Christian Jansen

Senior
  • Aantal berichten

    46
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Christian Jansen

  1. Per 1 maart dan eindelijk officieel van start gegaan met (part-time) ondernemen en vorige week, de eerste officiële opdracht binnengehaald. Klusje om een bestaand design om te zetten naar een WordPress site. En aan deze opdracht zitten misschien nog 2 vervolg projecten als ik het goed doe ;D
  2. Welke versie Word gebruik je? Office 2007 heeft over het algemeen de mogelijkheid om documenten op te slaan als pdf bestand. Gewoon via 'Opslaan Als' kiezen voor PDF als bestandstype. Als je die mogelijkheid niet hebt kan het zijn dat je even de 2007 Microsoft Office Add-in: Microsoft Save as PDF moet downloaden en installeren: Hier Misschien dat het op deze manier beter gaat.
  3. Absoluut waar! Hij heeft een adviseur die de boekhouding doet, toevallig mijn broer :-). Daar heeft hij al een gesprek mee gehad om zich te verdiepen en advies in te winnen. Maar ik zou graag zoveel mogelijk opties, ideeën en adviezen willen inwinnen van meerdere mensen. En daar is dit forum uitermate geschikt voor! Hier zit ontzettend veel kennis. Als het goed is komt er volgende week een voorstel van de financierder en weten we meer over de details. Ondertussen is het zoveel mogelijk advies inwinnen om goed voorbereid dat voorstel te kunnen beoordelen.
  4. Kijk, dat zijn goeie mogelijkheden. Bedankt voor je reactie. Meer reacties en ideeën zijn van harte welkom aangezien hij/wij niet zo diep in deze materie zitten.
  5. Hallo! Hopelijk post ik op de goede plaats. Heel kort: Een goede vriend en ex-collega van mij is ongeveer 2 jaar geleden begonnen met een IT bedrijf (eenmanszaak), Hij doet oa. webdesign, hosting, systeembeheer, maar zijn hoofdmoot is softwareontwikkeling voor de financiële markt en daar is veel interesse voor. Hij heeft al wat succesvolle pilots lopen en grote partijen beginnen interesse te tonen. Het probleem is dat hij het in zijn eentje doet en het hoofd nauwlijks boven water kan houden. Hij heeft erg veel werk, maar verzuipt een beetje in zijn eentje. Hij krijgt de boel niet op de rit. Omdat hij vaak op korte termijn geld nodig heeft neemt hij opdrachten aan die snel geld opleveren. Die opdrachten zijn er gelukkig genoeg, maar dat gaat ten koste van de tijd die hij kan besteden aan het ontwikkelen van zijn software (waar het grotere geld in zit). Dat is ontzettend jammer, want de mogelijkheden zijn eindeloos en er zit ontzettend veel potentie in. Hij krijgt het in zijn eentje alleen niet voor elkaar. De bedoeling is altijd geweest dat er zodra er een beetje cashflow was ik erbij zou komen. Op deze manier gaat hem dat niet lukken en gaat hij er inmiddels bijna aan onderdoor. Nu heeft hij een klant die erg veel geld heeft. Deze klant zit bij hem in het verzamelgebouw en heeft heel veel interesse getoont om samen verder te gaan. Hij wil graag geld inbrengen (hoeveel is nog onbekend). De bedoeling is dat ik er dan ook bij kom, zodat hij zijn focus helemaal op het ontwikkelen kan houden en ik de rest onder mijn hoede kan nemen. Maar zodra de klant zag wat het softwarepakket in hield werd hij wel heel erg enthousiast en liet doorschemeren dat hij z.s.m. een bv wil oprichten waarin hij een meerderheidsbelang krijgt. Nou wil mijn vriend absoluut niet een meerderheidsbelang weggeven, omdat hij simpelweg zijn toko niet uit handen wil geven. Hij heeft aangegeven dat hij openstaat voor een 50/50 contructie onder bepaalde voorwaarden, zodat hij nog zeggenschap blijft houden over zijn 'kindje'. De klant is daar nu over na aan het denken. Het is dat ikzelf geen geld heb, want ik zou er zo instappen. Niets liever dan dat! Ik hoop dan ook van harte dat er een mooie deal gaat onstaan, zodat ik met hem samen de boel op de rit kan gaan zetten. Nu is mijn vraag hoe jullie erover denken? Zijn er punten waar hij zeker aan moet denken mocht de klant openstaan voor een 50/50 constructie? Waar moet hij aan denken, zodat hij toch wat zeggenschap houdt over zijn 'kindje' ? Wat zijn de valkuilen?
  6. Goed plan. Beter professioneel voorkomen dan achteraf problemen en discussies. Ga ik zeker wat mee doe. Bedankt allemaal!
  7. Een afsprakenkaart met een stempel erop. Nog beter inderdaad. Thanx! Je hebt daar zeker een heel goed punt. In principe wil ik ook zoveel mogelijk aan vooruitbetalen gaan doen, om de problematiek die je aansnijdt te voorkomen. Maar de mogelijkheid om contant af te rekenen zal uiteraard blijven (bij voorkeur voor aanvang van les). En dan zijn ideeén zoals ze aangedragen worden/zijn zeer welkom!
  8. De doelgroep zal inderdaad voornamelijk gaan bestaan uit kinderen. Een leuke stempelkaart is een topidee! Daar kunnen we wel wat mee. Super!
  9. Kijk dat wilde ik graag weten. Thanx! Een kwitantieboekje achter de hand houden is een goed idee. Ga ik doen in geval dat een klant daar prijs op stelt.
  10. Er is zeker wat de pianolessen animo. Ze heeft immiddels al klanten, terwijl ze nog niet eens officieel gestart is. Dus dat gaat de goede kant op. Ook wat betreft de therapie zijn er al goede contacten gelegd. Maar het staat allemaal in nog in de kinderschoenen. Desondanks wil ik graag goed voorbereid van start (ik zal op de achtergrond meehelpen). Wat jouw stelling betreft over de opbrengsten van 1 dag is op zich ook wel goeie. Iemand die hier meer over kan vertellen? Mijn vraag is meer bedoeld over het bewijs aan ontvangsten van leerlingen die contant per les gaan betalen. Moeten die leerlingen bijvoorbeeld een bon krijgen en kopie daarvan in de administratie? Of kan het contante geld gewoon in kas opgenomen worden met een omschrijving in het kasboek, zonder bon/kwitantie?
  11. Hallo medestrijders! Ik heb even een makkelijk vraagje denk ik. Waarschijnlijk zo simpel dat ik even een zetje nodig heb. Ik heb alles afgezocht, maar nog niet helemaal het juiste antwoord kunnen vinden. Mijn vriendin staat op het punt een praktijk voor muziektherapie en pianolessen te starten. De pianolessen gaan hoogstwaarschijnlijk grotendeels contant per les afgerekend worden. Dit wordt vastgelegd in het kasboek. Is het dan noodzakelijk dat er iedere les voor iedere leerling een bon uitgeschreven gaat worden die als bewijsstuk in de administratie opgenomen dient te worden? Of kan dit ook zonder bon opgenomen worden in het kasboek? Wie heeft ideeën hoe dit aan te pakken? Alvast bedankt!
  12. Zojuist gehoord dat io er inmiddels af is. Als het goed is, is de BV nu gepasseerd en dus volledig opgericht. Nieuwe verhuurder heeft meerdere winkels en een aantal bestaan nog niet zolang. Vandaar dat de bv nog IO was. Dat is dus geen issue meer. Verder een antwoord doorgestuurd gekregen van een advocaat die het volgende meldt: " De mail van Donderdag 16 juli 2009 is bindend (eerste reactie verhuurder met toezegging nieuwe huurder - zie startpost). Mits nieuwe huurder kan aantonen dat hij voldoende sovabel is. Als de nieuwe huurder dus meewerkt en aantoont dat het financieel goed zit, dan mag verhuurder niet weigeren als huurder." Juristen onder ons die dit ook nog eens kunnen bevestigen?
