LuuRoo

Junior
  • Aantal berichten

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door LuuRoo

  1. Deponeren van zaken kan wel degelijk zin hebben. Al was het alleen maar om een bewijs van een datum te hebben en onbetwistbaarheid van het eigendom. Dit geldt onder andere voor auteursrechtelijk beschermd werk en voor diverse andere zaken. Een notaris depot heeft meerwaarde t.o.v. belastingdeinst omdat ook de inhoud van het document is gewaarborgt en het ligt lekker veilig in de kluis. Bovendien heeft het de status van "dwingend bewijs". Wil je alle notarissen in Nederland beunhazen noemen? Natuurlijk zijn er beunhazen, maar die zijn er ook onder de octrooigemachtigden. Neem bijvoorbeeld getallen van een recent Amerikaans onderzoek; mensen die zelf het octrooi deponeerde zonder gemachtigde hadden 10-tallen procenten minder betaald en 3x zo vaak leverde een patent meer op dan het had gekost. Uiteraard geldt dit niet voor Nederlandse octrooigemachtigden... ;) Maar begrijpelijk.....ook een octrooigemachtigde moet eten. Een octrooi wordt vaak mooier wordt voorgesteld dan het is. Ook hierbij is het zo dat je dit recht in voorkomend geval moet claimen en ook niet vanzelf gelijk krijgt. Je moet dan dus alsnog de gang naar een rechter maken en daar heeft niet iedereen zin in en geld voor. Om een (internationaal) octrooi te verkrijgen moeten vaak duizenden euro´s worden besteed, ik heb getallen van €50.000 en meer gehoord (maar ook van €5000). Ik wil hiermee zeker niet stellen dat een octrooi niet verstandig is, maar wel benadrukken dat je per situatie moet overwegen welke wijze van registreren of deponeren in dat specifieke geval het meest handig is. Hierbij moeten mijn s inziens kosten en opbrengsten, voors en tegens tegen elkaar worden afgewogen. De enige die dat echt kan doen is de "uitvinder" of rechhebbende zelf. "Deskundigen" kunnen hen daarin alleen zo eerlijk mogelijk van advies voorzien. Ik zou iedereen aanraden om een eerste advies in te winnen bij het Bureau Intellectuele Eigendommen of bij Syntens, beiden van het ministerie van Economische zaken. ZIj werken niet commercieel en kunnen onafhankelijker adviseren. En wie direct naar een octrooigemachtigde wil verwijs ik graag naar de website van de Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden (http://www.octrooi.nl/). Daar kun je een passende gemachtigde uitzoeken. Neem de tijd om een goede uit te zoeken, want hij/zij gaat een hoop geld van je opmaken
  2. Tja, dat bedoelde ik ook (moet ik het er wel even bijzetten natuurlijk)... Dank voor je aanvulling!
  3. Dank voor je duidelijke uiteenzetting. Als verfijning....deze "waarde" van de rechter geeft wel de doorslag over aan wie het recht wordt toegewezen. Mag ik daarmee de conclusie trekken: Registratie heeft weldegelijk zin maar denk niet dat je daarmee "bescheming" koopt. Beter is nog (later toegevoegd): Registratie van auteursrechtelijk werk heeft weldegelijk zin maar denk niet dat je daarmee "bescheming" koopt. Registeren/deponeren is in mijn optiek een verzekering dat je bij een potentieel conflict een bewijs uit de hoge hoed kunt toveren dat juist "jij" diegene was die het "iets" op een "bepaalde datum" reeds in bezit had (hebt geregistreerd).
  4. Wel eens aan gedacht om de foto´s te koop aan te bieden voor reisgidsen of websites van derden? Dit kan je wellicht nu al een cashflow opleveren. Een (web)mechanisme hiervoor inclusief financiele clearing ben ik recent tegengekomen (mag hier geen reclame maken)...
  5. Klopt inderdaad, ik kwam er van de week ook toevallig een US patent tegen op twee natuurlijke personen.
  6. Nee. Dit geeft je wellicht een instrument ter indicatie van de datum, maar geen enkele zekerheid rondom bescherming van je idee. Bij ons (www.cebura.nl) kun je binnenkort je werken deponeren, maar dit biedt geen bescherming voor een idee, wel van de datum van ontstaan en wie het op dat moment in bezit had (eigendom). Dit is van belang in het kader van o.a. auteurs- en naburiuge rechten. Ik ben zelf zelfs zo erg dat dat al bij een eerste of tweede gesprek wordt gedaan. Je wordt zeker serieus genomen... Ik heb gemerkt dat het zelfs teasend kan werken... Je gaat ze blijlkbaar een groot geheim vertellen.....en mensen zijn van nature ook nog eens erg nieuwsgierig. Overigens ideeen op zich zijn op geen enkele wijze te beschermen. (behalve dan in beton gieten of aan niemand vertellen). Als je het idee verteld kan inderdaad iedereen die dat wil er zelf iets mee gaan doen. Zorg dus voor goede uitgebreide documentatie en zorg dat vastligt dat men deze heeft gekregen. Er zijn mensen uit de US die beweren dat minder dan 10% van de US patenten meer opbrengt dan de kosten. Maar je zal maar de paperclip of de nietjes hebben uitgevonden.... die mannen zijn echt rijk! Succes met je idee!
  7. Volgens mij is het Bureau voor Tekeningen en Modellen juist bedoeld om het auteursrecht op grafisch werk te beschermen. Of ben ik nu dom? Ik weet niet of je dom bent, maar je hebt wel geljik. Het gaat in deze wel over Industrieel Eigendom en het Modellen en Tekeningen recht. Dit is veel formeler, biedt meer bescherming maar je kunt niet zo heel veel kwijt (volume) en kijk maar eens goed naar de tarieven en het proces! Dan moet je wel echt iets hebben wat geld gaat opleveren.
  8. Wat dacht je van deze... http://www.octrooibureau.nl/static/pdfoctrooibrochure.pdf Gemaakt door octrooiburau zelf ! Niet helemaal tot het einde, maar een goed begin.
  9. Is bekend. je kunt maximaal 4 vel A4 kwijt oin één envelop. Voor sommige is dat voldoende. Maar... wel minstens 54 euro ! sorry... moet 45 Euro zijn!
  10. Die enveloppen is natuurlijk een methode, maar realiseer je dat al een ander beter aannemelijk kan maken (bijv een depot bij een vertrouwde derde) je de zaak (zeer waarschijnlijk) verliest. Dat het aan jezelf sturen van enveloppen zou werken is volgens mij een groot misverstand. Ik ben nog geen zaak tegengekomen die hiermee heeft gewonnen, maar ben wel geinteresseerd . Ik denk dat hiermee met name een stukje bluf meeteelt. Aantekenen is alleen een (redelijk) bewijs dat een bepaalde envelop aan een bepaald persoon op een bepaalde datum is verzonden Enkele argumenten: 1) Wie zegt dat je hem gesloten hebt verzonden? 2) Wie bewijst dat de envelop niet pas definitief is verzegeld en van inhoud voorzien nadat het conflict is ontstaan? Echter als de tegenpartij helemaal geen bewijzen heeft maak je wellicht een kans.
  11. Dat zou een kostbare zaak worden..Waarom zouden wij dit moeten doen? Doet een notaris bij een depot toch ook niet? Wij denken bovendien dat het van belang is dat wij niet naar de inhoud van een depot gaan kijken (worden veilig en ontoegankelijk opgeslagen). Eigenlijk doen we niets anders dan het notarisdepot in elektronische vorm, inclusief de notariële depotakte. Een formeel depot bij bureau voor modellen en tekeningen of een patent kunnen wij niet vervangen, dat is ook niet onze intentie. Maar dan heb je het over industriële eigendommen (ook qua wetgeving) en niet meer over auteurs- en naburige rechten.
  12. Nee, je hoeft er niet voor naar de notaris en ja betrouwbaarheid speelt een zeer belangrijke rol. Het wordt geen casus.com (die bestaat immers al). ... binnenkort meer! :)
  13. Hier ben ik het niet mee eens. Mijn persoonlijke definitie van innovatie: Innovatie is vernieuwing met het oog op de toekomst; maak gebruik van bestaande en nieuwe technologieën om (conventionele) problemen op te lossen. Bedrijfseconomische en commerciële factoren dienen hierbij leidend te zijn. Copyright ©2003,2004 L. Roovers" Het is wel zo dat men snel aan ICT denkt. Doch laten we niet vergeten dat dat een hulpmiddel is en geen doel op zich....
  14. ...en als ik nu vertel dat er inderdaad in het plan zit om een notariële akte uit te reiken........binnenkort meer hierover....
  15. Inderdaad...dat was wel zo handig geweest en bovendien in het geheel niet geheim, integendeel!. Ik ben zelf sinds december 2003 initiatiefnemer, projectmanager en deels investeerder: Ik stoorde mij er namelijk al tijden aan dat er geen eenvoudige en toegankelijke oplossing is en dat niemand met een echt goede oplossing komt. Er is veel verwarring over depot en de bescherming die het al dan niet biedt. Ambitie: CeBuRA staat voor Centraal Bureau Registratie & Archivering en heeft de ambitie om voor Nederland het centrale punt te zijn om Intellectuele Eigendommen te deponeren. Er zal op de website op korte termijn ook duidelijk worden aangegeven in welk geval je iets beter bij ons deponeert en wanneer je beter een octrooi, patent of ander alternatief kunt kiezen. Met wie? o.a. Notarissen, Juristen, Brancheverenigingen. Om de grenzen scherp te stellen zijn er natuurlijk contacten met de overige depotaanbieders in Nederland Val je in deze groep en wil je meehelpen om dit tot een succes te maken? Kijk op de website www.cebura.nl! Tips over hoe het beter kan? Laat het ons weten via onze webiste of dit forum! Ik houd dit forum op de hoogte van de voortgang.
  16. Bij CeBuRA kun je binnenkort on-line je Intellectueel Eigendom deponeren. Met name datgene dat onder de auteurs- en naburige rechten valt. Hiermee kun je altijd aantonen dat je in bezit was van bepaalde informatie op een bepaalde datum. Hiermee is het deels een vervanging en deels een aanvulling op de huidige mogelijkheden zoals i-DEPOT en depot bij een notaris.
  17. Idols is vooral beschermt door: 1) het merk is gedeponeerd 2) het format onder het auteursrecht 3) de tune onder naburige rechten etc.... Een gelijkend programma mag en kun je maken, al zal de omgeving je waarschijnlijk een na-aper noemen. Een format is van rechtswege beschermt onder het auteursrecht. OM je recht te kunnen claimen moet je kunnen aantonen dat je de eerste was die dit werk in bezit had. Je kunt dit bereiken door depot bij een notaris, registratie bij de belastingdienst, een i-DEPOT (max 4xA4) of binnenkort on-line bij CeBuRA (zie www.cebura.nl). Verder zorgen voor depot van je merk en vergeet de domeinnamen niet!
  18. Volgens mij kan het maar aan één natuurlijk of aan één rechtspersoon worden toegekend. Is het wellicht een idee om dit octrooi (of patent?) op naam van een rechtspersoon te stellen? Dat kan op een BV (jullie beiden worden dan aandeelhouder) maar hier wordt ook wel eens een stichting voor gebruikt. Deze stichting kan vervolgens het gebruiksrecht verstrekken aan de onderneming of de persoon. Als je jezelf als bestuur benoemd houdt je er nog zeggenschap over ook. Laat je hier goed over adviseren! Achteraf discussie leidt in de meeste gevallen tot een gang naar de rechter. succes
  19. Bedoel je met akte van depot een akte bij een notaris ? Octrooi... heb je veel geld ? Het proces is nogal kostbaar, dus je moet wel echt iets in handen hebben. 20.000-50.000 euro is geen uitzondering.... Akte bij notaris kost je tussen 70 en 150 euro. Houdt er rekening mee dat je hiermee geen bescherming geniet, maar deze altijd zelf voor een rechtbank zal moeten claimen! Als je echt iets in handen hebt, zou ik een goede patentjurist zoeken.
  20. Als je ruim 20 jaar bestaat als merk (dus niet het bedrijf X10) en bedrijven als IBM (IBM Homedirector), Powerhome, Marmitek en vele anderen voeren allen dezelfde standaard. Dan kun je concluderen dat X10 markstandaard is. Over het bedrijf X10 heb uik geen mening. Hooguit slim dat ze dezelfde naam hebben kunnen deponeren als de standaard. Ik heb mij nooit gerealisserd dat het bedrijf X10 en de standaard X10 twee verschillende zaken zijn. Daar zullen wel meer mensen zijn ingetrapt.
  21. X10 is wereldmarktleider in home automation producten en pas sinds een relatief korte tijd bezig met camaera's ed. zie www.x10.com dan weet je meer.
  22. Er is nog een onderscheid te maken namelijk> 1. Auteursrecht / Dit ligt altijd bij de maker ic het bureau 2. Gebruiksrecht Het auteursrecht staat toe om (duidelijk) afgeleide werken te maken. Het bureau blijft dan eigenaar van het auteursrecht van het orgineel. Het gebruiksrecht kan contractueel worden overgedragen.Het auteursrecht volgens mij niet maar dat is juristenwerk. Overigens ben ik persoonlijk van mening dat je dit soort zaken duidelijk met het bureau moet afspreken. Reken er wel op dat een zo genaamd onbeperkt gebruiksrecht een meerprijs met zich mee kan brengen. Vooraf goed afspreken dus!
  23. Wij richten momenteel met een drietal partners een nieuwe werkmaatschappij op. 1) Heeft iemand tips om de hoogte van de manageement fee vast te stellen ? 2) Een (1) factor is dat we ieder een bruto salaris willen (uit personal holding) vergelijkbaar met EUR 3500 Bruto in een normaal dienstverband. (Hoe veel geld moet er dan vanuit de werkmaatschappij naar de holding toe ?)
  24. Wij doen diverse producties voor diverse omroepen. Wellicht kunnen we het samen oppakken. In het algemeen is het handig om een omroep geinteresseerd te krijgen, die vervolgens of zelf financierd of in elk geval de uitzending zeker stelt. Vervolgens is het eenvoudiger om subsidie dan wel financiering te verkijgen. Laat even via email l.roovers@vicus.nl weten of je interesse hebt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.