Ga naar inhoud

pjvdmeer

Legend
 • Aantal berichten

  329
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

23

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  ondernemer
 • Geslacht
  Male
 • Adres
  Zuideinde 125, Roelofarendsveen, 2371BT, Nederland
 • Voornaam
  Patrick
 • Achternaam
  van der Meer
 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Zonder Vleugels
 • Websiteadres

Bedrijfsinfo

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  vooruit willen met hun onderneming. Mensen die willen samenwerken, en aanvullende dienstverlening hebben (artistieke talenten, programmeurs, sales) waarmee we concepten kunnen uitwerken.

  Of mensen die mijn dienstverlening kunnen gebruiken om succesvol te worden.
 • Mijn mening over ondernemerschap
  Als ondernemer moet je continu vooruit denken. Niet willen blijven staan, maar manieren bedenken om je onderneming een nieuwe boost te geven.

  Ondernemen doe je niet in je eentje. Door samen te werken met anderen versterk je je positie, waar beide ondernemingen beter van worden.
 • Mijn mening over innovatie
  Innovatie is belangrijk, maar nog belangrijker is het om nieuwe innovaties goed te kunnen beoordelen op bruikbaarheid voor je eigen onderneming.

  Je kan full-time bezig zijn om alle innovaties te volgen, maar de vraag is of dat je onderneming verder helpt.
 1. Hoi Judith, Inderdaad, het is twee jaar later en er is een hoop gebeurd in die tijd. Maar in feite is er weinig veranderd. Affiliate marketing is nog altijd groeiende als je het mij vraagt. Twee jaar geleden sprak men van Google Caffeine. Tegenwoordig heeft iedereen zijn mond vol over Google Panda en Pinguin. Ook daarvoor geldt: die updates van Google straffen slechte content en Black Hat SEO af. Degenen die overeind blijven zijn degenen met goede content. Ik ben blij maar niet verrast dat wij daarbij horen ;) Grote partijen die gaan samenwerken met de zoekmachines heb ik nog niet gezien. Wel is er veel discussie over Google zelf die affiliates buitenspel dreigt te zetten door zich te begeven in bijvoorbeeld de reisbranche. Maar ook hier geldt: als je je als affiliate onderscheidt dan blijft er een goede markt bestaan. Voor merchants maakt het overigens niet zoveel uit, al is het volgens mij ook in hun belang dat er genoeg goede Affiliates overblijven. CPC wordt via Google (en ook Facebook) ook steeds duurder. Nog een reden om voor Affiliate marketing te kiezen lijkt me. Tenslotte nog een andere bedreiging waar veel over wordt gesproken: de cookie wetgeving. Ook die soep wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. De grote partijen beginnen er nu aan te voldoen. Het publiek raakt er dis langzaamaan mee bekend. En binnenkort verliest het zijn effect (verwacht ik). Kortom: nog altijd veel discussie, maar de situatie is weinig veranderd. En ik sta nog steeds achter wat ik toen in dit forum heb gezegd.
 2. Zoooo, vanavond is het. Zin in! Waar zullen we het allemaal over gaan hebben? Ik in ieder geval over mijn bevindingen van het eerste half jaar full-time ondernemer. De vorige keer in Amersfoort was bij mijn kick-off. Veel tips gehad van veel verschillende mensen. Daar ben ik zo druk mee geweest dat ik nauwelijks op het forum geweest ben. Ik hoor dus graag van jullie wat de hotste topics waren het afgelopen jaar. Tot vanavond!
 3. Ik ben een tijdje afwezig geweest van HL (druk druk, slecht excuus), maar gelukkig weer eens gekeken en gezien dat er weer een HL meeting is, ik doe mee! De vorige HL meeting in Amersfoort was bij de start van mijn full-time ondernemerschap. Veel tips gehad toen, en ik ben er vol mee aan de slag gegaan. Er is veel gebeurd sindsdien, en nog steeds. Leuk om met jullie daarover van gedachten te wisselen. Ik zag een idee over een showroom, dat lijkt mij ook wel leuk, mijn stem heeft het.
 4. Dat is nauwelijks een probleem. Bij het intikken van de domeinnaam krijg je meteen al suggesties van eerder bezochte doomeinen. En dan typen veel mensen de domeinnaam nog in de Google zoekbalk, en dan vinden ze je ook.
 5. Er speelt zeker (veel) meer. Een blog wordt altijd snel geindexeerd, omdat Google dat ziet als actueel nieuws. Na een tijdje zal die ranking lager worden en vaak geheel verdwijnen.
 6. Een site met een .nl extensie is een duidelijke indicatie dat de site in het Nederlands is, en zich richt op de Nederlandse markt (dus ook niet de Belgische...) Er zijn echter zoveel andere indicaties hiervoor (de gebruikte taal uiteraard, maar ook Google Webmaster tools bijvoorbeeld) dat het praktisch geen verschil is tussen de verschillende extensies. Waar zoekmachines vooral naar kijken is relevantie en reputatie. De rest is veel minder van belang. Dus: heb je een goede reden om af te wijken van de .nl extensie, doe dat gerust. Heb je die niet, neem dan .nl
 7. Tuurlijk, er zijn altijd mensen die wel iets van de grond gekregen hebben. Helaas is dit de minderheid, en wat zij deden is waarschijnlijk niet reproduceerbaar (een briljant idee, veel geluk, veel eigen kennis en hard werken, of iets anders wat de meeste mensen niet gegeven is). Overigens is wat je beschrijft (beginnen met een investering van 50 Euro) zo ongeveer optie 2, alleen gebruikte je een ander platform dan een website.
 8. Als je een budget hebt voor een webwinkel van 1000 Euro, wat is dan je budget voor de rest van de onderneming? Straks heb je een webwinkel, professioneel en mooi, wat jij daar dan ook onder verstaat, en dan? Welk budget heb je dan nog voor de marketing, voorraad, enzovoorts? Je hebt in feite twee opties: 1) Doe het serieus, met een ondernemingsplan waarin je met alles rekening houdt. Dan ga je ook meer budget nodig hebben, maar met dat ondernemingsplan kan je, als het goed in elkaar zit, ook krediet vragen (al is dat lastig tegenwoordig) 2) Begin eerst eens wat bezoekers te trekken met een "gewone" website. Geef daarop interessante informatie die gerelateerd is aan de producten die je wil verkopen (alleen met goede informatie trek je bezoekers) en kijk eens of je daarmee wat bezoekers kan trekken. Probeer dan gerust enkele producten te verkopen, en dat hoeft heus niet met de meest professioneel ogende webwinkel. Dat kan ook met een eenvoudig bestelformulier.
 9. Even een update voor de geïnteresseerden of misschien voor lotgenoten. De ontslagprocedure is inmiddels afgelopen. Tot mijn verbazing is de ontslagvergunning verleend. Ik zal jullie de details besparen, maar het was een gezond bedrijf, terwijl het ontslag om bedrijfseconomische redenen was (...). Ik wil niemand meer horen zeggen dat het in Nederland moeilijk is om mensen te ontslaan. Hoe dan ook, ik krijg dus ook geen ontslagvergoeding. Rest mij de WW, die ik dus wil gebruiken om de tijd te overbruggen totdat mijn onderneming voldoende opbrengt om mijn salaris te compenseren. Normaal heb je bij de WW een sollicitatieplicht. Maar er is ook een alternatief voor startende ondernemers: gedurende een half jaar word je dan begeleid om een bedrijf op te zetten, en hoef je niet te solliciteren. Elders op HL is hier meer over te lezen. Wanneer je nu al een (part-time) ondernemer bent, ligt het anders. Zoals Peter Bonjernoor, Roel Jongman en Starterscoach mij adviseerden is het belangrijk om dan bij het UWV aan te geven dat je voor het verliezen van je baan al een x aantal uren per week aan je onderneming werkte. Je krijgt dan (al dan niet) toestemming om daar mee door te gaan. Maar dan heb je nog wel de sollicitatieplicht voor de uren dat je WW aanvraagt. Welnu: ik heb bij de werkcoach aangegeven dat het voor mij efficiënter is om full-time aan mijn bedrijf te werken. Ik verwacht dan sneller uit de WW te zijn dan wanneer ik ook nog moet solliciteren. De werkcoach moest hierover overleg plegen met collega's, en belde mij vandaag terug. Resultaat: ik krijg voor 3 maanden ontheffing van de sollicitatieplicht. Na die drie maanden volgt er een evaluatiegesprek. Conclusie: voor bestaande part-time ondernemers die hun "gewone" baan kwijtraken is dit een prima manier om de overstap naar full-time ondernemen te maken. Persoonlijke noot: met mijn onderneming gaat het goed. Ik heb natuurlijk wat meer klanten nodig dan voorheen, maar die beginnen nu langzaam maar zeker binnen te druppelen, nu mijn unieke dienstverlening door online en offline communicatie enige bekendheid begint te krijgen.
 10. Bij Dragons Den... Goed dat je het filmpje hier hebt gezet. Hieruit blijkt dat jullie wel complimenten kregen van de Dragons, maar dat zij dat oude concept niet zagen zitten. Ze zagen in jullie wel potentieel goede ondernemers. Blijkbaar zagen jullie dat oude concept zelf ook niet erg zitten, want dat hebben jullie losgelaten en er is nu een heel ander concept. Maar wie zegt ons dat dit wel een goed concept is? Je zult toch echt meer informatie moeten geven, hier, bij de Dragons, of waar dan ook waar je hulp wilt krijgen.
 11. Poeh, wat een uitgebreid verhaal van Roel, geweldig. Toch heb ik nog een aanvulling. Er wordt in het hele topic gefocust op de 6 maanden ww in combinatie met het opzetten van een bedrijf. Het verhaal van Roel is daarin wat genuanceerder, hij suggereert veel onderzoek te doen voordat de formele onderzoekstermijn van 6 weken ingaat. Dat is een zeer terechte opmerking!! Mijn aanvulling gaat over dat onderzoek doen. Iedereen spreekt hier van een ondernemingsplan. Daarin dien je onder andere alle kosten en opbrengsten in kaart te brengen. Dit is echter voor een niet-ondernemer geen eenvoudige opgave. En zeker voor een webshop is dat niet eenvoudig. Ik heb al teveel webshops gezien die zich na een tijdje verbaasd afvragen waarom ze toch niets verkopen. En ik vermoed dan ook dat de wekcoach dit niet snel zal goedkeuren. Ik denk dat het dus veel slimmer is om te beginnen met de marketing kant, door middel van een eigen, informatieve website. Ik heb hier laatst een column over geschreven, die vind je hier: https://www.higherlevel.nl/extra/columns/view/325 Ik weet, die column ving nogal wat kritiek van gevestigde ondernemers, omdat het niet de manier van ondernemen is die men gewend is. Maar ik ken veel mensen die op deze manier zijn gaan ondernemen, en er nu hun brood mee verdienen. Mijn vrouw is daar één van, en ik ben zelf ook zo begonnen. Alles wat je nodig hebt is zijn de juiste tools. O ja, wat is nu het grote voordeel in deze situatie? Je begint hier gewoon mee in je vrije tijd (naast het solliciteren voor de ww, maar het kan ook naast een baantje), en zodra de bezoekersaantallen omhoog gaan, en je misschien wat kan gaan verdienen, kan je alsnog het 6 maanden traject in.
 12. Dat kan niet, dat ben ik zelf al ;) Maar de positie als één na grootste klant is nog vacant.
 13. Een reisorganisatie die de mooiste reizen naar prachtige bestemmingen organiseert. Aah, sweet dreams...
 14. Hoi Mieke, Dit is een ander marketing kanaal, maar het maakt jou of je sieraden niet anders. Tenzij je ook je sieraden op die doelgroep (mannen die het voor hun partner kopen) aanpast, is dit geen USP. Ik zeg niet dat dit geen doelgroep voor je kan zijn, maar het zal waarschijnlijk maar één verkoopkanaal zijn, en als je het mij vraagt niet het beste verkoopkanaal (mannen interesseren zich niet erg in sieraden).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.