Jump to content
zero3211
Verberg

Klein handeltje starten

vraag

Als student ben ik op zoek naar wat extra inkomsten (paar honderd euro per maand) en ik ben het volgende van plan.

 

Via Ebay.com diverse spulletjes kopen in China / Hong Kong. Deze vervolgens aanbieden op Marktplaats en verkopen met ongeveer een winstmarge van 5 euro per stuk. Ik heb de inkoopprijzen bekeken en de mogelijke verkoopprijzen en dit is realiseerbaar. De producten die ik wil verkopen kosten meestal tussen de 1 en 3 dollar per stuk (inclusief verzendkosten). Mijn plan is om klein in te kopen (iedere bestelling slechts 4 of 5x hetzelfde product) waardoor de orderwaarde niet meer dan 20 dollar zal bedragen.

 

Ik heb begrepen dat je onder de 22 euro geen invoerrechten / BTW hoeft te betalen, en door deze kleine bestellingen zou ik die dus ontwijken.

 

Vraag 1: Is het toegestaan om iedere keer kleine orders vanuit China te laten komen en uiteindelijk geen invoerrechten / BTW te betalen?

Vraag 2: Als ik eenmaal inkomsten weet te behalen, moet ik dit opgeven als inkomsten? Zo ja, ga ik daar dan veel belasting over betalen?

Vraag 3: Als ik daar officieel inkomstenbelasting over moet betalen, wordt dit over het algemeen door iedereen opgegeven? Ik kan mij voorstellen dat de belastingdienst wel iets beters te doen heeft dan het controleren van die paar honderd euro per maand.

Vraag 4: Ik ben in eerste instantie niet van plan om een bedrijf te starten (dus ook geen inschrijving bij KvK etc.). Ik hoef dan ook geen belasting te betalen over mijn winst?

 

Vraag 5: Stel ik begin wel een bedrijf (in de vorm van een webshop), wat voor extra kosten komen hierbij om de hoek kijken (qua belastingen).


KoffieCupster.nl voor de lekkerste Italiaanse koffiecups op werk.

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

dag zero

 

Als je gaat handelen met China dan kun je dat in beginsel eindeloos doen ongeacht de waarde van je bestelling. Dus ook 12.000 maal 21 euro is prima. Wel sneu van je winstmarge, want alles ineens verschepen kost natuurlijk een stuk minder.

 

Als je hier winst mee behaalt, dan moet je dat aangeven. Zowel voor de BTW bij de verkoop als voor de IB over de winst die je maakt, webshop of niet. Hoeveel inkomstenbelasting je moet afdragen kan ik zo niet zeggen.

 

Ga er maar vanuit dat er altijd mensen zwart werken. Het zou naïef zijn om te denken dat dat niet gebeurt. Maar het is onzin om te veronderstellen dat jij het dan maar ook moet doen. Zeker als je vaker importeert, kom je vanzelf op de radar bij de fiscus.

 

Inschrijving KvK wordt ook verplicht als je handel drijft in NL. Zonder inschrijving werken is een economisch delict!

 

Ik hoop niet dat je tips verwacht hoe je onder de radar kunt blijven (gezien je laatste 2 vragen), want dan ben je aan het verkeerde adres hier. Zie het logo van onze financierder Rijksoverheid rechts onderaan op de site.

 

groet

Joost

 

 


Denariusadvies.nl : Fiscaal-juridisch adviseur: rechtsvormkeuze/-wijziging, samenwerkingsverbanden, bedrijfsoverdracht en exit-strategie: legal and tax

Link to post
Share on other sites
 • 1
 • Rate this answer

Bedankt voor je reactie. :)

 

Ik wil juist wel op de goede manier alles afhandelen om problemen te voorkomen. Ik wist alleen niet of het allemaal verplicht was.


KoffieCupster.nl voor de lekkerste Italiaanse koffiecups op werk.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Zero, ik wil je absoluut niet ontmoedigen om te gaan ondernemen maar als ik je vragen lees kan ik alleen maar denken: Do your homework. Natuurlijk is dit forum geschikt om kennis uit te wisselen echter een simpel bezoekje aan de website van de Belastingdienst en de KVK had antwoord gegeven op al je vragen.

 

Ik denk dat je je verdienmodel nog eens goed kritisch moet gaan bekijken gezien transportkosten bij het invoeren van iets van 20 euro uit china vrijwel altijd je marge drukt tot 0.

 

Persoonlijk denk ik dat je als je een paar honderd euro per maand wil verdienen met relatief weinig werk (daar komt je verhaaltje een beetje op neer) je beter gewoon een bijbaantje kan zoeken voor 5 uur per week.

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 4 leden online en 127 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept