paardje

Senior
  • Aantal berichten

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door paardje

  1. Wat houd jullie tegen dan ? Zet anders eerst eens op papier wat jullie precies willen, blijkbaar zijn jullie daar nog niet uit. Gebruik anders even de grove lijnen van een businessplan als leidraad. Bedenk dat je bijvoorbeeld via een website een heel groot bereik kunnen krijgen. En er bijvoorbeeld tegen een kleine vergoeding profielen ingevoerd kunnen worden van verdwenen parden. In de paarden wereld gaat voldoende geld om, dus een sponsor moet ook te vinden zijn. Maar goed, ga eerst maar eens een avond met de initiatiefnemers om tafel zitten op wat zaken op papier te zetten. Wat houd ons tegen? Het goed willen doen, maar het tevens er ook zeker van zijn dat je kunt nakomen wat je beloofd. Het loopt nu goed, maar zal dat over een poos nog zo zijn? De stap wel willen zetten, maar nog iets te groot vinden. Je praat idd toch over emoties en daar wil je niet mee spelen. Idd sponsors enzo, daar moeten we het van hebben, maar daarvoor ben ik dus op infopad om te kijken of daar een rekening voor kan komen.
  2. Maar zover zijn we nog niet, tenminste die stap durven we nog niet te zetten. Maar zonder een klein beetje hulp wat betreft geld van buitenaf, is het ontzettend moeilijk, want alles komt nu uit eigen zak en dat houd een keer op.
  3. Het heeft niks te maken met waar ik zelf mee bezig ben, maar wel iets waar ik me ook voor inzet. Met een groep vrijwilligers zetten wij ons in voor eigenaren van wie een paard gestolen is. Dat gaat momenteel wat serieusere vormen aannemen. Omdat het helpen en zoeken aardig wat geld opslokt en wij dit allemaal op vrijwillige basis doen, willen we graag een donatiepunt hebben. We hebben er bewust voor gekozen momenteel nog geen stichting te gaan worden en eerst maar eens kijken hoe het verder allemaal uit pakt. Momenteel is er een rekening waar men geld op kan storten, maar deze is prive. Is het mogelijk om een zakelijke rekening of iets in die geest te openen alleen voor dit doel, zonder dat we officieel ondernemen?
  4. Het heeft in principe niks met mijn ondernemers plan te maken. Het was puur een gedachten die mij even bezig hield.
  5. Ik wist even geen betere titel. Ik zit met een gedachtengang. Ik wil graag kijken of ik een paardenbedrijfje kan starten. Nu moet ik daarvoor naar de bank met mijn ondernemersplan. Ik leg de bank voor dat het gaat om een stal welke dressuurpaarden verhuurt. Bank gaat oke en ik begin. Stel dat na een aantal maanden blijkt dat klanten veel liever zouden gaan springen in plaats van dressuren. Ik heb dan andere paarden nodig en een andere instructeur. Dat is niet waar een bank mee in is gestemd. Kan ik dan toch die switch maken of zitten daar regeltjes aan vast?
  6. Het valt mij gewoon op dat vooral de P's meerdere keren omschreven moeten worden. In mijn geval het product 3 keer, maar de andere P's 2 keer. een keer kort en verderop in het plan een uitgebreider stuk. Ik zat te denken, kan ik dat niet beter meteen uitgebreid omschrijven? Wel zo natuurlijk dat er een verhaal lijn in blijft zitten, dat het in elkaar overloopt zeg maar. Op die manier laat ik toch niks weg, maar ben ik niet steeds aan het verwijzen naar andere pagina's en word het boekwerk uiteindelijk niet zo dik.
  7. Het bedrijfsidee bestaat uit naam, branche, rechtsvorm en visie. In die visie word al duidelijk dat het om een paarden verhuur bedrijf gaat (kort gezegt) In de bedrijfsformule heb ik eigenlijk het idee omschreven. Voor wie geschikt, de doelgroep waarop gericht word, de concurenten, wat het precies inhoud de verhuur constructie (dus wat ik aanbied) Vervolgens moet ik dan schrijven dat het om een verhuurconstructie gaat en even verder moet ik nogmaal uitleggen hoe het in elkaar steekt. Als ik mezelf nalees, dan is het in de bedrijfsformule al aan bod geweest. Anders schrijf ik toch steeds het zelfde op? Hoe moet ik dit aanpassen dan?
  8. Maneges werken met combinatie 1, 2 en 4. Mijn idee sluit aan bij 3 zeg maar. Het gaat om een verhuur c.q lease constructie. Geen eigen paarden, maar paarden van het bedrijf. Hoofdzakelijk het zelfstandig rijden, met de optie tot het volgen van een les. Geschikt voor ruiters met enigszins wat ervaring. Zelf een schema invullen (soort planbord met naam paard, tijden en dagen) Waar een manege vaak maar 1 maal per week een les vrij heeft, is mijn bedoeling de ruiters zelf te laten kiezen hoevaak zij per week rijden. Dus bv 3 keer per week. Misschien dat ik het nu iets duidelijker heb opgeschreven.
  9. Voor mijn ondernemingsplan gebruik ik het plan op de volgende website. http://www.imk-projecten.nl/index2.htm Omdat ik nu toe ben aan de puntjes op de i te gaan zetten zodat het uitgeprint kan worden, viel mij ineens op dat als ik alles uitwerk zoals het voorbeeld aangeeft, dat het dan een heel boekwerk gaat worden. (pagina of 25) Ik denk dan eigenlijk, een bank ziet me al aan komen met zo'n dikke map. Wat mij opvalt is dat er op pagina 3 gevraagt word naar het bedrijfsidee, de bedrijfsformule en de doelgroep. Daarin omschrijf je je product/bedrijf. Vervolgens word er gevraagt naar een korte omschrijving van het product (dat schreef je net op) (de p's) Vervolgens vraagt dit voorbeeld ondernemingsplan 3 pagina's verder weer om een uitgebreide uitleg van het pruduct.(de P's) In feite omschrijf je 3 keer hetzelfde. Is het niet handiger om dit in 1 keer goed op te schrijven, dan 3 keer een andere versie? Dat scheeld zo weer een aantal pagina's. Zeg ik nu iets doms of is dit inderdaad iets wat zou kunnen?
  10. Jemig zeg, dit is een lastige. Toevallig had ik een enquete gehad waarin ik vragen stelde of het interesant gevonden werd door ruiters. Met een beetje spiekhulp uit dit topic heb ik het volgende er van gemaakt. (naam bedrijf) is kort samengevat een verhuur c.q. lease bedrijf. Onderzoek onder paardenliefhebbers wijst uit dat men veel liever, meerdere malen per week kan paardrijden en daarbij tevens zelfstandig bezig kan zijn, dan 1 maal per week een les op een manege waarbij zelfstandig bezig kunnen zijn vaak niet mogelijk is. Daarom zie ik potentieel in een verhuur c.q lease constructie. Is dit enigzins een goede visie?
  11. Ik zit met iets waarvan ik dacht, ik vraag het eens op dit forum. Een kwestie met de auto. Voor prive gebruik hebben wij een klein autootje die mijn partner rijd omdat ik geen rijbewijs heb. Hij rijd daar dus mee naar zijn werk, we doen er boodschappen mee enz. Nu heb ik voor het bedrijf dat ik hoop te kunnen starten ook een auto nodig. Mijn (prive) partner stapt niet mee in het bedrijf, dus de auto ook niet. Wel wil hij mij uit de brand helpen door op en neer te rijden als ik een auto nodig heb. Wat is nu het probleem? De auto moet een trailer kunnen trekken, en dat kan deze niet omdat er ten eerste geen trekhaak onder zit, maar daarnaast omdat de auto te ligt is. Dus zou er een nieuwe auto moeten komen. Vraag 1, kan ik daarvoor een bedrag in mijn ondernemingsplan opschrijven? Daarnaast is het dus de bedoeling dat mijn (prive) partner de auto gaat rijden. Voornamelijk naar zijn werk en boodschapjes, maar zo nu en dan voor het bedrijf. Vraag 2, valt de auto dan onder prive gebruik, of onder bedrijfsauto?
  12. Ik kijk al een poosje tegen een vrij simpele vraag aan. Je hebt van die momenten dat je iets zovaak opnieuw leest dat je het ineens niet meer snapt. Dus kruip je in de telefoon en lig je samen in een deuk omdat je nu 2 mensen van de wijs hebt gebracht en je er allebei niet meer uitkomt. Daarom toch maar even hier mijn vraag stellen. Het borduurt voort op: Welke naam krijgt u bedrijf, In welke branche gaat u starten, wat is de rechtsvorm van u onderneming. Drie keer te veel gelezen denk ik want wat betekend/omschrijf ik bij de volgende vraag: Wat is de visie van uw bedrijfsidee?
  13. Twalevel, als men nu ook echt zo behulpzaam zou zijn dan had ik nu wat verder geweest. Laat ik het zo zeggen dat ik bij verschillende mensen heb geprobeerd vragen te stellen die mij op weg zouden kunnen helpen (geen kant en klare antwoorden, maar gewoon hulp of advies) De gene aan wie ik het meeste zou kunnen hebben is niet bereid om me dan ook maar een heel klein beetje te helpen. Paardenvolk is raar volk hoor. Ik ben zelfs al eens bij een accountant binnen gestapt, maar ook daar ben ik niet wijzer van geworden. Wat was er goed, wat was er slecht? Wat betekenen al die moeilijke woorden (uit het financieen lijstje) en hoe vul ik ze het beste in. Uiteindelijk stapte ik buiten en wist ik nog niet meer dan toen ik binnen stapte. Ik ben idd van plan klein te beginnen. Niet alleen omdat ik zelf graag uitbreid wanneer ik voel dat het er klaar voor is, maar ook omdat groot beginnen ook meteen erg veel kost. Het voordeel van de locatie die me aangeboden is, is dat ik gewoon kan blijven wonen waar ik woon, en dat ik gewoon het schoonmaak werk er voorlopig bij kan blijven doen.
  14. Wat ben ik ontzettend blij dat jullie hebben willen reageren. Ik dacht echt, daar zit ik dan. jwkeus: Het staat zover dat ik het zelf kon doen op papier. Ik weet ongeveer wat het mij zou kosten om alles aan te schaffen en wat ik nodig heb voor +/- 3 maanden onderhoud. Dat zou moeten kunnen binnen 25.000 euro. Daar zou ik ruim mee uit de weg kunnen. Twalevel: Ik praatte toen over kopen of huren. Ik liep toen tegen een perfecte accomodatie aan, maar wat daarvoor aan huur gevraagt word was veel en veel te veel (staat nu nog te huur omdat het zo duur is) Ik weet nu wat een fatsoenlijke prijs is die iemand mag vragen en met die berekening moet ik toch zeker wel winst kunnen draaien als het loopt. msteer: Ervaring heb ik, contacten ook, dat is het probleem niet. Webwolff: Ik wil in ieder geval weten wat de mogelijkheden zijn. Ik kan zowiezo niet in zee met iemand die het mij te moeilijk maakt. Het gaat om een nieuw en dus leegstaand complex dus het laatste gaat niet op. Wat ik nu precies wil? Ik richt me niet op kinderen, omdat daar veel risico aan zit. Daarbij ben ik ook niet zo heel goed met kinderen. Ik wil me richten op mensen die al een klein beetje kunnen rijden minimaal. Ik wil een combinatie maken tussen lessen en vrijrijden(het laatste moet je dus zelf voor uit de voeten kunnen). In het begin zal dat liggen op het vlak waar ik zelf het beste in thuis ben(klein beginnen), maar later wil ik eigenlijk ruimte maken voor de cowboys (hihi westernruiters). Dat omdat deze in deze omgeving nog niet voorzien zijn van ergens waar ze naar toe kunnen. Kortom ik wil paarden gaan verhuren. Het is dus niet zo dat ik het zover ik het zelf kan doen niet op papier staat, want mijn pc staat bomvol ermee. Wat kost dit, wat kost dat, hoe moet het opbrengen enz. De moeilijkere dingen heb ik nog niet, want ik heb geen idee hoe ik die moet berekenen (bv gas water en licht) Het is zo ontzettend moeilijk om een ondernemingsplan te maken als ik alleen kennis heb van de praktijk in het paardenvak. Telkens als ik er naar kijk denk ik, wat is dit voor knullig schoolwerkstukje zeg, hiermee kan ik echt niet naar een bank toestappen. Hierbij heb ik gewoon hulp nodig, maar ik kan er niemand voor betalen. Nu jwkeus zegt dat ik het gewoon moet proberen, krijg ik weer die drive om door te zetten, zo graag dat ik wil, maar ik ben zo bang dat mijn ondernemingsplan nog lang niet af genoeg is dat een bank mijn wil goed genoeg vind.
  15. Zucht, ik word zo moe van mezelf. Ik kom er niet meer uit. Ik werk, woon samen, heb leuke dieren, maar ik voel me zo ontzettend nutteloos ermee. Ik wil zo graag heel wat anders. Ik droom al jaren van een eigen bedrijfje. Iets wat mij nu echt boeit. Dat is voor mij een leven met paarden.(heb er nu 2) Ik pieker mezelf suf hoe ik dat in een bedrijfje zou willen zien, en dat lukt me aardig. Het idee is er dus, en de wil om eraan te beginnen ook zeer zeker. Nu kreeg ik gisteren een aanbod van iemand die een gedeelte van zijn accomodatie aan mij wil verhuren. Perfecter kan gewoon niet. Gewoon om de hoek zowat. Maar nu het grote probleem, ik heb geen geld. Dat is iets waar ik echt tegenaan zit te hikken. Hoe in hemelsnaam los ik dat nu weer op. Ik heb echt geen enkel idee welke weg ik daarvoor moet bewandelen. Met sparen zou ik over 20 jaar er nog niet zijn en familie of kennissen met geld heb ik ook al niet. Het word inmiddels zo gek dat ik nergens meer aan durf te kloppen zoals een bank of een ander die raad weet, gewoon bang dat ik te horen zal krijgen, jij kan je droom wel op je buik schrijven, jij zal eeuwig dat domme schoonmaakstertje blijven. Ik ben normaal gesproken iemand die doorzet totaan de oplossing, maar nu weet ik het gewoon niet meer en ben doodsbang dat niemand mij kan helpen. Ik wilde dit graag van me af schrijven, misschien wel in de hoop dat er toch iemand rondloopt die zegt, niet opgeven, heb je dat of dat al eens geprobeerd.
  16. Ik snap wat je bedoelt, maar zo werkt het niet helemaal. Geeft niks, want dat was eigenlijk niet mijn vraag. In paardenland zijn er geen bonnetjes bij een koop. Ikzelf stel altijd graag een klein contractje op dat ik een paard gekocht heb, of verkocht en dat deze gezond behoord te zijn, met daarin de prijs die er betaald word. Is dat voldoende? En is dat ook je bewijs waarmee je aantoont dat dat het bedrag is geweest wat je mee gaat nemen als eigen inleg?
  17. Ik moet zeggen dat ik op dit vlak echt moeite heb, met snappen hoor. Ik ben eens gaan lezen in de teksten van banken. Sommige enigzins duidelijk, andere was hocus pocus voor mij. Nu kwam ik bij de rabobanksite terecht en las over stimuleringslening. Dat is allemaal fijn en wel, maar is dat wat voor mij, zonder die eigen inleg? Kan iemand me daar iets over uitleggen?
  18. Overal borden langs de weg, reclams op tv, radio enz. Nu is er as zaterdag geloof ik een infodag bij de KvK. Nu zit ik er over na te denken om daar naar toe te gaan. Wat moet ik me daar eigenlijk bij voorstellen is dan mijn eerste vraag.
  19. Dus in feite, zoals het er nu voor staat, gaat het mij nooit lukken? (misschien dat ik ooit de loterij nog eens win dan ;)) Jij schrijft over een bedrag van zeg, 200.000 euro. Ik zelf zou het dan hebben over ruim genomen 40.000 euro. Dus in feite, ook al zouden klanten aan komen vliegen, en verdien je er goed aan, dan nog ziet een bank zoiets niet zitten?
  20. Ten eerste, sorry als ik het verkeerd geplaatst heb. Langzamerhand begint mijn plannetje zich beter te ontwikkelen. Door lezen en vragen te stellen ben ik er inmiddels achter dat mijn idee, een idee is, waar heel veel vraag naar is. Er zijn vele bedrijven die aansluiten op de wens van een klant, maar net niet dat extras kunnen bieden, wat mijn idee wel doet. Er is dan ook vraag naar. Nu is er zo'n 5 maanden geleden een bedrijfje gestart in mijn provincie welke dit idee ook aanbied. Bedrijfje loopt toch al goed hoor, niks mis mee. Alleen het type klant wat er getrokken word is niet vragend zeg maar. Het type klant wat ik wil trekken is zeer vragend, en zover ik weet, is zo'n bedrijf voor dit type klant er niet eens. Er is een variant erop, dat wel, maar ook dat is helemaal niet om de hoek. Daarbij komt dat er meer klanten zijn dan bedrijven. Ik heb dus een idee op papier waarmee ik heel veel mensen kan helpen aan iets wat ze zoeken, maar niet kunnen vinden. Om het anders te zeggen, mocht ik een bedrijfje beginnen, dan heb ik binnen no-time een wachtlijst, zoveel vraag dat er is. Punt is alleen, ik durf mijn plan niet door te zetten. Ik speel met de gedachten dat een bank me al aan ziet komen. Joh leuk plan, maar geen eigen inleg, ga maar weer naar huis. Wat moet ik doen?
  21. Ja hoor, aan paarden zit een prijskaartje. Wil je goedkoop aankopen maar toch hebben wat je zoekt, zit je al gauw rond de 2500 a 3000 euro per paard. Moet ik zorgen dat ik daarvan een bewijsje heb? En moet dat dan zijn, van wat het paard mij gekost heeft, of van de waarde van het paard op het moment van het bedrijf beginnen? Hoe moet ik dit allemaal op papier hebben/verzorgen?
  22. Even een kleine vraag. Als men over eigen inleg praat, heeft men het zoals ik het lees, vaak over geld. Kan een eigen inleg ook uit iets anders bestaan? Bijvoorbeeld: Mijn plan is het beginnen van een manege (dat is mijn plan niet, maar maakt het wel begrijpbaar als voorbeeld) Wat ik wil doen is het huren van een locatie. Ik heb daarvoor onderhoudsspullen nodig en paarden. Kan dan een eigen inleg bestaan uit een deel van de paarden?
  23. ??? Ik volg je even niet? Ik zei dit als voorbeeld he, want normaal zou een winkel bv van 9 tot 5 open zijn. Mijn vraag was of het mogelijk is later te openen en ook later te sluiten. Ik zelf iriteer me er namelijk aan dat ik alleen op zaterdag zou kunnen winkelen omdat ik doordeweeks de zelfde tijden werk als iedere andere winkel. En iemand in de weg zitten, zie ik niet gebeuren, want er zit nergens dit soort winkeltje hier in de dichtbije buurt. KvK was idd duidelijk, dank je...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.