Jump to content

Sid

Senior
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.metsol.nl
 1. Beste Joost, Dank voor je reactie en toelichting. Ik heb inderdaad een bij de KvK geregistreerd bedrijf en een bijbehorend BTW nummer. De website (domein) staat echter op mijn naam geregistreerd, en is dus in feite prive bezit. De activiteiten gevoerd vanuit de website worden op een zakelijke rekening geïnd, en dus weer onder bedrijfsinkomsten geplaatst.
 2. Goedenavond, Momenteel heb ik een aantal websites te koop. Uitdunnen van de portefeuille om weer aan studeren toe te komen ;) Nu ben ik in gesprek met een geintereseerde voor een van de websites, maar we hebben enige onduidelijkheid over de betaling/factuur. Ik wil graag voor belasting 10.000 aan de site overhouden. De vraag is of de verkoop van de website mogelijk is met een factuur zonder BTW. Naar mijn weten dient een verkoop van een product of dienst geleverd vanuit een bedrijf altijd te geschieden met een BTW factuur. Ik draag aan het einde van het jaar deze BTW af en de koper krijgt deze BTW "terug". Dit zou betekenen dat het totale factuurbedrag 11.900 euro bedraagt. Een verkoop zonder BTW zou op 10.000 euro neerkomen. Nu ben ik best bereid een factuur te schrijven zonder BTW, maar uiteraard niet als ik aan het einde van het jaar zelf de BTW moet ophoesten (oftewel ik hou 10.000 - 1597 = 8403 euro over in plaats van de gewenste 10.000). Is het verkopen van de website met factuur zonder BTW simpelweg niet mogelijk? Of biedt verkoop door mij als privé persoon wel deze mogelijkheid? De discussie is ontstaan door een opmerking van mij dat overdracht zonder BTW mogelijk is, maar dit was meer bedoeld als een "spare money exchange". Ik hou uiteraard niet graag aan het einde van het jaar 1597 euro minder over, omdat ik alsnog zelf opdraai voor de BTW.
 3. Nou, wat betreft een stukje zelf-promotie... ::) Er verschijnen binnenkort artikelen in de Sp!ts, De Elsevier, De Zaak en de kamerkrant Gooi- en Vechtstreek over mij en mijn bedrijf. Leuk voor de site?
 4. METeen SOLliciteren werd METSOL. Bereikbaar via www.MeteenSolliciteren.nl en www.MetSol.nl ;)
 5. Beste Dylan, Het was gezellig en klonk zeer interessant. Ik ben zeker aanwezig volgende maand! Wat betreft de website: gaat deze nog een rol spelen? Bijvoorbeeld dat de progressie van de 30 studenten wordt bijgehouden en genoteerd? Groeten Sid MeteenSolliciteren.nl
 6. hier klagen ok, maar helpt niets. Stuur je bericht of beter nog een link naar deze draad door naar de marketing manager of de communiatie manager bij Reed. Als ze slim zijn, mengen ze zich hier in de discussie en hebben ze een marketing kans erbij! Het was niet als klaagmuur bedoeld, ik meng me enkel in de discussie en geef duidelijk mijn mening. Tijd en aandacht aan het bedrijf besteden door richting hun te corresponderen is niet wat ik wil. Hoe minder aandacht ze krijgen hoe beter. Het viel me enkel op dat ik niet de enige was hier.
 7. Ik erger me aan de misleidende inhoud en zal nu dus nooit meer een abo op dat blad nemen, terwijl een marketingblad altijd interessant is vind ik. Dus een brief met normale reclame erin en ze hadden er iig één lid bij, nu voorgoed eentje kwijt. lijkt me niet dat je na dat proefabo wat je per ongeluk betaald blijkt te hebben opeens denkt: hej daar hebben ze me mooi in laten stinken, ik verleng...? tja, of weer wel als je het blad goed vindt...ik iig niet.
 8. Ik lees dit topic, ik denk wat een schoftentruc. Loop 10min later naar de brievenbus en zie een brief onder mn bedrijfsnaam. Nieuwsgierig maak ik deze open en zie een factuur van Marketing Tribune met dezelfde misleidende inhoud als hierboven aangegeven. Goed bezig Reed Business...
 9. Kun je hier ook lid van worden als student aan de Uni van Utrecht als je al een lopende onderneming hebt?
 10. Vandaag weer een aantal nieuwe klanten dus er galmden weer een paar "yessen" door het huis ;) Dat gaat eigenlijk bij elke klant zo, omdat je je beloond voelt voor al je inspanningen en werk. Je krijgt het idee dat het "werkt" wat je hebt opgezet :)
 11. Dat klopt. Echter is het zo dat ik een vragenlijst bij 20 klanten heb afgenomen. Als kwalijk punt kwamen daaruit: te weinig naamsbekendheid. Gesuggereerd werd (door enkele klanten) onderzoek te doen naar de mogelijkheden mbt tv reclame (grote massa die je bereikt). Dus zodoende :)
 12. Bedankt! Ik ga even met dat RTV stoeien :)
 13. Beste heren en dames, Ik vroeg me af over tv-commercials wat dat nou ongeveer kost en wat de mogelijkheden zijn. Je bereikt er immers een breed publiek mee en het verkoopt denk ik goed aan klanten door van te voren aan te kondigen: "adverteer nu op onze site want binnenkort zijn we op tv". Ik kan er echter helemaal niks over vinden: - prijs - fabricatie commercial - tijdstippen - afnamehoeveelheden etcetc.... Iemand die hier meer over weet? Bedankt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept