• 0

Payroll in horeca

Ik ken een aantal horecabedrijven die met een payrollbedrijf werken. De tarieven lopen uit een maar liggen ongeveer op een factor van 1,65 tot 1,75. Dus het brutoloon X de factor. Hier zit alles in: brutoloon, sociale lasten, pensioen, vakantiedagen, vakantiegeld, ziekte, arbo, juridische bijstand, en ga zo maar door.

Omdat me dit erg duur leek ben ik gaan rekenen.

Als ik naar de loonjournaalpost kijk van een gemiddeld horeca bedrijf kom ik op een factor van 1,25 voor: vakantiegeld, sociale lasten, pensioen.

10% vakantiedagen erbij, dus factor 1,35.

3% voor de ziekengeldverzekering, dus factor 1,38.

5% (ruim genomen) voor verloning, extra kosten voor jaarrekening, arbo e.d., factor 1,43

 

Stel een payrollbedrijf gebruikt een factor van 1,65

dan is dit een verschil van ruim 20% in de loonkosten.

 

Op een loonsom van € 200.000 dus € 40.000.

 

Afgezien van de 'rompslomp' van het zelf verlonen van je personeel begrijp ik niet dat er zoveel bedrijven zien die zoveel geld betalen aan een payroll bedrijf.

Voor € 40.000 kun je een fulltime HRM specialist aannemen..

 

Of zie ik iets over het hoofd ???

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

7 antwoorden op deze vraag

  • 0

Jip! Je vergeet de flexibiliteit en het risico van ziekte etc....

 

Wat is je concrete vraag of beter het doel van de vraag?

 

Er is wel meer flexibiliteit, maar omdat personeel toch meestal een aantal maanden in dienst is kun je ze ook een 0-uren contract geven..

Kosten voor verzekering tegen ziekte heb ik meegenomen in de berekening..

 

Ik ben van plan deze bedrijven te adviseren om hun personeel zelf in dienst te nemen maar wil zeker weten dat ik niks over het hoofd zie..

 

Link naar reactie
  • 0

Jip! Je vergeet de flexibiliteit en het risico van ziekte etc....

 

Wat is je concrete vraag of beter het doel van de vraag?

 

Er is wel meer flexibiliteit, maar omdat personeel toch meestal een aantal maanden in dienst is kun je ze ook een 0-uren contract geven..

Kosten voor verzekering tegen ziekte heb ik meegenomen in de berekening..

 

Ik ben van plan deze bedrijven te adviseren om hun personeel zelf in dienst te nemen maar wil zeker weten dat ik niks over het hoofd zie..

 

 

maar waarom wil je iets gaan adviseren aan bedrijven terwijl je er zelf niets v.a. weet, vorig jaar februari heb je een soortgelijke vraag gesteld...

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie
  • 0

Adviseren is een groot woord...

Als ik er niets van af wist had ik bovenstaande berekening niet paraat...

 

Jip! Je vergeet de flexibiliteit en het risico van ziekte etc....

 

Wat is je concrete vraag of beter het doel van de vraag?

 

Er is wel meer flexibiliteit, maar omdat personeel toch meestal een aantal maanden in dienst is kun je ze ook een 0-uren contract geven..

Kosten voor verzekering tegen ziekte heb ik meegenomen in de berekening..

 

Ik ben van plan deze bedrijven te adviseren om hun personeel zelf in dienst te nemen maar wil zeker weten dat ik niks over het hoofd zie..

 

 

maar waarom wil je iets gaan adviseren aan bedrijven terwijl je er zelf niets v.a. weet, vorig jaar februari heb je een soortgelijke vraag gesteld...

Link naar reactie
  • 0

beetje vage reactie...

het is een feit dat heel veel mensen een 0-uren contract hebben in de horeca, afgezien of dit helemaal kan (na een aantal maanden)

de risico's van adviseren ken ik inderdaad...

 

Er is wel meer flexibiliteit, maar omdat personeel toch meestal een aantal maanden in dienst is kun je ze ook een 0-uren contract geven..

 

Daar gaat het al fout. Zoek nog maar eens goed in je literatuur, weet je trouwens wel wat de risico's zijn als je anderen adviseert?

Link naar reactie
  • 0

Je ziet iets over het hoofd.

Even heel grof: Werkgeverslasten en pensioen eerst berekenen. Houdt ook rekening met andere CAO afhankelijke verplichtingen die loonafhankelijk zijn. Stel dat dit 25% is (meestal ergens tussen de 20 en 30).

Vervolgens vakantiegeld en vakantiedagen (en vakantiegeld ook over de vakantiedagen berekenen). Stel dat dit 20% is.

 

De rekensom is nu natuurlijk niet 20% + 25%, maar 125% x 120% = 150%, omdat je over uitbetalen vakantiegeld en dagen ook werkgeverslasten betaalt.

Nu nog even kijken naar de verzuimverzekering, eigen risico bij ziekte verdisconteren, de kosten van de boekhouder, etc.

 

Tegenwoordig kan je makkelijk payrollen voor onder de 1,65 en als je echt goed zoekt ook nog wel voor onder 1,60. Factoren van 1,75 of hoger zijn echt verleden tijd.

 

Mvg, Wouter Veer

Pay for People

Logo_P4P_WEB.thumb.png.31369954877eeb8ad93a8ce98b15f36f.png

Wouter Veer

 

Pay for People

 

http://www.payforpeople.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 199 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.