Ga naar inhoud
 • 0

Offshore Ltd en winstbelasting

Stel je hebt een Ltd offshore op de British Virgin Island en doet op zelfstandige basis consulting werk in Nederland/België in 'opdracht' van de Ltd. Je betaalt jezelf een karig loon uit waarop uiteraard inkomensbelasting verschuldigd in België/Nederland doch de winst is m.i. belastingsvrij gezien de Ltd ingeschreven is op British Virgin Island en daar geen winstbelasting wordt gehefd.

Iemand enige ervaring hoe de fiscus hierop reageert ?

Mvg

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0

Tja die winst....

 

Daar hebben we het al eerder over gehad in andere topics. Je kunt een hele leuke winst genereren in het buitenland, maar daar zul je eens van willen genieten! Zogauw het "zichtbaar" wordt op een bankrekening van je, zal de fiscus willen afrekenen met je... helaas.

 

Voor de rest werkt deze constructie gewoon goed zo lang je geen goederen verkoopt, want dan kom je in de knoop met de BTW..

 

Succes

 

Rick

Link naar reactie
 • 0

Je kunt toch volop de offhore rekening gebruiken voor dagdagelijkse uitgaven ? en een huis kopen of auto doe je ook op naam van de Offshore Ltd! Jij bent de enige beneficiar en beheerder van de financiën. Je persoonlijke rekening waar je karig loon wordt op gestort gebruik je uiteraard ook af en toe voor dagelijks gebruik kwestie om evt de fiscus te overtuigen dat je een persona in natura bent...

Link naar reactie
 • 0

Ik heb begrepen da je daarvoor een stap verder moet en een trust moet nemen.

Het fijne weet ik er (nog) niet van maar ik heb begrepen dat je je bedrijfswinsten naar je trust moet schrijven, die formeel niet van jou is, en als je het dan opneemt wordt het gezien als een buitenlandse schenking waarover geen belasting verschuldigd is.

Het grappige is dat ik momenteel midden in allerlei onderzoeken zit mbt.deze constructies, en ik kan wel zeggen dat het voor een (boekhoudkundige) leek best wel ingewikkeld is.

www.adviesbureau-sloep.nl Back-end marketing

Link naar reactie
 • 0

Hmmm......

 

Dus in feite:

 

- Allemaal een BVI Limited oprichten

- Kamer van Koophandel etc. hoeft niet meer

- Geen belastingen en premies meer betalen

- Dikke auto die op naam staat van de LTD ergens op de wereld?? (hoe doe je dat)

 

Klinkt goed.... denk dat er heel veel GROTE jongens geinteresseerd zijn naar deze constructie.

Zouden ze dat doornemen met hun fiscalisten en accountants die hier niet van op de hoogte zijn??

 

Ben wel heel benieuwd!!

Link naar reactie
 • 0

 

- Kamer van Koophandel etc. hoeft niet meer

- Geen belastingen en premies meer betalen

- Dikke auto die op naam staat van de LTD ergens op de wereld?? (hoe doe je dat)

 

Waar haal je deze waarden vandaan? Ik ben al een tijdje met dit onderwerp bezig en ik heb dat nog nergens expliciet vermeld zien staan, dus ik ben reuze benieuwd naar je bron.

 

Klinkt goed.... denk dat er heel veel GROTE jongens geinteresseerd zijn naar deze constructie.

 

Zou het niet kunnen dat deze "jongens" dit allang zo doen? (natuurlijk niet zo intensief als jij voorstelt)

 

Zouden ze dat doornemen met hun fiscalisten en accountants die hier niet van op de hoogte zijn??

 

Dat zullen ze wellicht, maar wellicht is het ook niet interessant voor ze om wat voor reden ook. Of hebben ze, uiteraard ongelofelijk in jouw oren, bepaalde vooroordelen tegen die constructie('s)

 

Ben wel heel benieuwd!!

 

Werkelijk? Laat ik nou de indruk gekregen hebben dat je op basis van je overweldigende kennis over dit niet zo simpele vraagstuk zo ver boven ons staat dat je juist je kennis kwam delen.

www.adviesbureau-sloep.nl Back-end marketing

Link naar reactie
 • 0

Rob,

 

Ik wilde hier eigenlijk helemaal niet op reageren, maar je toonstelling staat me absoluut niet aan!

Als jij je aangevallen voelt door reaktie op een antwoord voor heel iemand anders dan zul je de vragen en de antwoorden toch nog eens goed moeten doorlezen.

 

Ik loop toch al weer enkele jaren in de bedrijfsadvisering voor starters en doorstarters mee, heb heel wat leed gezien en meegemaakt intussen. Ook met buitenlandse rechtsvormen en constructies ben ik redelijk bekend, maar ik sta ABSOLUUT nergens boven en leer nog elke dag!!

 

Als nu iemand met een cowboy verhaal aan komt zetten dat je maar snel een BVI Ltd. moet oprichten, dan hoef je (in het kort) al die lekkere Nederlandse belastingen niet meer te betalen, dan reageer ik hier inderdaad wat hilarisch op.

 

Succes met je "onderzoek".

 

Met vriendelijke groet,

 

Rick

Link naar reactie
 • 0

Rick,

Je hebt gelijk dat dit een 'cowboy' constructie is maar volgens mij toch perfect legaal maar ethisch misschien niet verantwoord...

Dat er geen reclame wordt voor gemaakt lijkt logisch; wie verteld nu waar de kip met de gouden eieren woont... Zolang het idd enkel consultancy betreft zonder goederen (met BTW etc) lijkt me deze contstructie perfect mogelijk.

De fiscus kan niet achter de identiteit komen v/d shareholders van de Offshore Ltd en als het toch te heet wordt dan stop je met de Offshore Ltd en richt je der eentje ergens anders op en verplaatst je je kapitaal...

Graag uw reactie,

groeten,

 

 

Link naar reactie
 • 0

Oh... maar ik heb met dit soort constructies ook absoluut geen moeite!! Ik heb alleen moeite met de verhalen van: doe maar even.

 

Enige probleem(pje) wat je wel blijft houden in Nederland is dat bijvoorbeeld door de belastingdienst gesteld wordt dat men een vermoeden heeft van een/je ander inkomen, dat men daarna een aanslag aan je oplegd en jij maar moet aantonen dat dat (misschien) niet zo is..

En helaas dan beginnen de discussies pas echt..

 

Reklame wordt er genoeg mee gemaakt, het is echter alleen interessant als je wat omzet kunt maken.

 

Maar toch succes

 

Rick

 

Link naar reactie
 • 0

Met excuses aan Cybermaniac dat ik me laat verleiden tot een off-topicdiscussie reageer ik nog eenmaal voor wat mij betreft afsluitend op Rick:

 

Wie kaatst moet de bal verwachten.

En inderdaad staat mij jouw toonstelling ook niet aan, dus wat dat betreft is dat meteen opgelost.

 

Als jij meent met je "hilarische reactie" (waarvan mij het hilarische ontgaat) je te moeten uitleven op je mede forumgebruikers om duidelijk te maken dat je al een standpunt hebt ingenomen en dus dat het overbodig voor anderen is hierover na te denken, dan denk ik dat je echt op het verkeerde forum bezig bent. De deelnemers hier zijn mensen die informatie of anderszins met betrekking tot het ondernemerschap proberen te verkrijgen en/of aan te bieden. Ik meen in dit zeldzame geval voor de meerderheid te kunnen spreken als ik stel dat hier niemand z'n dure tijd zit te verdoen om op "hilarische wijze" even belachelijk gemaakt te worden.

 

Ik loop toch al weer enkele jaren in de bedrijfsadvisering voor starters en doorstarters mee

 

Als jij meent, wellicht na het bekijken van mijn profiel en/of website, dat je hier met een potentiële concurrent te maken hebt en door het belachelijk maken van diens input die even onderuit kan halen, dan verwijs ik je wederom naar een ander forum. Ofschoon ik het ook niet altijd eens ben met de adviezen van anderen ga ik er wel van uit dat dit oprechte adviezen zijn. En dan reageer ik er ofwel helemaal niet op ofwel inhoudelijk en met argumenten, niet met "hilarische" (wellicht zelfs kwetsende) opmerkingen.

 

 

Cybermaniac:

 

Ik heb over een kleine 2 weken een gesprek met iemand die hier meer vanaf weet en ik zal je vragen daarin meenemen. Wellicht dat deze persoon aan kan geven of de gedachtengang juist of onjuist is en/of er alternatieven zijn.

Zoals ik ooit al eens elder gelezen heb: ik ben niet voor belasting ontduiking, wel voor belasting ontloping.

Als je wilt wil ik je wel op de hoogte houden van de resultaten.

www.adviesbureau-sloep.nl Back-end marketing

Link naar reactie
 • 0

Rick,

Wat bedoel je met het goede spoor... ? Fiscaal technisch en juridisch is deze constructie mogelijk in Ndl/Bel.

Je hoeft toch niet omdat 95% kiest om +-33% winstbelasting te betalen in Ndl/belgië dit ook te doen in een gemondialiseerde markt waar je perfect vrij de keuze hebt om je Ltd te vestigen in bijv Cyprus (10%) of de BVI (0%!). Natuurlijk heeft de fiscus dit niet graag; maar ik denk dat ze machteloos is tegen deze constructies.

Als je een bedrijf wil starten en je moet telkenmale 33% van de winst afgeven hoe kun je dan echt investeren en nog een redelijk salaris overhouden waar nota bene ook 50% belasting op bestaat in de hoogste schaal.... Men klaagt over een gebrek aan ondernemerschap in West-Europa tov US maar je moet je losrukken wil je kunnen groeien denk ik...

Kan me niet van de indruk ontdoen dat mensen met kapitaal (en dat ben ik niet hoor!) dit ook doen.

Link naar reactie
 • 0

Het goede spoor was vooral bedoeld voor de startende ondernemer die hier op het forum algemen vragen stelt, en was niet bedoeld voor dit topic.

 

Begrijp me nou niet verkeerd, als jij je op deze manier goed voelt dan is het toch prima! Kun je nog wat extra overhouden dan is het toch helemaal goed!

 

Zoals ik al eerder aan jou gemeld heb: ik ben absoluut niet tegen dit soort constructies!! Echter (en dat heb ik ook al eerder gezegd) dit is niet geschikt voor iedereen.. en zeker niet voor een startende ondernemer.

 

Succes

 

Rick

Link naar reactie
 • 0

Als jij meent met je "hilarische reactie" (waarvan mij het hilarische ontgaat) je te moeten uitleven op je mede forumgebruikers om duidelijk te maken dat je al een standpunt hebt ingenomen en dus dat het overbodig voor anderen is hierover na te denken, dan denk ik dat je echt op het verkeerde forum bezig bent.

 

Deze ontgaat mij enigzins....Het is eenieders recht om de eigen mening op een nette manier te ventileren. Ik zie niet in waarom het voor anderen hierdoor overbodig zou worden om over de materie na te denken.

 

Voorts merk ik op dat uit de reacties van Rick duidelijk de conclusie getrokken kan worden dat je voorzichtig moet zijn met de Buitenlandse belastingontwijkstructuren. Volkomen terecht, naar mijn mening. Ook in andere threads heb ik aangegeven dat je voorzichtig moet zijn om dit soort structuren te "kopen". De distributie en verkoop van dit soort structuren neemt zienderogen toe en daarmee de bekendheid ook. Nieuwe adviespartijen betreden de markt en er worden tegen lage prijzen allerlei constructies aangeboden. Bedenk wel dat deze constructies veelal nogal wat begeleiding vergen en uit de praktijk blijkt dat veel bedrijven (zeker niet alle) daar niet zo scheutig mee zijn. Je zult dan veelal een beroep moeten doen op andere advieseurs en daardoor is de kans groot dat een groot deel van je beoogd fiscaal voordeel verdampt. Daarnaast is en blijft de belastingplichtige zelf verantwoordelijk!

 

Wanneer je denkt dat zo'n constructie interessant voor je is schakel dan een specialist in en kijk niet op van hoge adviestarieven. Ben je starter, focus jezelf eerst op het maken van winst en als dat echt goed gaat kun je altijd nog gaan surfen richting Panama, Malta of de Krokodillen kolonie. :P

www.camelot-legal.nl

Link naar reactie
 • 0

Deze ontgaat mij enigzins....Het is eenieders recht om de eigen mening op een nette manier te ventileren. Ik zie niet in waarom het voor anderen hierdoor overbodig zou worden om over de materie na te denken.

 

Als je echt nieuwsgierig bent wil ik je dat wel in een PM toelichten.

 

Noch Cybermaniac noch ik hebben gesteld dat het simpel is, sterker nog ik meen dat Cybermaniac dit topic juist heeft geopend om informatie te verkrijgen. Er is ook nimmer beweerd dat dit iets is wat je zelf even op zondagmiddag in elkaar knutselt. En het voornaamste dat ik ingebracht heb is dat ik voor een aantal klanten dit aan het onderzoeken ben en dat dit meer omvat dan je zo zou denken.

www.adviesbureau-sloep.nl Back-end marketing

Link naar reactie
 • 0

Zelf ben ik op dit moment ook bezig om de mogelijkheid te bekijken om een soort van offshore holding structuur te passen.

 

In Jan 2006 ben ik van start gegaan met de onderneming in een C.V. vorm.

Over het aantal opdracht heb ik voor een beginnende onderneming niet te klagen.

Naar verwachting indien de zaken zo door gaan als nu zal ik aan het einde van het jaar een bruto winst na aftrek van de winstuitkering van mijn stille vennoot ongeveer € 27.000 over houden.

 

Echter is dit niet toerijkend om mij zelf hier van een salaris van een DGA toe te kennen.

Ik vraag me dan ook af of het met deze winst toerijkend is om een offshore holding structuur toe te passen.

 

Te informatie, ik heb geen recht op starters aftrek omdat ik voor deze periode al reeds ondernemer in een ander soort bedrijfstak.

 

Zelf zat ik te denken om de C.V. onder te brengen in een LTD en dan iets via Cyprus of en ander belasting paradijs te doen.

 

Echter vraag ik me af hoe dit nu zit met de belastingen.

Kan ik de winst die de C.V. maakt zonder daar belasting over te betalen doorsluizen naar de LTD indien de LTD eigenaar wordt van de C.V..

En kan de LTD deze dan weer belasting vrij doorsluizen naar Cyprus of dergelijke?

 

Voor de rest verneem ik graag hoe het met het uitzoekwerk van Rob is afgelopen.

 

Link naar reactie
 • 0

Hallo ATN,

 

Eerst even welkom hier..

 

Als je de zoekmachine gebruikt zul je zien dat er al heel wat over belasting, holding en andere constructies geschreven is.

 

Ik kan je een goede site aanbevelen waar alles tot in de puntjes uitgelegd wordt. Kijk eens op: http://www.hjc.nl/

Daar staan zelfs rekenvoorbeelden voor de door jouw gevraagde Cyprus route. Je hoeft het uiteraard niet eens te zijn met deze, maar het geeft je een duidelijk idee van hoe het werkt.

(Nee ik heb hier geen aandelen)

 

Een ding blijf ik zeggen, zorg voor een goede begeleiding in dit soort zaken. Zorg dat je iemand hebt die ook de belasting en andere wetgeving kent in het land waar je je holding wil vestigen.

 

Reken ook eens door wat je met jouw winst aan voordeel kunt halen. Denk aan de jaarlijkse kosten in het land van je holding, de eventuele extra boekhoudingskosten etc.. Ook zou het interessant zijn om dit in een spreadsheet te zetten gezien over 5 jaar.

Dan zou je ook nog eens kunnen zien wat je aan daadwerkelijke winst haalt als je met dit soort bedragen door de belastindienst naderhand aangeslagen wordt... (maar dat hoeft uiteraard niet!)

 

Succes

 

Rick

Link naar reactie
 • 0

Ik heb begrepen da je daarvoor een stap verder moet en een trust moet nemen.

Het fijne weet ik er (nog) niet van maar ik heb begrepen dat je je bedrijfswinsten naar je trust moet schrijven, die formeel niet van jou is, en als je het dan opneemt wordt het gezien als een buitenlandse schenking waarover geen belasting verschuldigd is.

Het grappige is dat ik momenteel midden in allerlei onderzoeken zit mbt.deze constructies, en ik kan wel zeggen dat het voor een (boekhoudkundige) leek best wel ingewikkeld is.

 

 

Interessant! Aangezien de trust juist juridisch supervreemd is voor Nederlands recht. Zwevend vermogen kennen wij niet. Zou je mij kunnen uitleggen wat bij een trust boekhoudkundig lastig zou kunnen zijn?

Link naar reactie
 • 0

Hallo ATN,

 

Eerst even welkom hier..

 

Als je de zoekmachine gebruikt zul je zien dat er al heel wat over belasting, holding en andere constructies geschreven is.

 

Ik kan je een goede site aanbevelen waar alles tot in de puntjes uitgelegd wordt. Kijk eens op: http://www.hjc.nl/

Daar staan zelfs rekenvoorbeelden voor de door jouw gevraagde Cyprus route. Je hoeft het uiteraard niet eens te zijn met deze, maar het geeft je een duidelijk idee van hoe het werkt.

(Nee ik heb hier geen aandelen)

 

Een ding blijf ik zeggen, zorg voor een goede begeleiding in dit soort zaken. Zorg dat je iemand hebt die ook de belasting en andere wetgeving kent in het land waar je je holding wil vestigen.

 

Reken ook eens door wat je met jouw winst aan voordeel kunt halen. Denk aan de jaarlijkse kosten in het land van je holding, de eventuele extra boekhoudingskosten etc.. Ook zou het interessant zijn om dit in een spreadsheet te zetten gezien over 5 jaar.

Dan zou je ook nog eens kunnen zien wat je aan daadwerkelijke winst haalt als je met dit soort bedragen door de belastindienst naderhand aangeslagen wordt... (maar dat hoeft uiteraard niet!)

 

Succes

 

Rick

 

 

Klopt het niet, dat de Cyprusroute voornamelijk interessant is voor de dividendbelasting en op de tweede plaats voor de VPB? Is een Antilliaanse contructie dan niet nog altijd beter? Of vind je het verdrag dan iets te streng?

Link naar reactie
 • 0

Hallo Deepak,

 

Och, ik reageerde alleen even op de Cyprus route...

 

Er zijn zo veel constructies en routes te bedenken en te vinden. Enige wat ik blijf zeggen, is dat je een goede tussenpersoon moet zoeken die verstand van zaken heeft in het land of de route die je wil gaan bewandelen. Laat je de verschillende routes nou eens echt goed voor- en doorrekenen, met de winsten die je zelf denkt te kunnen gaan maken. Tel daar de oprichtings en jaarlijkse kosten bij op, en je hebt een eerlijk overzicht.

 

Vreemd genoeg worden constructies van deze ideeen alleen door meer vermogende personen en de grotere concerns op langere termijn bewandeld..

 

Ik ken eigenlijk geen kleine of middelgrote zelfstandige die langer als zeg even 4 jaar zo'n constructie gehad heeft of nog heeft, die er ook daadwerkelijk een fatsoenlijk extraatje aan over gehouden heeft.. (Mochten die er wel zijn, uiteraard mijn excuses ;D )

 

Let wel: ik heb het over belasting ONTWIJKING niet ontduiking!!

 

Toch is het een heel leuke en interessante materie!

 

Succes

 

Rick

Link naar reactie
 • 0

Hallo Deepak,

 

Och, ik reageerde alleen even op de Cyprus route...

 

Er zijn zo veel constructies en routes te bedenken en te vinden. Enige wat ik blijf zeggen, is dat je een goede tussenpersoon moet zoeken die verstand van zaken heeft in het land of de route die je wil gaan bewandelen. Laat je de verschillende routes nou eens echt goed voor- en doorrekenen, met de winsten die je zelf denkt te kunnen gaan maken. Tel daar de oprichtings en jaarlijkse kosten bij op, en je hebt een eerlijk overzicht.

 

Vreemd genoeg worden constructies van deze ideeen alleen door meer vermogende personen en de grotere concerns op langere termijn bewandeld..

 

Ik ken eigenlijk geen kleine of middelgrote zelfstandige die langer als zeg even 4 jaar zo'n constructie gehad heeft of nog heeft, die er ook daadwerkelijk een fatsoenlijk extraatje aan over gehouden heeft.. (Mochten die er wel zijn, uiteraard mijn excuses ;D )

 

Let wel: ik heb het over belasting ONTWIJKING niet ontduiking!!

 

Toch is het een heel leuke en interessante materie!

 

Succes

 

Rick

 

Ik heb de cyrusroute zelf nooit geadviseerd in de corporate tax praktijk. Wel Cyprus als land n.a.v. mijn bovengenoemde middelen. Ook al werkt de bekende route niet altijd. Cyprus blijft als vestigingsland wel vrij interessant voor o.a. de dividendbelasting.

Link naar reactie
 • 0

Hallo Deepak,

 

Zoals ik al eerder meldde ben ik e.e.a. momenteel aan het uitzoeken, het grappige is dat ik bijna dagelijks nieuwe vragen krijg die ik daarin meeneem.

Ik hoop over 2 weken voldoende kennis te hebben opgedaan om objectief en gericht advies te kunnen geven.

Mijn criterium is daarbij te kunnen bepalen of het zinvol is om specialistische hulp in te roepen, ja dan nee.

Wat dat aangaat volg ik qommuniqa in z'n advies dat er uiteindelijk altijd een specialist aan te pas moet komen.

Ik hoop alleen een dusdanige kennis op te doen dat ik aan kan geven welke richting(en) al dan niet interessant zijn om daar tijd in te steken en verder uit te zoeken.

Als je verder nog vragen hebt die ik mee zou kunnen nemen dan kan je die altijd even mailen.

www.adviesbureau-sloep.nl Back-end marketing

Link naar reactie
 • 0

Blijkbaar toch heel wat respons en vragen bij de gesuggereerde constructie.

Indien je in aanraking komt met BTW tgv goederenverkoop dan kun je bijna niet anders dat je Ltd te laten registeren bij de kamer van koophandel en moet je ook je winstbelasting hier betalen.... Op consultancy fees bestaat geen BTW !

Je bent een werknemer met zelfstandig statuut in dienst van het offshore Ltd, die zogezegd een international is waarvan het beheer, management op de BVI gebeurt en die jij in de veste verte niet kent...

Dat de fiscus hier maar eens probeert een speld tussen te steken.

Link naar reactie
 • 0

De site van hjc was mij bekend.

Echter was mij na het bekijken van deze site niet geheel duidelijk hoe alles in zijn werk ging.

 

Ook bleef de vraag hou het in zijn werk ging met het belastingvrij doorsluizen van de geld stroom.

Maar als ik het goed begrijp kan de c.v. een fee uitkeren aan de ltd die niet belast is.

Kan deze fee dan b.v. 95% van de winst bedragen (5% is voor de stille vennoot) veel kon ik niet echt hier over vinden via de zoek optie op dit forum of bij google.

 

Echter las ik wel ergens op dit forum dat de belastingdienst de c.v. en de onderneming als een rechtspersoon gaan zien?

Is dit ook het geval als ik geen inwoner ben van Nederland, de bedoeling was namelijk al om de toekomst naar het buitenland te gaan verhuizen zodra de onderneming groter zal worden.

De fabricatie van mijn product kan ik namelijk eigelijk in ieder land uitvoeren. De verkoop van de producten zal dan via de c.v. in Nederland gaan verlopen zodat op mijn verkopen voor mijn klanten het Nederlands recht van toepassing blijft.

 

Hoe zit dat verder met de ltd kan ik de winsten hier uit zonder daar belasting over te betalen weer doorsluizen naar een holding in een ander land (bv Cyprus), ik kon hier echt helemaal niets over vinden.

 

B.v.D. Sam

 

Link naar reactie
 • 0

Zelf ben ik op dit moment ook bezig om de mogelijkheid te bekijken om een soort van offshore holding structuur te passen.

 

Zucht ::) Als je in Nederland woont en werkt en je geld verdient aan nederlandse klanten zal de fiscus(en die krijgt meestal haar zin) je omzet zien als Nederlandse winst en dus stellen dat je onderhevig aan het Nederlandse belastingregime.

 

Als je onder een buitenlands belastingregime wil vallen zal je ook moeten emigreren en echt in het buitenland verblijven. De fiscus controleerd dat.

 

Dus vergeet die ofshore holdings, het zijn allemaal verkooppraatjes van rechtspersonenverkopers.

 

Legale belasting ontduiking is met zo iets als het perpetuum mobile. Kan niet dus bestaat niet.

 

 

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  5 leden, 349 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.