• 0

Leuk plan maar helaas geen financiering

(Ik had in het verleden al wat informatie over mijn plan hier in een ander topic geschreven, maar ik open een nieuw topic. De tekst is lang, ik verondschuldig mij alvast daarvoor)

 

Afgelopen zomer was ik naar Turkije gegaan om foto's te nemen van een aantal plaatsen. Het werd in totaal 24.000 foto's (van 6,3 megapixels) van 120 plaatsen. In principe bezit ik nu over het grootste foto-archief ter wereld over Turkije. Daarmee wilde ik een site maken, www.worldturkey.com. Heb een standaard ontwerpje gemaakt en standaard informatiepagina's. Heb de boel upgeload.

 

Op dit moment heeft de site ongeveer 400 unieke bezoekers per dag (12.000 per maand) en ca. 3.000 hits per dag. Ik heb niet veel aan promotie gedaan (de site is wel verschenen in diverse bladen). Mijn doelstelling op korte termijn is minstens 1.000 unieke bezoekers per dag.

 

Zoals velen wellicht weten is Turkije een explosief stijgende toeristisch markt. Het aantal boekingen van vliegvakanties naar Turkije ligt bijv. op het ogenblik 43 procent hoger dan in mei vorig jaar. (Bron: ANVR en bijv. http://reiskrant.nl/reiskrant/reisnieuws/10858291/Nederlanders_massaal_naar_Turkije.html ). Spanje verliest bij Nederlanders als vakantiebestemming fors terrein aan Turkije. Maar liefst 29 procent van de vliegvakanties voert naar Turkije, tegen 22 procent naar Spanje. Daarnaast is het bestellen van tickets en pakketten via het internet ook explosief gestegen in vergelijking met vorig jaar. Dus de marktmogelijkheden is genoeg.

 

Ik ben van plan om de website vanaf januari 2005 commercieel te exploiteren (na veel getoonde interesse). De websites van reisorganisaties waar men paketten/tickets kunnen bestellen via het internet zijn volgens mijn onderzoek eentonig. Er zijn slechts aanbiedingen en bestelmethoden, maar erg weinig informatie over Turkije. Laat staan veel foto’s ervan. Mijn doel is om mij te onderscheiden van mijn concurrenten door mijn eerste aandacht te besteden aan de foto’s en informatie zelf en daarna pas aan de aanbiedingen en boekingsmethoden. Door de veelzijdigheid en verdieping in de inhoud en de foto’s van de site, kan ik veel bezoekers trekken. Een ander voordeel is dat de foto's op de site vrij van auteursrechten zal zijn zodat de foto's overal op het internet wordt verspreid. Men zal dan de link op de foto zien en de site bezoeken (wat steeds meer bezoekers oplevert).

 

In het kort:

1. Heb de grootste foto-archief ter wereld over een land dat op toeristisch gebied jaarlijks enorm groeit (ook zeer geschikt voor de professionele markt).

2. Heb een site die zich van de concurrenten gaat onderscheiden door niet alleen pakketten en hotel informatie te bieden maar complete informatie over plaatsen en duizenden foto's.

3. Al veel bezoekers aan de site

4. Verspreiding van foto's op het internet zodat meer bezoekers de site zullen vinden.

 

Ik ben op dit moment in gesprek met 2 kleine reisorganisaties om het eerste jaar samen te werken en ervaring op te doen. Helaas willen ze niets investeren. Dit wordt een leerervaring voor mij. WorldTurkey.com wordt omgebouwd (ander ontwerp) als een reisorganisatie (maar dan in het achtergrond aanwezig). Per verkochte ticket/pakket via de site krijg ik 50% van de winst. Na het doen van ervaring wil ik het 2e jaar zelfstandig als reisorganisatie via die website pakketten gaan verkopen.

 

Een leuk plan met grote potentie toch?

Helaas heb ik de volgende problemen:

1. Een groot aantal plaatsen moeten nog gefotografeerd worden. Daarna zal ik een archief hebben van ongeveer 54.000 foto's.

2. In 2002 stond ik BKR geregistreerd maar in 2003 is dit weer opgelost. Toch wordt dit als een probleem gezien bij banken. Op

dit moment heb ik geen schulden en ben ik dus de dupe van een

situatie in het verleden.

 

Nu mijn vraag:

Ik heb nu een bedrag van 25.000 euro nodig om de resterende foto's te nemen, de site te laten ontwerpen en professionaliseren, etc.

- Ik heb een enorm archief van foto's dat volgens de cijfers van de fotografen federatie in de tienduizenden euro's waarde ligt. Ik ben wellicht de enige die over zulke foto's beschikt;

- Ik heb een steeds beter lopende site met grote potentie en is uniek t.o.v. andere dergelijke sites;

- De markt is in alle opzichte groeiende (zelfs explosief). De komende jaren is het boeken via internet en Turkse toerisme groeiende (volgens de ANVR)

- Ik krijg van een kennis gratis voor een jaar een kantoorruimte ter beschikking, zodat ik het eerste jaar geen huurkosten heb.

 

Hoe kan ik aan financiering komen of investering? Wat kan ik doen?

Iemand enig idee? Want ik zou het jammer vinden als ik hiermee moet

stoppen omdat ik geen financiering kon vinden. Alvast bedankt voor de reakties.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Victor, niemand vraagt je gratis een site te bouwen. Zou je iets minder expliciet naar opdrachten willen hengelen?

 

Ik wil helemaal geen opdracht.

Ik reageer alleen op deze quote:

 

Als je de site gratis wilt ontwerpen en een boekingssysteem wilt gaan programmeren, bel me dan gerust.

 

Daarna zei iemand dat er genoeg leden zijn die zouden willen helpen met de site. Dat kwam een beetje over alsof ik niet zou willen helpen. Dus leg ik alleen uit waarom ik nu alleen een advies gaf. Heeft niks met hengelen te maken. ???

YourCom // alles voor internet

NIEUW!! Yourhello // doorzichtig kunststof visitekaartjes!

Link naar reactie
  • 0

Was jij dat nou, die met droge ogen een www.planet.nl kloon online zette?

 

 

Nee. Het was geen kloon. Het is uit het niets opgebouwd. De codering is anders. Een site als voorbeeld nemen en vandaaruit een geheel nieuw site bouwen is geen kloon. Vooral als de site nog niet klaar was.

Leuk he, anvallen met de woorden "met droge ogen". Bereik je veel mee. De design van de site heeft dan ook niets met dit topic te maken. Als ik financiering kan vinden zal ik de site laten herontwerpen. Tot die tijd en met mijn weinige kennis is dit voldoende.

 

Vanaf nu hoop ik dat je met nuttige antwoorden komt, ipv mij af te schilderen als kopieerder. :-*

Link naar reactie
  • 0

 

iRojoz, nog even over die BKR registratie. Het gaat mij niet aan waar je die voor gebruikt hebt, de bank ook niet, dus als je nou gewoon roept dat je die gebruikt hebt voor het starten van je business (het verzamelen van het materiaal en dergelijke) en dat met hard werken vorig jaar hebt terugverdiend...

 

Leuk idee :D

Link naar reactie
  • 0

Ik kan me toch écht iets herinneren van een periode waarin Worldturkey.com nog meer dan (nog) het geval is grote gelijkenis vertoonde met het grafisch ontwerp (en dus ook het intellectueel eigendom) van Planet.nl.

 

Ik zou als investeerder geen initiatief financieren dat de rechten van andere bedrijven met voeten treedt, en het risico loopt middels een rechtzaak gedwongen wordt tengevolge van plagiaat een flinke boete te moeten betalen.

De woorden 'met droge ogen' geven aan dat je er blijkbaar geen moeite mee had om je zo te laten 'inspireren' door een website, zonder heel veel moeite te doen er genoeg originaliteit te laten bestaan dat het geen al te grote gelijkenis meer vertoonde.

Dat lijkt me wel on-topic.

 

Als jij het nut niet inziet van intellectueel eigendom en het respecteren daarvan zal je dit nog steeds niet als een "nuttig antwoord" zien, maar dat geeft niet hoor :-*

 

Maar goed, afgezien daarvan (en moge het kapitaal loskomen om je te voorzien van een iets onderscheidender design ;-)...

Ik neem toch ook aan dat je investeerders middels je huidige site wilt overtuigen? Je profileert je bovenaan bij je logo met "World's largest photo gallery of Turkey"- maar in de structuur van het menu is dat er ergens tussengefrommeld, en de banner die "world's largest...' met "click here" zegt, zou misschien al effectiever worden als je er opzet "Click here to start browsing" ofzo.

Het is nu een wel erg hybride site, en ik vraag me af in hoeverre je je daarmee onderscheidt in deze markt.

Er staat tamelijk standaard toeristische informatie op, ook-- althans, die is op veel meer sites te vinden.

(Turkishhospitality.com, Fairychimneys.com, goturkey.turizm.gov.tr, Enjoyturkey.com, Danytur.com, Turkishtravel.com, Discoverturkey.com, tbb.gen.tr, Turkeyluxurytravel.com)

 

Mijn vraag als marketeer zou dan zijn: waarop onderscheid je je?

Wat wil je zijn voor mensen?

 

Groet,

Annedien

 

Link naar reactie
  • 0

Ik kan me toch écht iets herinneren van een periode waarin Worldturkey.com nog meer dan (nog) het geval is grote gelijkenis vertoonde met het grafisch ontwerp (en dus ook het intellectueel eigendom) van Planet.nl.

 

Ja, als je de sites vergelijkt (terugdenkend aan het vorige design van de front van planet.nl) lijkt het er wel veel op. Ik snapte al niet wat je bedoelde omdat je niet met quotes werkte.

YourCom // alles voor internet

NIEUW!! Yourhello // doorzichtig kunststof visitekaartjes!

Link naar reactie
  • 0

 

Ik neem toch ook aan dat je investeerders middels je huidige site wilt overtuigen?

 

Nee. Met het ondernemingsplan. De site zal anders worden. Een reissite die zich dus zal onderscheiden (meer info fipo). De naam van het bedrijf en site kan ook anders worden. De kracht van de site zal zitten in het (vrij te verspreiden) foto's en informatie. En natuurlijk een gelikte design en gebruiksvriendelijkheid. En in de Nederlandse taal. De huidige site voldoet daar niet aan.

 

Je profileert je bovenaan bij je logo met "World's largest photo gallery of Turkey"- maar in de structuur van het menu is dat er ergens tussengefrommeld, en de banner die "world's largest...' met "click here" zegt, zou misschien al effectiever worden als je er opzet "Click here to start browsing" ofzo.

Het is nu een wel erg hybride site, en ik vraag me af in hoeverre je je daarmee onderscheidt in deze markt.

Er staat tamelijk standaard toeristische informatie op, ook-- althans, die is op veel meer sites te vinden.

(Turkishhospitality.com, Fairychimneys.com, goturkey.turizm.gov.tr, Enjoyturkey.com, Danytur.com, Turkishtravel.com, Discoverturkey.com, tbb.gen.tr, Turkeyluxurytravel.com)

 

De doelstelling en vormgeving van de huidige site heeft niets met de toekomstige boekingssite te maken. De site is trouwens verre van af. De info is slechts gezet om de lege pagina's weg te werken. En er is weinig ruimte op de server. Dus de huidige site moet je niet als voorbeeld nemen. Behalve de foto's natuurlijk.

 

Mijn vraag als marketeer zou dan zijn: waarop onderscheid je je?

Wat wil je zijn voor mensen?

 

Zie fipo :)

Link naar reactie
  • 0

Ik vind de site wel aardig uitzien, wist niet dat het een kloon was.

Maak me vanuit het oogpunt van een investeerder nog altijd zorgen om Turkije als vakantieland. Een moslimland waar veel terroristische groepen verdeeldheid willen kweken dmv aanslagen op wellicht toeristische doelen.

 

Daarnaast vraag ik me vanuit menselijk oogpunt af, iemand met 25000 euro naar een zonnig land sturen: Je kan in Turkije van dat geld zelfs een huisje kopen en tabee roepen. Op enige Nederlandse overeenkomst hoef je je dan niet meer te beroepen als investeerder.

 

 

 

doe wat alleen jij kan doen

Link naar reactie
  • 0

Ik vind de site wel aardig uitzien, wist niet dat het een kloon was.

Is het ook niet.

 

Maak me vanuit het oogpunt van een investeerder nog altijd zorgen om Turkije als vakantieland. Een moslimland waar veel terroristische groepen verdeeldheid willen kweken dmv aanslagen op wellicht toeristische doelen.

??? Volgens mij verwar je het met een ander land ofzoo. In de jaren 90 was er een aantal aanslagen door de PKK. De laatste jaren niet meer. Zou een beetje raar zijn, want Turkije heeft Spanje voorbij gestreefd als vakantieland dit zomer. En de aanslag in Istanbul vorig jaar was niet tegen toeristen bedoeld. De aanslag in Spanje was groter, bedoel je nu dat de investeerders zorgen moet maken over Spanje? Ik denk dat je onwetend bent over Turkije. Turkije is op dit moment nummer 1 in Nederland hoor als vakantieland.

 

Daarnaast vraag ik me vanuit menselijk oogpunt af, iemand met 25000 euro naar een zonnig land sturen: Je kan in Turkije van dat geld zelfs een huisje kopen en tabee roepen. Op enige Nederlandse overeenkomst hoef je je dan niet meer te beroepen als investeerder.

 

Ik kreeg voor 15.000 gesponsord vorig jaar door een groot Nederlands reisorganisatie. Dat was zelfs niet voldoende. Huur auto voor 3 maanden, benzinekosten 3 maanden (20.000 km), 3 maanden verblijfskosten in hotels, eten/drinken voor 3 maanden, digitale fotocamera, laptop, onvoorziene kosten, etc etc.

 

??? Damn, ik begin langzamerhand spijt te krijgen dat ik hier een topic heb geopend.

Link naar reactie
  • 0

Sjah als je niet tegen de kritiek kunt dan kun je beter zulke dingen niet met anderen gaan bespreken. Des te beter jij jezelf kunt verdedigen des te beter je er vanop aan kunt dat je idee goed is en zal slagen!

 

Het blijkt dus dat een aantal mensen Turkije ook als risicovol zien, leer daarvan en zorg ervoor dat als je investeerders zoekt dat je ze ervan kunt overtuigen dat het risico meevalt.

Link naar reactie
  • 0

Sjah als je niet tegen de kritiek kunt dan kun je beter zulke dingen niet met anderen gaan bespreken. Des te beter jij jezelf kunt verdedigen des te beter je er vanop aan kunt dat je idee goed is en zal slagen!

 

Het blijkt dus dat een aantal mensen Turkije ook als risicovol zien, leer daarvan en zorg ervoor dat als je investeerders zoekt dat je ze ervan kunt overtuigen dat het risico meevalt.

 

In kan wel tegen kritiek hoor. Logisch natuurlijk dat men zo denkt. Maar wat hij zegt is dat "Turkije een moslimland waar veel terroristische groepen verdeeldheid willen kweken dmv aanslagen op wellicht toeristische doelen". Terwijl dit niet klopt. Ten eerste Turkije is geen moslimland, ten tweede zijn er geen terroristische groepen (meer) die verdeeldheid willen kweken. Hij verward het met een ander land denk ik.

 

Daarna probeert hij duidelijk te maken dat ik niet te vertrouwen ben en zal verdwijnen met de 25.000 euro. Of in ieder geval die mogelijkheid bestaat.

 

Kritiek vind ik goed. Maar geef dan waardevol kritiek dan zomaar onwetend te blaten.

 

Link naar reactie
  • 0

??? Damn, ik begin langzamerhand spijt te krijgen dat ik hier een topic heb geopend.

 

Hahaha, ik kan me er wel wat bij voorstellen. Heb je problemen om je financiering rond te krijgen, krijg je overal kritiek op.

 

Ligt het probleem er niet aan dat banken vooral risicomijdend zijn? Ik hoor de laatste tijd nogal wat verhalen dat banken bijna niet willen inspringen. En 25000 is toch echt niet veel voor ze lijkt me?

 

Eelze

Link naar reactie
  • 0

??? Damn, ik begin langzamerhand spijt te krijgen dat ik hier een topic heb geopend.

 

Hahaha, ik kan me er wel wat bij voorstellen. Heb je problemen om je financiering rond te krijgen, krijg je overal kritiek op.

 

Ligt het probleem er niet aan dat banken vooral risicomijdend zijn? Ik hoor de laatste tijd nogal wat verhalen dat banken bijna niet willen inspringen. En 25000 is toch echt niet veel voor ze lijkt me?

 

Eelze

 

Ja, ik ben wel met je eens.

Link naar reactie
  • 0

Er zit in Brabant een groep bedrijven die leningen, sponseringen aan dit soort projecten geeft. Als zij net zo heilig geloven in succes als jij zelf doet dan komt dat vast en zeker goed.

 

Zo weet ik dat zij een projectgroep dat een indistrueel project uitvoerde op het Fontys hebben gesponsord/geld geleend om een productie bedrijf te starten voor hun project. Zij zijn nu met 3 man goed van start en hebben een deel van hun lening afbetaald en een deel is omgezet in sponsoring.

 

Er zullen vast meer van dat soort clubjes bestaan, zie ze te vinden en te overtuigen. Ik weet helaas niet meer hoe het clubje hier van naam was maar een oplossing zou het kunnen zijn.

 

Verder wil ik best wel eens brainstormen over de automatiseringsoplossing. Ik heb in het verleden voor een reisorganisatie een internetsite gemaakt gekoppeld aan een backoffice systeem dat daar lokaal op het kantoor draaide. Mocht je belangstelling hebben om even te brainstormen, colin AT parcye.com .

Parcye website is helemaal vernieuwd, nu met Mocca CMS 3 als engine.
Link naar reactie
  • 0

"Turkije een moslimland waar veel terroristische groepen verdeeldheid willen kweken dmv aanslagen op wellicht toeristische doelen". Terwijl dit niet klopt.

en zal verdwijnen met de 25.000 euro. Of in ieder geval die mogelijkheid bestaat.

 

Turkije is een moslimland maar geen moslimstaat.

 

Ik probeer alleen overwegingen te schetsen van een investeerder.Het is positieve kritiek, niet afkraken. In de keren dat de bank nee tegen je zei zal je ook leerpunten gehad hebben.

 

doe wat alleen jij kan doen

Link naar reactie
  • 0

In kan wel tegen kritiek hoor. Logisch natuurlijk dat men zo denkt. Maar wat hij zegt is dat "Turkije een moslimland waar veel terroristische groepen verdeeldheid willen kweken dmv aanslagen op wellicht toeristische doelen". Terwijl dit niet klopt. Ten eerste Turkije is geen moslimland, ten tweede zijn er geen terroristische groepen (meer) die verdeeldheid willen kweken. Hij verward het met een ander land denk ik.

 

Probleem aan het een en ander is dat niet zozeer telt wat er aan de hand is, maar vooral wat mensen -denken- dat er aan de hand is. Ik kan me zo voorstellen dat een (onterecht) onveilig/instabiel imago hoe dan ook weerstanden met zich meebrengt bij het vinden van investeerders.

Link naar reactie
  • 0

Wel eens aan gedacht om de foto´s te koop aan te bieden voor reisgidsen of websites van derden?

 

Dit kan je wellicht nu al een cashflow opleveren.

 

Een (web)mechanisme hiervoor inclusief financiele clearing ben ik recent tegengekomen (mag hier geen reclame maken)...

Luuk

CeBuRA - eenvoudig, snel en betrouwbaar on-line deponeren van intellectueel eigendom

Link naar reactie
  • 0

iRoJoz,

 

Ik kom zomaar even tussendoorvallen.

Maar ik heb ongeveer anderhalf jaar lang geprobeerd een reisburo open te houden.

 

Ook heb ik alle drie pagina's gelezen om te kijken of ik het een en ander kon toevoegen en dat is het geval.

Dus bij deze...

 

Die 120.000.- die jou voorgeschoteld is, gaat dat voor het eerste jaar?

Is dat de eventuele winst of moeten daar alle kosten verder nog af?

Waarom vraag ik dat?

Mij was een bedrag van 300.000,- berekend, ik heb het eerste jaar met moeite 70.000,- kunnen draaien en daar moesten alle kosten nog af.

Mijn uiteindelijke verlies kwam bijna bij de -50.000,-.

Ook het tweede gedeelte komt mijn verlies erghens rond de -20.000,- tot -30.000,-.

Nu snap ik dat er een verschil is tussen wat jij wil en wat ik had, maar wil het toch even kwijt.

 

Begrijp dat als je reizen wilt verkopen dat je verplicht lid moet zijn van het SGR en het ANVR.

Lidmaatschap is zeer moeilijk te verkrijgen en zeer duur.

Voornamelijk die van het ANVR, die is ongeveer 3000,- per jaar.

 

Verder wil ik je waarschuwen voor de marches.

Als je in het eerste jaar 50% van de winst zou krijgen dan krijg je in sommige gevallen slechts 5% van de marche.

En dan zijn er sommige bedrijven die in het eerste jaar met 5% totale marche werken, dan blijft er dus niet veel over.

Losse tickets, afhankelijk bij wie geboekt, hebben een marche van 7%.

 

Verder heb ik alles afgezocht naar subsidies, veel succes.

Ik heb ze niet gevonden.

 

Een BKR blijft meen ik nog 3 jaar staan, ook al heb je alles afgelost.

Maar dat is afhankelijk van de situatie, pin me er dus niet op vast.

 

Mocht je nog vragen hebben, stel ze maar.

Ik zal proberen ze zo goed mogelijk te beantwoorden.

 

Groet,

Mirjam

 

Link naar reactie
  • 0

Oh, voor ik het vergeet te vermelden.

 

Tussen nu en afzienbare tijd (ik denk ongeveer een jaar) gaat nog meer dan 10% van de reiswereld onderuit.

 

Ik zou me afvragen of het wel wenselijk is om in die branche te gaan werken.

Zelf ben ik op zoek naar omscholingen terwijl ik een verdomd goeie opleiding heb.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 152 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.