg te bellen en vragen of ze dit op de E-mail willen zetten zodat je het zwart op wit hebt. Maar bijv. ook door de oude kapotte onderdelen nog ff te bewaren mits die direct te herleiden zijn als onderdeel van de auto. Dit is allemaal onder voorbehoud, want ik weet de regels niet en zou in jouw plaats, als het weinig moeite kost, dit soort bewijs materiaal vasthouden. Maak desnoods wat foto's. Bereid je maar voor dat dit soort dingen een tijd kan duren. Wederom weet ik niet zeker, maar als je het meest normale traject kan lopen, met factureren en deurwaarders, dan ben je zo weken verder. Ik weet niet of je die brug nodig hebt, maar zo ja, dan zou ik daarvoor een andere oplossing zoeken. succes!
 17. Dat is een goede tip; om te proberen er tussen te komen tussen dealer en klant van de dealer. Maar kan me voorstellen dat niet iedere dealer dat wil. Ik krijg soms de indruk dat zij een inruil auto soms ook gebruiken om nog wat marge te creeeren bij de onderhandelingen voor de nieuwe auto. Daarna rammen ze 'm zo snel mogelijk weg. Ik heb zelf al eens een auto voor inruil aangeboden. Toevallig of niet, was daar z'n inkoper van de dealer en die keek naar mijn auto en gaf er 1500 euro voor. Dat was daarmee ook meteen mijn inruilprijs bij de dealer. Die prijs vond ik erg laag en heb 'm toen zelf verkocht via Martkplaats voor 3600 euro! Er zijn dus al concurrenten die deze positie t.o.v. dealers hebben, maar dat geeft dus wel aan dat het een formule is die kan werken.
 18. Ja, dat is zeker een gevaar op het moment dat ze 't beter willen doen. Lijkt tegenstrijdig, maar ja men heeft nogal eens de neiging om bedrijfsmatiger te gaan werken door dure consultants in te huren. O.k. als dat is voor korte tijd voor een lange termijn perspectief, maar niet voor jaren zoals je soms ziet. Dat gaat echt nergens meer over.
 19. Ze proberen dit al jaren! Daarmee bedoel ik; overheidsuitgaven veel bedrijfsmatiger te beheren. Gaat met wisselend resultaat. Als je dit echt wilt bereiken, dat al die duizenden ambtenaren, nadenken over het geld wanneer ze iets beslissen, dat je heel veel, maar ook echt heel veel energie/geld erin moet pompen om dat voor elkaar te krijgen. Zelfs dan is het de vraag of dat lukt. De overheid is geen bedrijf en zal het nooit worden omdat de mensen die er werken en hun best willen doen om het geld goed te besteden, die moeten vechten op twee fronten; beleid en geld. Beleid is bij de overheid het einddoel. Geld is het middel. Uiteindelijk wordt de gemiddelde ambtenaar vooral en meestal alleen op beleid afgerekend. Dan zeg je; dan verander je dat toch? Dat is niet zo makkelijk, omdat we top-down beleid belangrijk gemaakt hebben. Het is ook hetgeen politieke partijen vooral op afgerekend worden. Als het echt alleen om het geld zou gaan, dan zou je een ander Nederland hebben. M.a.w. je kunt de overheid nooit als multinational managen, waar geld toch nummer 1 is, maar..... het kan zeker beter. Ik heb van dichtbij dingen zien verbeteren. De verbetring zie je vooral doordat de mentaliteit verandert. De kennis om het te doen is dan zo in huis gehaald. Alleen als ze hier druk op blijven zetten, zul je heel langzaam, maar helaas niet merkzaam, een verbetering krijgen.
 20. Ik neem aan dat je dat niet gratis uitleent? Volgens mij maakt het voor jouw vraag, of je wel of niet UK btw (VAT) betaald, niet uit of je het product (door)verkoopt of het gebruik ervan verkoopt. Ben geen expert hierin, heb je de BD gebeld?
 21. Is er trouwens geen mogelijkheid dat jij jouw activiteiten uitbreidt en de hoofdverdiener wordt?
 22. Het lijkt erop dat jouw man goed is in zijn werk? Dat lijkt, omdat die baas hem klanten wil meegeven na een aantal jaar. Hoewel ik ook aan die intentie twijfel, lijkt het alsof hij daarmee jouw man een beetje wil lekker maken en binnen wil houden. Kans op salarisverhoging, wanneer hij zich aardig in het bedrijf heeft gevestigd? Dat geeft wat meer lucht. En als je er financieel wat beter voorstaat, de mogelijkheid om langzaam meer parttime te gaan werken en het bedrijf op te bouwen? Desnoods met als parttime baan iets heel anders/niet-concurerends.
 23. Lijkt mij redelijk om iets van huisvestingskosten mee te nemen. Jij doet namelijk thuis wel iets meer de verwarming aan in de winter als je thuiswerkt i.p.v. uit huis werkt, om maar 'ns een voorbeeld te noemen. Je moet het ook zo zien; je had ook een kantoortje kunnen huren... Alleen is het wat natte vingerwerk hoe jij die kosten gaat berekenen. weet niet of dit echt allemaal van toepassing is, maar.. - Heb je ook verzekeringen? - Telefoonkosten? (vast/mobiel) - Kom je veel in contact met mensen die je uitnodigd en uit eten neemt en dat voor ze betaald? - Moet jij op een bepaalde manier voor de dag komen (kleding ofzo)?
 24. en dan 2-4 weken bezig zijn om een stuk of 10 beginnende ontwerpers aan te sturen? Dan ben je meer kosten aan tijd kwijt dan die zeg 500-1000 euro voor een logo. Persoonlijk is z'n wedstrijd niet hetgeen ik zou adviezeren, maar dacht ik geef de optie even. Ik denk wel dat het goedkoper KAN met z'n wedstrijd. Het aansturen hoeft niet zoveel tijd te kosten, maar dit hangt af van: - hoe kritisch en hoe ver jij al met een idee of een beeld bent - hoe goed jij dat over kunt brengen in tekst op z'n site Dan loop je het risico dat van de 30 ontwerpen er geen goede tussen zit, nogmaals, hoe kritisch ben jij? Betekent dat je wat uren en 100 euro kwijt bent. Bij een goed bureau geloof ik dat je echt wel meer kosten kwijt bent, maar een goed bureau moet ook een bevredigend resultaat kunnen leveren. Overigens, klopt het dat aardig wat van die ontwerpers zelf al bij dergelijke bureaus werken. Is gewoon een budget oplossing waar je geluk mee kan hebben.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...