• 0

Wat vinden jullie van: LocalDeals - de scherpste aanbiedingen bij u in de buurt

Omschrijving van je concept:

LocalDeals (http://www.localdeals.nl) is gericht op de lokale ondernemer (detailhandel, restaurants/cafes, beauty, enz.) die wilt concurreren met grote winkelketens en online prijsvechters. Hun aanbiedingen zijn vaak net zo scherp, hun service stukken beter, alleen weet de klant hun niet altijd even makkelijk te vinden.

Het plaatsen van advertenties is vaak een dure zaak, LocalDeals gaat hier een handje mee helpen. Door het plaatsen van “deals” op LocalDeals, bereikt de lokale detailhandelaar een grotere groep potentiele klanten die op zoek zijn naar goede “deals” bij hun in de buurt. Dit zijn niet per definitie puur prijs-gericht, maar kan kwaliteits- of service-gericht zijn.

40% van de aankopen beginnen online, 90% vinden echter off-line plaats. LocalDeals haakt daarop in en laat de consument zien wat er bij hun in de buurt te halen valt.

LocalDeals werkt op basis van het “freemium” model. Het is mogelijk om gratis te plaatsen, wil je meer wordt er een betaling op basis van abonnement gevraagd. Wel met volledig controle om te kunnen upgraden/downgraden/on-hold zetten. Makkelijk en vrijblijvend.

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

LocalDeals wordt een mobiel concept, ondersteund door een website. De mobiel applicatie is momenteel in ontwikkeling en zal over ongeveer een maand beschikbaar zijn. De website staat live als aanloper.

We zijn bezig met een eerste verkoop fase in Utrecht (http://utrecht.localdeals.nl) alvorens de site en applicatie richting de consumenten te lanceren. We hebben het volgende gedaan:

- stap 1: contact opgenomen met winkeliers-/ondernemers-verenigingen in Utrecht, echter zonder succes. Ons conclusie is dat ze niet de “think tank” / samen-staan-we-sterker rol spelen die wij voor oog hadden.

- stap 2: deur-aan-deur verkoop gedaan om reacties te horen. Dit heeft een 20% slagingspercentage opgeleverd voor de gratis pakket. Daar zijn we blij mee.

- stap 3: verkoop in Utrecht: over een paar weken worden een paar studenten verder rondgestuurd in Utrecht met als doel om nog meer aanmeldingen voor het gratis pakket te krijgen. Zo kunnen we genoeg inhoud verzamelen om publiciteit richting de consumenten te maken.

- stap 4: het is een modern product die gaat spelen in een innoverende markt. We willen de focus op de early-adopters leggen, dus zullen wij onze marketing vooral online focusen. Er wordt gewerkt aan de volgende diensten: Twitter, Hyves, 4Square

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

De lokale ondernemer wordt uit de markt gepersd door grote ketens en online winkels. Het is moelijk voor hun om zich tussen deze prijsvechters te laten horen. De hoeveelheid betaalbare advertentiemogelijkheden zijn beperkt. Wij denken hier een gat te hebben gevonden die probeert klanten terug te lokken naar hun winkels en hun vindbaarheid te verbeteren.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Er zijn eigenlijk geen bestaande producten in NL die precies dit concept hebben, maar we zijn in dezelfde markt als prijsvergelijking en online aanbiedingen sites.

We worden vaak met iLocal (http://www.ilocal.nl) vergeleken, echter die werkt op basis van bedrijfsinformatie en niet met productaanbiedingen. NLStreets (http://www.nlstreets.nl) publiceren ook product aanbiedingen, maar het is zeker geen focus.

Er zijn talloze prijzenvergelijkingssites, echter deze worden vaker dan niet door winkelketens en online shops gebruikt. Deze richten zich ook voornamelijk op standaard prijzen.

Er wordt met al deze oplossingen niet op lokatie ingespeeld terwijl dat juist belangrijk is voor de consument. Daar proberen we ons af te scheiden van de concurrentie.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Onze grootste vragen zijn:

- wat vinden jullie van ons concept, zowel als consument als ondernemer zijnde?

- hebben jullie ideeen voor goede verkoopkanalen die goed voor ons zouden kunnen werken? Een-op-een in communicatie met ondernemers is nogal inefficient. Het liefst ook partijen die hier belang bij hebben

- wat vinden jullie van onze pricing? We willen ons neerzetten als een betaalbare advertentiekanaal die ook zelfs naast bestaande, traditionele advertentiemogelijkheden kan draaien. Probleem is dat goedkoop wordt vaak gezien als duurkoop, d.w.z. als het gratis/goedkoop is, wordt het vast laag kwaliteit en zal het niet werken

- we hebben een hoop leuke, innovatieve ideeen die nog beter kunnen werken voor de ondernemers, vooral in de mobiele markt. Dit vergt investeringen, daar kan ik genoeg over lezen op HL. Hoe schatten jullie de kansen in op het vinden van investering voor zo een concept?

 

In ieder geval alvast veel dank voor jullie nuttige feedback. Ik ben benieuwd.

 

Met vriendelijke groet,

 

Jon.

 

 

http://www.beehiveict.nl: de web specialisten

http://www.localdeals.nl: de scherpste aanbiedingen bij u in de buurt!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

6 antwoorden op deze vraag

 • 0

Hi Jon

 

Als consument denk ik dat hier zeker markt voor is, mits de omvang snel uitbreidt. De testcase met Utrecht en omstreken is interessant genoeg om dit landwijd uit te leggen. Maar hoe langer het een test blijft of beperkt blijft tot de regio Utrecht, des te sneller nieuwe bezoekers interesse verliezen en niet meer terug zullen komen.

 

De advertentie rechts op en voor je eigen site zou ik verwijderen. Het eerste wat in mij opkomt is dat als ik daarop klik, ik doorga naar Ilocal (die naam zit jullie echt wel dwars).

 

Tot slot is mij op de homepage niet in een keer duidelijk wat het doel van de site is.

 

groet

Joost

 

 

 

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
 • 0

Ja het concept klinkt erg interessant! Maar als ik dan denk hoeveel winkels (eenmanszaakjes om ze zo maar even te noemen) er zijn door heel Nederland dan heb je nog wel een flink aantal werkuren voor de boeg. Want als ik uit Drente kom en er staan alleen gegevens over winkels in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam etc. Dan weet ik wel dat ik jullie website niet meer hoef te bezoeken.

 

Als consument moet ik eerlijk bekennen dat ik gewoon te lui ben omdat soort koopjes uit te zoeken, niet dat ik zo rijk ben maar het ligt niet in mijn straatje, maar dat is enkel mijn luiheid. Als ik het globaler ga bekijken denk ik dat mensen hier zeker wel warm voor te lopen zijn!

 

Als ondernemer zou ik het zeker wel interessant vind, gewoon beginnen met een gratis pakket en als werkt kan je altijd nog upgraden een hoog gehalte.. baat het niet, dan schaad het niet.

 

Succes ermee!

 

ps ik bedenk me net dat ik al zoiets ken... alleen dan meer gericht op een buurt. Het heet www.buurtlink.nl en ik weet niet helemaal meer hoe het in elkaar steekt maar lokale ondernemers kunnen daar adverteren dacht ik.

Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link naar reactie
 • 0

Zo, wat zijn de laatste dagen druk geweest...nu weer terug op planeet aarde ;)

 

Dank iedereen voor de opmerkingen...

 

JOOST:

Als consument denk ik dat hier zeker markt voor is, mits de omvang snel uitbreidt. De testcase met Utrecht en omstreken is interessant genoeg om dit landwijd uit te leggen. Maar hoe langer het een test blijft of beperkt blijft tot de regio Utrecht, des te sneller nieuwe bezoekers interesse verliezen en niet meer terug zullen komen.

Klopt, inderdaad. Ons pilot in Utrecht loopt nog door tot medio mei, daarna wordt het landelijk ingezet. Morgen gaan een tweetal verkopers aan de slag in Utrecht met deur-aan-deur verkoop om een eerste lading er op te zetten. Daarna zullen we online focusen om aan onze target klanten te komen. Dat zijn de ondernemers die al begrijpen wat het Internet voor hun kan betekenen. Dat zal dus op een landelijk basis gebeuren.

 

JOOST:

De advertentie rechts op en voor je eigen site zou ik verwijderen. Het eerste wat in mij opkomt is dat als ik daarop klik, ik doorga naar Ilocal (die naam zit jullie echt wel dwars).

Goede suggestie, het is inmiddels verwijderd en vervangen door advertenties van onze bestaande klanten.

Wat iLocal betreft, ja ok het heeft "local" in de naam, maar met het woord "Local" wordt tegenwoordig vaker gebruikt (bv. Google Local), dus ook door ons.

 

JOOST:

Tot slot is mij op de homepage niet in een keer duidelijk wat het doel van de site is.

Hmm, ok. We zijn aan het nadenken hoe dit duidelijker te maken. Een pakkend zin ergens waar dat goed uitgelegd wordt. Maar ja, die zin bedenken duurt dan even :)

 

JEWELSFROMABOVE:

Maar als ik dan denk hoeveel winkels (eenmanszaakjes om ze zo maar even te noemen) er zijn door heel Nederland dan heb je nog wel een flink aantal werkuren voor de boeg. Want als ik uit Drente kom en er staan alleen gegevens over winkels in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam etc. Dan weet ik wel dat ik jullie website niet meer hoef te bezoeken.

Dat klopt...en is ook de reden waarom we nu op Utrecht focusen. Zonder een bak aan geld voor marketing doeleinden is het voor ons onmogelijk om de gehele land in een keer op de kaart te zetten. We zullen het geleidelijk en zonder teveel "tadaaaa!" op de markt moeten brengen en kijken hoe het gaat. Op dit moment zien we weinig andere opties.

 

JEWELSFROMABOVE:

Als consument moet ik eerlijk bekennen dat ik gewoon te lui ben omdat soort koopjes uit te zoeken, niet dat ik zo rijk ben maar het ligt niet in mijn straatje, maar dat is enkel mijn luiheid.

Klopt, inderdaad...en dat is ook niet verkeerd. Ons focus moet liggen op de mensen die dat juist interessant vinden...een ieder hun meug, zeggen we dan.

 

JEWELSFROMABOVE:

Als ondernemer zou ik het zeker wel interessant vind, gewoon beginnen met een gratis pakket en als werkt kan je altijd nog upgraden een hoog gehalte.. baat het niet, dan schaad het niet.

Precies. We hebben ook inmiddels besloten om het terug te schroeven naar of gratis of betaald (dus de tussen pakketten er uit) om het nog makkelijker en duidelijker te maken.

 

JEWELSFROMABOVE:

ik bedenk me net dat ik al zoiets ken... alleen dan meer gericht op een buurt. Het heet www.buurtlink.nl en ik weet niet helemaal meer hoe het in elkaar steekt maar lokale ondernemers kunnen daar adverteren dacht ik.

Leuke initiatief. Er zijn meerdere plekken waar lokale ondernemers kunnen adverteren op zich...het toegevoegde waarde die LocalDeals.nl heeft is om op de producten en/of diensten te focusen. De meeste advertentiemogelijkheden houden het op bedrijfsniveau.

 

BASING.NL:

... mijn reactie stond in de verkeerde topic, excuses ...

Waar kan ik dat vinden?? Ik ben benieuwd...

 

Thanks,

 

Jon.

http://www.beehiveict.nl: de web specialisten

http://www.localdeals.nl: de scherpste aanbiedingen bij u in de buurt!

Link naar reactie
 • 0

Hallo Jon,

 

Vanuit je vraag kreeg ik het idee dat je je richt op productaanbiedingen en niet op bedrijfsreclame. Maar als ik even zoek op je site kom ik heel veel pure bedrijfsreclame zonder specifieke aanbiedingen tegen onder het motto "De scherpste aanbiedingen bij u in de buurt vind u bij ..." (waarbij vind overigens met "dt" moet).

 

Daarmee komt voor mij het idee van de "deals" in het gedrang. Of begrijp ik je formule verkeerd?

 

Groet,

 

John

Link naar reactie
 • 0

Vanuit je vraag kreeg ik het idee dat je je richt op productaanbiedingen en niet op bedrijfsreclame. Maar als ik even zoek op je site kom ik heel veel pure bedrijfsreclame zonder specifieke aanbiedingen tegen onder het motto "De scherpste aanbiedingen bij u in de buurt vind u bij ..." (waarbij vind overigens met "dt" moet).

 

Daarmee komt voor mij het idee van de "deals" in het gedrang. Of begrijp ik je formule verkeerd?

 

Hi John,

 

Goed punt. We richten ons inderdaad op product en dienst aanbiedingen, niet op bedrijfsmatige reclame. Er zijn genoeg andere plekken waar dat te vinden is.

 

Het klopt inderdaad dat er een reeks bedrijfsmeldingen op de site te vinden zijn. We hadden besloten om een eerste lading bedrijven op de site te zetten om te voorkomen dat het zo leeg zou staan. Als alles volgens de planning loopt hebben we eind april (voor onze grote "consumer" push) genoeg inhoud om die er af te halen. Een lege site is in onze ogen minder wenselijk dan deze standaard meldingen. De positieve kant hiervan is dat een aantal van deze bedrijven worden regelmatig gevonden op ons site. Dit geeft ons goede argumentatie om deze bedrijven te benaderen of ze gebruik willen maken van deze aandacht.

 

Over dat "dt" gebeuren, dank, we zullen het nalopen...we blijven twee buitenlanders die moeten geloven dat de inhoud die wij krijgen goed is! Ik kan aardig nederlands na 12 jaar in dit land, maar dat hele "d of dt" gebeuren snap ik nog steeds niet.

 

Thanks,

 

Jon.

http://www.beehiveict.nl: de web specialisten

http://www.localdeals.nl: de scherpste aanbiedingen bij u in de buurt!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  1 lid, 69 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.