capello

Senior
  • Aantal berichten

    40
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door capello

  1. Hallo, even een vraag: hoe kan je van je klanten checken of het opgegeven btw.nr. klopt? alvast bedankt voor jullie reacties. Jeroen
  2. Ongetwijfeld is dit onderwerp al eens eerder op dit forum ter sprake gekomen, maar ik kon het zo snel niet vinden dus plaats ik het toch maar even. Ik ga binnenkort beginnen met mijn eigen onderneming. Om goed te functioneren heb ik een auto nodig. Ik zal redelijk veel op de weg zitten, waarschijnlijk zo'n 35k a 40k per jaar aan kilometers. Nu heb ik in mijn begrotingen wel rekening gehouden met een leaseauto a (ongeveer) 600 euro per maand, maar nu twijfel ik toch of koop geen betere optie is. Als starter moet je vaak een borg/garantie betalen a 3 leasetermijnen en uiteraard je maandbedrag. In mijn geval zou dit het eerste jaar dus 9000,- zijn. Het jaar daarna komen de maandelijkse kosten uiteraard weer terug. Nu is mijn vraag of ik niet beter een goede 2e hands auto kan kopen? Wellicht heeft dit voor- en/of nadelen en/of consequenties?? Graag jullie mening!
  3. Ik denk (weet trouwens wel zeker) dat je eens moet kijken op www.fontfreak.com Fantastische website waar je alles eerst goed kan bekijken voordat je iets download. Hier heb ik al menig font vandaan gehaald.
  4. Zo'n discussie/online brainstorm sessie en nog steeds een karma van 0,0 ;) Camelot: Ik denk dat je wel gelijk hebt om er makelaars e.d. bij te betrekken. Ikzelf zat meer in de regionale hoek te denken en niet zo zeer aan de grootschalige aanpak. Uit veel reacties blijkt wel dat je hier diverse kanten mee op kan. Aangezien er vanuit de overheid steeds meer discussies worden gevoerd en mooie plannen worden aangedragen om het startersklimaat in Nederland te bevorderen, denk ik dat zelfs een bepaalde overheidsinstantie hier wel wat in zou zien. Jammer dat ik zelf te druk ben met het opstarten van mijn bedrijf, anders was dit wel een interessante uitdaging geweest. Wellicht dat een aantal higherlevelaars hier een mooi project van kunnen maken. Tegen die tijd wil ik wel een gratis password om in de database te kunnen snuffelen ;D
  5. Dit plan moet je verre houden van organisaties als de NVM etc. Je richt je hierbij ook niet op makelaars, want dan ben je gewoon weer een soort funda, maar je richt je op de bedrijven zelf. Een voordeel is dat je exact in kaart kan brengen wie potentiele aanbieders zijn. Dit bijvoorbeeld a.h.v. de grootte van de org. maar ook je ogen en oren openhouden. Rij maar eens langs een bedrijventerrein, dan zie je zo bij welk bedrijf er mogelijkheden zijn. Naar mijn mening is dit iets leuks voor erbij, maar moet je het wel heel erg groots aanpakken wil je er van kunnen leven. Een voordeel is dat je wel met afstuderende studenten of zgn mensen uit het reintegratie traject kan gaan werken om je diensten aan de man te brengen. Echt diepgaande branche en/of marktkennis is geen vereiste! Een stukje subsidie behoort dus tot de mogelijkheden. Een ander voordeel is dat je dit zo hebt opgezet. Er is geen inkoop, geen bedrijfsruimte nodig, etc.etc. Gemeentes zijn hierin erg belangrijk en de KvK kan ook van groot belang zijn. Deze twee werken wel mee, want je bevorderd tenslotte het startersklimaat binnen een stad/regio. Juist op dit gebied is er het nodige te doen. Meer tips geef ik niet, ik heb dee hele discussie al op gang gebracht ;)
  6. Annedien: mooi logo en leuke naam! Ik heb geloof ik mensen op ideeen gebracht ;) Ik persoonlijk zou het doen op dezelfde manier zoals enkele re-lease bedrijven dat doen. Re-lease bedrijven brengen gebruikte lease auto's via een database op het internet aan de man. De aanbieder moet een fee betalen om zijn auto's aan te bieden en het gebruik voor de mensen die auto's zoeken is geheel gratis. De Witte: je kent vast wel een bedrijf die in de ze branche zit ;) R'dam e.o. Je kan de (be)zoeker ook een kleine fee laten betalen, maar dan creeer je een drempel en moet je gaan sprokkelen (kleine bedragen). Ik zou de aanbieders van kantoorruimte een fee laten betalen. Ben benieuwd.
  7. Je kan best zelf met een 0 uren contract gaan werken, maar dan moet je wel rekening houden met de afdrachten etc. Hier zou ik toch even een kenner voor inschakelen zodat je later niet voor verassingen komt te staan. Je moet het zien als een soort freelance overeenkomst, dus je rekent gewoon een bedrag per gewerkt uur uit. In sommige gevallen kan je ook uitgaan van een minimum, maar dat is iets wat je zelf het beste kan inschatten. Zo werk ik met dit soort contracten: - bepaal aan de hand van het salaris en alle secundaire zaken de kostprijs van de persoon. - spreek een minimum (gegarandeerd) aantal uren af per maand - maak duidelijke afspraken (ook in het contract) over ziekte en vakantie dat laatste punt is iets waar ik een fout mee heb gemaakt en daar word je niet vrolijk van. succes. en volgens mij zijn dit soort contracten wel te vinden op het internet. Ik zal eens kijken voor je
  8. Nogmaals! er ging iets fout met citeren. Juli, je weet wel ;) Decorum was me trouwens al voor lees ik net :-\
  9. Beste Edward, Dank voor je antwoord. Jij zegt dus eigenlijk dat zolang ik maar geen activiteiten ontplooi er niets aan de hand is.! Dat is iets waar ik wat mee kan, want die eerste maanden zullen er vanuit de BV geen activiteiten worden ontplooid. Pas nadat ik ontslag heb genomen en mijn opzegtermijn netjes heb voldaan, zal ik aan de bak gaan! Is dit overigens juridisch onderbouwd? Capello
  10. Volgens mij is Annedien zelf heel erg hard aan het nadenken welk ontwerp het nu gaat worden. Het is een beetje stil ;)
  11. Nathan, Die site van Officematch is nog steeds uit de lucht. Ze zullen op dit moment wel alles hebben gematched denk ik ;) Die van Tauro is inderdaad wel interessant. Ikzelf ben aangewezen op Rotterdam als vestigingsplaats. Lang verhaal maar het is niet anders. Niet dat het erg is, maar daardoor valt Tauro voor mij voorlopig af. Ik zag wel dat men aan het uitbreiden is qua locaties. Dus wie weet.
  12. Even wat anders! Het komt de laatste tijd steeds meer ter sprake, maar ik zie er nog weinig van. Ik heb het over de "grotere" bedrijven die wat ruimte over hebben en deze onder gunstige voorwaarden aan starters aanbieden. Het gebeurt ongetwijfeld, maar het zou zo mooi zijn als men hier een website voor op zou richten. Gewoon alle bedrijven die wat ruimte over hebben in een database knallen met foto's en prijzen erbij. Beetje zoals gebruikte leaseauto sites op het internet! Gunstige voorwaarden, leuke bedragen en weinig risico (korte contractperiode) Bedrijven kunnen dan hun voorkeur aangeven, bijv. branche i.e.d. Ik denk dat er vandaag de dag best wat bedrijven ruimte over hebben. Al die mensen zonder werk moeten toch ooit ergens een werkplekkie hebben gehad ;) Graag jullie mening!
  13. Mijn dank is groot. Alleen is het aanbod bij infostatement nog een beetje te hoog gegrepen voor een starter 2000m2 ;-) ;)
  14. Misschien zoek ik verkeerd of zijn de pagina's niet goed te vinden, maar ik mis eigenlijk een goede website (soort funda) voor bedrijfs- en kantoorruimte. Weet iemand misschien of een dergelijke site bestaat, zo ja zou ik graag de url ontvangen.
  15. Beste MSTEER, De reden is vrij simpel. 1 van de partijen waar een deel van de financiering vandaan komt is de ABN. Nu zijn velen van ons bekend met het syteem dat deze bank hanteert. Je krijgt een persoonlijk krediet (geen probleem) en ook nog een ondernemerskrediet (in mijn geval). Het ondernemerskrediet kan alleen worden verstrekt door het interne systeem dat men gebruikt. Men moet hierin je kvknummer invoeren want anders kan men simpelweg geen uitsluitsel geven. Beetje vreemd en een beetje ouderwets, maar dit is wel de realiteit. Men kan alleen vantevoren een reeele schatting geven van de hoogte van dit bedrag. Men kan pas een offerte maken als je staat ingeschreven. Bovenstaande is de hoofdreden dat ik mij nu al moet inschrijven.
  16. Beste Wekkel, Ook dank voor jou antwoord. Het is inderdaad zo dat ik pas echt aan de slag ga over 3 maanden. De BV moet worden opgericht, maar pas over drie maanden wordt er iets gedaan. Tot die tijd blijf ik gewoon werkzaam, maar over twee maanden dien ik mijn ontslag in. Vervolgens heb ik een opzegtermijn van 1 maand, dus kan ik 1 op 1 over. Ik kan mij voorstellen dat als men er voor die tijd achter komt dat men dit ziet als belangenverstrengeling o.i.d. Je bent van plan om iets voor jezelf te gaan doen en dus kan men daaruit opmaken dat je er niet meer voor 100% bij bent met je koppie. Ik hoop dan ook dat een juridisch adviseur een goede oplossing kan aandragen.
  17. Benm, dank voor je antwoord. Dit is precies hetgeen waar ik aan zit te denken. Ik heb deze week nog een afspraak met een Juridisch adviseur. Mij lijkt de kans dat mijn huidige werkgever er achter komt ook wel klein, maar you never know! Capello
  18. Bedankt voor de reacties. Het probleem is dat ik, gezien de ontwikkelperiode (software), pas kan starten over drie maanden. Voor die tijd heeft het geen enkele zin om ontslag te nemen, want ik kan voor die tijd dus niets! Mijn huidige werkgever inlichten is geen optie, daar ik een concurrent ga worden. Waar het mij om gaat is dat ik volgens mij niet zo maar een BV kan oprichten als ik nog werkzaam ben bij mijn huidige werkgever. Ik heb geen conc.beding en relatiebeding, maar er staat wel in mijn contract dat ik geen andere werkzaamheden zonder toestemming mag gaan doen zolang ik nog in dienst ben. Als ik nu een BV op ga richten die deze 3 maanden nog helemaal niets doet, dan lijkt mij dat geen probleem/bezwaar, maar als men in bijv. in de kvk registers gaat neuzen ben ik zuur. De financierders (ABN en participant) willen dat ik de BV zsm opricht. Logisch, maar vandaar mijn vraag. Ik ben niet zo erg thuis in dit soort zaken en hoop dus dat 1 van jullie hier een antwoord op heeft. Gr. Capello
  19. Beste Higherlevelaars, Ik ben sinds lange tijd bezig met het opstarten van mijn bedrijf en sinds een tijdje bezig met de het rond krijgen van de financiering. Dit laatste is gelukt dus er kan eindelijk een start worden gemaakt. Nu ben ik op dit moment nog in loondienst bij een bedrijf in dezelfde branche en in mijn contract staat dat ik geen andere werkzaamheden mag verrichten zolang ik nog in dienst ben. Logisch, dit staat in bijna alle contracten. Nu is het zo dat ik pas over 3 maanden van start kan (ontwikkelperiode), maar ik mij zwel zsm moet inschrijven (financierders etc.). Mijn vraag is of dit kan en of iemand een soortgelijke situatie heeft meegemaakt. Voor de bijdehandjes: Ik ga wel degelijk full-time ondernemen en dus ontslag nemen, maar dit kan pas over 2 maanden (1 maand opzegtermijn).
  20. Beste Higherlevelaars, Even een vraag. Als je als starter zijnde genoodzaakt bent (vraag niet waarom) om een BV op te richten, dan zit je dus met de kostenpost van 18k (excl. aktes e.d.). Nu sprak ik laatst iemand die als starter zijnde een reeds bestaande (lege, schone, niet actieve) BV heeft gekocht voor een paar duizend euro. Hij heeft eerst een klein onderzoekje laten doen naar de BV, maar alles was goed dus heeft hij deze aangeschaft. Nu is mijn vraag of dit wel zo verstandig is en of hier geen haken en ogen aan zitten. Klinkt voor mij allemaal een beetje louche in ieder geval.
  21. Danny, Als het klopt wat je hier schrijft dan is dat inderdaad vervelend. Het kost nogal wat om je particulier te verzekeren. Wat je het beste kan doen is bij een instantie die hierin gespecialiseerd is even navragen of er geen alternatieven zijn. Er zijn namelijk nogal wat trucjes en dus mogelijk ook voor deze kwestie. Niet bij de KvK of Belastingsdienst aankloppen, want daar gaat werkelijk alles volgens handboek soldaat. Mocht er geen oplossing zijn voor je probleem, dan moet je je winst dusdanig zien op te krikken dat dit gelijk is aan je extra kosten als particulier verzekerde. Een beetje voor de hand liggende oplossing. Oh ja, uit ervaring weet ik dat tandartskosten nogal eens in de papieren kunnen lopen, dus goed poetsen! ;-)
  22. Online shops zijn er reeds in alle soorten en maten. Ik heb zelf ook ooit het idee gehad om iets dergelijks online te gaan doen. Ik wilde namelijk op maat gemaakt overhemden via een online shop gaan verkopen, maar hier zaten zoveel haken en ogen aan dat ik het toch maar niet heb gedaan. Ik liet (niet via internet) tientallen mensen bij elkaar komen (meestal zaaltje in een hotel) en die mensen hun favoriete (best passende) overhemd meenemen. Vervolgens had ik een stoffenboek waarin men de stoffen uit kon zoeken. Ik stuurde dit dan op naar een kleermaker in thailand en 3 weken later had ik alles binnen. Dit begon uit de hand te lopen (qua hoeveelheid) en dus wilde ik dit online gaan doen. Ik had best een goed concept om dit online te gaan doen, maar import uit thailand was een behoorlijk lastig onderdeel. Uiteindelijk heb ik het maar opzij geschoven. Het is leuk om boeken en cd's via online shops te gaan verkopen, maar je bent 1 van de velen. Een online shop moet onderscheidend zijn en dan doel ik op het product/dienst die je aanbied! Een uniek product en of een unieke dienst is dus een vereiste!!
  23. Jammer jammer, maar dat gevoel had ik al!
  24. Beste Higherlevelaars, Wellicht een fabeltje, maar toch maar even controleren. Ik heb gisteren (in de kroeg weliswaar) een gesprek opgevangen waarin men het had over het ondernemerschap in zijn algemeenheid. Een van de heren kwam met het (voor mij) opmerkelijke nieuws dat er een startersvoordeelregeleing bestaat, welke inhoud dat als je 1 jaar bezig bent, je van de voorgaande 3 jaar je betaalde inkomstenbelasting terug krijgt. Ik vond dit zo opmerkelijk, dat ik toch even heb getracht het waarheidsgehalte van deze uitspraak te achterhalen, maar dit is mij helaas niet gelukt. Vandaar dit bericht. Klopt dit, of is het een fabeltje? Ben benieuwd.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.