hotlips

Junior
  • Aantal berichten

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door hotlips

  1. Hallo, ik wil ook eventjes reageren. Je word er idd dood ziek van.. ze weten het zelf niet.. die zegt dat,, dan moet je daar weer een afspraak voor maken. maar goed ik zit zelf in de ww nog en ik heb vorige week een vof opgericht dit i.v.m. met een hele leuke klus :-) voor 1 jaar (contract). ik heb zelf ook ook met verschillende mensen gesproken. Je moet gewoon je werk briefje invullen,, uren opgeven.. ik doe zelf 10 uur.. en wat ik verdien aan die klus zijn winst-inkomsten word ik niet voor gekort en aangezien ik weet wat deze klus oplevert zit ik goed :-) dus je gewoon je uren opgeven,, daar voorzichtig mee zijn. Maar dat is makkelijker idd als je al weet wat je gaat verdienen. heb zoiets zie het wel... Je laat alleen maar zien dat je wilt werken. En anders kunnen ze m'm reet kussen!! al die F*ck regels hier.. en zelf zitten op gouden wc brillen ;-) hoop dat iedereen die in de ww zit er iets aan heeft. .
  2. Hallo, wij willen met 3-en vof opstarten binnen kort. Een van ons heeft een BV nu wilt hij in de nieuwe vof instappen. Kan dit problemen geven? of is er niks aan de hand? Zijn we dan alle 3 nog steeds prive aansprakelijk? Wat kunnen we het beste doen, of is het verder geen probleem als hij met z'n BV meedoet in de nieuwe VOF?. waar moeten we opletten?. als deze vraag eerder gesteld is,,,heb niks daar over kunnen vinden.
  3. Hallo, graag zou ik wat informatie willen hoe lang het duurt om een vof testarten. Kan dit vrij snel,, 1dag,1week,2-3 weken, 1maand?
  4. Hallo, ik heb op dit forum een aantal interesante dingen gelezen over het starten vanuit een WW uitkering. Het klopt idd als je voor 10 uur in je eigen bedrijf wilt werken dat je voor die uren word gekort. Dat is idd niet meer terug te draaien. Je word alleen gekort voor elke gewerkt uur en niet wat jij verdient in dat uur. Wat ik wel heb gelezen in de voorwaardes van UWV als je als zelfstandige onderhandelt moet het wel op je eigen naam staan. Nu wil ik eigenlijk met 2 andere partners een vof gaan oprichten, zodat ik ook met een ww uitkering in het bedrijf kan deelnemen. Ik vraag me af of dit wel mogelijk is? weet iemand hier meer over? Of moet ik een eenmanszaak beginnen en de opdracht via mijn andere 2 partners laten lopen. Is dat een oplossing? Of we kunnen 3 eenmans bedrijfjes beginnen en daar de opracht via laten lopen. Anders moet ik idd UWV zelf benaderen, maar goed die zeggen ook maar wat ;-) Het is soms verdomd moeilijk om aan de juiste informatie tekomen. Bel ze maar eens dan word je ook 24 uur later terug gebelt! graag reacties van mensen die zoiets hebben mee gemaakt , of hier advies over kunnen geven.
  5. Hallo, Wij willen een bedrijf starten met 3-en (VOF) hiervoor zijn afspraken gemaakt met de opdracht gever (financiel) zijn er ook al afspraken gemaakt. Dus we weten min of meer wat de haalbare omzet zou kunnen zijn op jaar basis. Opzich is het gunstig maar aangezien het ook bij 1 of 2 opdrachten kan blijven willen we voorzichtig blijven. Beide partners hebben een baan (en werken van thuis) dit is een opdracht die we hebben binnen gehaald. Het is de bedoeling dat we de eerste 6 maanden de klus aankijken met behoud van onze baan. Misschien in een later stadium de knoop door hakken. Ik zelf zit in een uitkerings (WW) positie en ik wil graag ook bij de VOF horen!! Het probleem zit echter dan het financiele kosten plaatje nog wel aan de lage kant is, en de opdracht gever vast zit aan een budget. Hierdoor is het nog niet mogelijk om met z’n 3-en een leuk salaris er aanover tehouden!! Als je dus naast deze opdracht een baan erbij hebt is er dus niets aan de hand. Wat ik graag zou willen weten is.. wat vooral mijn mogelijkheden zijn vanuit een uitkerings positie!! Is het mogelijk om een aanvulling tekrijgen op je uitkering? Of is dat alleen voor gehandicapten? Moet ik anders financiel de eerste opdracht zien door tekomen zodat ik iedergeval wel in v.of zit!! http://www.belastingdienst.nl/zakelijk/ondernemerworden/5a57ca1.htm
  6. Hallo Karen, Bedankt zeg... ik ga meteen ff kijken. Ik ben idd in fase2 in gedeelt. nogmaals bedankt, Hotlips *********************************************************************************** Hallo Hotlips, Daar ik wat beter de weg weet dan jij, heb ik even voor je gekeken op de website van szw. Zij gaan namelijk over de wetgeving en UWV is slechts uitvoerder van hun regeltjes. Als je naar www.szw.nl gaat en dan rechtsbovenin bij zoeken 'herlevingstermijn' intikt (en vervolgens op zoeken klikken), krijg je een pagina in beeld met documenten. De derde of vierde is van 4 december 2003 en gaat over de herlevingstermijn WW. Ik denk dat je daarin, en in de andere documenten die daar staan, kunt lezen dat jij als ww-er binnen anderhalf jaar na een start als ondernemer het recht hebt je uitkering te laten 'herleven' als je weer stopt met je bedrijf. Als je fase 2 ww bent is het overigens vaak mogelijk om via de IRO (Individuele Reintegratie Overeenkomst) gratis begeleiding te krijgen bij je start als ondernemer. Stew (www.stew.nl) is een van de partijen die je daarbij kan helpen. Ik hoop dat je bij szw.nl de info kunt vinden die je zoekt. Succes ermee. Karen
  7. ik heb dus momenteel een uitkering!! UWV maar wil binnen kort misschien zelfstanding ondernemer worden als de opdracht door gaat!! dit zou full time zijn (iets van 6 maanden werk) met vooruitzichten op meer werk. kan je dan bv.. terug vallen in de ww als het wat minder gaat of het blijft bij een opdracht? (als je dit samen doet met UWV) wat gebeurt als je helemaal solo gaat zonder UWV en je komt zonder werk tezitten? is dan als nog een terugkeer regeling? dat vraag ik me dus af... Natuurlijk kan je UWV bellen!!! maar heb hier nog ff geen zin.. + probeer maar eens door tekomen (telefoon) bij die gasten!! het is allemaal niet zo makkelijk,, wat voor info hebben nu echt op de site,, geen fuck!! natuurlijk is het wel voor iedereen anders.. heeft karen gelijk in!! dus misschien moet ik mijn grote vrienden toch eens gaan bellen :-) hotlips
  8. Ik zou graag willen weten of dat er ook mensen op dit forum zitten die gestart zijn met een eigen bedrijfje (v.o.f). Met daarbij ondersteuning van het UWV? Wat voordelen kunnen zij mij echt bieden!? ik heb iets gelezen van een proef periode van 3 maanden!! maar ik heb inmiddels een opdracht van +- 5a6 maanden. Ook daarna zijn er mogelijkheden. Dus ik zou gelijk kunnen starten. Financiel gezien zou ik me zelf wel kunnen ondersteunen en zou ik de uitkering kunnen laten stop zetten. Maar is dat slim? of kan ik juist beter wel gebruik maken van de diensten die UWV aanbied. korte uitleg situatie: -tot heden heb ik nog een uitkering uwv -sta op het punt een v.o.f testarten -opdracht is er!! en moet er dus een v.o.f komen. graag reacties!! wel of niet gebruik maken van het UWV?
  9. bedankt zeg... heb em nog niet binnen kvk.. nogmaals bedankt..
  10. hallo, Ik ben op zoek naar een vb (samenwerkings contract / vernootschap contract). we willen namelijk met z'n 3-en een v.o.f. op gaan richten. is hier documentatie van??
  11. Daar ben ik het ook mee eens. Maar je wilt ook hebben dat alles zo goed mogelijk is afgesproken, zodat je niet voor verassingen komt testaan. kunnen we z'n overkomst gezamelijk met elkaar opzetten? moeten we die dan ook nog rechts geldig laten verklaren? heeft de opdrachtgever daar ook iets mee temaken verder, wat wij onderling hebben afgesproken? bedankt voor het advies iederegval.
  12. Wij zijn 3 ondernemers, Nu hebben we een opdracht en daarvoor moeten wij een bedrijfje starten. Een van ons heeft een BV, alleen willen we die opdracht daar niet via laten lopen i.v.m. benodigden risco's die er altijd zijn. De gene met de BV krijgt dan de opdracht en dat zien we eigenlijk niet zo zitten. Dus zitten we er over na tedenken om 2-eenmanszaken daaronder tezetten. -BV (eigenaar 1) >1 manszaak (eigenaar 2) >1 manszaak (eigenaar 3) De opdracht zouden we dan via de BV kunnen laten lopen via (eigenaar 1) Maar hoe kunnen wij als (eigenaar 2&3) er nu voor zorgen dat er goeie afspraken zijn wat betreft: -opdracht & uitvoering -aansprakelijkheid? -betalingen -en ook zekerheid van voorzetting met ons (eigenaar 2&3) ? stel je voor dat de opdracht op zijn BV straks komt, dan kunnen wij overbodig worden. Hoe kunnen wij ons hier tegen beschermen? Toelichting: Uit eindelijk is het de bedoeling om gezamelijk een bedrijf testarten. Dit kan hellaas niet omdat (eigennaar BV) bij vorige faillisement is betrokken geweest. De BV die hij nu heeft is opgericht voordat dat andere BV failliet ging. v.o.f. zien we niet zo zitten i.v.m. aansprakelijkheid Ltd hebben we onderzocht zou eventueel kunnen, maar of dat nou zo slim is ? Zijn er nog andere mogelijkheden?
  13. een van ons 3-en heeft een bv gehad 2001, maar deze is failliet gegaan. Dit process loopt nog steeds. Hier door denkt hij dat het niet mogelijk is om met 2 andere (waarbij ik zelf) een nieuwe BV testarten. Eigenlijk willen we een nieuwe BV starten (schoon schip), maar als dat niet gaat wat dan? Wel heeft hij een BV van zich zelf waar we eventueel mee verder kunnen. Alleen dat zien we eigenlijk niet zo zitten. Nu denken we aan een LTD?? is dat voor ons een optie? sorry als het beetje onduidelijk was.
  14. Hallo wij zijn 3 startende ondernemers. 1 van ons heeft al een BV maar we zouden graag een nieuwe BV starten gezamelijk. Dit lijkt ons het beste. De persoon die een BV heeft. Is helaas met zijn vorige bedrijfje failliet gegaan en dit process loopt nog steeds. Hier door kan die alle waarschijnlijkheid niet aan een nieuwe BV beginnen met ons 3-en. Of wel? (geloof dat ze dit onderzoeken.) Voorstel 2 zou een LTD.. is dit slim? Ook hadden wij gezamelijk anders het idee om een failliete brijfje (BV over tenemen? Hier door kunnen we dan wel verder op deze BV met z'n 3-en. Is dit een optie voor ons 3-en? Het probleem is dat haast is geboden. i.v.m opdracht (klant) hierdoor moeten we anders op de BV verder van een van ons.
  15. Hallo allemaal, ik heb een vraag wat is nu gunstiger een v.o.f. of BV? als je bv met 3 man een bedrijf wilt starten. Wij zijn 3-individuen met 3 verschillende situaties!! We hebben wel het een en ander kunnen researchen op kvk site, maar toch is het veel informatie opeens. En je moet het soms ook allemaal begrijpen. Hierover heb ik wat openstaande vragen: Wat kan je het beste doen? Met een BV ben je niet aansprakelijk en is het ook pas aantrekkelijk als je omzet van 100.000e hebt. We weten ook nog niet niet of dit haalbaar is. ik geloof ook dat een BV aardig wat tijd kost om een BV testarten. Is het ook mogelijk als je investering maakt in een BV dat je dan je geld kwijt bent als je de BV opheft? Of is dit alleen het geval als er schuldeisers zijn? Met een v.o.f. ben je juist wel aansprakelijk dus is er ook meer "GEVAAR" Ook ben je aansprakelijk voor elkaar mocht er iets fout gaan. Dus meer risico. Dan zijn we ook meer verantwoordelijk voor elkaar. Ook willen wij dit waarschijnlijk er nog bij doen (dus willen we onze vaste baan nog behouden) indien dit gaat/lukt. Is het dan juist belasting technisch gezien juist aantrekkelijker om dan een v.o.f. tenemen? of niet? ook als je nog andere werkzamen hebt. Hoe kunnen we het beste alles vastleggen? ook hebben wij van onze opdrachtgever een geheimshouding contract gekregen. Moet je dat niet door een notaris laten onderzoeken? Wat kunnen we het beste daarmee doen? Om zeker tezijn dat dit ook van onze kant straks goed is geregeld anders kunnen ze later daar nog op terug komen. misschien heeft iemand tips/ervaring voor ons. kvk is ook een oplossing alleen we wilde via deze weg eens kijken wat we teweten kunnen komen. Aangezien het heel verhaal is.
  16. Hallo allemaal, ik heb een vraag wat is nu gunstiger een v.o.f. of BV? als je bv met 3 man een bedrijf wilt starten. We hebben wel het een en ander kunnen researchen op kvk site, maar toch is het veel informatie opeens. En je moet het soms ook allemaal begrijpen. Hierover heb ik wat openstaande vragen: Wat kan je het beste doen? Met een BV ben je niet aansprakelijk en is het ook pas aantrekkelijk als je omzet van 100.000e hebt. ik geloof ook dat een BV aardig wat tijd kost om een BV testarten. Met een v.o.f. ben je juist wel aansprakelijk dus is er ook meer "GEVAAR" Ook ben je aansprakelijk voor elkaar mocht er iets fout gaan. Dus meer risico. dat lijkt me wel duidelijk. Ook willen wij dit waarschijnlijk er nog bij doen (dus willen we onze vaste baan nog behouden) indien dit gaat/lukt. Is het dan juist belasting technisch gezien juist aantrekkelijker om dan een v.o.f. tenemen? of niet? ook als je nog andere werkzamen hebt. Het is juist moeilijk omdat wij 3-individuen zijn met 3 verschillende situaties!! Hoe kunnen we het beste alles vastleggen? ook hebben wij van onze opdrachtgever een geheimshouding contract gekregen. Moet je dat niet door een notaris laten onderzoeken? Wat kunnen we het beste daarmee doen? Om zeker tezijn dat dit ook van onze kant straks goed is geregeld anders kunnen ze later daar nog op terug komen. misschien heeft iemand tips/ervaring voor ons. kvk is ook een oplossing alleen we wilde via deze weg eens kijken wat we teweten kunnen komen. Aangezien het heel verhaal is. Bedankt,
  17. Weer wat nieuws :-) Het blijkt dus dat zijn BV is opgeheven heb dit onderzocht k.v.k. jaar geleden!! Ook heeft het bedrijf waar we zaken mee willen doen. Nog geen informatie over rechtspersoon ontvangen!! Dit pikte ik tijdens het gesprek op... Wel vind ik het raar dat hij een BV opgeeft aan mij waar hij zaken mee wiltdoen die gewoon er niet meer is. Zeg dat dan gelijk!! Hij zegt alleen nu,, dat als we zaken willen doen hebben we een bedrijf nodig. Hij heeft het dan over zijn eigen BV. Maar hoe kan dat? als er geen BV is? Het schijnt volgens hem ... nog enige tijd inbeslag tenemen om een BV testarten is dit waar? Daarom wilt hij dus op die bv verder. Wel heeft die in vertrouwen gezegt dat alles op papier komt testaan wie rechtsvorm heeft binnen het bedrijf en onder welke condities!! Dus daar zijn we wel blij mee. Ook wilt hij een bedrijf runnen met ons!! En stelt ook voor om een nieuw bedrijf tebeginnen!! maar dat kan nu niet echt omdat dus volgens zijn woorden dit enige tijd kost!! ik wilde hem nog niet vertellen dat ik zijn BV had gecheckt bij kvk leek me niet slim. Kost het idd veel tijd om een bv testarten??? en aangezien zijn BV vorige jaar is opgeheven. Is er dan een andere BV? die we dan gaan gebruiken. ************************************************************************************ Blijkbaar wil hij vanuit zijn B.V. jegens de opdrachtgever opereren en achter de schermen om met jullie. Dat is op zich prima, zolang jullie maar op papier zetten wat jullie voor hem gaan doen en tegen welke condities. Daar lijkt mij op zich niets mis mee. Qua aansprakelijkheid is dat alleen maar prima. De B.V. vangt de eerste klappen, jullie hoeven alleen maar de afspraken met de B.V. na te komen. Je moet alleen nadenken over een mogelijk vervolgtraject. Een deel van de afspraken moet dus het vervolgptraject bevatten (nieuwe opdrachten naar jullie cq niet naar een ander).
  18. Het volgende word nu voor gesteld (Vriend v.o.f.) : heb aangegeven dat mijn BV zolang gebruikt wordt als rechtspersoon, uiteraard niet bij gezet dat het mijn BV is maar dat is eventueel voor hun wel makkelijk uit te zoeken (naar klant toe). Stel dat er een opdracht is kunnen jullie allemaal een vof oprichten en een rekening naar mijn BV sturen dan kunnen we het geld verdelen. wat vind je daarvan? Is het niet beter om allemaal losse eenmanzaakjes te hebben. Zoals eerder is voorgesteld. Zo is iedereen verantwoordelijk voor z'n eigen stukje. Dan hoef je toch ook niet onder die BV te gaan werken van hem waar dan weer vernoot-en zijn!! Is ************************************************************************************* ;)Ik kom net van mijn vrijdagsbiertje vandaan en schrik een beetje van waar jij je in gaat begeven: - Stap nooit zomaar in iemand zijn VOF als medevennoot, je moet eerst goed weten hoe die VOF er voor staat: Misschien heeft die wel een schuld van 200.000, op het moment dat je instapt ben jij daar ook persoonlijk voor aansprakelijk. - Een VOF is per definitie een onderneming met 2 of meer vennoten (rechtspersonen), dus zou ik eerst wel willen weten wie die andere(n) is/zijn.....Gaan zij ook verdienen aan jullie? - Ga niet zomaar als eenmanszaak werken voor de VOF, want dan kan er sprake zijn van een verkapt dienstverband met alle consequenties vandien.... Conclusie: Ga gewoon een nieuwe VOF oprichten met z'n allen en laat de opdracht daar gewoon via lopen ! [
  19. Pcies!! dat vind ik ook.Het is ook onze eigen fout een beetje. Je denkt van .. zit wel goed, laten we dat maar doen. Snap ook niet waarom. Kan maar aan 1 ding denken. Is dat hij eigenaar wilt worden van het bedrijf met deze mysterieuze (medevennoot) die wij nog niet kennen. Die dan boven hem staat. Op deze manier heeft / zou die dan wel touwtjes in handen hebben. Wij zouden dan vervangbaar zijn. Gelukkig is het nog niet zover. We moeten gewoon inderdaad een nieuwe v.o.f. beginnen. Dit moeten we dan ook maar voorstellen aan hem kijken wat die daar op zegt. Hopelijk kunnen we met z'n allen hieruit komen. Maar ik ben bang dat er meer speelt. Proost!! :-) + bedankt voor reactie ook. ************************************************************************************* ;)Ik kom net van mijn vrijdagsbiertje vandaan en schrik een beetje van waar jij je in gaat begeven: - Stap nooit zomaar in iemand zijn VOF als medevennoot, je moet eerst goed weten hoe die VOF er voor staat: Misschien heeft die wel een schuld van 200.000, op het moment dat je instapt ben jij daar ook persoonlijk voor aansprakelijk. - Een VOF is per definitie een onderneming met 2 of meer vennoten (rechtspersonen), dus zou ik eerst wel willen weten wie die andere(n) is/zijn.....Gaan zij ook verdienen aan jullie? - Ga niet zomaar als eenmanszaak werken voor de VOF, want dan kan er sprake zijn van een verkapt dienstverband met alle consequenties vandien.... Conclusie: Ga gewoon een nieuwe VOF oprichten met z'n allen en laat de opdracht daar gewoon via lopen !
  20. Dat zou misschien wel kunnen maar dan heeft dat vriendje het wel voor het zeggen toch? Dan werken wij wel voor hem? Hij hoeft ons dan ook geen werk aantebieden als die dat niet zou willen. Er moet een bedrijf komen op meerdere namen (aandeelhouders) wie mee doet neemt risico. Maar laat dan ook wel zien dat je er voor gaat. ga ff dat biertje drinken :-) bedankt. ************************************************************************************ Ik zit ineens te bedenken. Is het mogelijk dat jullie alle vier met eenmanszaak separaat afspraken/diensten leveren aan VOF van vriendje voor de werkzaamheden die klant wenst. Contractje maken, factuur verzenden en ieder zijn deel. Dan blijf je buiten de VOF van vriendje en de eventuele lasten daar omheen. Ben je (als eenmanszaak) alleen verantwoordelijk voor de afspraken die je zelff maak ... én op papier zet uiteraard ! Blauwe ogen zijn mooi, maar zwart/wit op papier zijn de beste kleuren in dit geval.
  21. Het gaat om een softwareproject. Wat mij het slimste lijkt is. Zodra het bedrijf waar wij zaken mee gaan doen. (DEAL rond is kwa prijs) Dan een nieuwe VOF oprichten/ desnoods een BV op ieder zijn eigennaam. Dan ben je van alle ellende af geloof ik ;-) We kunnen wel dingen doen maar als het project(klus) niet door zou gaan gaat zit je aan alles vast. Moeten zorgen dat we NIET op zijn VOF verder zaken gaan doen!! We moeten nu alleen het bedrijf waar we zaken mee willen doen, eerlijk zeggen dat we juist gewacht hebben op duidelijkheid. En het zinvol is een nieuwe indentiteit op tezetten waar zei dan zaken mee kunnen doen. (ONS) Want dat wil een bedrijf namelijk. Is dat slim? Iedergeval bedankt iedereen voor de reacties!! Super. Ga ff biertje drinken met dat mooie weer :-) ************************************************************************************* Het probleem nu is dat officeel het bedrijf zaken gaat doen met hem en niet met ons. Wat is er precies officieel vastgelegd met "vriend" VOF en klant? En als jullie daar buiten vallen, hoe is dan de constructie geregeld dat jullie meedoen? Welke afspraken staan er hierover op papier. Wat vrienden en zaken betreft .... belangrijk is om die twee altijd gescheiden te houden. Je wil je vriend vertrouwen, maar vertrouwt de zaak niet. Je zult niet de eerste zijn die "genaaid" wordt door vrienden. Ga uit van je gevoel ... vertrouw je het niet ... .doe het dan niet! Zoals Decorum zegt .. het zou beter zijn met zijn vieren een VOF op te richten en hier een duidelijk taakafbakening en verantwoordelijkheid te omschrijven. Gezien het feit dat de "vriend" VOF al officieel (contract?) met klant heeft en er voor jullie niets geregeld is (althans dat voel ik uit je bericht "we vallen er buiten") is mijn advies ... bezint eer ge begint. Om welke bedrijf/diensten gaat het eigenlijk?
  22. Hij heeft vanaf het begin voorgesteld dat het misschien een goed idee was om met zijn VOF testarten. Aangezien we niet direct een BV wilde. En ook niet zeker waren van een project (werk). Dus zijn we daar mee akkoord gegaan. Het probleem nu is dat officeel het bedrijf zaken gaat doen met hem en niet met ons. We willen ons daar tegen beschermen. ik kan aan hem kvk vragen dan weet ik gelijk waar we staan. ************************************************************************************* Zoals Wekkel zegt, als die ene persoon een VOF heeft is dat met anderen, anders is het een eenmanszaak. Voor volledige duidelijkheid kun je eenvoudig op kvk.nl alle bedrijfsgegevens zien, dan zie je meteen wie de vennoten zijn en of de VOF ergens onder hangt. Kun je niet direct al gewoon een VOF (of direct BV) starten met z'n vieren, dan ben je van alle problemen af. Heb je ook niet te maken met de bedrijfsnaam van de VOF van je mede-oprichter, zijn bedrijfsverleden e.d., en begin je gewoon met een schone lei.
  23. Een VOF bestaat per definitie uit twee of meer vennoten. Als je vriend een vof 'heeft', wie zijn dan zijn mede-vennoten? ************************************************************************************* We zijn met projectje gestart (4 man). Hij heeft dus een VOF. Wat van hem zou zijn. Zegt die dan. Meer weten we niet. Is ook erg dom van ons. Een kennis heeft gezegt dat het een paraplutje is. En dat VOF eigenlijk daar eigenlijk onder zit. Wie dat is(mede-vennoten). Weet ik dus nog niet. Zou ik KVK nummer op moeten vragen uitreksel aanvragen. Kunnen we ons nog beschermen mocht dat nodig zijn? Het probleem dat alles erg onduidelijk is en we ons mee laten slepen door hem misschien en misschien andere vennoten die we niet kennen. Er zijn nog geen contraten getekend dus we kunnen nog iets doen lijkt me.
  24. Met je vrienden een bedrijf starten!! Zou dat niet te gek zijn? Alleemaal het zelfde willen? Er voor gaan... Nou ik weet het ff niet meer:-( Dit is de situatie zover: Wij willen dus met 4 man een eigenbedrijf opstarten. Hiervoor is een bedrijf geintereseerd en heeft waarschijnlijk voor ons werk. Als we teminste over de offerte uitkomen samen. Het gaat in eerste instantie om 6 maanden werken of meer. Als het blijkt dat beide partijen goed samen kunnen werken, bestaat er mogelijkheid op vervolg projecten. Omdat 2 van ons nog werk heeft momenteel. Gaan we dit bedrijfje voorlopig van thuis runnen. Aangezien we niet echt risico willen nemen. Een van ons had al een VOF dus daar gaan we nu voorlopig even op verder. Op een later tijdstip zou er dan een BV komen. En krijgt iedereen een postie binnen het bedrijf (dus aandeelhouders). Het probleem is, als het om geld gaat leer je pas echt je vrienden kennen!!!. Dus het bedrijf gaat nu met 1 man zaken doen (de gene die VOF heeft) en vallen wij daar zeg maar buiten, mocht het verkeerd uitpakken. Of wel iedereen is vervangbaar. We zouden dan echt buitenspel kunnen worden gezet. Natuurlijk zien we dat niet gebeuren. Maar het gaat nu niet om vriendschap maar om een zakelijk iets. Mijn vraag is dan ook. Hoe kunnen wij zorgen dat we daarvoor ook in gedekt zijn voordat we zaken gaan doen met dat bedrijf? Kan je nu dan nog naar een advocaat toe? Indentieteit vast leggen van je bedrijf of zo? Wat kan je het beste doen? Een andere vraag is omtrent het VOF schap. Klopt het dat boven die VOF(die hij nu heeft) een ander bedrijf zit? Of kan dat ook van hem zijn? Ik heb nu even mijn twijfels of dat er sprake is van een ander bedrijf waar hij (de gene met VOF) dan mee samen werkt. Dit heb ik namelijk gehoord van iemand. Graag reacties. Ik ben er een beetje emotioneel van alles. Hopelijk zit ik er naast. Misschien moet je achteraf toch nooit een bedrijfje starten met je beste vrienden :-)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.