loading
Ga naar inhoud

paardje

Senior
 • Aantal berichten

  36
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  anders
 • Geslacht
  Female
 • Hoe heb je ons gevonden:
  anders.

Registratie

 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  25-30
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  Geef hier svp een aa

Recente activiteiten

 1. Wat houd jullie tegen dan ? Zet anders eerst eens op papier wat jullie precies willen, blijkbaar zijn jullie daar nog niet uit. Gebruik anders even de grove lijnen van een businessplan als leidraad. Bedenk dat je bijvoorbeeld via een website een heel groot bereik kunnen krijgen. En er bijvoorbeeld tegen een kleine vergoeding profielen ingevoerd kunnen worden van verdwenen parden. In de paarden wereld gaat voldoende geld om, dus een sponsor moet ook te vinden zijn. Maar goed, ga eerst maar eens een avond met de initiatiefnemers om tafel zitten op wat zaken op papier te zetten. Wat houd ons tegen? Het goed willen doen, maar het tevens er ook zeker van zijn dat je kunt nakomen wat je beloofd. Het loopt nu goed, maar zal dat over een poos nog zo zijn? De stap wel willen zetten, maar nog iets te groot vinden. Je praat idd toch over emoties en daar wil je niet mee spelen. Idd sponsors enzo, daar moeten we het van hebben, maar daarvoor ben ik dus op infopad om te kijken of daar een rekening voor kan komen.
 2. Maar zover zijn we nog niet, tenminste die stap durven we nog niet te zetten. Maar zonder een klein beetje hulp wat betreft geld van buitenaf, is het ontzettend moeilijk, want alles komt nu uit eigen zak en dat houd een keer op.
 3. Het heeft niks te maken met waar ik zelf mee bezig ben, maar wel iets waar ik me ook voor inzet. Met een groep vrijwilligers zetten wij ons in voor eigenaren van wie een paard gestolen is. Dat gaat momenteel wat serieusere vormen aannemen. Omdat het helpen en zoeken aardig wat geld opslokt en wij dit allemaal op vrijwillige basis doen, willen we graag een donatiepunt hebben. We hebben er bewust voor gekozen momenteel nog geen stichting te gaan worden en eerst maar eens kijken hoe het verder allemaal uit pakt. Momenteel is er een rekening waar men geld op kan storten, maar deze is prive. Is het mogelijk om een zakelijke rekening of iets in die geest te openen alleen voor dit doel, zonder dat we officieel ondernemen?
 4. Het heeft in principe niks met mijn ondernemers plan te maken. Het was puur een gedachten die mij even bezig hield.
 5. Ik wist even geen betere titel. Ik zit met een gedachtengang. Ik wil graag kijken of ik een paardenbedrijfje kan starten. Nu moet ik daarvoor naar de bank met mijn ondernemersplan. Ik leg de bank voor dat het gaat om een stal welke dressuurpaarden verhuurt. Bank gaat oke en ik begin. Stel dat na een aantal maanden blijkt dat klanten veel liever zouden gaan springen in plaats van dressuren. Ik heb dan andere paarden nodig en een andere instructeur. Dat is niet waar een bank mee in is gestemd. Kan ik dan toch die switch maken of zitten daar regeltjes aan vast?
 6. Het valt mij gewoon op dat vooral de P's meerdere keren omschreven moeten worden. In mijn geval het product 3 keer, maar de andere P's 2 keer. een keer kort en verderop in het plan een uitgebreider stuk. Ik zat te denken, kan ik dat niet beter meteen uitgebreid omschrijven? Wel zo natuurlijk dat er een verhaal lijn in blijft zitten, dat het in elkaar overloopt zeg maar. Op die manier laat ik toch niks weg, maar ben ik niet steeds aan het verwijzen naar andere pagina's en word het boekwerk uiteindelijk niet zo dik.
 7. Het bedrijfsidee bestaat uit naam, branche, rechtsvorm en visie. In die visie word al duidelijk dat het om een paarden verhuur bedrijf gaat (kort gezegt) In de bedrijfsformule heb ik eigenlijk het idee omschreven. Voor wie geschikt, de doelgroep waarop gericht word, de concurenten, wat het precies inhoud de verhuur constructie (dus wat ik aanbied) Vervolgens moet ik dan schrijven dat het om een verhuurconstructie gaat en even verder moet ik nogmaal uitleggen hoe het in elkaar steekt. Als ik mezelf nalees, dan is het in de bedrijfsformule al aan bod geweest. Anders schrijf ik toch steeds het zelfde op? Hoe moet ik dit aanpassen dan?
 8. Maneges werken met combinatie 1, 2 en 4. Mijn idee sluit aan bij 3 zeg maar. Het gaat om een verhuur c.q lease constructie. Geen eigen paarden, maar paarden van het bedrijf. Hoofdzakelijk het zelfstandig rijden, met de optie tot het volgen van een les. Geschikt voor ruiters met enigszins wat ervaring. Zelf een schema invullen (soort planbord met naam paard, tijden en dagen) Waar een manege vaak maar 1 maal per week een les vrij heeft, is mijn bedoeling de ruiters zelf te laten kiezen hoevaak zij per week rijden. Dus bv 3 keer per week. Misschien dat ik het nu iets duidelijker heb opgeschreven.
 9. Voor mijn ondernemingsplan gebruik ik het plan op de volgende website. http://www.imk-projecten.nl/index2.htm Omdat ik nu toe ben aan de puntjes op de i te gaan zetten zodat het uitgeprint kan worden, viel mij ineens op dat als ik alles uitwerk zoals het voorbeeld aangeeft, dat het dan een heel boekwerk gaat worden. (pagina of 25) Ik denk dan eigenlijk, een bank ziet me al aan komen met zo'n dikke map. Wat mij opvalt is dat er op pagina 3 gevraagt word naar het bedrijfsidee, de bedrijfsformule en de doelgroep. Daarin omschrijf je je product/bedrijf. Vervolgens word er gevraagt naar een korte omschrijving van het product (dat schreef je net op) (de p's) Vervolgens vraagt dit voorbeeld ondernemingsplan 3 pagina's verder weer om een uitgebreide uitleg van het pruduct.(de P's) In feite omschrijf je 3 keer hetzelfde. Is het niet handiger om dit in 1 keer goed op te schrijven, dan 3 keer een andere versie? Dat scheeld zo weer een aantal pagina's. Zeg ik nu iets doms of is dit inderdaad iets wat zou kunnen?
 10. Jemig zeg, dit is een lastige. Toevallig had ik een enquete gehad waarin ik vragen stelde of het interesant gevonden werd door ruiters. Met een beetje spiekhulp uit dit topic heb ik het volgende er van gemaakt. (naam bedrijf) is kort samengevat een verhuur c.q. lease bedrijf. Onderzoek onder paardenliefhebbers wijst uit dat men veel liever, meerdere malen per week kan paardrijden en daarbij tevens zelfstandig bezig kan zijn, dan 1 maal per week een les op een manege waarbij zelfstandig bezig kunnen zijn vaak niet mogelijk is. Daarom zie ik potentieel in een verhuur c.q lease constructie. Is dit enigzins een goede visie?
 11. Ik zit met iets waarvan ik dacht, ik vraag het eens op dit forum. Een kwestie met de auto. Voor prive gebruik hebben wij een klein autootje die mijn partner rijd omdat ik geen rijbewijs heb. Hij rijd daar dus mee naar zijn werk, we doen er boodschappen mee enz. Nu heb ik voor het bedrijf dat ik hoop te kunnen starten ook een auto nodig. Mijn (prive) partner stapt niet mee in het bedrijf, dus de auto ook niet. Wel wil hij mij uit de brand helpen door op en neer te rijden als ik een auto nodig heb. Wat is nu het probleem? De auto moet een trailer kunnen trekken, en dat kan deze niet omdat er ten eerste geen trekhaak onder zit, maar daarnaast omdat de auto te ligt is. Dus zou er een nieuwe auto moeten komen. Vraag 1, kan ik daarvoor een bedrag in mijn ondernemingsplan opschrijven? Daarnaast is het dus de bedoeling dat mijn (prive) partner de auto gaat rijden. Voornamelijk naar zijn werk en boodschapjes, maar zo nu en dan voor het bedrijf. Vraag 2, valt de auto dan onder prive gebruik, of onder bedrijfsauto?
 12. Ik kijk al een poosje tegen een vrij simpele vraag aan. Je hebt van die momenten dat je iets zovaak opnieuw leest dat je het ineens niet meer snapt. Dus kruip je in de telefoon en lig je samen in een deuk omdat je nu 2 mensen van de wijs hebt gebracht en je er allebei niet meer uitkomt. Daarom toch maar even hier mijn vraag stellen. Het borduurt voort op: Welke naam krijgt u bedrijf, In welke branche gaat u starten, wat is de rechtsvorm van u onderneming. Drie keer te veel gelezen denk ik want wat betekend/omschrijf ik bij de volgende vraag: Wat is de visie van uw bedrijfsidee?
 13. Twalevel, als men nu ook echt zo behulpzaam zou zijn dan had ik nu wat verder geweest. Laat ik het zo zeggen dat ik bij verschillende mensen heb geprobeerd vragen te stellen die mij op weg zouden kunnen helpen (geen kant en klare antwoorden, maar gewoon hulp of advies) De gene aan wie ik het meeste zou kunnen hebben is niet bereid om me dan ook maar een heel klein beetje te helpen. Paardenvolk is raar volk hoor. Ik ben zelfs al eens bij een accountant binnen gestapt, maar ook daar ben ik niet wijzer van geworden. Wat was er goed, wat was er slecht? Wat betekenen al die moeilijke woorden (uit het financieen lijstje) en hoe vul ik ze het beste in. Uiteindelijk stapte ik buiten en wist ik nog niet meer dan toen ik binnen stapte. Ik ben idd van plan klein te beginnen. Niet alleen omdat ik zelf graag uitbreid wanneer ik voel dat het er klaar voor is, maar ook omdat groot beginnen ook meteen erg veel kost. Het voordeel van de locatie die me aangeboden is, is dat ik gewoon kan blijven wonen waar ik woon, en dat ik gewoon het schoonmaak werk er voorlopig bij kan blijven doen.
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké