• 0

Viswinkel (verse en gebakken vis) Ondernemingsplan

Beste leden,

 

Ik ben op dit moment bezig met het opstarten van een viswinkel(verse en gebakken vis).

Het zit allemaal goed in mijn hoofd hoe ik de zaak voor me zie. Ik zou graag willen vragen of iemand een link heeft naar voorbeeld ondernemingsplan? Tevens heb ik een gerichtvraag omtrent milieuvergunning. Het is nu zo dat mijn pand onder een flatgebouw zit, hier omheen zitten behoorlijk veel andere woningen. Er zat nooit eerder een afzuigsysteem in het pand, is een afzuiginstallatie met een filterkast voldoende om aan de eisen te voldoen van de vergunning?

 

Ik zou graag wat tips willen indien mogelijk?

 

Groetjes Hans

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

6 antwoorden op deze vraag

  • 0

Ben je met dit idee al even langs de Gemeente geweest? Dat is de eerste stap die je zou moeten zetten.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Beste Hans,

 

Op de website van het Kenniscentrum InfoMil staat informatie over de milieuvoorschriften vanuit het Activiteitenbesluit voor voedselbereiding (niet industrieel). De tekst is redelijk leesbaar maar het blijft taaie kost. Zoals je ook kunt lezen kan het bevoegd gezag eventueel aanvullende eisen stellen (maatwerk). Het beste is om contact op te nemen met de gemeente.

 

Luchtvoorschriften bij het bereiden van voedingsmiddelen (niet industrieel)

Lozingsvoorschriften bereiden van voedingsmiddelen

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Rakesh

RVO.nl/Antwoord voor bedrijven informeert ondernemers over wetten, regels en subsidies. Zij werkt samen met Ondernemersplein.nl en andere (overheids)partners.

Link naar reactie
  • 0

Beste Hans,

 

Naast alle andere info had je een vraag over ondernemersplan maken en een goed voorbeeld:

 

Hierbij wat info over het schrijven van een ondernemersplan maken

 

Ook twee voorbeelden waarom je vroeg:

 

voorbeeld 1 en voorbeeld 2

 

Som sis het ook handig om het mensen te laten lezen voor tips. Ervaren ondernemers(klankbord) bieden dat aan:

 

Veel succes

 

Robin de Haan

De KvK Informatie- en Advieslijn is op werkdagen van 8:30 uur tot 17:00 telefonisch bereikbaar op 088-5852222.

Link naar reactie
  • 0

Beste Leden,

 

Bedankt voor jullie reacties, met de gemeente had ik al een afspraak staan voor aankomende maandag. Zal hopelijk een stukje wijzer worden.

Ik wil namelijk dat het echt helemaal volgens regels gaat, wil geen overlast zijn voor mijn omgeving.

Zijn idd interessante links voor een ondernemingsplan. Helaas geen viszaak, maar dat komt wel goed.

 

Nog een klein vraagje : Een viszaak met een stukje horeca eigenlijk (gezien je er bakt) Moet men dan ook een omgevingsvergunning aanvragen of is dat echt alleen voor horeca zaken?

 

Mvg Hans

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 147 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.