coach annemarie

Junior
  • Aantal berichten

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Nederland

coach annemarie's trofeeën

  1. Zelf heb ik onlangs zeer positieve ervaringen opgedaan met het geven van korte netwerk-workshops aan deelnemers tijdens een netwerkbijeenkomst. Vaak komen mensen wel om te netwerken, maar voelen toch vaak een bepaalde barriere om met wildvreemden te gaan kletsen. Door een uurtje een aantal praktische oefeningen te doen met alle aanwezigen in groepen van max. 30 man is het ijs snel gebroken en heb je al een aardig idee van degenen die je bij de aansluitende borrel zeker verder wilt spreken. In dit geval werden de workshops georganiseerd door een bank, die haar relaties uitnodigde met de vraag om ook nog 1 of 2 relaties van hun mee te nemen. Allen ondernemers MKB in een bepaalde regio.
  2. Ik weet nog wel een goede flirtspecialist: Elysa Kramer en Peggy Smeele geven flirtworkshops, zie www.encouragement.nl
  3. Naast mijn bestaande eenmanszaak, die zich richt op klanten in NL, wil ik graag een tweede bedrijf oprichten gericht op engelstalige klanten. Hiervoor heb ik ook al een nieuwe domeinnaam geregistreerd, waarmee ik kies voor twee verschillende websites, ipv 1 met een engelse en nederlandse tekst. Ik vraag mij af of ik dit moet en kan onderbrengen in mijn huidige eenmanszaak, of dat ik beter een tweede bedrijf kan registreren. Wat is handig?
  4. Ik ben op zoek naar een niet te dure, gebruikersvriendelijke en veilige oplossing voor (creditcard) betalingen via mijn website. Wie heeft ervaringen?
  5. Vandaag volgde ik een gratis teleclass (soort conference call via een bridgenummer in de VS waarop je inbelt met meerdere mensen uit de hele wereld). Het onderwerp was Personal Branding. Meer info op http://www.reachcc.com Het gaat niet om het product wat je verkoopt, maar om wie jij bent. Want klanten kiezen in deze snel veranderende en higly competitive world voor mensen met smoel. Dus wat wil jij uitstralen? Je kunt meerdere (sommige gratis) teleclasses vinden op: http://www.teleclass.com En goedkoop inbellen naar de VS doe je met: http://www.bel1649.nl
  6. Alle belangrijke doorbraken waren breuken met het oude gedachtegoed (Thomas Kuhn) Er werd me onlangs verteld dat de grootste bron van stress voor mensen toleranties zijn. Dat vond ik vreemd. Immers het woord tolerantie had voor mij een positieve klank en stress een negatieve. Op welke manier hadden deze twee begrippen met elkaar te maken? In de Dikke van Dale staat dat tolerantie = verdraagzaamheid tegenover andersdenkenden. Dat lijkt mij een positieve eigenschap. Echter verdraagzaamheid is iets anders dan respect hebben voor andersdenkenden, of andersdenkenden in hun waarde laten. Tolereren heeft te maken met verdragen, dulden, gedogen en toelaten. Met andere woorden als je iets tolereert, gaat het eigenlijk tegen je eigen ideeën en waarden in, maar je besluit om het te verdragen, om een oogje dicht te knijpen, om er niets over te zeggen. En dat is waar de kiem van stress ontstaat. Op basis van deze kennis ben ik bij mezelf eens nagegaan waaruit mijn toleranties bestaan. En ik kwam op een aanzienlijke lijst. Hieronder vind je enkele voorbeelden. Ik tolereer; Een hongergevoel terwijl ik gewoon doorwerk Een stapel rotzooi op mijn bureau die er al twee weken ligt Dat klanten op het laatste moment hun afspraak afzeggen Dat ik niet toekom aan het uitlezen van een boek waarin ik bezig ben Dat mijn plinten in mijn huis na 5 jaar nog steeds los liggen Een aangeboden biertje terwijl ik eigenlijk naar huis wil Dat mijn visitekaartje achterhaalde informatie geeft en niet mijn gewenste huisstijl uitstraalt Terwijl ik altijd dacht een tolerant mens te zijn, ben ik daar op basis van dit inzicht direct mee opgehouden. Zodra woorden als "laat maar, 't is wel ok/goed, als jij dat wilt, niet zo erg " zich in mijn brein ontspruiten, gaat er direct een alarmbelletje rinkelen en vraag ik mij af: wil ik dit echt? En zo niet, dan zeg ik dat en/of handel ik ernaar. Het is ongelofelijk wat een opgeruimd gevoel en rust dat geeft. Iedereen heeft wel de ervaring dat een klein nietszeggend detail plotseling kan uitmonden in een enorme ruzie of probleem. De zogenaamde druppel?Om te voorkomen dat de emmer vol komt te staan, is het beter de druppels direct aan te pakken. Tip Ga voor jezelf eens na waaruit jouw toleranties (de druppels in de emmer) bestaan. Maak een lijstje. Besluit om minimaal 1 tolerantie per week uit de weg te ruimen.
  7. Goeie vraag. Ik ken heel veel mensen, die er rond hun dertigste achter komen dat ze van alles hebben gedaan in hun leven; gestudeerd, baan, relatie, huis gekocht, etc. En dan komt het moment van de vraag; Is dit het nou? Is dit wel wat ik ECHT wil? Heb ik niet teveel het pad gevolgd wat er van me 'verwacht' werd, vanuit ouders, omgeving etc. Een soort early midlife crisis dus. In Amerika hebben ze er inmiddels zelf een officiele naam voor: Quarterlife Crisis. Ze zeggen wel eens dat er een crisis nodig is om te groeien. Is helaas vaak waar. Dus als je vraagt wat redenen voor mensen zijn om serieus te kijken naar zichzelf en hun innerlijke drijfveren en het achterhalen van hun daadwerkelijke prioriteiten, is het vaak als gevolg van een crisis (vastlopen, depressie, ontslag, burnout, sterfgeval dichtbij, ziekte). En inderdaad is het dan vaak lastig om dat allemaal in je eentje (met een zelfhulpboek) te gaan zitten bedenken. Zelf heb ik op bepaalde momenten in mijn leven heel veel baat gehad van diverse coaches. Wat lastig is om de juiste coach te vinden, aangezien het aanbod enorm en de methodieken enorm gevarieerd zijn. Beter zou natuurlijk zijn als mensen eerder (voor de crisis) inzien dat leven vanuit jouw unieke zelf, met de daarbij behorende drijfveren en talenten, absoluut meer energie en passie oplevert. En dat het de moeite waard is om dit te onderzoeken. Higherlevelers zijn denk ik al een stap verder dan de gemiddelde nederlander. Zij hebben al een keuze gemaakt om voor zichzelf te beginnen. Om de dingen op hun manier te willen doen. Om bezig te zijn met datgene dat ze leuk vinden. Vraag je af wat je geinspireerd heeft om voor jezelf te beginnen. Als daar antwoorden uitkomen als; meer geld, meer aanzien, makkelijker, omdat mijn broer ook zelfstandig ondernemer is; dan kun je je afvragen in hoeverre die keuze een interne motivatie is. Volgende keer meer...
  8. Inderdaad. Als je mensen vraagt hoe laat het is, krijg je een redelijk duidelijk antwoord op basis van wat op hun horloge staat. Stel je echter de vraag; Wat is tijd? Is het antwoord een stuk moeilijker. Iedereen kent wel een soort ochtendritueel, vanaf het moment dat je wekker gaat en je opstaat, tot het moment dat je de deur uitgaat, of achter je pc kruipt. Je bent je niet bewust van de tijd op elk moment, en toch kun je op basis van de opeenvolging van gebeurtenissen een redelijk accurate inschatting maken van de tijd. Het kleinste element van tijd zie ik dan ook als een gebeurtenis. Management wordt door managementguru Peter Drucker omschreven als "leading, organizing, planning and controlling". Sleutels tot goed timemanagement zijn dus persoonlijk leiderschap (heeft weer heel erg te maken met zelfmanagement; pro-actief handelen, zelf verantwoordelijkheid nemen, je eigen visie en doelstellingen helder krijgen). In tweede instantie gaat het om goed te organiseren en plannen (wat weer veel meer tijdgerelateerd is, en wat te maken heeft met het stellen van prioriteiten op basis van belang en urgentie). En in derde instantie is een sleutel tot effectief timemanagement (ik prefereer nog steeds de term zelfmanagement), het controle uitoefenen over gebeurtenisssen. Als je goed nadenkt over de zaken waar je echt controle over hebt, kom je al snel tot de conclusie dat je die alleen maar hebt over je eigen denken en handelen. Hoogstens kun je proberen invloed uit te oefenen op je omgeving. Veel mensen verspillen veel kostbare tijd met het zich druk maken over dingen waar je toch geen controle of invloed op hebt. Pro-actieve mensen zijn zich hiervan bewust en focussen hun energie en aandacht op zaken waar ze wel controle (eigen denken en handelen) en invloed op uit kunnen oefenen. En dit voelt een stuk beter. Covey zegt hier verder over:
  9. Anders, Bedankt voor je snelle reactie. Bij deze een welverdiende reus! ;)
  10. Timemanagement bestaat niet. Je kunt tijd niet managen. Iedere dag bestaat nou eenmaal uit 24 uur. Wat je wel kunt managen is de manier hoe je met je beschikbare tijd omgaat. Zelfmanagement is dus een betere term. In het verleden heb ik veel trainingen gegeven op dit gebied. Meestal vanuit de vraag van mensen; geef me slimme trucjes om meer in minder tijd te doen (want ik heb het zo druk). Dit werkt (helaas) slechts op korte termijn. Zelfmanagement is een proces, een gedragsverandering. Ze zeggen wel eens to change a habit takes 21 days or 21 times doing it different. Een absolute aanrader is het boek: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap (met leiderschap wordt hier bedoeld persoonlijk leiderschap), van Stephen Covey. In het engels: 7 habits of highly effective people. Belangrijkste grondgedachte uit dit boek, dat me nog iedere dag helpt is; Begin aan alles met het einde in gedachten! (hierdoor wordt automatisch duidelijk wat belangrijk is en hoe je prioriteiten zouden moeten liggen). Succes :D
  11. Hoe kan ik columns toevoegen aan deze site? Ik schrijf namelijk regelmatig stukjes met informatie en tips voor het verhogen van je persoonlijke effectiviteit. Misschien ook een goed idee om 'persoonlijke effectiviteit' als apparte forumgroep op te nemen. Planning, werkorganisatie, discipline, doelen stellen, je visie uitdragen etc. zijn allemaal zaken waar iedere (startende) ondernemer mee te maken heeft.
  12. Wat betekenen die sterretjes en je karma naast je naam ???
  13. :D Sinds vandaag heb ik mij aangemeld als lid van higherlevel.nl. Ik weet niet 100% zeker of ik hier wel goed zit. Ik ben niet een technostarter in de zin, dat ik een innovatieve tecnneut ben. Wel heb ik mijn eigen virtuele coachbedrijfje, dat zich specialiseert in personal coaching per telefoon. Ook help ik mensen die een eigen bedrijf of eenmanszaak willen starten, dus in die zin kan mijn expertkennis op dat vlak wellicht bijdragen aan deze community.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.