  13. Hoi Joost, Ja daar was ik inderdaad al bang voor dat ze in hun recht staan. Ook al is het behoorlijk lullig om eerst een toezegging te doen en na contact te hebben gehad met de makelaar te gaan terugkrabbelen. We wachten nog even af. Bedankt voor je reactie. Groet, Christian
  14. Hallo allemaal, Het volgende probleem speelt. Mijn broer en moeder hebben een winkel en zij willen daarmee stoppen wegens slechte financiële omstandigheden en gezondheidsredenen van mijn moeder. Ze zitten op dit moment behoorlijk aan de grond en willen zo snel mogelijk stoppen om eventueel faillisement te voorkomen. Zij hebben inmiddels een kandidaat gevonden die het huurcontract wil overnemen. Echter is het geen 1 op 1 overname van de huidige winkel, maar komt er een andere winkel in (outlet schoenen winkel). De verhuurder heeft via de mail akkoord gegeven mits de huurder kan laten zien over gedegen financiële cijfers te beschikken (zie onderstaand 1e reactie verhuurder). Kort daarna, nog voordat de potentiële nieuwe huurder cijfers heeft kunnen laten zien, wordt dit alweer door de verhuurder teruggedraaid. Tussen de regels door wordt aangegeven dat de nieuwe huurder niet helemaal zuiver is. Ook zeggen ze dat ze liever geen outlet zaak in hun pand willen, omdat dit hun pand aantast. Tevens zeggen ze dat de nieuwe huurder een BV io is en niet echt financiële zekerheid biedt. Echter hebben ze niet eens de kans gehad dit te laten zien. De potentiële nieuwe huurder is momenteel op vakantie en komt na aankomend weekend weer terug en zal dan de cijfers overhandigen in de veronderstelling het contract over te nemen. Daarbij komt dat de makelaar zich opeens aanbiedt en dat hij eventueel een nieuwe huurder heeft. Maar hij wil niet zeggen wie dat is, voordat ze akkoord gaan dat de makelaar met hun in zee gaat en er dus courtagekosten berekend gaan worden (ong. € 3000,00). Leuke toevoeging: Makelaar is zeer goed bevriend met verhuurder en is dus al blijkbaar ingeseind dat ze nieuwe huurders zoeken! Al met al zitten ze nu dus klem tussen verhuurder en makelaar. Als ik het goed begrijp is er in dit geval geen sprake van indeplaatsstelling/bedrijfsovername, maar van overname van huurrecht en zou in principe de verhuurder dus bezwaar kunnen maken? Indien in geval van indeplaatsstelling zsou de verhuurder niet veel kunnen doen? Komt het daarop neer? Wie heeft advies om dit op een correcte en snelle manier op te lossen? --------- 1e Reactie verhuurder na aangeven dat ze willen stoppen: "Uw uitgangspunten in onderstaande mail zijn juist. U bent verplichtingen aangegaan voor langere duur. Het verheugt ons dat u een nieuwe huurder voor het pand heeft gevonden. Wij willen graag meewerken aan een indeplaatsstelling indien de nieuwe huurder voldoende solvabel is. Uit het uittreksel van de KvK kan ik dit niet afleiden, eens te meer daar het een BV i.o betreft. In uw mail geeft u aan dat er reeds 2 vestigingen van de outletzaak bestaan. Graag verneem ik hoe de bedrijfsstructuur in elkaar zit en ontvang ik graag een aantal onderbouwende cijfers van de outletzaak. Indien deze voldoende conveniërend zijn voor ons, kan de indeplaatsstelling op korte termijn plaatsvinden op basis van gelijke voorwaarden" --------
  15. Offtopic: Ik merk dat een aantal mensen Chris Hammink verwarren met TS en 'kritiek' geven op zijn website. Alex is iemand anders dan Chris ga ik vanuit. Leeft TS trouwens nog?
  16. Als het goed is heb je de schade aan de auto als (auto)kosten geboekt. De uitkering van de schade boek je nu weer terug en vallen dus inderdaad tegen elkaar weg. Voor de volledigheid de boekingen op een rijtje zoals ik ze zou doen. Boeking bij ontvangen schadefactuur Autokosten Te verrekenen btw Aan Crediteuren Boeking bericht vergoeding van maatschappij (tussenstap in afwachting op bijschrijving bank):: Nog te ontvangen bedragen Aan Autokosten Bijschrijving bank: Bank Aan Nog te ontvangen bedragen Groeten, Christian
  17. Hallo Jeroen, Het kwam mij inderdaad niet helemaal helder binnen. Het is duidelijk nu. Bedankt voor je berichtje! Groeten, Christian
  18. Dit klopt niet. Prive staat niet op de balans, net zo min als de posten van de Verlies en Winstrekening. Prive is inderdaad een hulprekening van de rekening Eigen Vermogen en komt dus niet nog eens apart op de balans. Groeten, Christian
  19. Dat zijn goede reacties. Dank daarvoor. Ik denk dat de buitenwijk op dit moment wel de beste optie is. Het is een grote wijk met veel jonge mensen. Het winkelcentrum wordt aardig groot met veel verschillende winkels. Welke weet ik niet proecies, maar dat is te achterhalen. De verschillende opties en mogelijkheden vind ik allemaal wel interessant en spreken me zeker aan. Ik ga eens op onderzoek uit en ga erover nadenken. Het is allemaal nog maar een hersenspinsel, dus echt veel en gedetailleerd kan ik er nog niet overpraten. Het ging me in eerste instantie om wat ideeën en reacties. Ik heb op dit moment wel wat handvaten om een en ander op papier te zetten en te ondernemen. Bedankt. Verdere reacties uiteraars welkom!
  20. Niet in het zuiden, maar in het zuidelijke deel van het centrum :D. Dus wat langsloop betreft, zit dat wel goed. Een andere optie zal wellicht kunnen zijn om te gaan vestigen in een nieuw te bouwen winkelcentrum buiten het centrum in een woonwijk dat nog in aanbouw is. De winkels die er nu zitten zijn allemaal de grote jongens en dus niet gesprecialiseerd. Dit zijn voor zover ik weet de enige 3 winkels in de stad. Allemaal een zeer breed assortiment en met name gericht op het top-40/100 segment. Verkopen niet veel nevenartikelen. Het is dus verstandig om te gaan specialiseren en wellicht meer te gaan bieden dan alleen CD's /DVD's?
  21. Hallo allemaal, Op dit moment voer ik naast een full-time baan ook een eigen ICT onderneming. Dat gaat aardig. Nu speel ik al een tijdje met de gedachten om het wat groter aan te pakken. Ik zou graag een winkel willen beginnen met daaraan eventueel een online-shop gekoppeld. En het idee om dit te doen in de muziek branche zit er inmiddels aardig vast in. Komt waarschijnlijk, omdat daar toch mijn meeste interesse ligt. Ben zelf muzikant en fanatiek muziekliefhebber. Dus het idee om een CD/DVD-zaak te beginnen is geboren. Maar ja, daar zijn er behoorlijk wat van. En vooral de grote gevestigde jongens zijn een behoorlijke concurrent denk ik. In de stad waar ik woon zitten er al 3 dicht bijelkaar. FreeRecord, Van Leest en Mucic Store. Deze zitten allemaal in het noordelijke deel van de stad. In een cirkel van 100 meter. Ik zou graag wat meningen willen horen: - In de eerste plaats of het levensvatbaar zou zijn? De zaak zou dan in het zuidelijke deel van de stad komen, waar er geen zitten. - Misschien mensen met ervaring die kunnen aangeven wat er in het algemeen bij komt kijken om een muziek zaak op te zetten en te voeren. Wellicht dat jullie mij van een reactie kunnen voorzien. Alvast bedankt!
  22. Hallo! Op dit moment heb ik een ICT gerelateerde onderneming. Ik verleen hoofdzakelijk diensten. Nu speel ik al een tijdje met het idee om daarnaast ook verkoop te gaan doen. Gewone veelgevraagde hardware, software, boeken etc voor particulieren. ICT gerelateerd uiteraard. In eerste instantie zal ik dit graag via een webshop aan willen bieden en in de toekomst wellicht uit willen breiden via een gewone winkel. Het hoeft niet meteen grootschalig. Nu is mijn vraag waar ik moet beginnen om de produkten te kunnen inkopen. Welke Leveranciers, groothandels etc?? Na een aantal zoekopdrachten op dit forum ben ik er nog steeds niet helemaal uit. Ik krijg wel een lijstje voorgeschoteld, maar wil graag wat meer info. Iemand die goede ervaringen heeft met diverse partijen? Iemand die goede tips heeft?
  23. Dat is precies mijn situatie. Ik ga over een paar maand intrek nemen in mijn nieuwe huis en voer vanaf daar mijn onderneming. Maar die aanpassingen zijn absoluut niet mogelijk. Ik kan dan toch gewoon mijn werkzamheden uitoefenen, maar de werkplek is dan niet fiscaal aftrekbaar? Zie ik het zo goed?
  24. Onderstaande kwam ik tegen op de site van de KvK. In hoever is dit van toepassing? Iemand een idee? Landelijk: Strengere regels voor werkruimte thuis 8-12-2004 Volgens de Belastingdienst moet een werkruimte thuis vanaf 2005 voldoen aan twee criteria: de ruimte moet ´zelfstandig´ zijn, en het inkomen moet hiervanuit ‘in voldoende mate’ worden verdiend. De woning mag geen eigendom zijn van de zaak. De zelfstandig werkruimte moet beschikken over een aparte ingang, eigen sanitair en aanvullende voorzieningen, zoals een eigen energiemeter. Een ondernemer moet tenminste 30 procent van zijn inkomen in deze werkruimte verdienen. Wanneer hij thuis ook een showroom of een magazijn heeft, dan moet dit 70 procent zijn. Als een ondernemer een werkruimte heeft die aan deze eisen voldoet, dan moet hij de Belastingdienst een bouwtekening kunnen overleggen, om te bewijzen dat de werkruimte zelfstandig is. Daarnaast moet de ondernemer een agenda en een kilometeradministratie bijhouden, om te laten zien dat in de werkruimte een substantieel deel van het inkomen wordt verdient.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.