HansR

Junior
  • Aantal berichten

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door HansR

  1. Dat het net over de grens goed wonen is dat is wel duidelijk. Alhoewel ik de prijzen de laatste jaren ook hard gestegen vind..... Hoe zit het dan eigenlijk met een management BV. Moet je daar dan ook een gebruikelijk loon van min. 40k uithalen? Dus in het geval van een werk en management BV 2x 40k (of zoveel als je best verdienende werknemer etc etc)?
  2. Je was mij te snel af.............:) Maar dit lees is daar ook: Wanneer moet u aangifte doen van bpm? Koopt u in Nederland een nieuwe personenauto of een nieuwe motor? Dan doet de importeur aangifte voor u en hij betaalt de bpm voor u. In bepaalde situaties moet u zelf aangifte doen en zorgen dat de bpm wordt betaald. Pas nadat aangifte is gedaan en bpm is betaald, wordt de auto of de motor geregistreerd (kenteken afgegeven door de RDW. Voor een bestelauto wordt, als u niet voldoet aan de voorwaarden van de ondernemersregeling, na de registratie een aangifte toegezonden. Let op! U moet voor een personenauto of motor aangifte hebben gedaan en de bpm hebben betaald vóórdat u met het voertuig de openbare weg in Nederland opgaat. Voor een bestelauto moet u (als niet-ondernemer of als u niet voldoet aan de ondernemersregeling) binnen een maand na registratie de aangifte doen en de bpm betalen. U mag met de bestelauto in die maand wel de openbare weg in Nederland op. U moet aangifte doen en bpm betalen in de volgende gevallen: U koopt in het buitenland een personenauto of een motor. U wilt de auto of motor gebruiken op de openbare weg in Nederland. U koopt (in Nederland of in het buitenland) een bestelauto en u voldoet niet aan de voorwaarden van de ondernemersregeling. U bouwt een bestelauto om tot personenauto. U wilt hiermee gaan rijden op de openbare weg in Nederland. U hebt een personenauto, motor of bestelauto (in gebruik genomen op of na 1 juli 2005) met een buitenlands kenteken. U hebt in het buitenland een personenauto, bestelauto of motor met een buitenlands kenteken geleend, gehuurd of geleaset en u wilt hiermee langer dan 14 dagen gebruik maken van de openbare weg in Nederland. gezien dit echter op de NL douane website staat geld het toch alleen wanneer je onder de NL belastingwetgeving valt en vraag mij dus af wanneer je de auto rijdt van de BVBA waarvoor dan gezien je in BE woont de belgische belastingwetgeving valt dit dan wel opgaat? Denk het eigenlijk niet. (tis allemaal wel een zijstraat, maar nu we er toch mee bezig zijn :)
  3. Thanks Odeon. Maar dat zou dus betekenen dat wanneer je in BE woont, zakelijk rijdt en in NL werkt je BPM moet betalen over een auto op BE kenteken? ik lees dit op de website van de douane. http://www.douane.nl/variabel/bpm/bpm-10.html#P215_17602 Wanneer moet u bpm betalen? U moet bpm betalen in de volgende gevallen: U laat een personenauto, motor of bestelauto in het Nederlandse kentekenregister registreren. Voor een bestelauto betaalt u bpm als deze op of na 1 juli 2005 voor het eerst in gebruik is genomen en u geen ondernemer bent of niet voldoet aan de ondernemersregeling. Bij aanschaf van een nieuwe auto wordt deze registratie meestal door de dealer, autoverkoper of de importeur gedaan. U maakt gebruik van de openbare weg in Nederland met een bestelauto die tot personenauto is omgebouwd. U hebt veranderingen aan de bestelauto aangebracht, waardoor deze niet meer voldoet aan de wettelijke inrichtingseisen aan bestelauto's. Het gaat hier om een bestelauto waarover nog geen bpm is betaald of waarvoor u nog geen bpm hebt teruggekregen. U gebruikt als inwoner van Nederland een auto of motor die niet is geregistreerd in Nederland. U gebruikt die auto of motor op de openbare weg in Nederland. Voor bestelauto's geldt dit alleen als de bestelauto in gebruik is genomen op of na 1 juli 2005. U voldoet niet meer aan de voorwaarden van de ondernemersregeling of gehandicaptenregeling. U voldoet niet meer aan de regeling taxivervoer of openbaar vervoer. U woont in Nederland en u wilt langer dan 14 dagen in Nederland rijden met een personenauto, motor of bestelauto met een buitenlands kenteken die u vanuit het buitenland heeft geleend, gehuurd of geleaset. volgens mij geldt dus nog steeds wanneer je inwoner van NL bent (en NL kenteken ) en niet waar je rijdt.
  4. hallo. Bedankt voor jullie reacties! Ik had al eerder willen reageren echter ik zal op een notification mailtje te wachten. Ik dacht dat ik dit ingesteld had..... ??? Opzich heeft die natuurlijk meer een prive karakter echter valt dat niet nauw samen met ondernemen. Ik vind het wel innovatief iig. ;) Frauderen is natuurlijk niet de insteek. Ik ken het gevalletje Guus H. ook :) Verder lijkt mij in belgie wonen ook prima. Je hebt daar gewoon meer waar voor je geld qua woning en met een beetje geluk dus qua auto ook. Ik kwam op het idee toen familie van mij een huis kocht van een nederbelg / accountant welke gaf dat wanneer je ingezeten bent van belgie en je een bedrijf in NL hebt (BV) je op het adres in BE een BVBA kunt starten welke factureert aan de NL BV en dan je lease auto kunt rijden in BE zonder BPM en bijtelling en de hypo rente gewoon kunt aftrekken in NL. Mijn familie heeft overigens in NL een VOF, maar rijdt wel een auto prive op BE kenteken. Dus volgens mij heeft dat te maken met waar je woont en niet waar je rijdt? Een ander bekende woont in BE en werkt in NL. Rijdt lease van de NL zaak met BE kenteken en moet wel bijtellen, maar dacht ik over de BE aanschafprijs?! Kan iemand beamen of bovenstaand scenario opgaat?
  5. Hallo. Ik heb een aantal vragen mbt wonen in belgie en de belasting. Wij denken erover om in Belgie te gaan wonen om de huizenprijzen en niet onbelangrijk de belasting. Nu begrijp ik dat wanneer je in NL een BV hebt je in belgie een management BVBA kunt opzetten en dan een auto op belgisch kenteken kunt rijden en daarmee iig geen BPM en bijtelling betaalt terwijl je wel de rente van je woning kunt aftrekken van de IB. Nu zijn mijn vragen: - Klopt dit? :) - Is het ook mogelijk om sowieso een management BVBA op te richten en van dezelfde voordelen gebruik te maken zonder dat ik direct in belgie ga wonen? - Kan ik mij eventueel inschrijven bij familie en/of daar de BVBA inschrijven om gebruik te maken van deze mogelijkheden? Alle tips worden zeer gewaardeerd. Bvd Hans
  6. Hallo. Ik heb een vraag. Ik gebruik mijn boot meer en meer als werkruimte. 70% procent van mijn inkomsten (declarabele uren) verdien ik op locatie bij de klant, echter sinds ik op de boot de benodigde voorzieningen heb laten aanleggen (electra) werk ik steeds meer en meer op de boot om in alle rust bepaalde taken als administratie, marketing, projectplannen etc etc daar uit te voeren. Kan iemand mij iets meer vertellen wanneer deze , in het begin prive aangeschaft motorjacht, eventueel als werkruimte kan worden gezien en dus hiermee belastingaftrekbaar wordt? Iemand nog tips? Bij voorbaat dank. Mvg., Hans
  7. Ik wil dit welis concreet maken. Wij kunnen op basis van Small Business Server 2003 Premium Edition een bestaand netwerk migreren en de het volgende aan functionaliteit beschikbaar maken voor 5 werkplekken. Database Management System, (e)mail and Calendering, Batch SMTP, relay (bricklevel / online ) backup, single file restore, Applicatie en network layer firewall (hoogwaardig!), file en print, VPN en webmail, data encryptie (https, EFS)antivirus(mail, file en gateway, transparent updates en scanning) nieuwe A-merk hardware met 3 jaar Next business Day volledige garantie op onderdelen en werkuren. Goede performance, patch management (security). Op server niveau 1 jaar gratis support (garantie!), minimaal downtime (uptime minimaal 99,5%) (we zitten niet meer op NT 3.51...), remote beheer etc etc etc voor nog geen 4000 euro inclusief hardware, dienstverlening en INCLUSIEF LICENTIES... 10 werkplekken ben je nog geen 400 euro meer kwijt. Kan dit ook op basis van Linux?? Ik ben oprecht benieuwd.
