• 0

Nieuw Frozen Foodproduct: hoe koopt Detailhandel in (marges)?

Wij willen een nieuw frozen-food product in Nederland aanbieden.

Nu botsen we tegen een aantal problemen aan omdat we zelf weinig ervaring hebben in de food/detailhandel.

 

We hebben het product centraal opgeslagen in een Vrieshuis. Bij bestellingen kunnen zij het ophalen of leveren wij het af voor €20 extra.

 

Uiteindelijk willen we dat detailhandels via ons het product aanschaffen. Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Moet ik iedere bestelling factureren? (iDeal/Formulier/EDI of toch op rekening?).

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

5 antwoorden op deze vraag

  • 1
Op 11-12-2021 om 01:03, Salamander zei:

Moet ik iedere bestelling factureren? (iDeal/Formulier/EDI of toch op rekening?).

Uiteraard moet jij de afnemer factureren, die wil graag een bewijs van zijn inkopen. Tussen haakjes gaat over hoe jij betaald wilt krijgen, dat bepaal jij zelf.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0
Op 11-12-2021 om 02:20, Hans van den Bergh zei:

Uiteraard moet jij de afnemer factureren, die wil graag een bewijs van zijn inkopen. Tussen haakjes gaat over hoe jij betaald wilt krijgen, dat bepaal jij zelf.

 

Bedankt Hans.

Mijn vraag was eigenlijk: hoe gaat het normaliter? Altijd op rekening?

Lijkt me niet dat een bakker om de hoek op voorhand iDeal gebruikt om een bestelling te plaatsen. :p 

 

Link naar reactie
  • 0
Op 12-12-2021 om 23:53, Salamander zei:

 

Bedankt Hans.

Mijn vraag was eigenlijk: hoe gaat het normaliter? Altijd op rekening?

Lijkt me niet dat een bakker om de hoek op voorhand iDeal gebruikt om een bestelling te plaatsen. :p 

 

 

Waarom niet? Als die mogelijkheid geboden wordt? Betaalwijze is inderdaad vaak op factuur met een betaaltermijn, maar direct via Ideal o.i.d. betalen is ook niet ongebruikelijk. 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 1
Op 11-12-2021 om 01:03, Salamander zei:

We hebben het product centraal opgeslagen in een Vrieshuis. Bij bestellingen kunnen zij het ophalen of leveren wij het af voor €20 extra.

 

Suggestie is om aan enkele toekomstige klanten te vragen wat ze gewend zijn. Een enkele groenteboer of bloemist gaat nog regelmatig naar de veiling om zijn eigen producten in te kopen, misschien een viswinkel ook. Maar de meeste detaillisten krijgen dagelijks of een paar keer per week een vrachtwagen op bezoek van de groothandel, het DC of losse leveranciers die spullen komen brengen.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 155 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.