Tima

Junior
  • Aantal berichten

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

Tima's trofeeën

  1. Ik zit me dus af te vragen: Als je zou kiezen voor een CV waarin een investeerder dus 18000E investeert, wat is dan gebruikelijk mbt terugbetaaltermijn ? Is deze persoon nu eeuwig winsttrekker of zijn andere regelingen ook gangbaar en hoe zien jullie dat mbt deze situatie(bedrag) ?
  2. Nou zakelijk lenen gaat niet echt lukken volgens een adviseur bij de KvK. De banken zullen zeer waarschijnlijk geen lening geven. We hebben namen ook geld nodig voor levensonderhoud hetgeen niet echt tastbaar is voor een bank, oftwel als het niet werkt zijn ze hun geld kwijt. D
  3. Ons bedrijf (ICT) is al een aantal jaren actief en opgezet tijdens onze studie. Sinds een half jaar werk ik er fulltime in en heb daaruit ook mijn salaris. De laatste tijd hebben we wat tegenslagen moeten incasseren: zo moest een oud-vennoot uitgekocht worden, werden er promotiekosten gemaakt, vielen de resultaten uit mailings tegen en werd een promotiebedrijf in de arm genomen. De financiele middelen zijn de laatste tijden niet toereikend meer en al helemaal niet als mijn medevennoot deze maand fulltime bij de onderneming komt. Nu wil de vader van mijn medevennoot wel geld in het bedrijf steken/lenen, hetgeen deze post ook voor is bedoeld. In de periode feb-mei '05 willen wij de onderneming een tree omhoog tillen. Hiervoor is een investering benodigd van €18000,- voor levensonderhoud van de vennoten, vaste lasten, promotie middels radio en overig promotiemateriaal. Nu zijn er een aantal mogelijkheden hoe wij dit bedrag kunnen verkrijgen De volgende opties hebben wij bedacht: 1) het geld wordt privé geleend 2) een CV wordt opgezet met de investeerder als Commanditair vennoot Met name over optie 2 heb ik een paar kleine vragen, namelijk: - is het gebruikelijk om in deze situatie een CV op te zetten? - blijft de commanditair vennoot altijd winst uit de onderneming halen? Dit zou dan in lengte van jaren over grote bedragen kunnen gaan. Wat is hiervoor gebruikelijk? Momenteel gaat de voorkeur van de investeerder uit naar optie 2 Wellicht zijn er andere suggesties of opmerkingen. Alle informatie/hulp waardeer ik ten zeerste.
  4. Na heel wat weken werk is dan eindelijk onze nieuwe website in de lucht van ons product ProjectFlow. Ook staat onze demo erop die geheel getekend is. www.projectflow.nl We zijn er trots op. Suggesties ter verbetering van de website en voor een volgende versie van de demo zijn meer dan welkom uiteraard.
  5. Op www.projectflow.nl (onder modules). Aan een demo wordt hard gewerkt momenteel, net als een nieuwe website specifiek voor dit product.
  6. Bedankt voor de feedback. Ik ga ermee aan de slag. Overigens bedoelde ik de website persberichten.com. Daar kan je tegen een kleine vergoeding je bericht plaatsen die door anderen gelezen kunnen worden (journalisten). Het huren van een tekstschrijver is misschien nog niet eens zo'n heel slecht plan. Ik zal het zeker overwegen.
  7. Kunnen we dit onderbouwen met wellicht een link naar deze onderzoeken, of bronvermelding. Ja ik had er eerst e.e.a. aan bronnen in verwerkt. Voorbeeld van zo'n bron is: http://content.hartman-communicatie.nl/Rubrieken/Nieuws/2004/1/Miscommunicatie_leidt_tot_hoge_kosten.html Iets noemen in de trend van. " Uit recent onderzoek van KPMG is naar voren gekomen dat ... "
  8. Ik wil onderstaand persbericht naar diverse redacties sturen en op een website plaatsten waar tegen een kleine vergoeding dit bericht vaak gelezen kan worden. Voordat ik dit alles doe wilde ik graag jullie mening en/of eventuele verbeterpunten. Als die er zijn natuurlijk :P PERSBERICHT “Nieuwe aanpak communicatieproblemen in projecten” DELFT - 21-10-2004. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat slechte communicatie de hoofdoorzaak is van het falen van projecten. Er is onder meer naar voren gekomen dat de communicatie doorgaans niet specifiek wordt afgestemd op de verschillende doelgroepen, zelden of nooit strategisch wordt ingezet en dat bij de meerderheid van de betrokkenen er onduidelijkheid bestaat over gemaakte afspraken. De firma Digiscape uit Delft komt met een softwarepakket op de markt dat de problemen omtrent de communicatie binnen projecten kan oplossen. Het pakket, dat de naam “ProjectFlow” draagt, zorgt ervoor dat alle bij een project betrokken gegevens, zoals documenten, afspraken, contactgegevens, planningen, etc. digitaal op elke plaats ter wereld opgevraagd kunnen worden. Alle bij een project betrokken personen, van opdrachtgever tot leverancier, staan middels ProjectFlow “met elkaar in verbinding”. Volgens Digiscape kan de wijze waarop mensen in projecten met elkaar communiceren drastisch worden verbeterd. De directeur van Digiscape vertelt: “De manier hoe de functionaliteiten worden aangeboden zijn uniek. Een pakket dat zoveel mogelijkheden biedt zonder software te hoeven installeren én overal toegankelijk is, ben ik niet elders tegengekomen”. Meer informatie over ProjectFlow is te vinden op: www.projectflow.nl
  9. Bedankt voor je info! . Ik zat er inderdaad ook al aan te denken om te bellen, maar de vraag rees toen op wat ik zou moeten vragen aan de telefoniste. " De persoon die gaat over de interne communicatie" is een idee. Hoewel, ik vraag me dan nog steeds af of je dan echt de persoon krijgt die ook kan beslissen of een dergelijk softwarepakket aangeschaft kan worden. Maar net wat je zegt, kans is groot dat je dan wel verder geholpen wordt. Beginnen bij de kleinere gemeenten zou het beste zijn denk ik zelf....
  10. Ik heb behoorlijk wat adressen die ik kan benaderen voor mijn ICT product. Er is echter een probleempje, het zijn namelijk allemaal algemene adressen zonder contactpersoon. Ik vraag mij dus af naar wie (functie/afdeling) ik de brief kan versturen. Het gaat om promotie voor een ICT product waarbij het mogelijk is voor projectleden/groepen om met elkaar te communiceren (documenten uitwisselen/afspraken/planning/discussies/etc.) Ik ga voornamelijk gemeenten benaderen, maar ja als ik niet een zinvolle afdeling/functie/naam op de enveloppe zet, dan strand de brief wellicht gewoon bij de balie. Any ideas?
  11. Wil hij daadwerkelijk een vinger in de pap houden dan is de optie van Wekkel een hele goede. Laat hem terugkomen als commandiet, scheelt je ook liquiditeit. Hij loopt alleen het risico over zijn inbreng, en blijft toch enigzins betrokken bij de ondernemming. Hij heeft zeker nog een beperkte invloed maar kan niet optreden als beherend vennoot. Wat is er verkeerd aan deze optie? Om afspraken op papier te zetten omtrent een eventuele terugkeer en aandeel van 10%, vind ik geen goede optie. Je kunt nu wel die intentie hebben maar of je deze afspraak waar kunt maken is een ander verhaal. Tijden, voorkeuren en samenwerkingsverbanden kunnen gedurende de tijd veranderen. Regel het open en transparant, Willen jullie dat Piet betrokken blijft, kies dan de optie die door Wekkel is aangegeven. Willen jullie geen betrokkenheid meer van Piet, laat hem dan volledig uittreden. Succes Sjah, wat ik eigenlijk wil is eruit, is eruit. Maarja volledig uitkopen is een behoorlijk bedrag voor de onderneming dus vandaar deze wat ogenschijnlijk rare constructie.
  12. Nou ik heb deze vraag wel eens gesteld, maar toen was de situatie wat anders dan nu. We zitten nu in de definitieve fase. Maar hij zou dus commandiet kunnen worden, maar hij deelt dan nog steeds mee in de winst en loopt daarmee ook risico. Zo'n opzet vind ik dan weer wat minder. Is er niet iets te verzinnen dat hij een gewoon bedrag krijgt bij het uitstappen en dat er te zijner tijd gekeken wordt naar opnieuw intreden? Zo'n oplossing hadden we dus nu verzonnen, maar die 10% gratis krijgen is misschien niet zo'n best idee. Bovendien als we op papier zetten dat we te zijner tijd erover zullen praten, dan kan je daar niet echt veel recht aan ontlenen. Ik vond de constructie opzich wel aardig, nu een bedrag en later misschien terug, maar ik zit dus met die 10% en het formeel vastleggen ervan.
  13. even twee fictieve personen Jan en Piet (hoe origneel :) )... Ik heb een VOF met nog twee vennoten (Jan en Piet). Deze onderneming hebben wij al vanaf 2000 en het loopt zeer goed. Vanaf juni dit jaar ben ik full-time in de onderneming bezig, omdat ik ben afgestudeerd. Nu is het zo dat de onderneming binnenkort door mij en Jan wordt voortgezet, omdat Piet vindt dat zijn opleiding niet aansluit bij hetgeen wat wij doen, dit is ook zo en verder geen probleem. Piet wil graag bij zijn vertrek nog een vinger in de pap houden en dus niet helemaal vertrekken. Nu hadden wij een soort van regeling met hem getroffen dat hij bij vertrek een leuk bedrag gestort kreeg (een soort vertrekpremie) en de afspraak dat als hij later, nadat hij ervaring heeft opgedaan in het bedrijfsleven en wij als bedrijf zodoende met markt kunnen uitbreiden, wij om de tafel gaan zitten. Nou dat is allemaal leuk, alleen Piet wilde dat we dit "even op papier" zouden zetten. Hier heb ik dus nogal moeite mee, omdat we alleen maar op papier kunnen zetten dat we als het zover is eens gaan kijken naar de mogelijkheden. Piet kan dus nergens rechten aan ontlenen. Het is nu zo dat we de afspraak hebben dat als Piet over x jaar terugkomt, hij 10% aandeel krijgt. Over dit ben ik ook nog niet uit. Nu zijn mijn vragen alsvolgt: 1 - Wat kan ik nu het beste regelen als je ervan uitgaat dat we nu een afspraak hebben dat hij een leuk bedrag kirjgt bij vertrek. 2- Wat vind je van die 10% die hij gratis krijgt bij terugkeer na x jaar ( we hebben daarbij wel een proeftijd. Hij kan dus niet zomaar terugkomen en weer gaan en zodoende leuk 10% verdienen) 3 - Wat vind je uberhaupt van die 10%. Ik heb hier een beetje moeite mee. Zijn redenatie en daar gaat Jan ook een beetje in mee, is dat hij het bedrijf heeft opgezet en daar nog niet veel aan heeft overgehouden. Oftewel wat is handig om te organiseren. Ik werk er nu fulltime in en Jan ook.Straks na het afstuderen komt Jan er ook fulltime in (bovendien werkt Jan ook nog 's avonds na het afstuderen). Piet is er dus al een jaar met totaal andere dingen bezig en hij gaat dus ook echt uit de VOF. Bedankt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.