Jump to content

gdh

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. gdh

  Kosten zakenreis

  Hallo, ik heb een soortgelijke vraag. Recent een vliegticket gekocht voor zakenreis naar Boston, maar ik zie op het e-ticket van de klm nergens een BTW vermelding. Weet iemand of ik nu wel of geen BTW heb betaald voor dit ticket? bedankt, Gerard
 2. bedankt Erik, dan ga ik het zo doen!!
 3. Sorry, ik begrijp de antwoorden wel maar ik moet het doen met het aangifte programma van de belastingdienst. Het totale vermogen einde boekjaar is het resultaat van een optelsom die niet ge-edit kan worden maar die ontstaat uit de optelling van: Ondernemingsvermogen: - fiscaal Gestort en opgevraagd - Informeel kapitaal - Egalisatiereserve - Reserve assurantie eigen risico - Exportreserve - Herinvesteringsreserve - overige reserves geen van deze posten is volgens mij bedoeld om het resultaat van het boekjaar aan te geven??
 4. overigens, bij de belastingtelefoon is niemand die deze eenvoudige vraag kan beantwoorden :(
 5. Bedankt voor de reactie! Mijn probleem is echter niet opgelost. Bij het aangifte programma van de belastingdienst voor vennootschapbelasting, moeten eerst de gegevens van de winst en verliesrekening ingebracht worden, dat gaat goed. Daarna volgen de passiva en activa van de balans gegevens. Hier moet ik ergens bij passiva het resultaat vanhet boekjaar kwijt om de balans in evenwicht te krijgen. De vraag is alleen WAAR???. Hierboven heb ik al de opties aangegeven waar je de gegevens kwijt kunt, ik zie alleen nergens een logische plaats voor het resultaat van het afgelopen boekjaar. Iemand die mij kan helpen???????? bedankt
 6. Dank voor de reacties! Dat winst aan eigen vermogen wordt toegevoegd is duidelijk. Mijn probleem is dat ik geen idee heb waar dat dan opgegeven moet worden in het aangifte programma vennootschapbelasting van de belastingdienst. Bij passiva zijn de volgende drie catogorieen gegeven Balans: passiva A Ondernemingsvermogen: - fiscaal Gestort en opgevraagd - Informeel kapitaal - Egalisatiereserve - Reserve assurantie eigen risico - Exportreserve - Herinvesteringsreserve B Voorzieningen: - fiscaal Garantievoorziening - VUT-voorziening - Milieuvoorziening - pensioenvooriening - overige voorzieningen C Schulden en overlopende passiva: -
 7. voor de aangifte venootschapbelasting ben ik bezig mijn balans en resultaatrek. op te stellen over 2005. Om de balans in evenwicht te krijgen heb ik de winst van 2005 als balanspost nodig. Ik heb alleen geen idee hoe ik de balans in evenwicht krijg in de PDF van de belastingdienst, ik zie nergens waar het resultaat 2005 ingevuld moet worden en alsgevolg krijg ik foutmeldingen omdat passiva en activa niet gelijk eindigen. Waarschijnlijk doe ik iets doms, maar heb werkelijk geen idee hoe ik verder moet met de electronische aangifte. Kan iemand mij een tip geven??? dank!
 8. gdh

  Stamrecht BV

  Beste Edo, Mark, Arjan erg bedankt voor jullie reacties! Het is mij nu duidelijk, ik doe de tegenboeking op een nieuw rekeningnr. 4610 (rente rentelasten stamrecht) Arjan: reknr. 1800 is inderdaad nihil Edo: je hebt gelijk ik kan wellicht beter een boekhouder raadplegen, maar vind dit veel leuker en hier leer ik veel van. nogmaals bedankt allemaal!
 9. gdh

  Stamrecht BV

  Beste Edo, hartelijk dank voor het antwoord. Ik kom er echter nog steeds niet helemaal uit omdat ik niet weet hoe ik debet moet boeken op het lopend boekjaar. Hieronder is het rekeingschema dat ik gebruik: 0200 inventaris BALANS 0400 auto BALANS 0600 aandelen vermogen BALANS 0610 winst reserve BALANS 0700 schuld stamrecht BALANS 0800 leningen o/g BALANS 0810 leningen u/g BALANS 1000 kas BALANS 1100 bank BALANS 1300 Debiteuren BALANS 1400 Crediteuren BALANS 1410 BTW inkooprekening 1 BALANS 1420 BTW inkooprekening 2 BALANS 1460 BTW verkooprekening 1 BALANS 1470 BTW verkooprekening 2 BALANS 1500 loonheffing belastingdienst BALANS 1510 premies uwv BALANS 1520 pensioen premies BALANS 1530 effecten rekening BALANS 1800 BALANS 1850 bankrekening prive BALANS 1900 te betalen vennootschapbel. BALANS 2000 Tussenrekening inkopen BALANS 2100 netto loon BALANS 2900 Periodecorrectierekening BALANS 4000 personeels kosten RESULTAAT 4200 auto kosten RESULTAAT 4300 verkoop kosten RESULTAAT 4600 rente kosten RESULTAAT 4650 bank kosten RESULTAAT 4700 algemene kosten RESULTAAT 4800 afschrijvingen RESULTAAT 4910 afboeking crditeuren RESULTAAT 8000 Opbrengst man.consultancy RESULTAAT 8050 opbrengst beleggingen RESULTAAT 8110 Kred.bep/ordertoesl/afrond RESULTAAT 8900 factuurkortingen RESULTAAT 8950 artikelkortingen RESULTAAT 8960 Afboeking debiteuren RESULTAAT 9000 rente opbrengsten RESULTAAT 9980 Omrekenverschillen euro BALANS 9990 Afboekingen balieverkoop RESULTAAT 9999 RESULTAAT BOEKJAAR: 2004 BALANS De vraag is dus: welk rekeningnumme moet ik gebruiken voor een boeking "resultaat lopend jaar" bedankt!
 10. gdh

  Stamrecht BV

  Hallo, nog even over stamrecht bv. ik ben er inmiddels achter dat ik met 5% moet oprenten, maar kan iemand mij s.v.p. uitleggen hoe ik dat in de boekhouding verwerk? bedankt!
 11. gdh

  Stamrecht BV

  Hallo, Het eind van het jaar nadert en het wordt daarom tijd voor het opstellen van jaarcijfers voor mijn stamrecht BV. Ik weet dat ik de stamrechtverplichting moet "oprenten". Kan iemand mij vertellen met welk oprentingspercentage en hoe ik dat dan verwerk in de administratie? Ik heb uitgebreid ge-googled maar kon hier niets over vinden bedankt!
 12. bedankt voor het antwoord Marco dat betekent dus dat de verplichting van de BV aan mij alleen maar groter wordt door de oprenting van de stamrecht verplichting. Ik heb ook andere activiteiten in de BV (management consulting) die wel winstgevend zijn. Ik wil toch graag die stamrecht verplichting afbouwen met de verliezen op de beleggingen, is dat niet mogelijk op de een of andere manier?
 13. hallo, ik heb in mijn stamrecht bv verlies geleden over mijn beleggingen en nu vraag ik me af hoe ik dit verlies boekhoudkundig op de juiste manier moet verwerken. Ik loop vast op het volgende: 0700 - schuld stamrecht 1100 - bankrekening bv 1500 - beleggingrek. bv 8100 - resultaten uit beleggingen a) van bank naar beleggingrek overboeken: 1500 debiteren en 1100 crediteren b) aandelen/opties kopen en verkopen en in een periode verlies geleden c) ik denk: 8100 debiteren met de verliespost en 1500 crediteren met verliespost. maar dan blijkt 0700 (schuld stamrecht) hetzelfde terwijl ik minder geld heb dan voorheen. klopt dit of moet ik toch 0700 debiteren?? graag suggesties
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept