• 0

technopartner

Heb ook eens gebladerd in www.technopartner.nl

 

Wat ben ik teleurgesteld in deze door de overheid gesponsorde reclamesite.!

Uiteraard heb ik eerst even gekeken bij de Administratie, iets wat mij zeer interesseert en waar bijna alle starters tegen problemen aanlopen>

 

1: Waarom reclame voor Twinfield als enige online boekhoud-pakketten terwijl er zoveel meer en neem van mij aan ook veel betere zijn. (Of je noemt er geen, of je noemt er geen !!!)

 

2: Ook hier weer (en ik heb daarover wel eens vaker geklaagd) aangegeven dat een bedrijf op langere termijn altijd een accountant of belastingconsulent nodig heeft.

Jaag die starters maar weer op kosten, terwijl er zat administratiekantoren zijn die dit werk net zo goed en vaker met een veel betere persoonlijke begeleiding doen tegen 1/4 van de kosten !?

Het woord administratiekantoor komt welgeteld 1* voor op de hele site !!!!!!!!!!!!!!!!

Het woord accountant meer dan 100 keer !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

3:

Accountant

Heeft u als startende ondernemer voldoende inzicht in financiële zaken? Denk hierbij aan uw bedrijfsadministratie, de jaarrekening en de fiscus. Een accountant heeft ervaring met het voeren van de bedrijfsadministratie. Hij weet welke zaken belangrijk zijn en welke u niet over het hoofd mag zien. In de opstartfase kan een accountant de volgende bijdragen leveren:

Hij maakt uw ondernemingsplan duidelijk voor financiers.

Hij zet uw bedrijfsadministratie op.

Hij verzort bedrijfsresultaten en belastingaangiften.

Hij kent de fiscale (on)mogelijkheden van aftrekposten, afschrijvingen en leningen.

Verder adviseert hij u over de mogelijkheden van investeringen, het benutten van winstreserve en het reserveren van kapitaal voor uw oudedagsvoorziening.

Kiezen van accountant

Zoek een accountant die bij u in de buurt is gevestigd. Vraag medestarters of andere bedrijven in uw sector naar ervaringen met hun accountant. Probeer te achterhalen of deze bij de Belastingdienst goed bekend staat. Bepaal op grond van deze argumenten de twee beste kandidaten. Achterhaal in het kennismakingsgesprek hoeveel ervaring de accountant heeft met startende ondernemingen. Let erop dat hij of zij uw plannen en de essentie van uw onderneming begrijpt. Omgekeerd moet u het gevoel hebben dat het `klikt' en dat u uw financiële zaken open met hem of haar kunt bespreken. Vraag of een uurtarief wordt gerekend of vaste bedragen voor de diverse diensten. Leg deze afspraken vast. Vraag of de accountant lid is van een beroepsorganisatie

Zou hier niet ook verwezen moeten worden naar een administratiekantoor?!!

zo denkt een starter toch dat hij niet zonder kan?

Ooit eens een aangifte laten doen door een Accountant? Dat gaat je goud geld kosten.

 

4: En wie moeten je helpen met het vinden van een accountant:

Juist (weer reclame!)

Ernst & Young, KPMG, de Van Duijngroep en van Balveren Management Consultants.!

 

OP EEN SITE DIE VOORSTAAT GOEDE ADVIEZEN TE GEVEN EN ONAFHANKELIJK ZEGT TE ZIJN VIND IK DIT BEHOORLIJKE MISSERS.

IK NEEM AAN DAT JULLIE NOG IN DE TESTFASE ZIJN EN EIS DAT HET WOORD ADMINISTRATIEKANTOOR MINSTEN DE HELFT VAN HET AANTAL KEREN DAT ACCOUNTANT WORDT GENOEMD VOOR GAAT KOMEN OP DE SITE.

 

DE MEESTE STARTERS KUNNEN ZICH (HOEVEN ZICH OOK ZEKER NIET) EEN ACCOUNTANT VEROORLOVEN. STUUR ZE DAAR DAN OOK NIET IN EERSTE INSTANTIE HEEN.

Egbert Punter

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

DISCLAIMER :) - ik zeg ook maar wat met behulp van algemene kennis in onderstaande post. Bij voorbaat mijn excuses als de genoemde studierichting niet helemaal tot zijn recht is gekomen. Feel free to add your uses.

 

Nou, we pakken even de bachelor-richtingen van de universiteit utrecht erbij, en verzinnen iets nuttigs, zeg dat ik een breed ict-bedrijf heb (want dat in de digitale communicatie toekomst zit lijkt me duidelijk) De TU's in nederland lijken me overigens al uitermate geschikt voor het bedrijfsleven, dus het maakt niet zoveel uit dat die hieronder niet beschreven zijn.

 

 

Aardwetenschappen -> zou graag wel eens wat technici willen horen die me vertellen wat nou echt goed voor het klimaat is en wat niet. Een voorbeeld zijn die onderzoekers naar de smeltende poolkappen die het wat groter aanpakten in de media. Zorg dat oplossingen worden aangedragen waar het publiek actief wat mee kan, en wat mee wil.

 

Algemene sociale wetenschappen -> tja.. heb zelf te weinig inzicht in de inhoud van dit programma, maar zou er niet direct commercieële mensen zoeken. Doe onderzoek naar de invloed van bedrijfsculturen op het geluk van mensen in de omgeving. Tja..

 

Arabische, Nieuwperzische en Turkse talen en culturen -> wie vertelt mij hoe ik deze markten aan kan spreken. Wat ik wel kan maken en niet. Wie verzorgt voor mij een vriendschappelijke band met het oosten in plaats van een wantrouwige, zeker nu alles op springen staat. Nuttig.

 

Bestuurs- en organisatiewetenschap -> lijkt me duidelijk, maar ik ben zo'n eigenwijze startende ondernemer waarmee je daarmee (nog) niet aan moet komen. Ga zelf actief op zoek naar een project dames & heren. Loop wat minder achter het gemak van bestaande bedrijven aan. Eerst toepassen die kennis, daarna adviseren.

 

Biologie -> Zinnige wetenschappelijke studie. Blijft dat vooral doen, gesponsord door de maatschappij. Hoe zitten we in elkaar, hoe zitten dieren in elkaar, hoe zitten biotopen in elkaar. Ik wil het graag weten als mens. Zoek het voor me uit. En doe onderzoek naar de invloed van mijn productieprocessen op m'n leefomgeving, lijkt me wel goed voor duurzaam ondernemen. Denk aan oplossingen voor lozing van te warm koelwater in het oppervlaktewater, etc. Kunnen die visjes niet wat meer hebben, of eigenlijk zelfs minder? Is er actief wat aan te doen om de nieuwe haring-quotas te verhogen, door stimuleren van haring-paring? Ik weet het niet? Lijkt mij handig voor die vissers. Blijkbaar wordt het wel opgegeten, allemaal.

 

Biomedische wetenschappen -> Link tussen het gezonde en het zieke lichaam. De onderzoekende tak van de geneeskunde, gericht op therapie en minder op behandeling. Veel dure apparaten nodig voor onderzoek. Zorg dat dit onderzoek transparant wordt, zodat duidelijk wordt wat er precies gebeurt en laten patientenverenigingen democratisch op project-proposals stemmen. Als voor een project genoeg maatschappelijke ondersteuning is, kan de overheid overgaan op subsidie. Je werkt voor de maatschappij, niet in de maatschappij.

 

Cognitieve kunstmatige intelligentie -> Beslissings-ondersteunde systemen. De wetenschap van het minder fouten maken.. Probeer toepassingen te vinden in elk vakgebied en haal je financieën uit bruikbare commercieële toepassingen in het bedrijfsleven.

 

Communicatie- en informatiewetenschappen -> De beste optimalisatie voor alle bedrijfsprocessen ligt waarschijnlijk in beter communicatie en informatiebeheer. De meeste dingen in bedrijven gaan fout door slechte communicatie en slecht informatiebeheer. Doe er wat aan, stel begrijpbare standaarden op en pas deze direct toe op slecht georganiseerde bedrijven. Begin bij de overheid, eindig bij het bedrijfsleven.

 

Culturele antropologie -> Pff.. niet genoeg ingelicht. Wat doen jullie?

 

Diergeneeskunde -> Krijg er zelf het beeld bij van dierenarts Marieke die je hond weer oplapt en veearts Henk die een koe laat bevallen. Wat mij betreft mag 80% van het onderzoek besteed gaan worden aan de juiste behandeling en epidimiebestrijding van al onze veeziekten van de afgelopen jaren.

 

Duitse taal en cultuur, Engelse taal en cultuur, Franse taal en cultuur, Italiaanse taal en cultuur, Keltische talen en cultuur, Spaanse taal en cultuur, Nederlandse taal en cultuur, Taalwetenschap, Portugese taal en cultuur, Taal- en cultuurstudies. Ja, ga directe samenwerkingsverbanden aan met de studie communicatie- en informatiewetenschappen. Zorg bijvoorbeeld dat ook die Fransen mee kunnen praten in de laatste ontwikkelingen in internet-technologie.. zullen ze best fijn vinden daar, iemand die ze wetenschappelijk Engels uit kan leggen. Internationalisering lijkt me nuttig voor elk bedrijf, maar wellicht niet geschikt voor het gros van het MKB. Als jullie nu eens tools gingen opzetten, samen met de ICT, om mij als ondernemer, zonder dat ik het doorheb, te integreren in het buitenland. Dat mijn nederlandse marketing-strategie voor mij in frankrijk en italië doorgezet wordt, waarbij jullie mij service verlenen om de vertaalslag te maken in taal en cultuur. En me waarschuwen als ik een te nuchtere hollandse boer ben voor de italiaanse markt, in samenwerking met psychologie? :)

 

Economie / Economics -> Breng het hele ding eens transparant in kaart op de universiteit, en verdien jullie geld later met voorspellings-adviezen voor het bedrijfsleven gebaseerd op het onderzochte model. Wat mij betreft moet de link tussen universitaire kennis en toegepaste kennis in deze tak langer in stand gehouden worden.

 

Farmacie -> Gaat veel geld om in de farmaceutische sector. Logisch, want mensen willen graag grof neerleggen voor dingen waardoor ze zich fysiek en mentaal beter voelen. De medicijnman had in elke stam vroeger ook al een machtige positie: als je hem niet respecteerde had je kans dat ie je niet holp. Ik vind het zelf allemaal een beetje eng, die machtspositie en de hoeveelheid geld die er in omgaat, maar laat het z'n gang maar gaan. Last van te weinig commercie hebben ze zeker niet.

 

Geschiedenis -> Tja. Leren van fouten in het verleden enzo. Doe eens onderzoek naar kennisbeheer, zou ik zeggen :) Schrijf wat mooie boeken voor de melancholie en het entertainment. Geschiedenis is mooi, maar vrij overbodig, voor mij. Gaat over schuldvragen enzo. *DELETED*

 

Geneeskunde -> Doe jullie ding.. en werk die wachtlijsten weg door de op internet al veel voorkomende FAQ. Specialiseren zou mijn credo zijn, alleen de mensen helpen die ingewikkelder behandelingen moeten ondergaan, en de andere helft direct doorsturen naar fysiotherapeut, psycholoog en goedbetaalde parttime thuiszorger, zonder tussenkomst van de huisarts. Zou volgens mij al flink schelen.

 

Godgeleerdheid -> *DELETED*. Zou een hobby moeten zijn, geen studierichting die zichzelf in stand houd. Heb nog nooit een advertentie in de krant zien staan "Eddy Transport zoekt flexibele mensen die de weg naar God goed kennen".

 

Informatica -> Lijkt mij een goed plan om door te gaan met de stimulering van vrouwelijke invloed in deze sector. Uit ervaring weet ik dat die een stuk toegepaster in de wereld staan, en zich minder verdiepen in de werking van counterstrike :) Verder: best goede sector toch, met uitzondering van de soms erg specialistische toepassingen en weinig overzichtskennis over hoe een computer nu eigenlijk in elkaar zit en wat het bedrijfsleven zoal aan software gebruikt.. en hoe daar goede adviezen voor te geven. Met andere woorden, maak de sector minder wereldvreemd, maar zorg dat de echte techies ook voldoende ruimte krijgen voor het ontwerpen van slimme algoritmen, etc.

 

Informatiekunde -> De minder wereldvreemde sector van de informatica. Jammer dat er vanuit de informatica-hoek op ze neergekeken wordt. Betere samenwerking, iemand?

 

/to be continued..

Houden van is ondernemen.

Link naar reactie
  • 0

..continued:

 

Kunstgeschiedenis -> *DELETED*

 

Liberal arts & sciences -> Naar Amerikaans systeem geloof ik. Verschillende disciplines bij elkaar brengen voor overzichts-mensen lijkt me geen verkeerd plan. Wordt dat ook gedaan? Ik heb geen idee.

 

Literatuurwetenschap -> Onderzoek naar textuele compressietechnieken op basis van inhoud? Meer mensen in deze sector!! Nu! Overzicht voor iedereen! De wetenschap van het inkorten en begrijpbaar maken van bedrijfs- en wetenschappelijke documenten. Lijkt mij nuttig. En leuk! Taal & Wetenschap.. De basis van ons denken. (Hebben jullie ook de teksten bij bijvoorbeeld octrooi-aanvragen gelezen, wat zou ik het fijn vinden als ondernemer als daar duidelijke samenvatting voor beschikbaar waren..)

 

Milieu-maatschappijwetenschappen -> Klinkt mooi.

Milieu-natuurwetenschappen -> Dit ook. Weet iemand wat er gebeurt?

 

Muziekwetenschap -> Als er iets mooi en fijn gevonden wordt op deze wereld is het muziek wel. Dat het maar nooit moge verdwijnen :) Bach for everyone. Wellicht uitbreiden met geluids-wetenschap.

 

Natuur- en sterrenkunde -> Maatschappelijk en technisch nut gecombineerd. Het technisch nut is zelfs zo groot dat het maatschappelijk nut er wel bij gefinancierd kan worden. Daarom wat mij betreft minder overheidssubsidies in de ruimtevaart en deeltjesonderzoek.. zelf regulerende technieksector, wat mij betreft. Als je geen geld hebt als onderzoeksteam, dan verzin je eerst maar iets wat iedereen gebruiken kan, genoeg creativiteit in de sector (hetzelfde geldt voor de ICT).

 

Natuurwetenschap en innovatiemanagement -> :)

 

Onderwijskunde -> Belangrijk, ga niet uitleggen waarom. Volledig ondersteunen met overheidsgelden en individuen beoordelen in hun leskwaliteiten met behulp van expert-exchange technieken. Niet alleen richten op de resultaten van scholen zelf. Part-time commercialisering gewenst: docenten moeten hun educatieve kwaliteiten vaker toepassen in het bedrijfsleven en het MKB vaker naar school halen, zodat leerlingen ook beter weten wat ze later wel en niet willen.

 

Pedagogiek -> Zorg dat kinderen een stevige, zorgeloze maar bewuste positie in de maatschappij krijgen, besteed veel aandacht aan invloed van gescheiden gezinnen en alle andersoortige problemen die met het opvoeden en omgaan met kinderen te maken hebben. Overheids-subsidies. Absoluut geen commercialisering gewenst.

 

Psychologie -> Wat mij betreft een vorm van geneeskunde. Heb soms het gevoel dat er iets teveel geluld wordt in de studie, en iets te weinig concrete resultaten worden geboekt. Daar wordt ik zelf niet echt blijer van :) Wat al aangeeft dat er hier iets mis is :)

 

Rechtsgeleerdheid -> Tussen smerige trucjes en rechtvaardigheid.. Mensen maken nu eenmaal vaak ruzie, wellicht zijn ze te star of voelen ze dat hen onrecht aangedaan is. Wat mij betreft lijkt een samenwerkingsverband met psychologie en pedagogiek een juiste. Er is verschil tussen bemiddelen en je gelijk krijgen, en ik vind dat één en ander op legal niveau teveel gericht is op het laatste, en niet op datgene wat je eigenlijk wil. Het mag allemaal best wat minder hard.

 

Roosevelt Academy -> Kun je hier president/premier leren worden? :)

 

Scheikunde -> Theoretische kennis opbouwen gesponsord vanuit de biologie, geneeskunde, farmacie en natuurkunde-sector. Ondersteund door de informatica-sector. Alles zeer toepasbaar in de industrie, dus zeer nuttig en wellicht al commercieel genoeg.

 

Sociale geografie en planologie -> LOS DIE F*CKING FILES OP! *kuch* excuus. Maar dat. Zou het bedrijfsleven heel blij mee zijn. Wat mij betreft mag deze sector ook flink wat meer invloed krijgen in de inrichting van landen, om de transparantie, communicatie en contact-vorming te verbeteren.

 

Sociologie -> Adviezen over omgaan in teamverband, pesten op het werk, eenzaamheid van gehandicapten, ouderen en dak- en thuislozen? De meeste schrijnende sociale problemen aanpakken zeg maar. Wederom op een transparante manier, wat het nut benadrukt en daarmee ook de financieële ondersteuning.

 

Theater-, film- en televisiewetenschap -> Entertainment. Doen als je het kan en zolang er vraag naar is. En.. maak er iets bijzonders van.

 

University College Utrecht -> ...

 

Wijsbegeerte -> Leren filosoferen. Gaan jullie allemaal maar de politiek in, schrijf wat boeken die ergens op slaan. Niet bestuderen maar maatschappelijke oplossingen aandragen vanuit maatschappelijk ondersteunde theoriën.

 

Wiskunde, Wiskunde en toepassingen -> Respect! Verzuip in lettices, dimensies, reeksen, lineaire algebra, logica en fractals. Maar zorg dat je het antwoord weet als deze informaticus, of die natuurkundige of econoom je om een oplossing vraagt :)

Houden van is ondernemen.

Link naar reactie
  • 0

Beste Dirk,

 

Waar het mij in essentie om gaat is dat deze draad off topic dreigt te raken.

Beste Dirk … beslist wél … juist politieke discussies gestart door ondernemers zijn zeer van belang. Immers … vaak worden er voor ondernemers initiatieven bedacht, maar niet mét ondernemers hierover gesproken.

In het forum is een specifiek onderdeel hiervoor ingericht, namelijk:

De overheid

Niet dat de discussie niet gevoerd mag worden, integendeel, maar het hoort niet in deze draad thuis.

 

Niettemin beter wel een Technopartner dan géén Technopartner :D

 

Hope this helps?

 

Inderdaad. Het bestaan van Technopartner is een voldongen feit, het discussiëren over de grondbeginselen een gepasseerd station. Laten we eerst eens proberen om met praktische handreikingen Technopartner te verbeteren zodat het kan voorzien in de bedoelde behoefte. Overigens ben ik graag deelgenoot van de discussie - en zo te zien aan de posts anderen ook ;) - maar niet hier.

jurist - interim manager legal - maar bovenal ondernemer 4legal ||legalalert | JuridischActueel |

Link naar reactie
  • 0

DISCLAIMER :) - ik zeg ook maar wat met behulp van algemene kennis in onderstaande post. Bij voorbaat mijn excuses als de genoemde studierichting niet helemaal tot zijn recht is gekomen. Feel free to add your uses.

 

Tremenor,

 

Uiterst vermakelijke beschouwing - en als ik het betrek op mijn eigen achtergrond, mag ik ook concluderen dat je er geen snars van begrijpt - maar wat wil je nu eigenlijk zeggen met deze post?

jurist - interim manager legal - maar bovenal ondernemer 4legal ||legalalert | JuridischActueel |

Link naar reactie
  • 0
maar wat wil je nu eigenlijk zeggen met deze post?

 

Ik denk ten eerste dat een forum als technostarter / higherlevel mensen die thuis zijn op hun vakgebied een bredere kijk kan geven op hun mogelijkheden op commercieel en maatschappelijk gebied, ook interdisciplinair.

Zoals anderen al opmerken, is het in nederland minder gebruikelijk om na te denken over een eigen start als student, terwijl dat wellicht de meest innovatieve ideëen naar voren kan brengen, en de leukste 'baan'. Onzekerheid, lange werkweken of te weinig kennis op bedrijfs-economisch gebied zijn goede redenen om van één en ander af te zien. Ik denk dat het bestaan van een goed ingelicht platform waarop naast andere starters ook ervaren bedrijfsmensen aanwezig zijn de factoren onzekerheid en te weinig kennis enigzins weg kan nemen.

 

Wat ik wilde aangeven met genoemde beschouwing is blijkbaar ten eerste dat ik er geen snars van begrijp; en ik zal niet de enige zijn. Daar moet dan wat aan gedaan worden -> Technostarter?. Ten tweede denk ik dat dit soort posts mensen soms stimuleren om eens na te gaan denken over een cultuurverandering op universiteiten en hogescholen die meer gericht is op de aanpak van huidige, grijpbare problemen dan op algemene problemen in het wetenschapsgebied. Die problemen dan niet zozeer direct in het bedrijfsleven, maar oplossingen waar het bedrijfsleven indirect zeker van zou kunnen profiteren.

 

-Matthijs

Houden van is ondernemen.

Link naar reactie
  • 0

 

De gedachte dat het onderwijs wellicht zou kunnen voorbereiden op een bestaan als ondernemer is natuurlijk relatief nieuw. We hebben nog voorbereidend wetenschappelijk en algemeen vormend middelbaar onderwijs, en van daaruit ga je naar wetenschappelijk of beroepsonderwijs. Pas in de jaren tachtig bedacht iemand dat het ondernemerschap wellicht een remedie was tegen de opkomende massawerkeloosheid. En in de late jaren negentig werd dat ineens serieus genomen. Maar het onderwijs zit nu van hoog tot laag vol met onderwijzers die daar niet zoveel van snappen. Dat kun je die mensen niet kwalijk nemen. Maar het wordt nu weleens tijd om daar serieus aan te gaan werken, door andere elementen in de programma's op te nemen en een wat minder wetenschappelijke of beroepsgerichte kijk op ondernemen toe te voegen aan dat onderwijs. Nu zijn we nog bezig om leerlingen en studenten na jaren beroepsscholing op het laatste moment toe te roepen: oh, by the way, misschien zou je ook nog ondernemer kunnen worden. Daar moet je al op de middelbare school mee beginnen. Niet als bijvakje in het hoger onderwijs.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
Quote : 2thePoint op 29 oktober 2004, 00:47

IK NEEM AAN DAT JULLIE NOG IN DE TESTFASE ZIJN EN EIS DAT HET WOORD ADMINISTRATIEKANTOOR MINSTENS DE HELFT VAN HET AANTAL KEREN DAT ACCOUNTANT WORDT GENOEMD VOOR GAAT KOMEN OP DE SITE.

 

 

Testfase ... nop ... overgenomen (oude) fase ... yep.

De statische informatie waarover gesproken wordt is niets anders dan de Dreamstart tekst. Niets nieuws aan ... het ontbrak ons aan geld om de honderden pagina's te refreshen en te voorzien van nieuwe informatie.

Uw eis wordt ingewilligd ... (en dat is niet omdat je zo in mijn oor tettert, maar omdat je gelijk hebt).

De pagina's worden aangepaste. No time to waste .......(?) ...... time ......time ......time ......(?)

 

Kermie...nou zie ik een aangepast stukje....en wat schetst mijn verbazing.. :-[

 

Praktische zaken

 

Schakel bij het opzetten en controleren van uw boekhouding en administratie een accountant :-\ in.

http://www.technopartner.nl/technopartner/menu/gapionieren/onderneemhetmaar/praktischezaken

 

Ik zal niet weer gaan tetteren, maar ik neem aan dat daar ook het woordje Administratiekantoor bij komt te staan.... ???

Egbert Punter

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 196 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.