hotlips

Junior
  • Aantal berichten

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    gewoon nieuwsgierig
  • Geslacht
    Male

hotlips's trofeeën

  1. Hallo, ik wil ook eventjes reageren. Je word er idd dood ziek van.. ze weten het zelf niet.. die zegt dat,, dan moet je daar weer een afspraak voor maken. maar goed ik zit zelf in de ww nog en ik heb vorige week een vof opgericht dit i.v.m. met een hele leuke klus :-) voor 1 jaar (contract). ik heb zelf ook ook met verschillende mensen gesproken. Je moet gewoon je werk briefje invullen,, uren opgeven.. ik doe zelf 10 uur.. en wat ik verdien aan die klus zijn winst-inkomsten word ik niet voor gekort en aangezien ik weet wat deze klus oplevert zit ik goed :-) dus je gewoon je uren opgeven,, daar voorzichtig mee zijn. Maar dat is makkelijker idd als je al weet wat je gaat verdienen. heb zoiets zie het wel... Je laat alleen maar zien dat je wilt werken. En anders kunnen ze m'm reet kussen!! al die F*ck regels hier.. en zelf zitten op gouden wc brillen ;-) hoop dat iedereen die in de ww zit er iets aan heeft. .
  2. Hallo, wij willen met 3-en vof opstarten binnen kort. Een van ons heeft een BV nu wilt hij in de nieuwe vof instappen. Kan dit problemen geven? of is er niks aan de hand? Zijn we dan alle 3 nog steeds prive aansprakelijk? Wat kunnen we het beste doen, of is het verder geen probleem als hij met z'n BV meedoet in de nieuwe VOF?. waar moeten we opletten?. als deze vraag eerder gesteld is,,,heb niks daar over kunnen vinden.
  3. Hallo, graag zou ik wat informatie willen hoe lang het duurt om een vof testarten. Kan dit vrij snel,, 1dag,1week,2-3 weken, 1maand?
  4. Hallo, ik heb op dit forum een aantal interesante dingen gelezen over het starten vanuit een WW uitkering. Het klopt idd als je voor 10 uur in je eigen bedrijf wilt werken dat je voor die uren word gekort. Dat is idd niet meer terug te draaien. Je word alleen gekort voor elke gewerkt uur en niet wat jij verdient in dat uur. Wat ik wel heb gelezen in de voorwaardes van UWV als je als zelfstandige onderhandelt moet het wel op je eigen naam staan. Nu wil ik eigenlijk met 2 andere partners een vof gaan oprichten, zodat ik ook met een ww uitkering in het bedrijf kan deelnemen. Ik vraag me af of dit wel mogelijk is? weet iemand hier meer over? Of moet ik een eenmanszaak beginnen en de opdracht via mijn andere 2 partners laten lopen. Is dat een oplossing? Of we kunnen 3 eenmans bedrijfjes beginnen en daar de opracht via laten lopen. Anders moet ik idd UWV zelf benaderen, maar goed die zeggen ook maar wat ;-) Het is soms verdomd moeilijk om aan de juiste informatie tekomen. Bel ze maar eens dan word je ook 24 uur later terug gebelt! graag reacties van mensen die zoiets hebben mee gemaakt , of hier advies over kunnen geven.
  5. Hallo, Wij willen een bedrijf starten met 3-en (VOF) hiervoor zijn afspraken gemaakt met de opdracht gever (financiel) zijn er ook al afspraken gemaakt. Dus we weten min of meer wat de haalbare omzet zou kunnen zijn op jaar basis. Opzich is het gunstig maar aangezien het ook bij 1 of 2 opdrachten kan blijven willen we voorzichtig blijven. Beide partners hebben een baan (en werken van thuis) dit is een opdracht die we hebben binnen gehaald. Het is de bedoeling dat we de eerste 6 maanden de klus aankijken met behoud van onze baan. Misschien in een later stadium de knoop door hakken. Ik zelf zit in een uitkerings (WW) positie en ik wil graag ook bij de VOF horen!! Het probleem zit echter dan het financiele kosten plaatje nog wel aan de lage kant is, en de opdracht gever vast zit aan een budget. Hierdoor is het nog niet mogelijk om met z’n 3-en een leuk salaris er aanover tehouden!! Als je dus naast deze opdracht een baan erbij hebt is er dus niets aan de hand. Wat ik graag zou willen weten is.. wat vooral mijn mogelijkheden zijn vanuit een uitkerings positie!! Is het mogelijk om een aanvulling tekrijgen op je uitkering? Of is dat alleen voor gehandicapten? Moet ik anders financiel de eerste opdracht zien door tekomen zodat ik iedergeval wel in v.of zit!! http://www.belastingdienst.nl/zakelijk/ondernemerworden/5a57ca1.htm
  6. Hallo Karen, Bedankt zeg... ik ga meteen ff kijken. Ik ben idd in fase2 in gedeelt. nogmaals bedankt, Hotlips *********************************************************************************** Hallo Hotlips, Daar ik wat beter de weg weet dan jij, heb ik even voor je gekeken op de website van szw. Zij gaan namelijk over de wetgeving en UWV is slechts uitvoerder van hun regeltjes. Als je naar www.szw.nl gaat en dan rechtsbovenin bij zoeken 'herlevingstermijn' intikt (en vervolgens op zoeken klikken), krijg je een pagina in beeld met documenten. De derde of vierde is van 4 december 2003 en gaat over de herlevingstermijn WW. Ik denk dat je daarin, en in de andere documenten die daar staan, kunt lezen dat jij als ww-er binnen anderhalf jaar na een start als ondernemer het recht hebt je uitkering te laten 'herleven' als je weer stopt met je bedrijf. Als je fase 2 ww bent is het overigens vaak mogelijk om via de IRO (Individuele Reintegratie Overeenkomst) gratis begeleiding te krijgen bij je start als ondernemer. Stew (www.stew.nl) is een van de partijen die je daarbij kan helpen. Ik hoop dat je bij szw.nl de info kunt vinden die je zoekt. Succes ermee. Karen
  7. ik heb dus momenteel een uitkering!! UWV maar wil binnen kort misschien zelfstanding ondernemer worden als de opdracht door gaat!! dit zou full time zijn (iets van 6 maanden werk) met vooruitzichten op meer werk. kan je dan bv.. terug vallen in de ww als het wat minder gaat of het blijft bij een opdracht? (als je dit samen doet met UWV) wat gebeurt als je helemaal solo gaat zonder UWV en je komt zonder werk tezitten? is dan als nog een terugkeer regeling? dat vraag ik me dus af... Natuurlijk kan je UWV bellen!!! maar heb hier nog ff geen zin.. + probeer maar eens door tekomen (telefoon) bij die gasten!! het is allemaal niet zo makkelijk,, wat voor info hebben nu echt op de site,, geen fuck!! natuurlijk is het wel voor iedereen anders.. heeft karen gelijk in!! dus misschien moet ik mijn grote vrienden toch eens gaan bellen :-) hotlips
  8. Ik zou graag willen weten of dat er ook mensen op dit forum zitten die gestart zijn met een eigen bedrijfje (v.o.f). Met daarbij ondersteuning van het UWV? Wat voordelen kunnen zij mij echt bieden!? ik heb iets gelezen van een proef periode van 3 maanden!! maar ik heb inmiddels een opdracht van +- 5a6 maanden. Ook daarna zijn er mogelijkheden. Dus ik zou gelijk kunnen starten. Financiel gezien zou ik me zelf wel kunnen ondersteunen en zou ik de uitkering kunnen laten stop zetten. Maar is dat slim? of kan ik juist beter wel gebruik maken van de diensten die UWV aanbied. korte uitleg situatie: -tot heden heb ik nog een uitkering uwv -sta op het punt een v.o.f testarten -opdracht is er!! en moet er dus een v.o.f komen. graag reacties!! wel of niet gebruik maken van het UWV?
  9. bedankt zeg... heb em nog niet binnen kvk.. nogmaals bedankt..
  10. hallo, Ik ben op zoek naar een vb (samenwerkings contract / vernootschap contract). we willen namelijk met z'n 3-en een v.o.f. op gaan richten. is hier documentatie van??
  11. Daar ben ik het ook mee eens. Maar je wilt ook hebben dat alles zo goed mogelijk is afgesproken, zodat je niet voor verassingen komt testaan. kunnen we z'n overkomst gezamelijk met elkaar opzetten? moeten we die dan ook nog rechts geldig laten verklaren? heeft de opdrachtgever daar ook iets mee temaken verder, wat wij onderling hebben afgesproken? bedankt voor het advies iederegval.
  12. Wij zijn 3 ondernemers, Nu hebben we een opdracht en daarvoor moeten wij een bedrijfje starten. Een van ons heeft een BV, alleen willen we die opdracht daar niet via laten lopen i.v.m. benodigden risco's die er altijd zijn. De gene met de BV krijgt dan de opdracht en dat zien we eigenlijk niet zo zitten. Dus zitten we er over na tedenken om 2-eenmanszaken daaronder tezetten. -BV (eigenaar 1) >1 manszaak (eigenaar 2) >1 manszaak (eigenaar 3) De opdracht zouden we dan via de BV kunnen laten lopen via (eigenaar 1) Maar hoe kunnen wij als (eigenaar 2&3) er nu voor zorgen dat er goeie afspraken zijn wat betreft: -opdracht & uitvoering -aansprakelijkheid? -betalingen -en ook zekerheid van voorzetting met ons (eigenaar 2&3) ? stel je voor dat de opdracht op zijn BV straks komt, dan kunnen wij overbodig worden. Hoe kunnen wij ons hier tegen beschermen? Toelichting: Uit eindelijk is het de bedoeling om gezamelijk een bedrijf testarten. Dit kan hellaas niet omdat (eigennaar BV) bij vorige faillisement is betrokken geweest. De BV die hij nu heeft is opgericht voordat dat andere BV failliet ging. v.o.f. zien we niet zo zitten i.v.m. aansprakelijkheid Ltd hebben we onderzocht zou eventueel kunnen, maar of dat nou zo slim is ? Zijn er nog andere mogelijkheden?
  13. een van ons 3-en heeft een bv gehad 2001, maar deze is failliet gegaan. Dit process loopt nog steeds. Hier door denkt hij dat het niet mogelijk is om met 2 andere (waarbij ik zelf) een nieuwe BV testarten. Eigenlijk willen we een nieuwe BV starten (schoon schip), maar als dat niet gaat wat dan? Wel heeft hij een BV van zich zelf waar we eventueel mee verder kunnen. Alleen dat zien we eigenlijk niet zo zitten. Nu denken we aan een LTD?? is dat voor ons een optie? sorry als het beetje onduidelijk was.
  14. Hallo wij zijn 3 startende ondernemers. 1 van ons heeft al een BV maar we zouden graag een nieuwe BV starten gezamelijk. Dit lijkt ons het beste. De persoon die een BV heeft. Is helaas met zijn vorige bedrijfje failliet gegaan en dit process loopt nog steeds. Hier door kan die alle waarschijnlijkheid niet aan een nieuwe BV beginnen met ons 3-en. Of wel? (geloof dat ze dit onderzoeken.) Voorstel 2 zou een LTD.. is dit slim? Ook hadden wij gezamelijk anders het idee om een failliete brijfje (BV over tenemen? Hier door kunnen we dan wel verder op deze BV met z'n 3-en. Is dit een optie voor ons 3-en? Het probleem is dat haast is geboden. i.v.m opdracht (klant) hierdoor moeten we anders op de BV verder van een van ons.
  15. Hallo allemaal, ik heb een vraag wat is nu gunstiger een v.o.f. of BV? als je bv met 3 man een bedrijf wilt starten. Wij zijn 3-individuen met 3 verschillende situaties!! We hebben wel het een en ander kunnen researchen op kvk site, maar toch is het veel informatie opeens. En je moet het soms ook allemaal begrijpen. Hierover heb ik wat openstaande vragen: Wat kan je het beste doen? Met een BV ben je niet aansprakelijk en is het ook pas aantrekkelijk als je omzet van 100.000e hebt. We weten ook nog niet niet of dit haalbaar is. ik geloof ook dat een BV aardig wat tijd kost om een BV testarten. Is het ook mogelijk als je investering maakt in een BV dat je dan je geld kwijt bent als je de BV opheft? Of is dit alleen het geval als er schuldeisers zijn? Met een v.o.f. ben je juist wel aansprakelijk dus is er ook meer "GEVAAR" Ook ben je aansprakelijk voor elkaar mocht er iets fout gaan. Dus meer risico. Dan zijn we ook meer verantwoordelijk voor elkaar. Ook willen wij dit waarschijnlijk er nog bij doen (dus willen we onze vaste baan nog behouden) indien dit gaat/lukt. Is het dan juist belasting technisch gezien juist aantrekkelijker om dan een v.o.f. tenemen? of niet? ook als je nog andere werkzamen hebt. Hoe kunnen we het beste alles vastleggen? ook hebben wij van onze opdrachtgever een geheimshouding contract gekregen. Moet je dat niet door een notaris laten onderzoeken? Wat kunnen we het beste daarmee doen? Om zeker tezijn dat dit ook van onze kant straks goed is geregeld anders kunnen ze later daar nog op terug komen. misschien heeft iemand tips/ervaring voor ons. kvk is ook een oplossing alleen we wilde via deze weg eens kijken wat we teweten kunnen komen. Aangezien het heel verhaal is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.