CG

Junior
  • Aantal berichten

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer
  • Geslacht
    Male
  1. Net even tegengekomen enne....perfect en mooi verwoord! T.a.v.dit stukje nog een hele kleine piettepeuterige opmerking: Niet ieder weldenkende 'grote' ondernemer is hierin vertegenwoordigd maar ik neem aan dat het "gemiddelde genomen" is.
  2. Ja heel nobel en weer in je eigen straatje klinkend.Binnen een virtuele gemeenschap gelden vooral ongeschreven regels en niet zelf gemaakte regels die diezelfde mensen uit de echte wereld gebruiken om enige rechtsgeldigheid aan hun virtuele bestaan te geven.Dat is een complete misconceptie en eigengereid gezwetst van mensen die menen dat alles virtueel hetzelfde is als de echte wereld. M.a.w hoe ik mij mening ventileer of uit, mits binnen de normale omgangsvormen zoals niet schelden op iemand op grond van ras etc etc... belachelijk maken, dan heb ik ten alle tijd het recht...lees goed.het recht om mij overal te uiten. Ja .ik ben gast maar dat geldt voor een ieder die hier komt.Dit doet me denken aan het vaak gehoorde gezwetst van vele virtuele gemeenschappen dat zij bepalen hoe jij je moet! uiten/gedragen etc binnen diezelfde gemeenschap.Fout...Het internet heef alleen voor bepaalde zaken rechtsgeldige redenen(e-mail,copyrights etc) en is buiten dat een vrij medium waarin jij je mag bewegen danwel uiten.Het zal toch niet zo zijn dat binnen die vrijheden die het Net biedt een aantal mensen die toevallig daar een plekje in veroveren middels een forum of wat dan ook even allerlei regels gaan opstellen daarmee de vrijheden die het Net biedt inperken? Nee..dus en ik zie graag je motivering tegemoet als je meent dat dat wel zo is. T.a.v.van mijn postings heb ik al aardig wat 'adviezen'gegeven en gewoon mee geparticipieerd zoals een goed member behoort te doen.Echter volgens mij is bovenstaande tekst van je gewoon een reden om je onvrede te laten blijken over het feit dat ik niet openheid van zaken wil geven en dus je via deze weg maar even een stok zoekt. Hoe 'volwassen' ben je dan? Sorry...ongenoegen, wat is de volgende stok die je zoekt? Dat ik teveel mensen tegen de lange tenen schop? Kan het niet zijn dat diezelfde mensen teveel aan hun plafond zitten en mischien eens een ander venster behoeven? Ik heb totdusver alleen maar onnodige scheldkannonades naar het hoofd gekregen terwijl ik zelf heel fatsoenlijk e.e.a. heb verwoord.(ok direct...maar is dat een schande?) Ik heb enkel e.e.a. even aan de kaak gesteld.Heel gezond heel normaal OOK binnen de echte maatschappij als je weet wat ik bedoel. Of werk jij binnen een organsatie waar menigeen zich vooral niet duidelijk uit en "go with the flow is"? Hoe bekrompen en typisch polder-achtig denkend is dat.Vooral voorzichtug rondschuifelen en niet opvallen en mainstream over koetjes en kalfsjes praten.He bah... Ik geef je een advies: Haal je sterkste stok maar van stal in de vorm van de bekende IP ban, want ik zal helaas niet op je verzoek om zelf weg te gaan ingaan.
  3. @ 'Jarune': Succes en je moet denken omdat je jezelf als een 'simpele' particulier omschrijft je dan plotseling geen 'rechten' meer zou hebben ten opzichte van het bedrijf waar het omgaat. Jouw pakket,kan niemand aankomen! In het ergste geval zal men verbaast zijn en mischien zelf van je wat afstandelijk benaderen wat een normaal iets is binnen grote organisaties/multinationals.Hoe dan ook ik zou goed nadenken wat je uiteindelijk wilt gaan doen met het pakket aandelen wat je hebt voordat je naar binnen stapt want du moment jij naar binnenloopt en je kenbaar maakt,men binnen de organisatie altijd actie gaat ondernemen als blijkt ze OF moeten uitkeren of dat je een meerderheidsbelang hebt binnen het concern.Dus altijd een stap voorblijven.
  4. @ 'Jarune': Succes en je moet denken omdat je jezelf als een 'simpele' particulier omschrijft je dan plotseling geen 'rechten' meer zou hebben ten opzichte van het bedrijf waar het omgaat. In het ergste geval zal men verbaast zijn en mischien zelf van je wat afstandelijk benaderen wat een normaal iets is binnen grote organisaties/multinationals.Hoe dan ook ik zou goed nadenken wat je uiteindelijk wilt gaan doen met het pakket aandelen wat je hebt voordat je naar binnen stapt want du moment jij naar binnenloopt en je kenbaar maakt,men binnen de organisatie altijd actie gaat ondernemen als blijkt ze OF moeten uitkeren of dat je een meerderheidsbelang hebt binnen het concern.Dus altijd een stap voorblijven.
  5. Ik kan nu wel weer gaan reageren op dit soort reacties maar ik gun je deze below the belt reactie gewoon... Mischien kan jij met al die virtuele geweldige staat van dienst even nog deze tip ter harte nemen ipv telkens maar op de man te spelen: Als er verder alleen maar soortgelijke reacties komen lijkt het me beter dat de moderator maar afsluit want het voegt verder weinig toe.
  6. @'Witte': Wat jij gewoon vraagt is een resume van mij online over wie of wat ik ben als in de echte wereld waar je pas over iets je mening mag geven (danwel beoordelen) als je een of ander diploma van bevoegdheid hebt behaalt.Beetje het verhaal van de 'ongelovige Thomas' die 'outdated' en bekrompen is. Je redenering van iemand die adviezen geeft is geen adviseur is volgens mij hetzelfde als iemand die "de waarheid probeert te ontleden" (ken je de achterliggende gedachte hiervan? Hoor het graag dan) Als je goed gelezen had weet je dat ik aan die 'onzin' niet mee doe vanwege redenen die ik al eerder heb aangehaald in een andere thread.Je `ziet bij ook geen sig met allerlei 'medailles' of teksten die mij aanzien moeten geven.Hoe minder hoe beter want echte kwaliteit behoeft geen krans zoals de wijn.Mijn--eigenlijk die van iedereen-- adviezen zijn geheel vrijblijvend voor een ieder.Nergens staat dat je het moet doen zoals ik zie,want waarom zou je--en zo behandel ik alle adviezen van anderen online ook-- want niemand kent elkaar irl waar toch geheel andere zaken een rol spelen als het gaat om deze vorm van 'advisering'. Maar een goed verstaander(en ik heb al een enkele gelezen) die leest tussen de regels door en kan naar aanleiding van mijn postings wel opmaken dat ik niet dagelijks achter de vuilniswagen loop.(wist je dat dat trouwens beter verdiend dat menig supermarkt baantje?) Dus bij deze "geen billen bloot".
  7. Mijn ervaring is: Als je wat wilt verkopen zijn er genoeg omstanders die je daarmee willen helpen en natuurlijk er een graantje van mee willen pikken als het kan hoe 'goed bedoeld ook'. advies: niet gelijk doen! Tuurlijk hebben allerlei consultant-bureau's daarin ervaring maar waarom de makkelijkste weg kiezen als het ook anders kan. Je moet het een beetje vergelijken met de beurskoersen.Je kan via de bekende weg gaan of zelf de tussenpersoon uitschakelen hoe goed die tussenpersoon ook is volgens zegge,en er zelf wat meer werk van maken. Beste is gewoon een vrijblijvend(dus ook geen enkele fee vooraf betalen) gesprek vragen met zo een specialistisch bureau en ze een praktische voorbeeld-case voorleggen en hoe zij het zouden oplossen voor jou op dat moment.(of de uitnodiging van bovenstaande poster accepteren)Let wel dat er altijd doorgevraagd wordt omdat ze nu eenmaal graag een inschatting willen maken voor hun kansen als ze een inzocht hebben in jouw bedrijf en daarop dan doorgaan in de hoop "je lekker te maken"Nogmaals...bekende verkoop-taktiek en moet je niet in trappen.Als ze je niet op dat moment dat kunnen geven wat jij wilt weten(zie case) dan opstappen en doorgaan naar de volgende en zo doe je dan wat kennis op waaruit JIJ dan zelf een afweging kunt maken wat te doen. Waar ik naar toe wil is dat vaak afwegingen die door derden worden gemaakt vaak als "het beste alternatief " worden betitelt als jij voor wat dan reden ook niet tevreden zou zijn en je dus altijd met een "he shit" gevoel blijft zitten dat er meer uit was te halen. Heb je daar allemaal geen zin in dan gewoon het eerste beste bureau binnenlopen, die mooie ---" wij kunnen heel veel voor iets betekenen want blablabla "---verhalen aanhoren,mooie map in ontvangst nemen met de credentials en dan hetgeen voor ze je eruit halen ontvangen en hun als fee nog een flinke kluit van geven. Snelste en meest makkelijke manier als je van alles zo snel mogelijk af wilt zijn.
  8. Kijk! de eerste die goed tussen de regels doorleest. Wie weet volgen er nog meer. ;)
  9. @'Tremenor': Goed om te horen dat je het wil gaan proberen maar laat me je(als je er behoefte aan hebt) nog deze tips meegeven en zie maar wat je ermee doet. 1: Staar je niet teveel blind op je businessplan want in de praktijk zul je merken dat er meer hobbels op je weg tegenkomen dan in je business-plan was voorzien. 2: Als je een partnerschap aangaat liever GEEN familie-lid! Teveel VOF's/B.V.'s zijn er in het verleden aan kapot gegaan dan dat er succes mee is behaalt. We kennen intussen allemaal de redenen wel--goedkoper,vertrouwelijk persoon blabla-- en gebleken is dat teveel en tevaak het emotionele/sociale aspect de overhand krijgt waardoor op langer termijn je zelf financieel uitkleedt. Ik zeg niet dat het altijd zo is, maar wel de afgelopen 30 jaar gebleken is dat het teveel en te vaak financiele malaise daaraan was te wijden. Er is niks op tegen dat je familie ed. erbij betrekt in de pre-evaluatie fase naast je externe adviseurs maar om ze een directe functie te geven binnen je nieuw op te richten onderneming is vroeg of laat vragen om problemen omdat je dan beslissingen gaat nemen die teveel en tevaak rekening gaan houden met " maar het is m'n..."Dat wekt op den duur wrevel op bij het overig personeel. Mocht je het toch doen dan moet je keiharde contracten afsluiten waarbij het familie-lid geen bevoorrechte positie krijgt ook! als ze de geldschieter zijn van je onderneming.Waarom dat dan? Simpel als jullie slaande ruzie krijgen om wat dan ook en de onderneming kapot gaat je naast de emotionele klap van het verlies van je onderneming een nog grotere emotionele klap komt en wel die van je familie-verhoudingen.Dat laatste is het meest moeilijke te herstellen. 3: Zorg dat je partner in business niet je beste vriend is(zie punt 2 familie) of.... als het dan toch moet,zowie zo niet het zelfde als jij denkt.Een onderneming in spe drijft op karakters die elkaar aanvullen danwel verschillend zijn maar uiteindelijk het zelfde doel voor ogen hebben. Hetzelfde denken/zijn is itt wat de meeste 'mainstream' ondernemers als goed bestempelen funest! voor je onderneming.Ondernemen is juist niet 'mainstream' denken.Je moet stinkend eigenwijs en eigengereid zijn en durf! hebben(ondernemen dus).En dan zal je mischien op je bek gaan,en dan zullen ze je uitlachen of wat dan ook. Geeft niet,daar ben je ondernemer voor en daarna gewoon opnieuw proberen. 4: Het is handig aan netwerken te doen danwel sommige beurzen te bezoeken maar staar je daar niet alleen blind op want vaak is het uiteindelijkrendement ervan magertjes itt wat men altijd daar beloofd. Bedoel dure consultants die je van alles beloven vooral gestaafd door het bekende "wij doen al 30 jaar..." is vaak de eye-catcher maar zoals je weet: Successen uit het verleden zijn geen garantie voor successen in de toekomst! Vaak is het rondneuzen, praten met andere collega ondernemers(denk aan de groenteboer bij je om de hoek ofzo waarmee je een goed contact hebt) veel lucratiever en 'winstgevender' dan zo een dure workskop of kennismakings borrel a € xxx,- op een Beurs.Let wel zo een workshop moet echt voor je een aanvullende betekenis hebben ipv dat het de zoveelste "praktijkgerichtewhatever" cursus is wat jezelf met enige autodidactische instelling ook via aanschaf bij de boekhandel ook had kunnen weten. 5: Als het even kan, gebruik nooit je eigen kapitaal als het niet hoeft.Banken zijn over het algemeen zeer geintresseerd in toekomstige ondernemingen die een uniek concept hebben en hebben daar reserves voor.Tuurlijk zul je e.e.a. met rente terug moeten betalen maar op de langer termijn kun je e.e.a. met behulp van de bekende blauwe envelop veel interessanter maken als het gaat om het bekende kostenplaatje. Nou... hopelijk heb je er wat aan. Sterkte ermee!
  10. Ga je nog wat zinnigs toevoegen dan alleen zelf stigmatiseren danwel verder labelen van iemand die niet aan jouw verwachtingen voldoet?... Je laat het wel merken zeker met je opmerking van 'relnicht'.Mij mag je hoor,want ik ken je verder niet maar is wel opvallend. Ik heb uitvoerig uitgelegd hoe ik zaken zie en waarom.Maar schijnbaar lees je erover heen zie en lees je alleen maar wat je wilt zien en begin je met modder te gooien gewoon omdat ik "anders denk" Kortzichtig en veel voorkomend van het massale 'mainstream' denken dat zeker niet ondernemend gedrag is. Of kun je dat met iets zinnigs weerleggen...
  11. geweldig. beetje rare zinsopbouw... Alsof je alleen maar met gelijkgezinden moet omgaan om een rustig gevoel te krijgen. 'zinnig' als de discussies gevarieerd zijn en niet teveel met z'n allen om het probleem heen draaien en vanuit een te bekende invalshoek bediscussieerd worden. Mensen tegenkomen als in mogelijke potentiele klanten of potentiele partners! Onzin... gaat niet altijd op. 1 mooie winkel trekt niet alleen maar 1 soort publiek aan.Voorbeeld te mager en te eenzijdig. Onzin... niet iedereen is hetzelfde dus niet brengen alsof dat een vast gegeven is. Niet ieder mens heeft dezelfde behoefte. "Het is een zinvolle aanname dat de meeste mensen die zichzelf expert vinden op een bepaald gebied, ook mogelijk!meer verstand van zaken hebben van mensen die net komen kijken." Een tag--lees herkenninsteken-- is volgens mij een leidraad voor anderen die hulp behoeven.Niet een directe intepretatie van hetgeen als antwoordt wordt gegeven. Onzin.. en grootste flauwkul en vooringenomen mening en nergens op gebasseerd. Iemand die zich zelf niet belangrijk genoeg vind schakelt zichzelf uit in de maatschappij. geweldig standpunt die ik onderstreept heb! TOP!
  12. Ok..dan is dat duidelijk gemaakt wat je bedoelde inzake de ambtenaar kwestie. T.a.v. het officieel en officieus is er lijkt me terdege verschil als we praten over wat terdege van belang is en enige houvast geeft in deze high-tech tijd.Vervelende is dat de meesten vaak het een en ander als hetzelfde zien.Beetje het verhaal van de dagelijkse waarheid of reality-waarheid. M.b.t je vrijwilligersbanen: Daar kan ik nou helemaal inkomen! Het sociale--maatschappelijk meer betrokken-- karakter van dit soort vrijetijds-functies kan soms zeer bevredigend zijn zeker als het ver van je eigen baan verwijderd is en een hele ander weg inslaat.
  13. CG

    show je werkplek!

    Ik ruim pas als ik wegga de boel op(of orden e.e.a.) Toen ik mijn foto maakte was niks voor de fotoshoot speciaal neergezet.
  14. @Jarune: Los van het gegeven dat je gewoon naar dat bedrijf kunt stappen(wat kan je tenslotte overkomen?) is mischien een opvolgende vraag wat je eigenlijk met die aandelen wilt doen? Wil je gewoon weten wat je belang is in het bedrijf,of dat je een zetel hebt in...*lol* of wil je gewoon cashen... Mischien dat je daarover wat meer duidelijkheid kunt geven zodat je mischien nog meer info krijgt toegezonden waarmee je wat kunt.
  15. Oh jee,je reageert precies zoals ik nou net niet verwachte ( nouja..hoopte want er gingen al duizenden voor je die net zo bekrompen reageerden): Je voelt je aangesproken,neemt het web zo serieus dat je gelijk al vijandig reageert en een "wij" "zij" sfeertje aan het creeeren bent terwijl ik vooralsnog alleen mijn visie op e.e.a geef los van het gegeven of je het nu wel of niet leuk vindt. Je bent hopelijk toch niet degene die ook de knoppen van de "karma" meter tot zijn beschikking heeft(al staat er - 30...soort label van hoe "eng" iermand moet zijn):D Je opmerking over mijn postgedrag is er een van: " je moet je conformeren om hier te mogen komen " Oftewel het befaamde ploddermodel denken---sorry poldermodel--- denken.Laat ik het helderder zeggen: Ik denk altijd buiten organisaties om,buiten conjucturen, daardoor heb je ook vaak een andere kijk op zaken dan de meeste(n) ondernemers die toch vaak binnen kaders denken daardoor denkend dat daarin alle oplossingen liggen terwijl dat niet zo is en het vaak de bekende geijkte koek van ondernemen is en waar iedereen uit die zelfde koek aan het snijden is in de hoop een winstgevend graantje mee te kunne pikken.Dat is tevens ook gelijk de zwakte die de meeste ondernemers hebben.Dus.....graag nog een keer je gefundeerde mening gezien "je geweldige staat van dienst" Je opmerking verder over dat ik per defenitie elk forum als onzin bestempel is er een van,oud nieuws, weer niet weerlegd met het tegendeel wat me op andere gedachten zou moeten brengen. En ik zou omdat ik e.e.a al wist dan maar moeten "mooven" omdat JIJ vindt dat mijn mening niet hier past of eigenlijk als storend wordt gezien terwijl het eigenlijk alleen maar een weergave is van je eigen tekortkoming om het "anders" te willen zien? Ik dacht dat ondernemers altijd van die "VRIJE" jongens waren die "anders dachten".... Hmmm..hoe typisch voor iemand die zichzelf virtueel zo voorkomend business-like en een geweldige staat van dienst vindt hebben.Nee... ik denk dat ik zelf dat moment uitmaak dat het tijd is om dit forum te verlaten als je het niet erg vindt. Wie weet zal ik tzt eens mijn 'vrije' advies geven inzake hetgeen hier gevraagd wordt... @Mira: Dank voor je reactie en het volgende: Vaak zijn is het beeld dat "die ambtenaar" dom is,Het klassieke voorbeeld van de jaren 70 van stofige kortzichtige types die het bedrijfsleven niet aan kunnen en dus maar ambtenaar worden.De ambtenaar waar jij op doelt heeft vaak meer bagage dan jij(die uitzonderingen daargelaten) als toekomstig ondernemer in spe! De een vult de ander aan en beiden bereiken dan het doel nl.Een voor jou zo succesvol mogelijke onderneming voor de toekomst neer zetten!Dus je kunt niet spreken van " de een is beter dan de ander " Het onderscheid tussen officeel en officieus heb ik in een eerdere posting aangegeven en het hield nauw verband met het medium internet. En over "merkava's" staat van dienst kan ik ontzettend lachen zeker gezien zijn eerdere reactie.Hopelijk doet hij dat ook met de mijne...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.