Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
CallanM

Waar cosmetica inkopen?

Recommended Posts

Beste ondernemers,

 

Ik ben voornemens om -in eerste instantie via internet- cosmetica te verkopen. Daarbij wil ik me op een specifiek segment richten, waar ik niet te ver over uit kan wijden. Ter voorbereiding ben ik nu bezig met een ondernemingsplan.

 

Wat ik me afvraag is waar ik cosmetica kan inkopen. Er zijn wel wat kleine groothandels die het e.e.a. verkopen, maar niet de 'bekende merken'. Is er toevallig iemand 'aan boord' van dit forum die weet waar ik ook merken als Biotherm, Jean Paul Gaultier, Lancôme en Shiseido kan krijgen? Welke hoeveelheden moet/kan ik afnemen? Wellicht is er een soort Makro-/Sligro-achtige groothandel? De zoekfunctie alhier en Google brengen me helaas niet (veel) verder.

 

Ik begreep overigens van een schoonheidsspecialiste dat bepaalde (bekende) merken er wellicht niet happig op zijn dat hun producten via internet worden verkocht, al dan niet vanwege het imago of vanwege het feit dat sommige fabrikanten de producten zelf via internet aanbieden. Is iemand daar bekend mee?

 

Er is binnenkort een beurs voor uiterlijke verzorging (Rijswijk ZH) waar alleen genodigden van standhouders langs mogen komen. Wellicht dat ik eens kan aanpappen met een standhouder... ;)

 

Alvast dank voor jullie reactie!


Groet,

 

Callan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat gaat niet zo eenvoudig. Je moet eerst beginnen met kleine, onbekende merken zoals www.drogisterij.net begon. Pas als het loopt, krijg je die dure merken ook mee.

 

Biotherm is van Lóreal Alphen, intertrade is inderdaad een grote en je hebt ook Estee Lauder etc en die hebben ook behoorlijk wat merken. Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probeer het eens bij de cosmetica-tak (www.checkpoint.nl) van B&S International. Hier kun je waarschijnlijk alle gangbare cosmetica-brands inkopen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hartelijk dank voor jullie reacties! Dit brengt me zéker verder!


Groet,

 

Callan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De meeste merken die noem zijn beschermende merken je vind ze ook niet zo snel bij de drogist om de hoek.

Denk niet dat de importeur toestemming zal geven aan internetverkoop.

In Heemskerk zit een groothandel die restpartijen verkoopt, de hele Beverwijkse Bazaar ligt er vol mee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In welke zin bedoel je 'beschermd'? Bij parfumerie Douglas kan ik vrijwel alle bovenstaande merken kopen (weleenswaar niet via internet, maar toch). Waarom mag Douglas (of een andere keten) wel en ik niet?

 

 


Groet,

 

Callan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waarom mag Douglas (of een andere keten) wel en ik niet?

 

Douglas wel, want zij geen prijsstunter.

Kruidvat niet. Die winkels hebben niet de luxe uitstraling die "de merken" wensen. Dat toch af en toe gestunt wordt door de prijsvechters met luxe parfums heeft dikwijls parallelimport als oorzaak. "De merken" hebben in het verleden ook verscheidene malen proberen op te treden in zulke gevallen, waarbij zij bijzondere belangstelling tonen voor de identiteit van de "grijze exporteurs", daar zulke exporteurs de leveringsvoorwaarden van "de merken" schenden.

 

Ik denk dat online verkoop van parfums door een webshop (anders dan bijvoorbeeld online verkoop dooor een bestaande parfumerieketen of door "de merken" zelf) geen kans maakt, doordat

1. "de merken" niet zullen meewerken

2. consumenten onvoldoende zeker zijn dat jouw produkten echt zijn en geen fake.

Zelfs de prijsstuntende ketens maken soms de fout met hun parallelimport praktijken namaakspul te kopen. Zij zijn in ieder geval in staat alle klanten terug te betalen en de schade zelf te dragen.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ik denk niet dat je alle grote merken hoeft te hebben. Als ik Clinique gebruik dan gebruik ik niet morgen iets anders, dus zoek ik Clinique. Gebruik ik Shisheido, dan is de kans groot dat ik diverse dingen van Shisheido gebruik (ben ik ook weer van af gestapt). Al heb je maar 1 bekend merk en je profileert juist dat in je web advertenties, dan kun je daar vast heel succesvol mee zijn.

 

Aan de andere kant, cosmetica is iets dat je niet gauw online zult kopen. Ik koop heel veel online, maar voor makeup loop ik toch eerder naar een winkel. Cleansing lotions, np remover en dergelijke dingen kun je weer wel goed via het web verkopen.

Heb je daar onderzoek naar gedaan?

 

dagdag

Christine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wie impliceert dat ik een prijsstunter ben? En dat ik parfums ga verkopen? Wel grappig dat er zulke 'aannames' ontstaan... ;)

 

Ik wil juist een exclusief en trendy imago. In mijn optiek kan dat in beginsel ook via internet. Mijn idee ligt overigens in de richting 'herencosmetica' (parfums/eau de toilette per se niet). Ik wil mijn naam op termijn ook gaan gebruiken als 'merknaam' (private label).

 

Christine, ik denk dat je wel gelijk hebt trouwens: een of twee bekende merken moet voldoende zijn. 't Is even informeren en inventariseren wat de mogelijkheden per merk/leverancier/distributeur zijn.

 

Al deze vragen borrelen overigens op omdat ik bezig ben met het vooronderzoek/ondernemingsplan.

 

Nogmaals dank voor jullie reacties!

 

Groet,

 

Callan.


Groet,

 

Callan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Al deze vragen borrelen overigens op omdat ik bezig ben met het vooronderzoek/ondernemingsplan.

 

Misschien kun je ons over na je vooronderzoek vertellen waarom de grote cosmeticahuizen met exclusieve distributie werken. Ze creëeren schaarste en hebben belang bij dedicated distributors. Zelfs Douglas gaat contracten kwijtraken de komende tijd. Maar misschien kun jij ze overtuigen dat verkoop via internet een goed idee is. En dat ze zoiets beter niet zelf doen. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intussen is het wel weer even tijd voor een update ;)

 

Ik denk niet dat ik hoef uit te leggen waarom er wordt gewerkt met exclusieve distributie. Inmiddels ben ik bezig met merken die niet direct bekend zijn, maar wel een bepaalde exclusiviteit uitstralen.

 

In eerste instantie wilde ik ook een of twee bekende merken voeren uit het hogere segment, omdat ik idee heb dat mensen dat aanspreekt. Heb ook contact gehad met de NCV, maar daar werd ik helaas niets wijzer. Geeneen van mijn vragen kon beantwoord worden. Wel hebben ze keurig het laatste jaaronderzoek toegestuurd.

 

Maargoed, het is dus lastig om de juiste producten in te kopen, maar niet onmogelijk. We zullen zien!


Groet,

 

Callan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het bedrijf Coty Nederland uit Haarlem vertegenwoordigd merken als: Rimmel, Theatre en diverse geuren. Tevens is in hetzelfde pand gevestigd het A-merk Lancaster.

 

Ze zitten volgens mij aan de Oudeweg 147.

 

Succes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 12 leden online en 267 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept