Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
PvdW

Oprichten van een BV

Recommended Posts

Naast een eenmanszaak heb ik een beheers bv en werk bv waarin een partner voor 10% deelneemt. Nu wil ik met een andere partner nog een nieuwe bv oprichten.

Is het slim omdat vanuit de beheers bv te doen of kan dat beter direct als persoon?

 

Het verschilt nogal wat betreft de tarieven voor de hulp bij het oprichten, weet iemand een goed adres voor de hup bij de papieren rompslomp?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het verschilt nogal wat betreft de tarieven voor de hulp bij het oprichten, weet iemand een goed adres voor de hup bij de papieren rompslomp?

 

Een goede accountant kan je direct inzage geven in de kosten, dus vraag wat verschillende offertes op.

 

Je zult een reden hebben om momenteel een Holding-BV en een werkmaatschappij te hebben. Het meest logisch lijkt me dan dat je vanuit je Holding-BV ook in deze nieuwe BV instapt. Geen persoonlijke risico's en helder qua financiële structuur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik zou overleggen met de accountan/fiscalist/jurist/notaris, met wie je eerder de holding-structuur hebt uitgedacht en opgezet.

 

dit vraagstuk is te veelzijdig en te complex om even in 5 regeltjes te adviseren, zonder de achtergronden en doelstellingen te kennen.


Pitch Coach / Pitch Trainer , Presentatie en Sprekers Coach/Trainer, Gast Spreker / Public Speaker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uit je verhaal maak ik op dat je zelf 100% houdt van jouw beheers/beheer-BV. Het hebben van een tussenholding heeft als grote voordeel dat een mogelijke vervreemding van aandelen in de werkmaatschappij niet tot een aanmerkelijk belangheffing leidt maar in principe onder de deelnemingsvrijstelling is vrijgsteld. Hiermee kan je belastingheffing tot een later tijdstip uitstellen. Suc6

Share this post


Link to post
Share on other sites

In onze adviespraktijk adviseren wij (bijna) altijd een holdigstructuur op te zetten. De meer kosten van één extra BV vallen wel mee en het levert een hoop voordelen op.

 

Wanneer je reeds in het bezit bent van een holdingstructuur, is het inderdaad raadzaam vanuit de holding BV deel te nemen in nieuwe activiteiten (nieuwe werk-BV). Alle gerealiseerde winsten in de (nieuwe) werk-BV vallen onder de deelnemersvrijsteling. Zorg in de regel voor volle moeders en slanke dochters!

 

Let er wel op dat je de juiste (fiscale) overeenkomsten opstelt, zoals een managementovereenkomst, arbeidsovereenkomst, leningsovereenkomst, rekeningcourantovereenkomst en eventueel een aandeelhoudersovereenkomst.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een standaard regel die bij mij altijd is bij gebracht: 1 bv is geen bv ....

dus op het moment dat je overweegt om je zaak in een bv vorm te voeren is het een goede investering om meteen tenminste een holding bv te nemen met "daaronder" de werkmaatschappij bv.

 

(ben zelf nimmer een groot voorstander geweest van de bv en ben nieuwsgierig naar de uitwerking van de "nieuwe" rechtsvormen)

 

Groeten Ard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is deze constructie (holding en werkmaatschappij) ook toe te passen als je je teveel verdiende bijverdienste, terwijl je van vut geniet wilt wegsluizen?

Korte toelichting.

Iemand die ik ken geniet 8 jaar lang van zijn fpu door de heer remkes aangevuld tot 70% van zijn laatst genoten inkomen. Bijverdienen is mogelijk tot 100%. Dus 30% is de bijverdienste. Als hij daar nu met zijn opgerichte eenmanszaak (KvK genoteerd) overheen gaat wordt de meerwaarde gekort op de aanvulling totdat de aanvulling "op" is. Vervolgens vindt er korting op de fpu plaats die gaat naar het pensioen. En pas dan gaat de vutter profiteren van het feit dat hij meer verdient dan indertijd bij zijn baas. Ik weet dat de eenmanszaak tot 30 september met terugwerkende kracht tot 1 januari 2006 kan worden omgezet naar een bv. Dan nog een holding.

Kortom": redt de uitkering!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 2 leden online en 93 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept