Een familielid krijgt de kans van z'n leven om een goed draaiend restaurant over te nemen. Een stichting is eigenaar van het pand plus inventaris, hij wordt 'slechts' de uitbater en neemt dat recht tot uitbaten over van de huidige/vorige. Een en ander is mogelijk geworden met slechts enkele weken voorbereiding.
Nu moet hij een vergunning van de gemeente regelen voor de Drank & Horeca plus Exploitatie. Mogelijk dus een BIBOP formulier welke we hebben doorgenomen. Nou willen we graag een stap vooruit denken en hier goed op voorbereiden. Omdat alles kort dag is willen we geen vertraging, zodat de tent gewoon open kan blijven en hij meteen los kan.
Nou wil echter het feit dat z'n geschiedenis niet 'squeeky clean' is. Ook weer geen crimineel ofzo, maar wel bekend bij deurwaarders (niets huidig) en ooit voor iets doms opgepakt (vernieling). Hij heeft ook geen berg geld op de bank want in de horeca dus bijna altijd minimum-loon (doch geen schuld). Geen verslaving oid.
We kunnen ons voorstellen dat de gemeente liever een perfecter plaatje voorgeschoteld krijgt voor deze vergunningen. We zoeken dus tips om hier efficient door heen te komen.
Zo vragen ze bijvoorbeeld om bewijs voor genoeg startkapitaal. Maar wat is genoeg? Hij heeft genoeg om de eerste 2 maanden door te komen. De keuken wordt door een externe partij gerund die een percentage van de omzet krijgen, dus cashflow-positief. Inventaris is er al. Hij kan zo binnenlopen, hoeft slechts wat drank in te slaan. Dus minimaal startkapitaal nodig omdat we het slim hebben aangepakt. Maar ziet de gemeente dit ook zo? Echt veel marge heeft hij niet, mede omdat het aan het begin van het seizoen is (dus geen magere maanden voor de boeg) en een bewezen omzet.
Maar we willen dus een stap voor zijn. Wat bijvoorbeeld als we hem een brief meegeven dat we als familie nog eens X duizend beschikbaar stellen? We willen/kunnen dit niet echt overmaken, maar wel op papier beloven in de verwachting dat dit niet nodig is. Helpt zoiets?
En wat over z'n verleden, tot hoe ver terug moet je dingen opbiechten zoals deurwaarders en aanvaringen met de politie?
Alle tips zijn welkom. We hebben in korte tijd al veel kunnen regelen (zoals SVH) en willen niet bij de laatste horde vallen. Dit is zijn droom en we willen er alles aan doen om het te halen.
Zie jij kansen voor je onderneming/bedrijf in het buitenland? Met RVO onderneem je verder.
Kijk wat onze kennis, contacten en financiële mogelijkheden voor jou kunnen betekenen.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
Wereldburger
Wereldburger
Goedemiddag,
Een familielid krijgt de kans van z'n leven om een goed draaiend restaurant over te nemen. Een stichting is eigenaar van het pand plus inventaris, hij wordt 'slechts' de uitbater en neemt dat recht tot uitbaten over van de huidige/vorige. Een en ander is mogelijk geworden met slechts enkele weken voorbereiding.
Nu moet hij een vergunning van de gemeente regelen voor de Drank & Horeca plus Exploitatie. Mogelijk dus een BIBOP formulier welke we hebben doorgenomen. Nou willen we graag een stap vooruit denken en hier goed op voorbereiden. Omdat alles kort dag is willen we geen vertraging, zodat de tent gewoon open kan blijven en hij meteen los kan.
Nou wil echter het feit dat z'n geschiedenis niet 'squeeky clean' is. Ook weer geen crimineel ofzo, maar wel bekend bij deurwaarders (niets huidig) en ooit voor iets doms opgepakt (vernieling). Hij heeft ook geen berg geld op de bank want in de horeca dus bijna altijd minimum-loon (doch geen schuld). Geen verslaving oid.
We kunnen ons voorstellen dat de gemeente liever een perfecter plaatje voorgeschoteld krijgt voor deze vergunningen. We zoeken dus tips om hier efficient door heen te komen.
Zo vragen ze bijvoorbeeld om bewijs voor genoeg startkapitaal. Maar wat is genoeg? Hij heeft genoeg om de eerste 2 maanden door te komen. De keuken wordt door een externe partij gerund die een percentage van de omzet krijgen, dus cashflow-positief. Inventaris is er al. Hij kan zo binnenlopen, hoeft slechts wat drank in te slaan. Dus minimaal startkapitaal nodig omdat we het slim hebben aangepakt. Maar ziet de gemeente dit ook zo? Echt veel marge heeft hij niet, mede omdat het aan het begin van het seizoen is (dus geen magere maanden voor de boeg) en een bewezen omzet.
Maar we willen dus een stap voor zijn. Wat bijvoorbeeld als we hem een brief meegeven dat we als familie nog eens X duizend beschikbaar stellen? We willen/kunnen dit niet echt overmaken, maar wel op papier beloven in de verwachting dat dit niet nodig is. Helpt zoiets?
En wat over z'n verleden, tot hoe ver terug moet je dingen opbiechten zoals deurwaarders en aanvaringen met de politie?
Alle tips zijn welkom. We hebben in korte tijd al veel kunnen regelen (zoals SVH) en willen niet bij de laatste horde vallen. Dit is zijn droom en we willen er alles aan doen om het te halen.
In hoeverre is die BIBOP een mijnenveld?
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/49319-bibop-voor-drank-exploitatievergunning/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
3 antwoorden op deze vraag