  8. Study Shows Windows Beats Linux on Security A survey of 90 enterprises finds better total cost of ownership and fewer risks with Microsoft’s streamlined security tools. REDMOND, Wash., June 23, 2005 – Security is one of the chief concerns of IT decision makers. Along with purchase price, interoperability, maintainability and deployment costs, security is a critical factor in determining which platform to deploy across an enterprise or to serve a particular role. For proprietary and open source software (OSS) alike, administering security updates are a reality in the enterprise and a significant factor in total cost of ownership (TCO). In order to get an accurate picture of how costs associated with patch management figure into the TCO equation, Microsoft recently commissioned Wipro Technologies Ltd., an independent consulting firm, to study the cost of updating Microsoft and open source software in a real-world environment for desktops, servers and database servers. Wipro surveyed 90 companies in the U.S. and Western Europe with 2,500 to 113,000 employees where both the Windows and open source operating systems were simultaneously being run. When the costs of updating are distributed across the size of the environment and evaluated on a per-asset basis, the study shows Microsoft software to be less expensive to patch than open source equivalents. These findings confirm what many customers are experiencing in their deployment scenarios. Customers Confirm Benefits At Chicago-based Cole Taylor Bank, internal analysis showed that Linux costs would be at least 20-percent higher than those in a Windows environment. “Once Microsoft lets us know that a patch exists, we’re able to evaluate them very, very quickly and remotely deploy the patches,” says Manuel Montejano, CIO at Cole Taylor Bank. “It not only keeps our cost down but it keeps our time-to-market very, very short.” With the specific aim of improving security management, value and reliability, Independence Air, a regional passenger airline based at the Washington-Dulles International Airport, moved its e-commerce Web site from Linux to Microsoft. “We already know how to secure a Windows-based solution and keep it running smoothly,” says Stephen Shaffer, the airline’s director of software systems. “With Linux, we had to rely on consultants to tell us if our system was secure. With Windows, we can depend on Microsoft to inform us of and provide any necessary updates.” In fact, Microsoft is recognized globally for the effectiveness of its network security management tools. The State of Qatar’s Radio & TV Corporation, which provides television and radio services for the country’s 840,000 residents, uses Microsoft Systems Management Server (SMS) 2003 to deploy enterprise-wide security updates and to manage update processes, ensuring network-wide security compliance within minutes of deployment. “SMS 2003 has provided the foundation for network security, says Project Manager Shezhad Anwar Khan. “Microsoft helped us radically improve update management with its prescriptive security guidance, expertise and technology. The Microsoft approach to security is characterized by supportive tools and responsiveness to our needs.” Security updates impact the bottom line and Microsoft has built tools to help enterprises efficiently and securely manage their networks. Microsoft’s monthly rollout of updates, initiated in October 2003, is intended to improve both the updating process and the quality of security fixes. Nevertheless, the prevailing perception in some quarters is that patching a Windows environment is more expensive than updating open source software, which also has inherent vulnerabilities and must routinely be updated. Because the Windows installed base is many times larger than the open source software installation, Windows can appear more expensive to updated, even though this view overlooks benefits widely associated with economies of scale. “Customers have told us that patch management is a significant part of the total cost of ownership equation,” says Martin Taylor, general manager of the Platform Strategy Group at Microsoft. “Wipro’s analysis shows that Microsoft helps address vulnerabilities faster than Linux distributors, enabling organizations to update their Windows environment more quickly than with open source alternatives. Organizations that employ solid management practices and Windows automation technology can significantly reduce the cost of patching and lower their risk exposure.” Wipro on Windows vs. Linux Methodology of the study involved Wipro assembly of an appropriate sample of organizations that ran both Windows and open source software. Each of the 90 participating organizations surveyed was interviewed on their patching practices and costs for both environments. The research firm Meta Group Inc. audited the survey instrument and associated cost model. Key findings of the study include: • On a per-asset basis, the Microsoft platform is less expensive to patch than a similar OSS environment. • Windows desktops cost 14 percent less to patch than Linux desktops. • Windows servers cost 13 percent less to patch than Linux servers. • Windows database servers cost 33 percent less to patch than Linux database servers. • OSS-based systems faced with high-level and critical vulnerabilities are at risk longer than comparable Windows-based systems. • Survey respondents consistently overestimated the number of Windows vulnerabilities, while underestimating those for OSS. • Through the use of best practices, Windows patching costs can be reduced by up to 55 percent. Based on a cost model created by Wipro these measurements tools take into account six essential aspects of patch management: Threat Assessment, Patch Assembly and Testing, Patch Deployment, Failure Resolution, Help Desk and Infrastructure Reconfiguration. Risk is defined as the number of days between when a vulnerability was identified and when a patch was made available, combined with the amount of time it took organizations to deploy the patch. The study concludes that even when a greater number of patches are deployed for Windows, the costs are lower because it takes about half as much effort per patch to complete the task. Wipro also found that businesses could realize an additional 55 percent reduction in patch management costs in the Windows environment by adopting a core set of security best practices. Chief among the recommended best practices are the centralization of IT operations, standardization of operating systems in the enterprise and the use of multiple tools for patch management. ;)
  9. Perry. Ten eerste een nieuwe hosting provider zoeken. Dit is pruts. Indien je een site wilt hosten met "high availability" dan zul je moeten gaan kijken naar een clustering oplossing. Voor webservers is dit loadbalancing. Dit is een proces waarbij de website op meerder servers wordt gezet. Deze server, ook wel nodes genoemd worden dan softwarematig geclusterd als zijnde 1. In een loadbalancing configuratie ook wel een "webfarm" genoemd. Indien er een server uitvalt dan neemt de andere "node" de taken waar en zal de website dus beschikbaar blijven. Dit is volledig transparant voor de gebruiker. Die zal hier dus niets van merken. In het geval van een calamiteit komt er een beheerder aan te pas die de uitgevallen server weer in de lucht helpt. Hierbij is bv je SLA belangrijk. Welke prestatie verplichting ze hebben mbt tot reactie tijd en break-fix. Best belangrijk. Hebt weinig aan een cluster wanneer er slecht beheer op wordt gevoerd. Dan ben je nog uit de lucht met een beetje pech. In windhoos 2003 kun je tot 32 nodes gaan. Indien het echt heel belangrijk is dan kunnen ze geografisch verspreid worden maar dat is erg duur. De databases moeten overigens op een shared storage device worden geplaats en bij voorkeur worden geclusterd....Anders heb je noh een single point of failure. hetzelfde geld voor je netwerk, router, switches, backbone en firewalls. Al met al niet zo eenvoudige en zeker niet goedkoop naarmate de noodzaak voor beschikbaarheid toeneemt.... Khoop dat je er wat aan hebt..... Mocht je nog vragen en/of advies nodig hebben zeker mbt windowshosting dan kun je altijd mailen op Hans.Raaijmakers@interimtechnology.nl.
  10. Thanks.... MS-linux artikel./... "Hilf's job sometimes involves telling the Microsoft product managers "where we suck" vis-a-vis open source. And sometimes it involves showing the Microsoft teams "where the big holes are in open-source environments." http://bink.nu/Article3923.bink ;D
  11. ;D Wellicht heb je gelijk. Kan iemand mij opweg helpen naar wat sites met open source software voor windows? Andere tips zijn ook welkom.......
  12. Het is mij nu wel duidelijk dat er blijkbaar genoeg kennis aanwezig moet zijn om een complete goed werkende, stabiele en functioneele kantoorautomatisering is op te zetten met linux als platform. Ik heb blijkbaar een verouderde blik op het product gezien ik dacht dat het een crime zou zijn om iets dergelijk op te zetten. Had ook niet gedacht daar heel veel kennis over te vinden....... Zou kunnen vraag mij af of gewoon het gemiddelde kennis niveau van de linux persoon niet gewoon hoger is dan dat van de gemiddelde windows persoon dat hiervan de oorzaak is........Door dat vele klik en play kun je wat opzetten zonder er eigenlijk verstand van te hebben..... De firewall speelt hierin ook een grote rol lijkt me.....en die is meestel niet van MS.... Ik heb het hier over het IT-management van Shell, KLM, en bijvoorbeeld Siemens....... Die zullen best wat weten denk ik...Of ga je me nu vertellen dat het niet zo is gezien ze niet voor linux kiezen ;) Maar klaarblijkelijk is er (veel) meer inmiddels mogelijk met linux dat ik dacht...ben redelijk overtuigd geraakt. bedankt....denk ik heeft iemand msteer nu eigenlijk al geholpen? :)
  13. onzin? :P Zeg niet dat het niet kan. Ik ben (was) in de veronderstelling dat dit de toegevoegde waarde is van windows vs linux. Ben benieuwd.... Waarop baseer je dat het minder kost dan een windows netwerk? Dat is mede afhankelijk van je leverancier op dat gebied lijkt mij?
  14. De discussie komt los.....:) Wat ik ermee bedoel te zeggen (voorzover ik er wat over kan zeggen, gezien mijn lunix ervaring Minimaal is)..Is dat je wanneer je als investeert in een kantoorautomatisering met functionaliteit als VPN Server, Mobile services, webmail en remote toegang (terminal services), Fax-to-email, application layer firewalls, document management, antivirus,spamfiltering, mail and calendering en authentication services je niet uiteindelijk nog veel meer kwijt ben aan een linux netwerk omdat er te weinig ondersteuning (lees echte kennis en ervaring) is om dat allemaal op te zetten en te onderhouden Een product als Small Business Server 2003 biedt dit tegen E500-E1500 aan licenties en ik kan mij niet voorstellen dat die investering niet opweegt tegen de extra uren dienstverlening die je kwijt bent aan kosten indien je voor eenzelfde functionaliteit met een platform als linux wilt bereiken. Bovendien ben je dan voor 200% afhankelijk van je leverancier....dat zal je faktuur niet ten goede komen lijkt mij.... De tijd dat windhoos een onstabiel platform was (NT4) is allang voorbij. Windows 2003 Server is echt een stabiel product, waarbij vooral het management (gebruiksgemak, beheer) van een complete omgeving gewoon heel goed is in te regelen en het beheer (mits goed opgezet) minimaal is. Ik zou graag weten wat hiervan het voordeel (buiten de ondersteuning voor bepaalde applicaties) van linux is. Wat virussen bijvoorbeeld betreft kun je er zeker van zijn dat wanneer linux net zo groot is als windhoos je minstens net zoveel virussen voor worden geschreven.............denk ik tenminste....;) Kun je een linux werkstation bijvoorbeeld van afstand beheren of middels een globaal netwerkbeleid beheren en controleren. Kun je applicaties scripten voor "unattended installs" en controleren met welke applicaties er met het internet gebabbeld kan worden en welke niet. Kun je dit per gebruiker of gebruikers groep bepalen? Kun je remote werkstation opnieuw installeren (unattended)? etc etc. Daar ben ik wel nieuwsgierig naar. Misschien bij een netwerk van 10 gebruikers niet echt van belang, maar daarboven toch echt wel lijkt mij. Je moet de boel een beetje kunnen automatiseren :) Ik ben nog steeds windows omgevingen aan het bouwen voor bedrijven die echt alle vrijheid van keus hebben en gewoon op basis van rationele gegeven de beslissing nemen om MS in te zetten.... Zou ook zo kunnen zijn natuurlijk dat niet alleen de marketing machine van MS goed draait, maar dat het ook (inmiddels) gewoon een goed product is ..../ of is dat echt onmogelijk....:))
  15. Oplichters! Pas op want het opvragen van een prijsopgaaf leidt bij de telefoongids BV als tot een "contract". Op dit moment zijn wij verwikkeld in een conflict waarbij zij ons ongevraagd een opdrachtbevestiging stuurde waarbij wij 2 weken hadden om te reageren. Doe je dat niet dan zit je er aan vast. Opzich niet echt een probleem daar zij moeten aantonen dat er een overeenkomst tot stand is gekomen, maar het zegt mijnsinziens wel iets over de manier van doen daar. Goudengids iets minder, maar ook mijnsinziens absoluut geen waar voor je geld. Misschien goed voor een loodgieter of fietsenwinkel, maar daar houdt het wel mee op.
  16. Hallo. Wij denken erover om een compleet Small Business Server concept op te gaan zetten. Ik hoop langs deze weg meer te leren waar de behoefte ligt en in welke mate. Iemand enige tips? Waarmee zouden wij ons kunnen onderscheiden van de rest? Wat zou je als SBS gebruiker graag beter willen zien en waar loop je tegenaan? Bvd, Hans
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.