Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
William Burghout

Ervaring met link buying via Teliad?

Recommended Posts

Een goede linkpositie opbouwen van je website kost tijd. Ondanks de risico's van link buying (verschillende SEO-sites raden het af) wil ik er toch een test mee doen.

Via Google kom ik uit bij een internationaal werkende partij: Teliad.

Heeft iemand ervaring met deze club? En wat waren de resultaten?


William Burghout

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je hebt gelijk: oppassen met het aankopen van links.

 

Google heeft in 2007 al het algoritme aangepast om betaalde links te filteren en zelfs een betaalde-links-spam-meld-formulier online gezet. Het is nog niet helemaal duidelijk of je er een penalty voor krijgt, of dat de links gewoon niet meetellen voor de ranking.

 

Om je vraag te beantwoorden: het ligt eraan hoe Teliad het doet. Als ze jouw link op relevante pagina's plaatsen, verwerkt in de tekst is er niets aan de hand. Google valt niet over dit soort links en vind het prima als je je site voor dit soort links verhuurt.

 

Ik ga er by-the-way wél vanuit dat ze een standaard trackingcode aan de link toevoegen, waardoor het voor Google erg makkelijk is een Teliad-link te herkennen. Je links zijn dan alsnog "waardeloos".

 

Ook als ze irrelevante, Adwords-achtige blokken op honderden sites plaatsen ben je (wat linkbuilding betreft) geld aan het weggooien. In dat geval zou je het kunnen zien als text-banners en hopen dat het bezoekers oplevert.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Linkbuilding is hetzelfde als het opbouwen van een naam/reputatie: het kost tijd en moeite en die moet je ook nemen om zorgvuldig te kunnen blijven opereren. Lange halen - gauw thuis werkt vaak averechts zeker ook mbt SEO.

Stop de tijd en moeite van het zoeken naar min of meer legale linkfarms in het plaatsen van relevante links en net als met visitekaartjes: elke x als je een aardig contact opdoet laat je je kaartje/link achter.

 

GJ

 

Onderstaand een aardig stuk (van mijn site ;D )

 

Er zijn geen snelle truukjes als het aankomt op SEO. Laat dat duidelijk zijn. Je moet er geduld voor hebben.

 

Dit is misschien wel het meest belangrijke aspect om te onthouden over SEO.Het is ook een van de dingen die veel marketeers, webmaster en zakenmensen in de weg zit. In onze snelle "ik wil het nu" maatschappij verwacht iedereen meteen resultaat van elke inspanning, zelfs van inspanningen met betrekking tot SEO.

 

Zoekmachineoptimalisatie of seo is traag

 

In feite zijn er geen snelle truken. SEO is een traag en langdurig proces. Geen enkele website komt zomaar even op de 1e plaats in Google. Daarvoor zijn een paar redenen:

 

Eén reden dat het lang duurt om een goede positie te krijgen heeft te maken met de (leef)tijdfactor. Zoekmachines (als Google) houden van oudere, respectabele websites. Eerlijk of niet, zo is het. Maar het eigenlijk wel logisch. Vergelijk het maar met het betalen van je schulden. Om te bewijzen dat je kredietwaardig bent en een autoriteit in je vakgebied, moet je wat horden nemen. Dit is een afspiegeling van de gewone wereld waar mensen zelden aan te top starten; je start onderaan en werkt jezelf naar boven. Zo werk het met SEO ook: je begint onderaan en werkt je naar de top binnen Google.

 

Een volgende reden dat het tijd kost om hoog te komen in Google, is dat Google (en andere zoekmachines) een voorkeur hebben voor bepaalde elementen die belangrijk zijn binnen SEO. bijvoorbeeld links. Het duurt een poos voordat je een goede, relevante link-portefolio hebt gebouwd. Dat gebeurt niet even. Het kost tijd om de goede links te vinden, een goede mix van links te maken en de juiste kwaliteit/kwantiteit van links te krijgen.

 

Dan is er nog de inhoud of content. Eén pagina zal zelden een hoge positie bereiken. Maar als je blijft bouwen aan de content en regelmatig de website opfrist met nieuwe, originele content, dan zal dat helpen. Bedenk wel: 10 pagina's met content in 10 dagen is een start maar maakt nog geen reputatie. Bouw de content op en uit gedurende de tijd en je verhoogt de kans op een goede positie in Google.

 

SEO is een traag, voortdurend proces. Het is niet iets dat je even doet. Doe jezelf een plezier en handel daar ook naar.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik koop links voor al mijn websites (niet via Telliad) en het werkt erg goed, top 10 posities binnen 30 dagen zijn gewoon mogelijk.

 

Waarom staat er nergens op de Google website te lezen hoe je een top 3 positie krijgt?

Omdat het niet in het belang van Google is: 95% van de miljaren winst van Google gegenereerd wordt door Adwords.

 

Een penalty krijgen voor het kopen van links?

Dat zou betekenen dat je websites uit de top 10 kan krijgen door een link voor ze te kopen.

 

mvg,

Keesjan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Waarom staat er nergens op de Google website te lezen hoe je een top 3 positie krijgt?

Omdat het niet in het belang van Google is

 

Nee, omdat daar geen generieke methode voor is.

 

Voor een long tail keyword (een zoekterm waar niet veel naar gezocht wordt en waar weinig concurrentie voor is) is het redelijk eenvoudig om snel in de top 10 te komen. Voor een zeer populair keyword is het simpelweg onmogelijk.

 

De beste SEO techniek is dus deze:

Begin met proberen te scoren voor long tail keywords. Is dat gelukt maak je de stap naar wat populairder keywords.

 

En over de originele vraag: ja ik heb ervaring met betaalde diensten, en die is niet best. Hoewel het niet controleerbaar is denk ik dat ik er meer schade van heb geleden dan dat ik er baat bij heb gehad.

 

Overigens zijn er uitzonderingen: goede betaalde directories, waar Yahoo de beste van is.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goed om te zien dat link buying als onderwerp nog steeds veel los maakt. Voor mij was het ook lange tijd taboe, maar ik neem jullie verder mee in mijn twijfel. Bij vorige sites die ik heb gemaakt, schreef ik relevante webmasters aan met een verzoek een linkje op te nemen. Dat vraagt enige inzet van tijd, maar het levert prima resultaten op.

 

Teliad werkt met een concept dat niet zo gek veel anders is dan de "legale" werkwijze. Je logt in en selecteert sites die over het door jouw gewenste onderwerp gaan. Vervolgens check je die site zelf (de url staat er vaak bij) en dan bepaal je of het je waard is te investeren in de link.

 

Juist vanwege deze werkwijze (je laat geen link-bom los oid) lijkt het mij dat Teliad kan werken. Maar ik blijf benieuwd of iemand ervaring heeft...

 

@ Keesjan Je koop niet bij teliad, maar bij wie wel als ik vragen mag?


William Burghout

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wie weet waar je dan op een 'legale wijze' links kunt inslaan? Afgestraft worden door google bij inkoop via een linkfarm is het mij namelijk niet waard. Ik ben benieuwd waar jullie goede ervaringen mee hebben.


Bezoek www.leasedeals.nl en vind leaseauto's aangeboden door diverse leasemaatschapijen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik kan me situaties voorstellen waarbij een link kopen wel zin heeft. (bv op de homepage van startpagina.nl)

 

Toch denk ik dat bijvoorbeeld een advertorial, of andere vormen van betaalde content zeker grote invloed kan hebben.

 

In ordinaire linkplaats sites geloof ik niet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 6 leden online en 171 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept