Jump to content
XBright
Verberg

Belgisch distributiecontract

Beste mede-forumleden,

 

Mijn bedrijf distribueert sinds 2011 medische apparatuur in Nederland o.a. voor een Belgische producent.  Mijn laatste contractverlenging (3 jaar)  met deze partij is verlopen per 1-1-2019. Ruim vóór die tijd heb ik verzocht om een nieuwe contractverlenging  wat altijd een beetje werd afgehouden. Tot op vandaag is de samenwerking altijd met succes gecontinueerd maar sinds de dagelijkse leiding recentelijk in Amerikaanse handen is gekomen, is de ondersteuning voor mij en mijn Europese collega-distributeurs zeer slecht geworden. Hierdoor is voor het eerst in de geschiedenis de omzet van de producent gedaald.  Talloze verzoeken om verbetering van de ondersteuning hebben niet mogen baten. Normaal zou ik dit bij een advocaat neerleggen, maar ik vraag me af of dit bij een verlopen contract wel zin heeft. Of wordt dit contract toch nog als bindend gezien omdat er na het verlopen ervan alweer bijna 2 jaar gewoon is doorgegaan met de samenwerking?

 

Heeft iemand goede raad?

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 1
 • Best answer

Wat houd zo'n contract en/of verlenging in?
Feit is dat indien er geen contract voor bepaalde tijd is en er wordt na afloop van een contract gehandeld alsof er nog steeds een contract was dat er dan ook gewoon sprake is van een overeenkomst met wederzijdse verplichtingen.
Dus ja als je het bij een advocaat legt heb je in principe een vergelijkbare situatie dan wanneer er nog een lopend contract zou zijn. Belangrijkste risico is natuurlijk dat men alsnog opzegt en beëdidigt maar die advocaat zal ook kunnen aangeven wat in dat geval redelijk is.

 

Kortom ik zou gewoon die advocaat benaderen en zijn mening vragen. Stil zitten en niks doen is ook geen optie als de omzet bijna stilvalt, dan kun je beter zekerheid hebben. ook als die is dat ze niet meer verder willen met jou.

 

uiteraard kun je de zaak ook omdraaien.. zoek een andere producent om mee samen te werken en zodra die omzet stabiel is beëindig je de haperende samenwerking met de huidige producent.. voor de opzeg / beëindiging kun je dan aansluiten bij wat daar in de eerdere overeenkomst stond. Daarvan weet je zeker dat beide partijen het op moment van ondertekenen redelijke voorwaarden vond.

 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 10 leden online en 348 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept