loading
Ga naar inhoud

Fanaatje007

Newbee
 • Aantal berichten

  5
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  ondernemer
 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine

Registratie

 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  31-35
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  Geef hier svp een aa

Recente activiteiten

 1. Hartelijk dank voor de reacties. Ik heb inderdaad net een bedrijfsjurist gesproken en hij zegt ook dat ik minimaal 60% moet houden. Dit ongeacht het feit dat één van de twee er geld in stopt. Mijn 60% zit ook de 4 jaar ontwikkeling in zegt hij. Nogmaals dank voor het advies. Nu ga ik even kijken hoe zij hierop reageren. :-\
 2. Inderdaad heb ik het over een BV, excuus voor de verwarring. Het is in beginsel de intentie geweest een VOF op te richten. Het gaat echter eigenlijk om het volgende. Ik ben de afgelopen vier jaar bezig geweest met de ontwikkeling van een geheel nieuw product, ik kan hier helaas nu niet meer over vertellen. Dit was in eerste instantie een beetje als hobby. Ik kreeg hier alleen zoveel positieve reacties op dat ik dit op een gegeven moment heb uitgewerkt om professioneel aan te gaan pakken. Nu heb ik sinds kort hiervoor een eenmanszaak opgericht en het product is volledig uitgewerkt. Nu was ik alleen het ondernemingsplan voor de financiering en een marketingplan om het product daadwerkelijk op de markt te gaan zetten aan het afronden. Op dat moment werd ik benaderd door twee personen, die overigens binnenkort gaan trouwen, zij wilden graag hun expertise in het bedrijf brengen en samen met mij het product groot maken. Zij zijn zeer enthousiast en we zijn ook enthousiast met zijn drieën aan het werk gegaan. Dit is overduidelijk een erg goede stap geweest waar ik voor 100% achter sta. Wij zijn alleen nog in overleg over de bedrijfsconstructie. Zij stelden voor om een VOF op te richten en alles dus voor 33% te verdelen. (één van de vennoten levert wel een financiering en het overige deel komt van de bank). Nu heb ik met deze verdeling wat moeite. Ik heb het gevoel dat ik een te groot deel van het bedrijf in een keer overhandig, terwijl ik hier 4 jaar lang aan gewerkt heb. Zij zijn van mening dat dit wel eens het gouden ei kan zijn en wij met zijn drieën het groot kunnen maken. Nu ben ik het hier mee eens, maar daarnaast is het feit dat zij straks getrouwd zijn voor mij een obstakel. Zou dit beteken dat zij straks meer zeggenschap hebben? Vandaar dat ik wellicht met een wat vreemde constructie kwam. Zij zeggen echter ook dat aangezien één van de twee geld in de onderneming stopt hij daarom ook meer rechten heeft, omdat hij meer risico loopt. Is dit niet van elkaar te scheiden, dus als vennoot en financier of kan dit niet binnen een VOF. Zij willen liever niet direct een BV oprichten gezien de kosten dat dit met zich meebrengt en inderdaad ook de salarissen. Mij lijkt dit echter een betere oplossing en de aandelen in 60, 20, 20 te verdelen, maar ben ik dan niet onredelijk en probeer ik dan niet te veel vast te houden? Het gaat er mij eigenlijk om dat ik wil zorgen dat mijn product blijft zoals het is. Ik heb hier zo lang aan gewerkt om dit in deze staat te krijgen en ik weet precies hoe dit product op de markt gezet moet worden. Ik wil absoluut voorkomen dat hier veranderingen in gemaakt worden. En hier wil ik dus ook het laatste woord over houden.
 3. Ik heb wellicht een wat vreemde vraag en misschien is het wel heel erg ver gezocht en niet mogelijk, maar ik stel hem toch. Is het mogelijk dat je werknemers in dienst bij een eenmanszaak een winstdeling geeft? Dus stel het volgende; een eigenaar van een eenmanszaak heeft 2 personen parttime in dienst. Deze 2 personen krijgen een winstdeling van ieder 10%. Daarnaast de volgende vraag. Is het vervolgens mogelijk een aanvullend contract op te stellen waarin aangegeven wordt dat bij het bereik van een bepaalde omzet de eenmanszaak omgezet gaat worden in een BV en beide werknemers 20% van de aandelen krijgen, en dus uiteraard vennoten worden in plaats van werknemers. Één van de werknemers is tevens een geldschieter vanuit persoonlijk vermogen. ??? Nogmaals wellicht is dit een heel vreemde vraag en constructie, maar wie weet is iets dergelijks wel mogelijk.
 4. Ook ik heb besteld bij quickprint.nl, ik had 500 visitekaartjes voor nog geen € 30,- euro en ik moet zeggen, goede kwaliteit, goed papier, mooie druk. En ik ben grafisch vormgever, dus heb er al een aantal gezien. Het heeft wel behoorlijk lang geduurd moet ik eerlijk toegeven, bijna 3 weken voor ik de kaartjes in huis had. Maar goed, wellicht heb je er iets aan.
 5. Recentelijk ben ik gestart met een eenmanszaak. De onderneming zit nog in de opstartfase. Het plan is echter volledig uitgewerkt en ook het product staat. Inmiddels heb ik al vele erg enthousiaste reacties gekregen met berichten dat dit een enorm succes kan worden. Op het moment dat ik daadwerkelijk van start ging en op het punt stond om naar de bank te stappen voor een financiering ben ik benaderd door een familielid en kennis die erg veel interesse in mijn onderneming hebben. Zij zijn van mening dat wij met zijn drieën hier iets groots van kunnen maken, geen mens kan alles alleen. ;) Nu hebben wij uitvoerig gesproken en ik ben ervan overtuigd dat zij beiden erg veel in huis hebben om inderdaad met zijn drieën dit product groot te maken. Uiteraard heb ik hier een paar nachten over geslapen, hebben wij nogmaals gesproken, heb ik het uitvoerig met mijn vrouw besproken (zij brengt ook aardig wat kennis en ervaring met zich mee) En uiteindelijk hebben wij besloten inderdaad met zijn drieën verder te gaan. Zij zullen een bedrag in de onderneming stoppen, ik stop er een bedrag in en gezamenlijk gaan wij voor het overige bedrag naar de bank. Hun voorstel is om de eenmanszaak om te zetten in een VOF. Mijn vraag is, is dit verstandig en waar moet ik op letten? Hoe gaan we de winstverdeling regelen? :-\ Zoals ik al zei heb ik het plan en het product volledig gemaakt en uitgewerkt en blijf ik het product ook maken. Het bestaat eigenlijk uit een productconcept dat elke keer in een andere vorm te gieten is. Mijn partners zullen zich parttime bezighouden met vormgeving en de ander met een gedeelte bedrijfsvoering en organisatie. Wat is nu redelijk? Hoe raak ik de controle niet volledig kwijt, hoe zorg ik dat mijn product wel mijn product blijft? Is er een procentuele verdeling mogelijk? Wat is redelijk met betrekking tot de uiteindelijke winstverdeling? :-\ Waar het mij eigenlijk min of meer om gaat is; hoe zorg ik dat ik niet de macht kan verliezen en bij beëindiging van de VOF om wat voor reden dan ook een ander met mijn product er vandoor kan gaan. Daarnaast wat is een redelijke verdeling van de winst, wanneer zij nog een baan er naast hebben en maar parttime kunnen werken in de onderneming? Zij zullen in de toekomst wel fulltime in de onderneming willen werken, dit is voorlopig, gezien de inkomensbehoefte voor hen echter nog niet mogelijk. Ik heb geen enkele moeite met delen en delegeren, dit gaat de afgelopen weken ook al erg goed, nu we besloten hebben om samen verder te gaan. Ik zit alleen nog met zoveel vragen. Uiteraard bespreek ik het een en ander binnenkort ook met een bedrijfsjurist. Het duurt alleen nog 3 weken voor ik bij haar terecht kan (zij is tevens een goede vriendin) en ik ben nu toch wel erg nieuwsgierig naar wat anderen hiervan vinden. Heel veel vragen, ik hoop dat er iemand is die een wijs antwoord heeft! In ieder geval alvast bedankt.
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké